Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, January 11, 2017

Sakura Dress Terlajakkkkk Larissss


Dress ni serius terlajak larissss..Ntah brapa kali da RESTOCK design ni.

Kain cantik sgt. Suma customer pun happy bila da sampai ke tangan tau..Sumpah x tipu๐Ÿ˜„

Dress ni fit drpd saiz XS till XXXL.
Yg slim x da masalah...
Yg chubby mcm Mommy Qaseh pun no worries..
Just nice bila tersarung di badan๐Ÿ˜‰
Ibu mengandung pun RECOMMENDED tau..
Sgt selesa dan x ketat gitu..
Ada yg da preggy 8bulan pun boley pakai dress ni..
Kira 2in1 gitu...
Tak preggy boley pakai..
Preggy apatah lagi...
No problem punyoooo๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Harga :
RM45 sem / RM48 ss
Include postage

If berminat, Wasap Mommy Qaseh ye 012 6346852

#sayapakai #sayajual #dresscantik #dressberkualiti #bazaarpaknil #bazaaronline

Friday, January 6, 2017

Baby Harness

Mak2 mesti biasa dgr kan apa tu baby harness??? Zaman skrg ni mcm2..kalo sesaat terlepas pandang, mudah je anak hilang dlm sekelip mata. Baru2 ni aku ada terbaca ig artis Siti Sarah Raisuddin...gegirlnya hilang dlm shopping complex..Allahuakbar..perkara yg kita sbg mak bapak x mo ianya berlaku kan..Nauzubillahiminzalik. Tapi syukurlah anak Siti Sarah dijumpai..Alhamdulillah...

Ok la..sbnrnya baby harness ni bukan lah nak kata 100% anak kita selamat cumanya lebih baik la kita berjaga2 kan at least anak kita dlm kawalan kita. Kpd yg ada anak lasak macam anak aku pastinya faham mcmana tingkah laku anak bila kat tmpt awam so owang putih pun ada berkata " Prevention is better than cure "

Peduli kan lah org sekeliling yg maybe akan bagi pandangan semacam bila kita bawak anak guna baby harness. Abaikan je if dorang nak kata kita buat anak mcm binatang. " Eehhh haloooo, kalo nak buat mcm binatang..bagus rantai pakai rantai besi kan"...huhhhhhh..

So mak2 ayah2..jom grab satu baby harness nih utk keselamatan anak anda di tmpt awam. Kalo kita boley beli hp mahal...tudung mahal...sgala yg mahal2..kenapa terlalu berkira nak beli baby harness nih???

Yang berminat, Wasap me 012 6346852

RM60 sem / RM70 ss
Include Postage

Saturday, December 31, 2016

Bukan Senang Nak Bangun Semula...

Bila terjatuh...
Sesungguhnya bukan mudah utk bangkit semula...
Apabila ko pulak tiada apa2 ditangan ibarat sehelai sepinggang...
Mmg sungguh sukar perjalanan yg akan ditempuhi...

Mmg betul kata orang...
Duit bukan segala2nya...
Tapi kalo x da duit...
Susahnya alahai...

Apa yg telah terjadi...
Walaupun bukan kemahuan di hati...
Takpe la...
Pasti ada hikmah di sebaliknya...
Perbuatan org menjatuhkan aku dgn jalan yg salah..
Aku serahkan pada Allah utk membalasnya...

Semoga Allah permudahkan apa saja usaha aku selepas ini...
Niat aku mencari rezeki bukan utk menjadi kaya...
Cukuplah utk aku dpt berbakti kpd kedua ibubapa aku...

Wednesday, November 23, 2016

Jimat Dengan Cozuma CC Cream

Assalamualaikum...
Lamanya blog aku menyepi kan...
Dan setelah lama menyepi...

Tarataratataaaa...
Aku nak la iklan kan sekejap produk yg selamat digunakan seperti dalam gambar..hehe..

Cozuma CC Cream...
Kalo korang guna 2x sehari..tahan sehingga 6bulan but if korang guna 1x sehari je..tahan sehingga 8bulan ok..

Mmg sgt menjimatkan!!! Rugi korang tak cuba tau...hehe

Nak dptkan Cozuma CC Cream dgn harga kasih sayang???

Meh la wasap aku 012 6346852😉 utk harga kasih sayang😘😘😘😘😘

Monday, August 29, 2016

Donia BIGCUP Ku




Di kedai kecik ku with my baby n org kepercayaan Mommy Qaseh buat masa ni...mihmihmih...Dek disebabkan ada anak kecik..da mmg jarang la aku dok kedai macam dolu2 kala. Kesian jugak kalo bwk anak melepak kat kedai. Tak bebas dia nak mengexplore dlm kedai yg kecik...sudahnya dia mengaco la staff Mommy buat keja kan so it's better stay at home je la but Mommy still amik tau hal kedai la. Setiap hari sebelum staff nak totop kedai, harus la Mommy jenguk kedai tgk sales n tgk apa brg yg kurang utk berniaga for the next day nya.

Ada yg kata " syoknya jadi boss "...tapi sebenarnya tak la syok seperti yg di sangka kan. Jadi staff ni kita x perlu nak pikir..cukup ke duit nak restock barang?...cukup ke duit nak bayo sewa kedai?...Sbg staff kita tau..kita keja mesti ada gaji..Ada sales..x da sales tetap ada gaji. Kalo kita jadi staff pun kita mesti camtu jugak. Walaupun boss x da di kedai/opis sebenarnya dlm otak fikiran dorang ni x kan pernah stop thinking psl biz dorang lagi2 kalo income amat la membimbangkan. Dok la pikir mcmana nak survive supaya biz boley bertahan.

But be a boss plz ekk..jangan x bayo gaji pekerja walaupun income biz korang x ok. Pikir yg dorang keja nak mendptkan income..dorang pun ada komitmen dorang so don't ever take them for granted k. Tak baik tau makan kudrat orang mcmtu saja. Alhamdulillah so far aku x pernah x bayo gaji pekerja aku. Hopefully biz aku akan semakin ok...Seriously..mmg a bit riso dgn biz skrg..terlalu jauh beza dgn sales sebelum ni tapi aku akan cuba pertahankan biz kecik aku ni selagi termampu.

Chayok chayok Mommy Qaseh!!!

Sunday, August 28, 2016

Kesayangan Mommy Donia Akhirat


With kesayangan mommy donia akhirat. Skrg anak mommy da berumur 2taun7bulan. Pejam celik je..sekejap je baby mommy da besar panjang...Da banyak peelnya yang menghiburkan hati dan yang menggeramkan hati mommy sehingga mommy boley bertukar menjadi raksasa gorgon yang comei..haha..Perasan!!!

Buat masa ni hanya fokus utk si kecik ni. New baby???. Hem...Mommy da x pikir sgt sbb dulu bertaun nak mendptkan yg sorang ni kan jd apa yg ada di depan mata ni adalah cukup bersyukur da Mommy Qaseh ni haaa ;)

Kalau ada rezeki nanti Alhamdulillah..Kalau sorang ni je pun ditakdirkan..itu sudah memadai buat Mommy. Apapun, semoga anak Mommy yg sorang ni membesarkan dgn baik..sihat selalu dan menjadi anak solehah yg membanggakan Mommy dan Babah. Aamiin...













Hemmmm..tgk la gelagat si kecik Mommy ni. See her cheeky face. Kdg2 tu kalo Mommy x peduli dia..dia gigit montot Mommy tau...hahahah. Ada skali tu tgh Mommy berdiri nak charge hp, dia dok panggil2 Mommy tapi Mommy buat x layan skali sakit tau montot Mommy digigitnya...hahaha...

Padan muka Mommy kan sapa suruh x peduli anak..mihmihmihhhhh






















Ok la...better Mommy Qaseh stop bebel...Mommy Qaseh ni haaa...kalo da start bebel...hemmmm NON-Stop...So next time rasa rajin...ada mood...Mommy Qaseh bebel lagi ekkk..hihihi

Babai...Assalamualaikum....




Friday, August 19, 2016

PROMOSI Sempena Bulan MERDEKA

ZipBag...
Ada yg panggil ZipLock kan...mihmihmihhhh

Kini berlangsung..
PROMOSI Sempena Bulan MERDEKA!!!

1000pcs ZipBag+Straw RM750 only!!!
Normal price RM800

SAVE RM50!!!

** FREE Delivery area Selangor **

Wasap me 012 6346852

Monday, August 8, 2016

Dianz VitC & E

     Anyone nak order supplement nih???. Do wasap me 012 6346852😘😘😘😘

Wednesday, July 27, 2016

Selamat Tinggal Mak-Abah-Mama-Ayah

Dari kiri : Abah, Mak, Mama Mertua dokong si kecik aku dgn Ayah Mertuaku




Kami kalo balik kampung...da x turun KLIA da...
Trus direct turun Airport Penang sbb da x jauh dgn Taiping. Slalunya kalo x Mak Abah yg jemput..Mertua aku yg akan jemput dan kengkadang dorang dtg jemput skali je naik Avanza mertua aku...Mak Abah aku wira cam aku je..mana nak muat kan naik ramai2 dgn brg2 lagik..hihi...

Dolu rajin la turun KLIA sbb ber2 je..ni da ada anak..dgn anak yg superduper aktif..brg yg banyak lagi..mmg da x kosa la nak turun sana...Turun Airport Penang, senang je...sejam lebey da sampai kampung halaman.

Sorry kpd sedaramara atau kengkwn yg mana aku x dpt jumpa. Bukan sombong..lupa sedara atau lupa kawan. Bila balik kmpg, transport da la x da...kalo guna keta mak abah aku...dorang nak guna apa pulak kan camtu jugak la kalo guna keta mertua aku lagi2 dorang ke hulu ke hilir antar kuih la..buah la..jd mmg x la kitaorg ni nak jalan merata sgt. 

Nanti la kalo aku kaya..aku beli Welfire ke sebijik **btl ke ejaan tu???hahhaahh..Nanti senang la nak ke sana ke mari kan bila balik kmpg...hihiii..tapi rasanya nak beli la pesawat persendirian sebijik.... Senang nak balik kmpg...Time tu..Anytime je la Sabah ke Tepeng..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...