Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, November 23, 2014

Ke Kota Belud Jumaat Ritu


Jumaat lepas aku dan baby aku menfollow la babahnya ke Kota Belud latihan menembak tapi kami stay di hotel jek la..Gila nak follow ke tmpt lapang sasar..Panas kottttt..Aku kan puteri lilinnnn walaupun x putih sangat..hahah..

Satu malam jek pun stay kat Kota Belud..Sabtu pas check out dr Tang Dynasty Lodge, KB trus balik ke Sipitang sbb 7pagi Ahad tu hubby aku da keja..Kalo x keja, ada la plan nak tido semalam kat Kundasang tapi nampaknya plan ditunda ke suatu tarikh yg x dpt dipastikan lagik..mihmihhh...Dolu2 pi Kundasang ber2 sajorkkkk so bila da ada anak ni..haruslah bawak anak tersayang ke tmpt kesukaan mummy babah walaupun si baby kecik aku nih bukan tau apa2 pun..hahah..Next time ye baby..hikkksss

Thursday, November 20, 2014

Testimoni Diri Sendiri BerBABIES BLINK



Gambar bertudung pink ni adalah masa sebelum aku pakai BABIES BLINK. Masalah aku, bila jerawat..aku nak kena picit jerawat aku sampai la kuar darah. Kalo aku x buat camtu, mmg jerawat tu akan maintain ratu je kat kulit muka aku..Ohhh, so stress kottttt cenggitu kan???. So..bila da picit tu op coz la meninggalkan dot2 itam pada wajahku yg x brapa nak jelita nih..heheh..


Esok 21/11 makanya da sebulan aku guna BABIES BLINK nih. Alhamdulillah parut2 tu ada yg da ilang dan ada yg sikit lagi nak ilang..Suka iolls tau sambil kembang2 idung..Jerawat kdg ada jugak nak tumbuh tp jadi terbantot dek BABIES BLINK ni haa..Again, Alhamdulillah...

Aku nih jenis x suka bermakeup even berlipstik pun aku malas tau so mmg pada aku, BABIES BLINK sgt terbaikkkkk la. Kpd yg suka tampil natural, jom la try BERBABIES BLINK..In Shaa Allah korang x kan menyesal. Biras aku pun aku suggest dia guna..punya la dia suka..katanya kulit muka dia licin dan mulus gitu..hikkkksss

Utk info korang, BABIES BLINK nih HALAL keluaran Bumiputera..Produk ada kelulusan KKM so no worries la korang sbb x da menggunakan chemical yg merbahaya mcm merkuri bagai tu. Korang jugak x kan mengalami  pengelupasan kulit dan x kan alami pedih2 kulit muka

◆ Set BABIES BLINK 4in1
    - DAY CREAM
    - NIGHT CREAM
    - GLUTACOL SOAP
    - WHITENING SERUM

   RM50 sem / RM60 ss
   FREE POSTAGE

◆ Set BABIES BLINK 5in1
    - DAY CREAM
    - NIGHT CREAM
    - GLUTACOL SOAP
    - WHITENING SERUM
    - TONER
  
   RM55 sem / RM65 ss
   FREE POSTAGE

●●● ORIGINAL BABIES BLINK ●●●
●●● HALAL ●●●
●●● KELULUSAN KKM ●●●
●●● X MENGELUPAS ●●●
●●● X PEDIH ●●●

If berminat, voleyyyy trus
Wasap 012 6346852

Wednesday, November 19, 2014

Kesayangan Mummy!!!


Kesayangan mummy babah dunia akhirat. 7taun menanti akhirnya Alhamdulillah 

Baby Carrier Dgn Arga Yang Reasonable


Kpd mommies2 daddies2 yg nak dptkan baby carrier nih...
Voley wasap aku 012 6346852

RM110 SEM / RM120 SS
FREE POSTAGE

Baby carrier yg sgt selesa utk baby dan mommies daddies yg carry baby.
Customer aku ni beli yg design G n aku seniri pun guna yg design G utk baby aku..hehe. Actually byk customer aku pun order yg design G..mihmihmihhh..Yang lain pun shantik2 tau, meh la grab satu utk baby korang..hehe

Tuesday, November 18, 2014

Pendedahan Awal Utk My Baby



Org kata..pendidikan awal adalah bermula dari rumah khen so aku bagi la pendedahan cenggini walaupun baby aku baru umur 9bulan dan x tau apa2..heheh..Pastu aku ajar dia nyanyi2 nursery rhymes kat tab aku dan mmg sah terserlah mummy yg hover drpd anak..hohoooo..Tapi baby aku pandai nyanyi tau bila aku pasang nursery rhymes ABC, Baa Baa Black Sheep bagai..hikkkss..Suka aku nengok..at least ada response from her kan..

Actually khennn...masa aku nak beli kadboard ABC tu pun org yg menjual tu pelik sbb katanya anak aku kecik lagi....Aku malas nak layan, beli sajorkkk..Anak aku kan..hihii..Manatau esok anak aku le achieve kejayaan yg lagi hebat drpd mummy babahnya ni..Babahnya takat STPM dan keja sbg polis jek..Mummy ni plak, ada Diploma sajorkkk itu pun last2 tersadai kat ceruk dapur...huhuu..tapi aku x la menyesali hidup aku ni..Pandai jugak aku cari duit walaupun bergelar FULL-TIME HOUSEWIFE..le jugak antar duit shikit2 kat mak abah di kampung. Alhamdulillah..Walaupun aku bukan la pegawai bank, doctor, lawyer, majistret...hehhehe

Harapan sebagai mummy dan babah, sudah pastilah nak anak berjaya dunia dan akhirat. Ada ke mak bapak yg x mo tgk anak berjaya??? Tak de kan!!!hikkkss

"Semoga Qaseh Nur Ariana mummy babah membesar menjadi anak yg solehah, mendengar kata mummy babah, bijak pandai dan menjadi org yg berjaya dan disegani bila dah besar nanti. Aamiin. "

Gelagat My Baby Di Usia 9Bulan



Bila si anak da voley bergerakkkk..mmg tak dok diam la khennnn. Sat2 tersembam..haha..Begitulah proses pembesaran..Tak voley nak elak walau mcmanapun kita berhati2..Kdg aku plak yg menitis air mata sama2 ngn anak bila dia terjatuh..hukhukkkhukkk..Mummynya mmg pun hoverrrr shikitttt..hikkkksss

Shhhh..Mem Kecik Sedang Berehat


Vilaaa my baby sudah ngantukzzz..dendiam la dia dodok kat bouncer sambil isap puting sambil nengok tv..sambil mummynya ni x dek keja pi pakaikan scarf berambut tu..hahaha...Layannnn jek baby aku tau tapi x lama pas tu..sepantas kilat di campaknya scarf tu ke lantai..wootwooottt..Yang x le tahan tu kalo kuar jenjalan kat luar, hamboiiii angat..suka ati jek campak ke lantai mcm mummynya veli dgn ayaq liuq...kihkihkihhh. Mummy dont care baby..slagi rambut x voleyyy nak ikat..headband bagai is a MUST..FULLSTOP!!!..wohooooo...

Btw, at age of 9months ni..baby aku da faham apa mummy speaking LONDON tau walaupun mummynya nih idok la fluent pun speaking-meaking nih...Bila mummy shakap ngn dia... " Baby..you stay here " sambil tunjuk suh duk dkt ngn mummy sebab x dok diam angat..Skali baby mummy geleng kepala..I'm so proud of her!!!...Anyway, 22November nih maka baby mummy akan masuk usia 10bulan...Cepatnya alahai masa berlalu..Mcm mimpi jek baby mummy da beshooorrr...Lagi bapa bulan genap setaun umurnya..hukhukkk..Tak sabar mummy nak buat besday anak mummy tau. Babah kata nanti buat kenduri doa selamat kekecik on her 1st besday..Cant wait kot..Ye la..usia perkahwinan da masuk 7taun baru merasa ada anak..Allah je yg tahu mcmana perasaan kami..hukhukkk.

Alhamdulillah :) 

BVRC Ada Kelulusan KKM


Ok..aku jugak ada jual BVRC ni..Slalunya bila jual apa2 produk, mesti ada customer yg akan bertanya.." Produk ni ada kelulusan KKM ke??? " ...
Yezzaaaaa...produk ni ada kelulusan KKM!!!

Aku jual rega
RM 60 sem / RM70 ss
FREE POSTAGE

Yg berminat voley wasap aku direct 012 6346852 atau kalo x da wasap..voley je sms biasa pun. Pasti aku layan punyerrr..hehehhh

Monday, November 17, 2014

My Baby Yang Anje Angattt



Ini bukan kes penderaan ye..Idok la mummy ni nak dera anak sendiri..Tujuh taun tunggu nak dpt anak anugerah terindah ni..x kan la nak dera anak kan?huhuu..N korang dont worry, plug on mesin basuh aku jauh dr mesin basuh so kalo aku tak guna mesin basuh..mmg x tarik pun plug tu...

Actually anak aku ni anje angat2...mana pegi je mesti nak ikut. Kalo babahnya ada kat umah, no problemo tp kalo ngn aku jek kat umah. Astaqfirullahalazim....Korang bayangkan la..aku bangun kul2, 3pagi nak kuar bilik pi toilet pun..baby aku gagah bangun jugak nak follow..Makanya, wajib la aku bawak sekali anje ushuk asham aku nih..Memandangkan mesin basuh mmg betul2 tepi toilet, park la si baby aku ni sat kat dlm tu..huhuu...Skrg ok lagik tp kalo da pandai manjat, mmg idok la aku letak dlm tu da..

Btw, masa gambar ni aku amik..Baby aku baru baik demam..sekali satu bdn ngn muka2 naik merah2..Bertompok2 badan dek sapu lotion yg klinik ibu dan anak bagi. Masa pi klinik, igtkan campak..pastu nurse kata skrg kat satu daerah dekat2 sini tgh hot pasal virus ala2 campak..Maybe itu la kot tapi pas sapu lotion tu, Alhamdulillah ok da..Now, da nak tumbuh gigi lagi satu makanya tak lama lagi..baby mummy da ada 2batang gigi..hikkkssss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...