Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, November 23, 2016

Jimat Dengan Cozuma CC Cream

Assalamualaikum...
Lamanya blog aku menyepi kan...
Dan setelah lama menyepi...

Tarataratataaaa...
Aku nak la iklan kan sekejap produk yg selamat digunakan seperti dalam gambar..hehe..

Cozuma CC Cream...
Kalo korang guna 2x sehari..tahan sehingga 6bulan but if korang guna 1x sehari je..tahan sehingga 8bulan ok..

Mmg sgt menjimatkan!!! Rugi korang tak cuba tau...hehe

Nak dptkan Cozuma CC Cream dgn harga kasih sayang???

Meh la wasap aku 012 6346852😉 utk harga kasih sayang😘😘😘😘😘

Monday, August 29, 2016

Donia BIGCUP Ku




Di kedai kecik ku with my baby n org kepercayaan Mommy Qaseh buat masa ni...mihmihmih...Dek disebabkan ada anak kecik..da mmg jarang la aku dok kedai macam dolu2 kala. Kesian jugak kalo bwk anak melepak kat kedai. Tak bebas dia nak mengexplore dlm kedai yg kecik...sudahnya dia mengaco la staff Mommy buat keja kan so it's better stay at home je la but Mommy still amik tau hal kedai la. Setiap hari sebelum staff nak totop kedai, harus la Mommy jenguk kedai tgk sales n tgk apa brg yg kurang utk berniaga for the next day nya.

Ada yg kata " syoknya jadi boss "...tapi sebenarnya tak la syok seperti yg di sangka kan. Jadi staff ni kita x perlu nak pikir..cukup ke duit nak restock barang?...cukup ke duit nak bayo sewa kedai?...Sbg staff kita tau..kita keja mesti ada gaji..Ada sales..x da sales tetap ada gaji. Kalo kita jadi staff pun kita mesti camtu jugak. Walaupun boss x da di kedai/opis sebenarnya dlm otak fikiran dorang ni x kan pernah stop thinking psl biz dorang lagi2 kalo income amat la membimbangkan. Dok la pikir mcmana nak survive supaya biz boley bertahan.

But be a boss plz ekk..jangan x bayo gaji pekerja walaupun income biz korang x ok. Pikir yg dorang keja nak mendptkan income..dorang pun ada komitmen dorang so don't ever take them for granted k. Tak baik tau makan kudrat orang mcmtu saja. Alhamdulillah so far aku x pernah x bayo gaji pekerja aku. Hopefully biz aku akan semakin ok...Seriously..mmg a bit riso dgn biz skrg..terlalu jauh beza dgn sales sebelum ni tapi aku akan cuba pertahankan biz kecik aku ni selagi termampu.

Chayok chayok Mommy Qaseh!!!

Sunday, August 28, 2016

Kesayangan Mommy Donia Akhirat


With kesayangan mommy donia akhirat. Skrg anak mommy da berumur 2taun7bulan. Pejam celik je..sekejap je baby mommy da besar panjang...Da banyak peelnya yang menghiburkan hati dan yang menggeramkan hati mommy sehingga mommy boley bertukar menjadi raksasa gorgon yang comei..haha..Perasan!!!

Buat masa ni hanya fokus utk si kecik ni. New baby???. Hem...Mommy da x pikir sgt sbb dulu bertaun nak mendptkan yg sorang ni kan jd apa yg ada di depan mata ni adalah cukup bersyukur da Mommy Qaseh ni haaa ;)

Kalau ada rezeki nanti Alhamdulillah..Kalau sorang ni je pun ditakdirkan..itu sudah memadai buat Mommy. Apapun, semoga anak Mommy yg sorang ni membesarkan dgn baik..sihat selalu dan menjadi anak solehah yg membanggakan Mommy dan Babah. Aamiin...













Hemmmm..tgk la gelagat si kecik Mommy ni. See her cheeky face. Kdg2 tu kalo Mommy x peduli dia..dia gigit montot Mommy tau...hahahah. Ada skali tu tgh Mommy berdiri nak charge hp, dia dok panggil2 Mommy tapi Mommy buat x layan skali sakit tau montot Mommy digigitnya...hahaha...

Padan muka Mommy kan sapa suruh x peduli anak..mihmihmihhhhh






















Ok la...better Mommy Qaseh stop bebel...Mommy Qaseh ni haaa...kalo da start bebel...hemmmm NON-Stop...So next time rasa rajin...ada mood...Mommy Qaseh bebel lagi ekkk..hihihi

Babai...Assalamualaikum....




Friday, August 19, 2016

PROMOSI Sempena Bulan MERDEKA

ZipBag...
Ada yg panggil ZipLock kan...mihmihmihhhh

Kini berlangsung..
PROMOSI Sempena Bulan MERDEKA!!!

1000pcs ZipBag+Straw RM750 only!!!
Normal price RM800

SAVE RM50!!!

** FREE Delivery area Selangor **

Wasap me 012 6346852

Monday, August 8, 2016

Dianz VitC & E

     Anyone nak order supplement nih???. Do wasap me 012 6346852😘😘😘😘

Wednesday, July 27, 2016

Selamat Tinggal Mak-Abah-Mama-Ayah

Dari kiri : Abah, Mak, Mama Mertua dokong si kecik aku dgn Ayah Mertuaku




Kami kalo balik kampung...da x turun KLIA da...
Trus direct turun Airport Penang sbb da x jauh dgn Taiping. Slalunya kalo x Mak Abah yg jemput..Mertua aku yg akan jemput dan kengkadang dorang dtg jemput skali je naik Avanza mertua aku...Mak Abah aku wira cam aku je..mana nak muat kan naik ramai2 dgn brg2 lagik..hihi...

Dolu rajin la turun KLIA sbb ber2 je..ni da ada anak..dgn anak yg superduper aktif..brg yg banyak lagi..mmg da x kosa la nak turun sana...Turun Airport Penang, senang je...sejam lebey da sampai kampung halaman.

Sorry kpd sedaramara atau kengkwn yg mana aku x dpt jumpa. Bukan sombong..lupa sedara atau lupa kawan. Bila balik kmpg, transport da la x da...kalo guna keta mak abah aku...dorang nak guna apa pulak kan camtu jugak la kalo guna keta mertua aku lagi2 dorang ke hulu ke hilir antar kuih la..buah la..jd mmg x la kitaorg ni nak jalan merata sgt. 

Nanti la kalo aku kaya..aku beli Welfire ke sebijik **btl ke ejaan tu???hahhaahh..Nanti senang la nak ke sana ke mari kan bila balik kmpg...hihiii..tapi rasanya nak beli la pesawat persendirian sebijik.... Senang nak balik kmpg...Time tu..Anytime je la Sabah ke Tepeng..hahaha

Tuesday, July 26, 2016

Balik Semula Ke Tempat Mencari Rezeki

Hemmmm makanya 22/7 ritu..fly la kami 3branak ke tmpt incik somi bertugas..dan of coz tmpt me mencari rezeki. Sedey mmg la sedey kan sbb balik kmpg pun ibarat setaun sekali je tapi apa boley buat...huhu.

Tugas incik somi x membolehkan beliau dpt coti selalu..n me..semestinya idok la mau kalo balik ber2 je dgn my baby yg superduper aktif tu haaaahhhh..Sebab kan, me pernah merasai balik ber2 aje ngn si kecik ni so trus la rasa insaf selepas itu..mihmihmihhhh...






Tapi this time nak fly back ke Sabah..syukur la si kecik ku ini x buat perangai nanes2 mcm nak fly back balik kmpg ritu. Rasanya suma passenger kot sakit ati sbb nanes sesaja mak enon sorang ni tah apa kesnya...hihi...This time ni cuma x reti nak dok diam n dkt2 nak sampai baru la dia tidoq..huhu...Da la dia mkn kacang byk2 sampai tersedak n muntah abis kat baju mommy...hahahaha... Pasrah je la kan nama pun ada anak kecik...hihihiiih

Ada anak kecik cenggini la...Shawl kalo ko lilit ala2 Neelofa pun..kejap je nampak mcm Neelofa..last2 Neelopak jadinya tau..kwuangkwuangkwuanggggg..hahhhaha








Wednesday, July 13, 2016

Raya 2016



Slamat Ari Raya 2016 korangggg😘😘😘😘😘

Alhamdulillah..tahun ni dpt pulang berhari raya di kampung halaman, Perak Darul Ridzuan bersama kuarga tercinta. 29/6 aritu da fly balik kmpg..hihii...

22/7 ni makanya akan fly semula ke tmpt mencari rezeki..Negeri Sabah Di Bawah Bayu...Hemmm cptnya alahai masa berlalu kan...huhuu..

Sunday, June 12, 2016

ShakeShake BIGCUP Uolls


Senyuman manis from my baby..hihi...


Myself yg semakin tembam...takmo la sebut gemok. Nangis kita nanti..mihmihmihhhhh...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...