Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, August 19, 2016

PROMOSI Sempena Bulan MERDEKA

ZipBag...
Ada yg panggil ZipLock kan...mihmihmihhhh

Kini berlangsung..
PROMOSI Sempena Bulan MERDEKA!!!

1000pcs ZipBag+Straw RM750 only!!!
Normal price RM800

SAVE RM50!!!

** FREE Delivery area Selangor **

Wasap me 012 6346852

Monday, August 8, 2016

Dianz VitC & E

     Anyone nak order supplement nih???. Do wasap me 012 6346852😘😘😘😘

Wednesday, July 27, 2016

Selamat Tinggal Mak-Abah-Mama-Ayah

Dari kiri : Abah, Mak, Mama Mertua dokong si kecik aku dgn Ayah Mertuaku




Kami kalo balik kampung...da x turun KLIA da...
Trus direct turun Airport Penang sbb da x jauh dgn Taiping. Slalunya kalo x Mak Abah yg jemput..Mertua aku yg akan jemput dan kengkadang dorang dtg jemput skali je naik Avanza mertua aku...Mak Abah aku wira cam aku je..mana nak muat kan naik ramai2 dgn brg2 lagik..hihi...

Dolu rajin la turun KLIA sbb ber2 je..ni da ada anak..dgn anak yg superduper aktif..brg yg banyak lagi..mmg da x kosa la nak turun sana...Turun Airport Penang, senang je...sejam lebey da sampai kampung halaman.

Sorry kpd sedaramara atau kengkwn yg mana aku x dpt jumpa. Bukan sombong..lupa sedara atau lupa kawan. Bila balik kmpg, transport da la x da...kalo guna keta mak abah aku...dorang nak guna apa pulak kan camtu jugak la kalo guna keta mertua aku lagi2 dorang ke hulu ke hilir antar kuih la..buah la..jd mmg x la kitaorg ni nak jalan merata sgt. 

Nanti la kalo aku kaya..aku beli Welfire ke sebijik **btl ke ejaan tu???hahhaahh..Nanti senang la nak ke sana ke mari kan bila balik kmpg...hihiii..tapi rasanya nak beli la pesawat persendirian sebijik.... Senang nak balik kmpg...Time tu..Anytime je la Sabah ke Tepeng..hahaha

Tuesday, July 26, 2016

Balik Semula Ke Tempat Mencari Rezeki

Hemmmm makanya 22/7 ritu..fly la kami 3branak ke tmpt incik somi bertugas..dan of coz tmpt me mencari rezeki. Sedey mmg la sedey kan sbb balik kmpg pun ibarat setaun sekali je tapi apa boley buat...huhu.

Tugas incik somi x membolehkan beliau dpt coti selalu..n me..semestinya idok la mau kalo balik ber2 je dgn my baby yg superduper aktif tu haaaahhhh..Sebab kan, me pernah merasai balik ber2 aje ngn si kecik ni so trus la rasa insaf selepas itu..mihmihmihhhh...






Tapi this time nak fly back ke Sabah..syukur la si kecik ku ini x buat perangai nanes2 mcm nak fly back balik kmpg ritu. Rasanya suma passenger kot sakit ati sbb nanes sesaja mak enon sorang ni tah apa kesnya...hihi...This time ni cuma x reti nak dok diam n dkt2 nak sampai baru la dia tidoq..huhu...Da la dia mkn kacang byk2 sampai tersedak n muntah abis kat baju mommy...hahahaha... Pasrah je la kan nama pun ada anak kecik...hihihiiih

Ada anak kecik cenggini la...Shawl kalo ko lilit ala2 Neelofa pun..kejap je nampak mcm Neelofa..last2 Neelopak jadinya tau..kwuangkwuangkwuanggggg..hahhhaha








Wednesday, July 13, 2016

Raya 2016



Slamat Ari Raya 2016 korangggg😘😘😘😘😘

Alhamdulillah..tahun ni dpt pulang berhari raya di kampung halaman, Perak Darul Ridzuan bersama kuarga tercinta. 29/6 aritu da fly balik kmpg..hihii...

22/7 ni makanya akan fly semula ke tmpt mencari rezeki..Negeri Sabah Di Bawah Bayu...Hemmm cptnya alahai masa berlalu kan...huhuu..

Sunday, June 12, 2016

ShakeShake BIGCUP Uolls


Senyuman manis from my baby..hihi...


Myself yg semakin tembam...takmo la sebut gemok. Nangis kita nanti..mihmihmihhhhh...


Monday, May 23, 2016

7Bulan Dah









Alhamdulillah...
Dah 7bulan biz kecik aku yang diberi nama ShakeShake BIGCUP berada di pasaran Sipitang. 2bulan beroperasi secara COD dan pada bulan 1 aritu aku mula beroperasi di sebuah kedai kecik tepi jalan. Lega hati bila dpt beroperasi di sebuah kedai kecik. Penat ok bila buat COD lagi2 aku kan ada anak kecik. Sorang2 menyetelkan order drpd pagi...urusan rumahtangga lagi...pas Zohor out for delivery..ohhhh..Allah je yg tau betapa penatnya badan. Mmg mampu la bernafas dengan lega bila x perlu lagi nak COD mcm dulu kala tapi kdg2 bila ada customer yg request delivery, aku cuba utk tidak menolak rezeki....hihiiii...


Bercerita psl biz nih...kalo dulu aku yg mula2 berada di pasaran Sipitang tapi kini tidak lagi. Biz nih da mcm cendawan tumbuh. Biasa la kan..biz mmg la cenggitu yg penting kita keep moving dan jangan mudah patah semangat sebaliknya cuba memberikan yg terbaik kpd customer n Alhamdulillah, it's a good feedback drpd customer. Ckp psl sales..Alhamdulillah...x la tergugat sgt so far melainkan faktor cuaca sometimes yg buat sales down sikit. Ye la...kalo ujan tu..x la ramai nawnaw nak minum bigcup pun...hihihii..Biasa la tu kan...berniaga..ada up n down...Percaya pada rezeki Allah...itu yg penting...x gitu???









Aku dan my two assistant..
Kembo tau dorang nih...
Muda lagi baru 18taun...hihiiii

Ok la..nanti kalo aku rasa rajin, aku update lagi ye belog aku yg suam2 kuku nih..hihi...

Sampai jumpa lagi...
Daaaaa....












Wednesday, December 23, 2015

Anda Berminat Nak Meniaga BIGCup 32oz/Zip Bag Drink???




Kpd yg berminat nak meniaga BIG CUP 32oz dan Zip Bag yg tgh hot pada masa kini ni haaa...Aku ada jual tau skali flavour..mihmihhmihh..

Nak tau lebey lanjut???
Scroll bawahhhh..hikkkksss
^^
^^^
^^^^
^^^^^
Tapi layan dulu gambar jiran aku..
Ari2 dtg umah beli...hehehe...


Senarai Flavour RM24/kg
| CHOCOLATE | MOCHA | LATTE | CAPPUCINO | TIRAMISU | WHITE COFFEE | HAZELNUT COFFEE | ORIGINAL MILK TEA | VANILLA | BLUE ICE | STRAWBERY | DURIAN | WATERMELON |  YAM | HONEY DEW | BLUEBERRY | GRAPE | ORANGE | LYCHEE | CORN | MANGO | PINEAPPLE | GREEN APLLE | PEPERMINT | ICECREAM | BANANA | COCONUT |

** Green tea 200gm - RM15
** Redtea 400gm - RM15
** Coffee 400gm - RM 15

- 100Cup 32oz , Straw, Plastic - RM90
- 100ZipBag, Straw - RM90

Wasap 012 6346852 jika berminat :)


#bigcup #flavour #bigcup32oz #greenteafromthailand

Tuesday, December 15, 2015

Fesyen Favourite Hijabista


Assalamualaikum... Hai semuanya.... Wahhhh..sangat lama aku x update blog kan???..Kemalasan mengatasi segala2nya...weahooooo....Actually now aku sgt busy dgn biz air BIGCUP aku tu..Thats why la da makin sibuk. Biasa la org niaga sendiri ni..Kalo x keja, mana nak dtg duit. Nak duit lebey...kena la keja berlebih-lebihan...yeahhhaaaa...Ye la ada duit somi bagi tapi x la byk mana pun. Somi aku bukannya berjawatan tinggi so apa yg somi bagi...terima seadanya..Tak la aku demanding mintak itu mintak ini...Its not me!!!..


Ohhh..arini tetiba aku rasa nak bebel2 pasal Fesyen Favourite Hijabista...hehe.. 

Korang perasan tak...skrg ni semakin ramai kan wanita bertudung yang bijak bergaya dan semakin berani mencuba trend fesyen Muslimah terkini. Begitu juga dengan semakin ramai selebriti tanah air yang kini tampil ayu dengan pemakaian hijab seperti Elfira Loy, Neelofa, Uqasha Senrose dan ramai lagi. Ini menunjukkan bahawa fesyen Muslimah semakin diterima baik oleh para penggemar fesyen di Malaysia.

Siapa kata berhijab tak boleh bergaya kan???. Tapi aku terkecuali la..aku x pandai bergaya..hihii..Kalo aku pakai shawl, mmg 1 style je la..Tak berubah2..hahaha...Tgk la segala mak nenek tutorial kat youtube tp tetap jugak x pandai...Sian kan???heheheh... 

Ok la...cakap pasal fesyen Muslimah ni...berbanding dahulu kan...koleksi pakaian Muslimah kini boleh korang temui dalam pelbagai rekaan yang trendy dan unik. Antara   " fesyen hijabista " yang paling popular adalah seperti dalam gambar kat bawah ni haaaa...Omeiiii kannnn...hohoooo..

Ini ialah pemakaian dress Muslimah atau maxi dress. Koleksi dress Muslimah ini boleh digayakan oleh anda untuk menghadiri majlis-majlis istimewa yang formal mahupun ketika melakukan aktiviti kasual di hujung minggu. Koleksi dress ini juga boleh digayakan begitu sahaja atau digayakan bersama pemakaian outerwear dan aksesori tambahan.




Selain pemakaian dress Muslimah yang menjadikan si pemakai kelihatan feminine, pemakaian skirts dan t-shirt juga seperti dalam gambar di atas merupakan pilihan favourite ramai hijabista. Kombinasi ini mungkin lebih sesuai untuk pemakaian bagi aktiviti kasual. Kelihatan sangat santai bila berpakaian mcmni kan...Cool je nampak di penglihatan :)


Fesyen favourite yang seterusnya adalah pemakaian maxi jumpsuits. Jika dahulu, golongan wanita bertudung mungkin agak takut untuk bergaya daring dengan pemakaian koleksi jumpsuits ini. Namun, dengan pemakaian outerwear seperti cardigan seperti berikut, ia boleh menjadikan si pemakai kelihatan sopan dan trendy!. Cuba tgk gambar di atas, wahhhh..shantikkan uolls???.. Nampak stylo sangat tau..Yang penting, aurat terjaga...Nak kelihatan cantik tak semestinya kena pakai seksi-seksi kan???hikkkksss..


Cara kedua pemakaian jumpsuits ini pula adalah dengan memakai t-shirt berlengan panjang pada bahagian dalam seperti gambar ini. Nampak sgt sempoi, bergaya tapi masih dapat menjaga aurat sebagai seorang yg beragama Islam.

Kesimpulannya, sebagai seorang wanita Islam yg berhijab...bergaya lah dlm apa gaya sekali pun tapi jangan lupa mengambil berat soal aurat kerana itu yang sepatutnya kita sebagai wanita Muslimah ambil peduli.

Kita x mo la ada mulut2 yg kata " tgk pompuan tu..pakai je tudung tapi mak aihhhh..ketatnya baju dia sampai nampak dada bagai "...

Not nice la kannnnn kalo ada yg ckp2 cenggitu.. Berhijab jangan kerana fesyen je tau tapi kena ingat yg berhijab tu wajib bagi semua wanita baligh yg beragama Islam.

Ok la korang...nanti la tuan tanah bebel2 lagik...
Babai....
Assalamualaikum...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...