Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, August 27, 2015

Songket Sarawak Yang AWESOME



Lai lai lai..ada yg mencari Songket Sarawak???...Ok, just nak gtau korang yg aku pun ada jual Songket Sarawak!!!. Yeayyyyy...

So kepada yg nak berminat nak beli :-
2meter RM35

Kepada yg berminat, boley wasap aku 012 6346852.
Kalo nak borong, In Shaa Allah boleh bagi harga borong :)

Tuesday, August 18, 2015

Gambar Di Hari Persandingan Adik Aku Lagi


Ok....ini gambar perantin bersama mak abah...Nampak sgt letey plak mak abah aku kan?...Mau x letey...utk kenduri kawin adik aku nih..mak abah aku masak sendiri tau..x amik katering bagai...Masak utk 1000pax ke atas mau x letey kan???huhuu..Tq jugak kpd sedara-mara dan owang kampung yg turut membantu..hihiiii...

Menu di hari kenduri adalah Nasi Beriani, Nasi Putih pastu ada la lauk Dalca, Rendang Ayam, Rendang Daging, Acar Buah, Papadom, Keladi Masak Asam Laksa ke apatah..lupa aku...Air Sunquick, Buah Tembikai, Bubur sebagai pencuci mulut. Alhamdulillah...makanan berlebih-lebihan...suma pun x balik dgn pewut kosong :)


Ok...yg ni family akak sulung aku bersama mak abah dgn 4heronya...Akak aku yg ni da totop kilang pembuatan anak..hehehe...


Yang ni plak akak atas aku dgn mak abah serta 3anaknya..Yang ni belum totop kilang lagik..heheheh

Ohhhh...Actually atas akak aku ni..ada sorang abg kami tapi dia x dpt balik masa kenduri ni  so x da la gmbr dia...hehehe


Yang ni of coz la gmbr aku ngn baby aku bersama perantin..Siankan x da somi aku di sisi...huhuuu..


Yang ni plak gambar adik bongsu aku bersama anak2 buahnya tapi anak aku  ngn anak kakak aku sorang x da dlm nih sbb dua2 pun nak melekat sajork dgn omak2nya yg tersayang..hahaha...

Ohh again...adik lelaki yg bawah aku pun x da dlm gmbr sbb panggil2 x muncul tiba nak2 photographer da nak balik..huhuuuuu..Sian plak x da gmbr dia wedding kali ni...Ermmmm x pe la kan..yang penting...semuanya da selesai dan berjalan lancar. Alhamdulillah :)

Wednesday, August 5, 2015

Adik Aku Sanding 25Julai2015



Esoknya tu 25Julai2015 maka bersandinglah adik perempuan bongsu aku dgn bertemakan warna royal blue tapi adikbradik n makpak dipaksanya kami pakai warna merah...tapi makpak aku depa derhaka sikit so depa pakai warna maroon...Orang berumur kan..depa segan kot nak pakai warna merah menyala yg nala punya merah kan...hihiii...n oh sila abaikan muka aku yg agak x berseri2...masam sungguh aih noooo muka aku. Almaklumlah travel ber2 je ngn baby dr Sabah..baby plak x mo kat org lain..asyik nak berdukung 24jam...so aku mmg letey n sakit bdn sikit la..huhuu..Mmg insaf kot nak balik kmpg ber2 ja ngn baby...huhuuu...

Ok..nanti aku tayang lagi gambar kawin adik aku yer...

Adik Bongsu Pompuan Kawin!!!


Lamanya alahai aku menyepi drpd dunia blogging..Mood nak berblogging dah x mcm dolu2 tau..Aku pun x tau napa cenggitu...Maybe sbb da tua kot..hahaha...
Ok la..setelah sekian lama x hapdet blog, skrg aku nak share ngn korang bahawasanya 22Julai ritu aku balik kampung@Semenanjung sbb adik pompuan bongsu aku kawinnnn..yabedabeduuuuuu...Da kenapa aku plak yg epy kan???hahaha...

Kali ni adik aku memecahkan tradisi dgn berkawin dgn org Negeri Sembilan. Napa aku ckp camtu?...Sebabnya kan..aku ngn kakak2 aku yg lagi 2org tu...suma pun kawin dgn org Perak jugak..so sbb itulah aku ckp adik aku yg sorang ni da memecahkan tradisi..hahaha...Saja je pun ckp cmtu..heheh..Tak salah pun nak kawin dgn org negeri mana2..da namanya jodoh kan???..Eehhh..dulu kan zaman2 muda remaja aku, aku slalu je bercinta ngn org nogori tapi nampaknya jodoh aku ditakdirkan dgn org sekampung jugak yakni Perakianssss..hikkkssss...

Btw, ari pernikahan adik aku ni berlangsung pada 24Julai2015 bersamaan dgn ari Jumaat..Almahdulillah semuanya berjalan lancar majlis lepas Asar tu dan aku dipertanggungjawabkan oleh mak aku utk masak Nasi Lemak utk majlis petang tu..hahaha..Mentang2 la aku meniaga nasi lemak kan???...ihiiii...Dengan selesainya Majlis Ijab dan Qabul adik aku nih maka dgn ini diisytiharkan bahawa Pakcik Kamarudin da x da bunga2 di taman larangannya ye..Yang tinggal hanya kumbang 3ekor..kikikikiikikiii so sebarang surat-menyurat..I'm sorryyyyy..x dapet den nak melayan yoooo..ahakkkksss :)

Ok la..nanti aku hapdet gmbr2 kawin adik aku ye..kalo eseiiii rajin la yooo...Ekau2...bawak2 la bersobar yoooo...Amacam, ok x loghat nogori aku???...hihiii

Wednesday, May 27, 2015

Review Doc Pakar


Throwback 25/5/2015...Kisah Isnin ritu je pun baru..hehehe

Baby aku masa lahir actually ok je..sebelum kuar sepital tetiba plak doc kata suspect ada cycst kat brain so drpd masa ke semasa mmg ada appoinment la ngn doc pakar kat Sepital Likas, Kota Kinabalu..Yang bulan bila tah punya appoinment scan..x dpt nak tgk sbb tempurung kepala da tutup penuh..Kalo nak tgk jugak..boley doc kata tp kena warded...masuk ubat bagai..masuk alat bagai...Ohhhh..x mo la kami..Doc pun x mo kacau as long x da apa2 gangguan kesihatan yg ada kena-mengena dgn cycst tu..Alhamdulillah so far ok je pun.

Tapi memandangkan baby aku pramatang so mmg ada la check up setiap beberapa bulan utk tgk perkembangan dia..Doc kata perkembangan baby aku ok..Berat baby aku pun da ok..da x kat area kuning da..Alhamdulillah..So next appoinment 27/10/2015..hohooohooo

Sebagai mommy..hanya slalu mendoakan semoga anak kesayangan membesar dgn sihat dan sempurna. Aamiin...

Monday, May 18, 2015

Rombongan Kawin Cik Kiah..Hahaha


Alamak....sangat terserlah kependekkan, kerendangan dan kegemokkan aku dlm gambar ni kan??? hehee..Salahkan incik somi sbb dia yg amikkan gambar ni..hiiiihihiiii...

Korang tengok anak aku plakkkk..Sibuk je dia dok kerling baju fengantinnnn..hehe..Dok nengok apa yg blingbling agaknya tu kot sbb mommy dia x pnh pakai baju blingbling...kikikiiiii


Hamboiiii...glowingggg bebeno muka aku khennnn...
Nak tahu apa rahsianya???...PM segera..kikikiiii...

Takda nya glowing...berminyakkkkk kottttt..hahahah..tapi aku da jumpa rahsia nak glowing tau..
Cepat wasap aku 012 6346852..Hahhhh, ini mmg x tipu..hihiii


Bersama bini polis, bakal bini polis n polis...yg belakang2 tu x da kena-mengena dlm ini cerita..hihiii...


Ok..kami dtg bagi pihak pengantin lelaki pada 1/05/2015..Pengantin lelaki tu org Pahang..family dia x dpt dtg sbb busy uruskan persiapan utk kenduri kat Pahang seminggu lepas tu so kami2 wakil IPD/Balai la mengiringi utk majlis pernikahan dan kenduri pada pagi tu..hihii..

Mmg lumrah camni la bila ada anggota Semenanjung yg kawin ngn org Sabah means org tempatan kat sini...rombongan IPD/ Balai mesti follow punya la..mihmihmihhh...

Tuesday, April 28, 2015

Fefeeling Coci Baju Kat Sungai Konon



Inilah aktiviti anakbranak bila terasa nak main2 air dan nak fefeeling basuh baju mcm kat sungai..Walaupun selama 32taun hidup, x penah pun aku basuh baju kat sungai..kikiiikikiiiii tapi kalo bab mandi sungai..mmg favourite aku la, dulu..kini dan selamanya..hehehe..Kalo mandi laut, aku kureng sikit walaupun air laut baik utk kulit..heheheee..

Korang pernah x buat aktiviti cenggini???..Kalo x penah, cuba la adakan aktiviti cenggini..Best ok..mmg layannnn..hihii..tapi basuh tangan baju baby aku je la..Baju somi is3 mmg x kosa la weiiii..Itu aku campak masuk mesin je..Biar anak dara LG aku je yg buat koje..hahahaaaa..tapi kalo baju somi aku yg shirt putih yg balai punya..haaa..yg tu aku basuh guna tangan sbb bahaya masuk mesin sbbnya kdg2 air kotor so amat lah naya kpd baju..hehehehee

1st Time BerGoshop



Ni cita lapok sbnrnya..tapi baru nak share...hihii..1st time beli via goshop..n x mo beli da...bukan sbb x bagus tapi sbb namo da tgk channel goshop..mihmihmihhh..tapi ini bukan aku yg terpengaruh tau...somi aku yg terpengaruh...kikikiiiiikiiii..Aku kalo tgk pun sekadar cuci2 mata je sbb sedar diri yg aku hanyalah surirumah..hikksss so mmg x la aku nak bebankan somi aku..hehehhhhh..Aku ni apa ada je, ok..x da masalah..aku layannnnn tapi da kalo incik somi yg nak beli..Alhamdulillah la...hihiii..

Pas beli Sunrise Pocket Block nih, proper la sikit peti ais aku yg kocik tu..Lebey kemas dan yg penting jimat space..Tertanya2 apa tu Sunrise Pocket Block???..Bila free nanti, cuba korang tgk channel 118 k..nanti korang tau la apa kebendanya la tu..heheheeee



Peramah Macam Mummy!!!



Baby aku..mmg peramah...saling x tumpah mcm aku...kikiiii...Haiiiippppp korang...tolong la jgn menyampah...bagi la peluang kat aku utk merasa perasan kdg2..kikikiiiii..

Btw, Seriuosly..baby aku mmg peramah..Dia suka berkwn..Pantang kalo jumpa kwn2 seangkatan..even org dewasa pun...kalo mood anak aku baik...means dia x ngantuk..mmg rajin dia tegur orang....Im so proud of her sbb if kita peramah, senang kita nak sesuaikan diri walau di mana berada...means senang dpt kawan la....Mostly kita yg akan memulakan perbualan dgn org yg kita x kenal. Faham2 je la yg bukan suma org punya attitude peramah ni tau..Ada yg jenis pendiam so bila kita peramah, senang la nak communicate dgn sesiapa pun kan..Dan org pun x rasa segan nak berkawan dgn kita..hihii..Tak da salah pun..peramah atau tak peramah cuma bila peramah ni...itu satu advantage la utk sesuaikan diri supaya mudah nak dpt kawan walau di mana berada.

Itu pendapat aku je tau..hihii...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...