Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, December 18, 2013

Pantai Chenang Yang Sangat Membangun!!!





Chenang Mall..ada KFC, Maybank...apalagik ekkk???..Tak hingat ka korang..hihi


Budak2 dpn meja kami nih pun punya la tunggu lama nak dpt air ok!!! Sampai gelak berjemaah kami ngn budak2 tu. Budak tu kata, igt dorang je x dpt air...haha....

" Dik, kami nih da nak tercekik ohoiiiiiiiiii "

Kohkohkohkoh...Mau x gelak berjemaah khennnnn???hihi

Padahal x busy mana pun kodai tu. Stress makhencik!!!

Takmo da pi kedai nih.. *mcm la pi Langkawi ari2...hikkkssss


Sambungan short vacation aku ke Langkawi...Ok..ok, sesampainya di Jety Langkawi..trus kami sewa keta supaya sng nak bergerak. Igtkn nak sewa kancil jek tapi Saga nih je yg hado. Sewa jugak la. Rega sewa sehari RM80. Aku x tau la murah ke tidokkkkk yg pasti kata pihak yg nak menyewakan tu...kalo sewa kancil pun da RM70...Wallahualam....Mungkin jugak sbb cuti sekolah arga mencanak naik, mungkin jgk la tu kan???hihi...Ok, lupakan pasal sewa keta tu...Lepas je dpt keta sewa, kami trus menghala ke Pantai Chenang sbb itu tempat yg menjadi tumpuan kalo ke Langkawi ramai org n setibanya area Pantai Chenang, aku rasa sgt terkedu sbb dolu2 aku pegi masa sekolah rendah ke sekolah menengah ntah...mcm kawasan perkampungan jek...Bila malam da gelap, nak cari tmpt makan pun susah tapi skrg nih, omak aihhhhhhh..sangatlah membangun siap ada Chenang Mall bagai..Kiri kanan kalo bukan kedai makan...semestinya motel2, chalet2 sgala mak nenek yang sewaktu dgnnya..hihi..

Korang ce la bayangkan..bangunan yg tengah nak buat tu ha, pekerja kontrak still dok membanting tulang di waktu malam...punya la  pemilik nak bangunan dorang tu siap cepat. Almaklumlah, bila sesuatu tempat tu da jadi pusat pelancongan dan tumpuan ramai orang...rugi kalo x rebut peluang kan???...hihi...Sambung lagik..pas da check in kat Amzar Motel tu, rest jap pastu kami somi isteri pun kuar berjalan2 sekitar Pantai Chenang tu ha..Nampak ada jual Steamboat cucuk2 depan Chenang Mall, hapalagik...singgah makan sekejap la alas perut.hihi...Pastu jalan2 lagik jumpa kedai makan, benti la jap!!! Tapi punya la lama x da org amik order, last2 makan je la nasi lemak yang da ready. Satu bungkus sorang pastu amik lagi sebungkus share berdua. Ok, kenyangggg tapi stress sampai da abis makan, air x sampai2. Mcm nak tercekik dibuatnya. Kesabaran je la tapi sbb kepenatan sangat da malas nak mencarik kedai lain, layankan aje...huhu..

Pas makan tu, berjalan balik ke motel utk rest sbb plan nak kuar awal pagi esoknya tu...Mmg lena ar tido kami malam tu.

Ok...to be continue lagik ekk..hikkkksssss....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...