Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, April 20, 2014

Da Ke Aku Upload???

image

image

image

Agak2 da ke aku upload gmbr2 melepak aku ni???..Hentam je la kan...hihiii..Ni gmbr melepak kat esplanade je pun kat pekan nun masa balai sipitang buat aktiviti berzumba bersama masyarakat..hihiii..Aku x la berzumba..just sonok2 tgk org berzumba je..hihiiii

Japgi ptg2 cikit nak bawak baby aku amik angin kat esplanade..Melepak sesaja kat umah pun bosan kan korang..hihii..Lagi2 kebetulan babah baby off arini so le la lepak2 petang sekojap....kohkohkoh

So korang, apa aktiviti korang rini???

Egg White Masker 15Hinggit Aje

image

Nyanyuk ke hapekan aku ni..nak promote brg..lupa pulak publish gmbr item kt entry sblm nih..Baru umur 31 kot..hahah..

Ok ok korang..bila dgr egg white iaitu putih telur..korang sure  fikir yg masker ni mesti busuk punya kan tapi korang silap tau..masker nih sgt wangi gitu..Kira sebelum tido tu, kalo korang pakai..tertido sampai pagi pun x da hal la..Yang mana da kawin tu pun x da masalah..sure somi korang x kan bising punya la..

Silap2 somi korang pun nak bermasker sama...n silap2 ari2 pun somi korang mau...Hah..x payah nak otak kuning or biru sgt k...hohooo..Maksud aku..silap2...ari2 pun somi korang request nak pakai masker nih sbb sgt syok gitu..rasa mcm muka korang diurut2, amat merelaxkan gitu wajah yg seharian terdedah dgn habuk dan asap..nak2 kalo korang simpan jap dlm freezer sebelum pakai..ohhh..sungguh nyamannnnn..kata org Sarawak..hihi...walaupun aku bukan org Sarawak...hihiiiii

Ohhh..biar aku explain kan jgk yg masker ni..bukan kita2 yg pompuan je bole pakai k..para somi dan yg bukan somi tapi bergelar laki2 pun boleh pakai...Amboiiii..perlu ke aku explain panjang lebar gitu semata2 nak kata lelaki pompuan pun boley pakai masker nih?hahah..Saje je punnnn...Takkan x boley kan?hihiii..

Ok la..namo la bebel panjang2..nanti korang muntah ijo pulak baca bebelan aku nih..Motif aku sbnrnya...nak jual brg je pun..hihiii...Kalo korang berminat, bole wasap aku 012 6346852...Pasti akan dilayan wasap korang tu...Tapi yg pasti, korang jgn lupa tau click2 iklan nuffnang aku yg hadooo..hohooo...

Saturday, April 19, 2014

Egg White Masker RM15 Sajorkkkk

Egg White Masker yg tgh hot skrg di pasaran!!!..

Nama je putih telur tp wangi ok...Nak2 sebelum pakai, letak dlm freezer jap dulu..pastu pakai..Omakkkk aihhhh mmg syok sgt..Rasa tegang je muka..rasa seperti diurut2...Nyamannnnnn ok..nyaman...Ececehhhh....cakap byk pun x guna, korang try dulu baru tau...

Wasap aku 012 6346852 ekk.. Sila jgn malu2..Aku x sombong pun..hihiii

image

Ok la..nak selit tuan tanah cikit..Mcm da jarang nak selfie je skrg nih kan aku..hihiii..Walaupun selfie bersama anak da skrg....Ok whattttttt...janji hado walaupun buat2 x pandang camera kan?...kihkihkih

Friday, April 18, 2014

Buat Tambah Duit Poket

image

Presenting my Biskut Cheese Leleh!!!. Arini try jual 10pek..Kalo abis terjual, Alhamdulilah..kalo x makanya x da rezeki la tu...Maka nanti mummy babah Qaseh la yg makan sampai lebam pastu berat naik..mummy pun stress..kohkohkohkoh...Tadi masa buat, da mcm atlit aku ni ha...kejap lari buat..kejap lari ke anak yg tgh tido tapi dok ok ek ok ek..Begitulah apabila bergelar mummy kan. Bukan mudah tapi enjoyyyy dapat besarkan anak sendiri depan mata. Syukur Alhamdulillah...

Si Manja Mummy

image

Si manja aku ni..kalo dapat berjalan...Amboiiii..lena koooo..hahha..Arini aku buat Biskut Cheese Leleh...hahhhh..mmg mcm atlit la aku..sambil buat keja..sambil berlari2 anak kat anak yg tgh tido tp kejap2 ok ek ok ek..hihii

Wednesday, April 16, 2014

Da Beli Stroller Idaman Ati Somi Isteri

image

image

Yeayyyy..smlm tercapai da hasrat nak beli stroller SweetCherry iaitu SCR12 colour merah...Puas kot cari merata via online..sumanya abis stock but smlm dpt tau drpd someone yg merupakan staff SweetCherry kat AU2 yg smlm da restock baru...Ohhhh, sgt la laku di pasaran okay!!!. Hihiiii

Syukurlah smlm jiran sebelah umah akak aku kat Banting yg tlg belikan kat AEON Klang...Kerlas x u olls..jiran akak aku lagi tu yg tlg iolls beli tau? Hihiiihiii...Bukan akak aku x bole belikan tapi akak aku x da transport nak pi sb keta sah2 hubby dia nak guna. Opis akak aku pulak dkt ngn umah dia je so mmg x da keperluan utk dia beli keta la jwbnya kan..hihiii

Btw, stroller ni aku beli ngn arga RM569 je pun..Kami laki bini decide nak beli yg ni sbb stroller ni bole tolak dr blkg n bole tolak dlm keadaan facing baby pun x da masalah..Pastu bole cabut jugak seat tu n buh carseat kalo nak..n yg best bole buat jadi mcm gmbr kat bawah ni ha...Jap aku tunjuk kat korang ekk..

image

See..nice kan korang???...Ramai kwn2 aku yg tgk kat fb aku pun da terjatuh hati dgn stroller SCR12 nih..hohoooo...

Ohh..utk makluman..SCR12 ni ada 2warna..merah dan unggu tapi kami somi isteri lebey prefer yg merah sbb sesuai utk boboy n gegirl..hihiii...Mana la tau one day baby Qaseh dpt adik boboy kan???hihiii.....le la guna stroller kakak Qaseh..hohoooo ;)

image

Hahhhh..gmbr kat atas ni..hubby kpd akak jiran sebelah umah akak aku la tu tgh dok check stroller..hihi...Btw, akak abg @ somi isteri nih buat biz sendiri iaitu biz org kawin..kira makeup pengantin ke..pelamin ke..baju pengantin ke...suma hadooo...pastu dorang rajin berjalan tu yg kat fb aku ckp kat akak tu kalo ke AEON Klang tlg tgkkan stroller nih..hihiii..Baik lak tu akak tu.aku nak trfkan duit, katanya dia guna duit dia dulu..hihi..tapi aku da trf duit la pastu..Tak suka aku lengah2kan..Org nak tlg pun da cukup baikkan so namo la lengah2kan..Not good ok...hihiiii

Apapun..syukur Alhamdulillah tercapai da hasrat hati kami somi isteri nak beli stroller..6taun tu memendam rasa nak beli brg baby bagai..huhu...

Lepak Sesajorkkk Pepetang

image
image

Smlm petang before Maghrib, melepak la kami di Esplanade Sipitang. Bawak skali Baby Angie sebelah umah aku. Kalo yg mengikuti blog aku drpd dulu, mesti tau yang aku ngasuh Baby Angie ni drpd usianya 7hari sampai la umur dia 10bulan. Skrg Baby Angie ni da staun lebey..bulan 6 nanti genap la usia dia 2taun...hohooo...Da pandai da ckp skrg walaupun x brapa nak clear...Homei angat tau dgr dia cakap. Tergelak2 aku dibuatnya..hohooo


Suprisingly, walaupun ngasuh dia sampai umur dia 10bulan je..pandai dia kenal kami. Dia panggil hubby aku bapak...Aku kdg dia panggil mummy..kdg panggil aku kakak..Bole gitu??? Terasa seperti di awang-awangan gitu..syok bangat terasa muda remaja kekdahnya..hahha...Perasan kdg2 tu x pe kan korang?hekhokhekhok...


Anyway, sgt x sbr nak tunggu baby aku besar mcm Angie...Skrg pun da x sbr nak tunggu anak aku bole gelak2 bagai..Ni da bunyi la sikit2 bersuara tu..hihi...Semoga baby aku membesar dgn sihat dan sempurna hendaknya. Aamiin

Monday, April 14, 2014

Baby Babah Konon Anak Mummy Nih

image

image

image

Pagi tadi pas gi Pasar Tani...singgah la kami anakbranak breakfast kat kedai sbb aku hover nak mkn murtabak..hihi. Actually kat Sipitang x da jual murtabak mcm kat Semenanjung tu, murtabak sini dorang panggil murtabak jawa...bukan di masak atas pan tapi digoreng n inti dlmnya x padat...Almost murtabak jawa yg aku mkn suma berintikan sayur kobis yg diperasakan tapi sesuai ngn harga la...Tak semahal murtabak...hihiii

Bila ada kedai org Semenanjung yg da buat murtabak kat sini..ohhhh..suka la aku nih tapi arga tu mcm mahal la iaitu rm5 ke rm5.50..tapi da teringin...makan sajorkkkk la tapi x le slalu2 kot..Punya la berjimatkan..hihiii

Sbnrnya cita aku nih sgt lari drpd topik asalkan?..Itulah aku..suka beno meleret ke lain kisahnya..hihiii...Ok...back to the topic...nengok la anak aku tu..punya la nganga bila aku amik dia drpd babahnya. Manja ngn babah la konon tu..hohooo...Tgk keadaan jugak anak aku nih..da pandai memilih..kena time nak melekat ngn aku..babah dia pun dia x mo...Baby baby...hehehhh...Sgt x sbr nak tggu baby aku boley bergelak ketawa...hihiii

Friday, April 11, 2014

Good Girl La Baby Mummy

image

Memandangkan arini Jumaat, sgt la bagus kalo potong kuku. Ari yg elok utk potong kuku adalah Isnin, Khamis dan Jumaat...so mana yg baik dlm Islam haruslah diikuti kan...hihiii...Makanya tadi aku pun potonglah kuku baby aku. Nasib good girl je baby aku masa aku dok potong kuku dia. Babahnya x brani nak potong kuku anak...hohoooo...

Nak nak skrg baby aku..aku da x pakaikan sarung tangan so kena la makesure sentiasa yg kukunya x panjang. Kang sian pulak calar-balar muka anak aku..Actually aku pun baru tau daripada kakak aku Azreen yg kt Banting tu yang baby after sebulan, x digalakkan pakai sarung tangan sbb mengganggu perkembangan motor tangan so for good development of baby...kasi campak la itu sarung tangan kennnn..hahah...tapi stokin atau sarung kaki still aku bagi pakai, kang takut sejuk..nanti masuk angin pulak anak aku..huhuuu

Ok la..anak aku da tido..Aku pun nak tido la...tapi kena kunci jam sbb kul 1pagi japgi hubby aku naik tugas...Kang x tersedar pulak aku nak kejut hubby aku...Selamat malam ye korang suma n Assalamualaikum...

image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...