Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, April 17, 2015

Begini La Menjadi Emak2



Bila babahnya keja pukul 7pagi...
Makanya...awal la keja cooking-mengcooking daku...weahoooooo
Biasa la bila ber2 je ngn baby kat umah....
Berpisah tiada...mihmihmihhhh...
Nak ooo okkkk pun kena bwk tau kalo ber2...kikiiiii...

So...menu arini utk Mummy Babah Qaseh, simple aje....heheeee
Breakfast+Lunch...
Ayam Masak Kicap + Sambal Belacan

Breakfast Baby....
Scramble Egg + Cheese + Mayonis

Menu Of The Day Baby...
Bubur Nasi + Ikan Bilis ( 2bahan ni diblend )
Labu direbus skali ngn nasi tapi dilenyekkan aje
Ayam Goweng ngn Kentang Goweng dicincang

Kalo baby x makan arini...
Sentap mummy tau!!!

#sunrisepocketblockgoshop
#adatvboleybelikonon

Wednesday, April 15, 2015

Shawl Instant Buat Seniri Tau


Aku ni jenis x sesuai pakai tudung instant yg ada awning bagai tu...perasaan aku la..heheh..jadi aku lebey prefer pakai shawl2 mcmni, pashmina atau wideshawl..So tetiba dtg la idea aku utk jahit shawl aku ni..Kira nanti nak pakai..aku terus sarungkan je..jimat masa..x la somi aku bebel2kan sbb lambat beno siap nak melilit shawl bagai..tapi yg dlm gmbr ni x siap abis tau..Aku da adjust lagi supaya aku terus sarung n x payah nak pakai pin bagai..baru betul instant kan?heheheheee..nanti bebila aku tayang balik pink instant shawl aku ni..hahaha..

Agak2 ada yg berminat nak beli x instant shawl aku ni?hhehehe...

Tuesday, April 14, 2015

KColly Sweet17 Untuk Tampil Natural Tanpa Make Up


KColly Sweet17

RM130
FREE POSTAGE sem / ss

◆ 1jar untuk 3bulan penggunaan
   ( Purata kos RM43 sebulan untuk cantik dan sihat...Sgt menjimatkan!!! )
◆ Sangat baik untuk kesihatan luaran dan dalaman
◆ Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit

PM / Wasap 012 6346852

Monday, April 13, 2015

◆◆ IKLAN : Maxi Skirt DhiaZara Princess Cut ◆◆


Ingin bergaya anggun dengan Maxi Skirt Princess Cut DhiaZara ini???

◆ High Quality Evo Satin Japan
◆ Kain Tebal Tapi Sejuk
◆ Flowy
◆ Tidak JARANG!!!

Colour Available :-
#Grey
#Meroon
#Pink
#BlueFrozen

◆ Free Size
◆ Ukur Lilit Pinggang : 27inci (getah) 
◆ Bole dipakai sehingga ukur lilit pinggang 36inci
◆ Ketinggian dr pinggang ke bawah 40 inci

PM / Wasap 012 6346852

#maxiskirtprincesscut #dhiazaramaxiskirt #maxiskirt #sayajual

Kau Tipu Aku!!!!

Tajuk tak ada kena-mengena dgn penceritaan yg nak di sampaikan..hahaha..Awie kata...Ini semua poyooooo...kikiiiiii...


Actually baby aku da boley jalan sikit2 masa umur dia da masuk 1taun 2bulan..Cuma dia manja sikit...Dia x mo jalan sgt..Tambah skrg ni..lagi dia da steady, lagi la dia buat2 x pandai jalan n kadang dia prefer merangkak drpd berjalan. Gewam mummy ok!!!huhhhh...Tingin bebeno nak tgk anak boley berjalan tapi baby mummy mmg byk songehhhhh..hahahah...

Aku tau baby korang mesti da berjalan di usia yg lagi awal kan?. Ada yg kdg umur 7bulan da boley jalan..umur setaun la...9bulan la kan?..Betul x?..tapi aku x mo la bezakan anak aku ngn anak org lain sbb anak aku baby pramatang so maybe anak aku lambat sikit la drpd anak korang lagipun suma baby kan x sama perkembangannya..hohoooo...

Baby aku..sbnrnya ok da jugak dia berjalan..kdg2 kalo kat umah tu, bila aku ngn babahnya buat2 x tgk dia..Ewahhhhh, pandai ko dia berjalan..Acting sgt tau!!!. Aku syak maybe dia x mo tunjuk dia da pandai jalan sbb kalo dia pandai berjalan, mesti mummy babah da x mo dukung dia..Aku n babah dia syak gitu la..hihiii...

Takpe la baby..take ur time ok..tapi mummy hrp dkt nak masuk 1taun 3bulan baby da btl2 pandai jalan...Lagi satu kan..kdg tu mummy nak la record video baby mummy jalan tapi bila mummy press je RECORD button dan dgn auto nya ada munyik..ooohhhh...terus baby pun perasan..langsung dia x mo jalan..huhuuu..kdg tu dia pun sibuk g kat mummy sbb sibuk nak tgk tab mummy...Hohhhhh..sabar je la..Makanya impian mummy nak record video baby berjalan..berkecaiiii menjadik debu...ohoiiiiii....

Wednesday, April 1, 2015

Minyak Sapu Ajaib Homemade


Alhamdulillah....
Fresh testimoni dpt pepagi semalam...

Akak ni wifey polis jugak cam aku. Akak ni mengalami sakit blkg, pi hospital x-ray..mmg ada masalah tulang belakang..urat saraf bagai..Doctor advice utk operate tp akak ni x mo. So one day, me bagi la akak ni sebotol utk try.

Baru2 ni followup dgn doctor pakar, Alhamdulillah GOOD RESULT...Akak nih da x perlu nak pegi terapi lagi..cuma doc akan monitor je beberapa bulan sekali. Punya happy akak ni tau. Baru je akak ni dtg umah beli sebotol..Bagus katanya.. Alhamdulillah...

So kepada yg ada masalah tulang retak ke...urat saraf ke...
Meh la cuba minyak sapu buatan Mak Abah kita ni...
In Shaa Allah dgn izinNya, akan sembuh seperti sediakala. Aamiin...

Berminat nak cuba???
PM / Wasap 012 6346852

Hai obat..hai obat..mari beli obat...
Kalau da terlambat..tak dapatttttt...
Kikikiiii..tetiba je nak nyanyi lagu dlm cita Do Re Mi..hahahah

Harga Combo Chew n Glow + Gaia

Normal price utk 2produk ni adalah seperti di bawah tapi korang boley berjimat dgn harga combo seperti dalam gambar
《》
《》
《》
《》

Chew n Glow
RM160 sem / RM170 ss
FREE POSTAGE

Gaia Double Stem Cell Drink
RM150 sem / RM160 ss
FREE POSTAGE

Wasap 012 6346852..Kalo x da wasap, sms pun aku layan. Dont worry!!!

Gaia Double Stem Cell Drink Baik Utk Luaran&Dalaman Wanita

Boley tengok banyak lagik testimoni kat ig chewnglowofficial..Aku share 1 je testimoni k...

Jom aku share psl produk ni...
《》
《》
《》

GAIA Double Stem Cell Drink adalah campuran dari bahan-bahan botanikal premium terpilih yang diperkayakan dengan PhytoCellTec™ Malus Domestica (stem sel epal) dan PhytoCellTec™ Argan (stem sel argan) sebagai satu formula lengkap minuman tambahan untuk wanita. Penggunaan yang konsisten dapat membantu wanita mengekalkan kecantikan dan kesihatan tubuh badan. 
Antara bahan-bahan dan kebaikan yang terkandung dalam GAIA Double Stem Cell adalah:

PhytoCellTec™ Malus Domestica (Stem sel Epal)
- Merangsang tenaga dan memanjangkan jangkahayat kulit. 
- Melindungi dari kerosakan kulit akibat tekanan alam sekitar.
- Memelihara keremajaan dan menyerlahkan penampilan kulit.

PhytoCellTec™ Argan (Stem sel Argan)
- Meningkatkan keanjalan kulit. 
- Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.
- Menyembuhkan penyakit kulit seperti jerawat, psoriasis dan ekzema. 

Black Cohosh
- Mengurangkan gejala menopaus. 
- Mengurangkan simtom pra-haid (pms) seperti kekejangan rahim.
- Mengurangkan keradangan dikaitkan dengan osteoartritis, artritis reumatoid dan neuralgia.

Serapat & Senna
- Mengetatkan tisu vagina dan payudara. 
- Menguatkan otot dan sendi. 
- Mencantikkan tekstur kulit.
- Mengurangkan berat badan.

Pueraria Lobata (Kudzu/Ge)
- Digunakan secara tradisi untuk merawat diabetes, tekanan darah tinggi dan gastroenteritis.
- Mengurangkan simtom sakit dada (angina).
- Memberi kesan positif di kalangan wanita yang menopaus.

Pueraria Mirifica
- Digunakan secara tradisi untuk mengencangkan payudara.
- Dikenali sebagai “fountain of youth”. 
- Menggalakkan pertumbuhan rambut dan menghitamkan rambut. 
- Mengurangkan masalah katarak.
- Mengurangkan masalah susah tidur.

Manjakani (Oak Galls)
- Membasmi bakteria dan kuman sekaligus mengurangkan bau kurang enak faraj.
- Mengawal kulit kering dan berminyak.
- Menyerap lendir dan lelehan faraj.
- Mengecutkan semula tisu-tisu faraj.
Habbatus sauda (Nigella Sativa)
- Digunakan secara tradisi untuk rawatan tekanan darah tinggi.
- Anti-lelah.
- Melegakan virus sakit kerongkong.
- Mengurangkan kerosakan radiasi.
- Memperlahankan dan menghentikan penyebaran kanser.

Madu
- Mencegah kanser dan sakit jantung.
- Mengurangkan ulser.
- Anti-bakteria, anti-kulat. 
- Mengurangkan batuk dan gatak tekak. 
- Meningkatkan penglihatan. 
- Menstabilkan gula dalam darah. 
- Menyembuhkan luka dan kesan terbakar.

Kurma
- Anti-oksida
- Mengandungi Vitamin A, K & B6. 

Vitamin E
- Perlindungan dari toksin.
- Menguatkan imunisasi badan.
- Mengurangkan risiko akibat sinaran matahari dan penyakit jantung.
- Penjagaan untuk kulit dan rambut.
- Mempercepatkan pertumbuhan semula sel, menjadikan kulit kelihatan muda. 

Daun Sirih
- Anti-oksida dan anti-radang.
- Mengandungi anti-diabetik dan membantu dalam rawatan diabetik.
- Merawat sakit saraf.
- Rawatan untk sakit kepala.
- Mengurangkan sembelit.
- Menyembuh luka.

Buah Zaitun
- Melindungi dari kanser kolon, payudara dan kulit.
- Elok untuk jantung.
- Anti-Radang.

Ekstrak Asam Jawa
- Merendahkan kolestrol.
- Meningkatkan kesihatan jantung.
- Anti-oksida, memerangi kanser.
- Mebantu pencernaan makanan.


Berminat nak cuba?
Mcm biasa..sila la wasap aku 012 6346852

Aku Consume BVRC, Of Coz La Aku Jual Jugak..mihmihmih


BVRC..amalan daku ari2...
Da 3bulan aku consume ni..
Alhamdulillah..mmg puas hati..

Kulit muka especially rasa smooth, moist gitu...
Jerawat pun susah nak tumbuh..
Parut2 makin hilang...

Harga pun rendah..suma mampu milik..
Dont worry, harga lebey murah drpd harga yg slalu aku jual.
No GST!!!
FREE POSTAGE lagik tau...

RM50 utk sebulan penggunaan

Berminat nak cuba???
Wasap 012 6346852

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...