Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, December 23, 2013

Pindah Rumah Baru


Yup, seperti tajuk di atas...bln 2 nih aku n hubby akan berpindah ke rumah baru seperti dlm gmbr di atas dan di bawah..hihi..Actually, sayang nak tinggalkan rumah lama yang sewanya hanya RM300 sebulan tapi selepas kami jiran2 di sini masing2 da dpt surat cinta drpd pakcik tuan rumah yang tersayang...Apa nak di kata, umah org bukan umah kita...huhu

2taun lebey jugak kami tinggal di rumah skrg ni...dgn sewa yg murah...bersebelahan dgn Hospital Sipitang...15minit je ke Pekan Sipitang...Ohh, mmg berat hati nak berpindah tapi mcm yang aku ckp tadi...rumah org, bukan rumah kita...Nak x nak, haruslah membawa diri pergi dari sini..Chewahhhh..huhu...


Rumah yang bakal kami duduki ni, sewanya RM450 sebulan...mmg jauh sikit la dr Pekan Sipitang..kira2 dlm 30minit camtu la tapi kalo bwk keta laju...cepat la sikit sampainya..hehe...tapi umah ni mmg ok la..ada pagar keliling umah n ada gate..cuma dapur kecik cikit la...hehe...Emmmm, layan je la...Nasib ruang belakang rumah tu luas n siap beratap so nanti le buat macam garden kat blkg umah utk minum pagi atau minum petang...Nanti da pindah n siap berkemas, aku tayang gambar kat korang ekk...


Kat atas nih, surat cinta utk kami2 yang menyewa di sini...Kira2 6bijik rumah semuanya....Kalo ikutkan kat surat tu, kami masih boleh menyewa setaun kat situ tapi kami buat keputusan utk pindah secepat yg boleh. Baik kami pindah lebih awal sbb tindakan tuan rumah kdg2 sukar nak dijangka. Agreement sewa rumah asyik silih berganti, kdg belum sampai setaun..dibaginya agreement baru. Ritu pun jumpa tuan rumah, kami mintak penjelasan yang lebih terang n dinyatakannya bahawa...lagi cepat kami semua pindah adalah lebih bagus gitu so rasanya keputusan kami ni utk berpindah adalah keputusan yang terbaik.

Kang sesuka ati tuan rumah buat notis sebulan..hahh..jenuh nak mencarik rumah dalam masa yang singkat nak2 rate sewa rumah di Pekan Sipitang ni da mencecah ribuan ringgit. Elaun umah hubby RM435 sajorkkkk..kang x psl2 kami x mkn nasi dek sewa yg mahal..haha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...