Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, September 24, 2014

Terdelete Tadi So Hapdet Balik Lahhhh



Aku terdelete tadi post With My Baby ♥♡♥♡ so haruslah aku hapdet balik sebagai kenang-kenangan di hari muka..Ewahhhhh...haha..Nanti baby aku da besar, le la tgk blog mummynya yg merapu nih..mihmihmih sambil buat muka shomelllll tapi nasib tadik yg terdelete tu entry kosong..kalo penat aku mengarang tp terdelete..mau meratapiiiiiii x tido 3malam...hahaa

Bila Anak Da Mula Bergerak



Bila anak da voley meniarap ke sini ke sana..haaaa mula la..terantuk sana..terhentak sini...tp kalo bab kepala yg kena...aku jadi risau sbb takut jadi pendarahan kt kepala....huhuu..Mintak2 la baby aku dijauhkan drpd perkara yg x diingini..7taun kami tunggu baru ada baby sorang, kalo jadi apa2..x tau la mcmana perasaan kami...huhuu..Pastu baby aku nih kan, kalo dia tgh tido..tetiba dia angkat kepala letak tmpt lain..Tadi anak aku tido..kepong segala bantal keliling dia..aku lari sat mandi..x abis mandi lagi..terdengar hentakan..hahhhhh..berlari aku kuar bilik air dgn basah2 tu..sahhhh la baby aku landing kepala kat tmpt lain..meraungggg si kecik nih..Nampaknya skrg nih mmg kena sentiasa dgn dia walaupun dia tido.

Mcm semalam..masa aku solat Zohor..dlm bilik..anak aku nih duk tgh2 tilam diam2, aku siap kepong bantal2 tau korang..huhuu..Slalunya, dia dok diam2..tp semalam..elok aku nak masuk tahiyat akhir..haaaahhh..terlentang anak aku..huhuu...Cepat2 bagi minum air masak n tuam kepala baby aku..Itu mmg petua mak aku la kalo baby terantuk. Btw, aku monitor jugak la..Org kata kalo x da muntah2, In Shaa Allah x da apa2 tp kalo muntah2, better gi sepital. So far Alhamdulillah. Moga baby aku baik2 aje hendaknya. Aamiin..Sebagai ibu, ibu mana la yg nak tgk anak sakit kan???. Moga anak2 kita semua dilindungi drpd perkara yg x baik..Aamiin. 

Tuesday, September 23, 2014

Mata Mummy Sepet???. Musykil gegirllll


Ok..sejak da ada baby..mmg ramai yg kata baby mcm muka babahnya..sepet mcm babah kata ramai org n after 7years of marriage baru mummy perasan yg babahnya ada sepet sikit2..Mcm lawak plak...hihiii...tapi bila ada yg kata mummynya ni pun mata sepet..Ohhh..rasa nak gelak guling2 plakkkk...Seumur hidup x pernah org kata mata mummy ni haaaa mata sepet tau..hahahaha...

Btw, ni gambar beberapa ari lepas..Ronda2 petang pastu gi tgk baby pegawai hubby aku..Dulu tgk baby Safiya tu masa baru2 lahir..ni da 3bulan..harus la gi visit..Ala..dekat ngn umah je pun..hihii. Ok la..sekian saja utk petang ni coz i have no idea to bebel panjang2...mihmihmihhhhh



Anak Babah Orang Kata


Pegi mana pun..suma org cakap muka baby aku mcm babah dia. Ok la tu khennnn. Org kata, kalo anak pompuan ikut muka bapak..sejukkkkk..hihiiii..Tapi ngan mummy tetap manjaaaaa..Berani berani la x manja...sentap mummy nanti..hohoooo

Saturday, September 20, 2014

Saturday, September 13, 2014

Hohoooo Ooo Balik Kampung


Last kami balik kampung..bulan 1 ritu...berpantang Qaseh...n syukurlah cuti hubby approve utk raya haji nih..Makanya le la buat aqiqah Qaseh skalik nanti..hihii...Alhamdulillah...

Untuk raya haji ni..apply waran tiket la..Rugi kalo x guna..Sekali staun je pun dpt advantage ni khen so haruslah apply tapi khen..pelikssss la pulekkksss ngapa waran tiket AIR ASIA pulak..slalunya MAS..so sadddd..sbb iolls lebey prefer MAS sbb MAS lebey selesa n pramugari/pramugara lebey friendly.. Walaupun isu MH370, MH17 mmg  memberi kesan yg mendalam kpd negara kita..x kisah pun sbb kalo da ajal tu..dimana2 pun akan berlaku khennnn???. Tak lambat dan x lewat sesaat pun..

Tapi nasib la waran tiket AIR ASIA dorang x bagi yg low fare punya..siap kasik yg FLEXIBLE punya tiket..da siap2 ada baggage 40kg utk 2org..siap ada meal..siap seat pun free n travel agency siap da pilihkan seat no 1 lagi ko..depan sekali la seat kami tu kan??? haha..Maybe sbb ada baby kot so dipilihnya yg depan sekali..kihkihkih..Seat pun tepi tingkap..I Likeeee...Aku mmg naik flight aku suka dok tepi tingkap...hehe..

Pastu skrg dok berhrp, jgnlah baby aku berak masa dlm flight..huhuu..sbb toilet sgt kecik n susah nak move kot dlm toilet..ke aku yg gumukkkk sampai susah nak move dlm toilet flight???...hahaha...Besar lagi tau toilet dlm KTM...hihiiii..Hubby aku kata, x kan nak toilet mcm bilik hotel kot..Padaiyappa betul kan aku nih..hihii...So korang, ada any tips x mcmana nak buat kalo baby berak dlm flight???...ke haruskah aku buat2 x tau je kalo taik anak aku semerbak mengharum all the way tu???hikkksss..

Story pasal toilet flight nih..buat aku tergelak tau..Korang caya x selama 5taun dok naik flight tiap taun..aku x pernah guna toilet tau..2jam lebey dlm flight, le je aku bertahan..mihmihmihhhh...cuma yg bulan 3 balik Sabah balik ritu yg x tertahan sgt...hihikkksss..Ok..meh aku story sikit kejadian masa dlm flight bulan3 ritu..lallala..

Pas hubby aku gi toilet..Aku plak nak pi so menghala la ke belakang. Aku sbnrnya x tau kat mana toilet..Sengal x?..Masa tu pramugari tgh buat apa tah..aku pun tanya la..

" Miss..toilet kat situ ke? " sambil tunjuk ke arah pintu kuar...
Blur2 je aku..huhuu..

Pastu pramugari tu jawab..

" Tu pintu keluar cik "..sambil tunjuk pintu toilet

Haha..sengalkan aku??? Tapi x pulak aku rasa malu cuma bila aku masuk toilet, aku gelak seniri la..hihii...Mcmana la aku selenga camtu kan???...kihkihkihhhh...

Haaaa..sampai situ la cerita aku yg sgt mengesiankan itu..wootwoott..Sgt x sabar nak menunggu 1hb Oktober ok!!!..Kali ni turun kat Airport Penang..Malas la nak turun KL tambah da ada baby nih..Kalo Penang nak balik ke kampung aku Tepeng baru dlm sejam lebey jek...Dekat banyakkkkk berbanding KL-Tepeng... 3jam tu..huhuu..Sian baby aku nanti travel jauh2 khennnn..hihii..

Ok la korang..panjang beno bebelan aku nih..kang muntah ijau plak korang..hihii..
Selamat malam n Assalamualaikum....






Thursday, September 11, 2014

Baby Feeder Spoon



Skrg ni mcm2 ada utk memudahkan mommies2 di muka bumi ni tau..kihkihkihhh...So izinkan aku utk memperkenalkan Fify Baby Feeder Spoon nih kat korang2 yg bergelar ibu.

Dgn adanya benda nih, da x da hal bila mamam time utk si kecil anda. Tak perlu nak usung mangkuk bagai and yg penting kalo outing..sgt mudah utk feeding baby korang even dlm keta pun...it will be easy seriously..hohooo n this item dtg dgn balangnya skali so mmg senang la bila outing... Aku ada jgk tgk brand yg lagi mahal tp they didnt provide balang..hihiii..Bukan nak condem other product but just nak let u know that yg nih mmg berbaloi2 dgn arganya yg murah..hikkksss..

Ok korang... Yang ni aku jual rega..

RM25
Postage RM6 sem / RM10 ss

So if korang berminat le SMS / Wasap aku 012 6346852

Btw, korang le search kt fb Kedai Baby Shomel utk pelbagai barangan baby yg lain..woootwoooot...Sila LIKE page aku ye koranggggsss..hihiii

◆◆◆◆ Credit to baby mummy yg togel x pakai baju..mihmihmihhhhh ◆◆◆◆

Wednesday, September 10, 2014

Jamuan Raya Kat Balai



Anak aku da mcm hartissss ko bila pegi jamuan raya kat balai...Punya la ramai rakan2 sebaya tp lebey kecik drpd anak aku la..dtg berkerumun kat anak aku. Anak aku berlagak mcm diva sgt....steady je mcm nothing happen...haha...Nampak gaya mcm profesional sgt anak aku tau bila berhadapan dgn feminatsss yg ramai..hewhewwww...Gambar kat atas ni x ramai, sebelum tu..aduhaiiii.. Ada yg dtg jenguk..betul2 minat kat baby aku..ada yg dtg..sbb minat kat kipas yg bergeraksss tu..So cute kan dorangggg..hihiiii....


Babah dan anaknya...Love both of them!!!


Si kecik yg sporting while mamanya tlg jagakan baby aku..n aku mkn dgn tenangnya..huwahuwahuwaaaa...
Thanx Ijan...my rakan sebaya!!!...hahaa


Itu je la..x da apa nak cita sgt pun..sekadar nak update blog jekkkk..kihkihkihhh...

Tuesday, September 9, 2014

Baby Carrier Yang Murah Tapi Selesa


Kepada momies2 yg ada baby..aku suggestkan korang beli carrier yg aku jual nih. Bukan sebab aku jual benda nih tapi sbb aku pun guna utk baby aku. Actually dulu aku pnh beli carrier yg kat Giant tu..x silap aku rega dkt RM50...Mmg la murahkan  tp seriously sgt x selesa. Baby aku x mo duduk dlm carrier tu tapi berbeza dgn carrier ni..Carrier ni sgt selesa..baby kalo duduk dlm ni..sampai terlentok2 tidonya okay...haha..

Pastu ada customer aku bagi testimoni..katanya babynya berat 10kg+ tp x sakit badan pakai carrier nih...Ohhh, nak share juga yg carrier ni boley support sampai berat 20kg...boley guna dr baby 0month ke 48month. Ada customer lain ckp, dia buat keja umah pun siap pakai carrier nih...Kerlas ke tidokkkkk???. Pendek kata, carrier ni sgt bagus n suma customer aku sgt berpuas hati..Tak tipu..Sumpahhhhhh hokayyyy!!!

Carrier ni support pinggang kita n bahu kita so x sakit badan guna carrier nih. Percayalahhhhhhh...

Ok..carrier ni aku jual dgn arga murah je tapi kualiti materialnya mmg terbaikkk

RM110 sem / RM115
FREE POSTAGE

Kalo korang berminat, voley PM / sms / wasap aku 012 6346852

Kat bawah ni antara gmbr customer yg aku dpt..Layannnnn..hihiiii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...