Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, May 27, 2015

Review Doc Pakar


Throwback 25/5/2015...Kisah Isnin ritu je pun baru..hehehe

Baby aku masa lahir actually ok je..sebelum kuar sepital tetiba plak doc kata suspect ada cycst kat brain so drpd masa ke semasa mmg ada appoinment la ngn doc pakar kat Sepital Likas, Kota Kinabalu..Yang bulan bila tah punya appoinment scan..x dpt nak tgk sbb tempurung kepala da tutup penuh..Kalo nak tgk jugak..boley doc kata tp kena warded...masuk ubat bagai..masuk alat bagai...Ohhhh..x mo la kami..Doc pun x mo kacau as long x da apa2 gangguan kesihatan yg ada kena-mengena dgn cycst tu..Alhamdulillah so far ok je pun.

Tapi memandangkan baby aku pramatang so mmg ada la check up setiap beberapa bulan utk tgk perkembangan dia..Doc kata perkembangan baby aku ok..Berat baby aku pun da ok..da x kat area kuning da..Alhamdulillah..So next appoinment 27/10/2015..hohooohooo

Sebagai mommy..hanya slalu mendoakan semoga anak kesayangan membesar dgn sihat dan sempurna. Aamiin...

Monday, May 18, 2015

Rombongan Kawin Cik Kiah..Hahaha


Alamak....sangat terserlah kependekkan, kerendangan dan kegemokkan aku dlm gambar ni kan??? hehee..Salahkan incik somi sbb dia yg amikkan gambar ni..hiiiihihiiii...

Korang tengok anak aku plakkkk..Sibuk je dia dok kerling baju fengantinnnn..hehe..Dok nengok apa yg blingbling agaknya tu kot sbb mommy dia x pnh pakai baju blingbling...kikikiiiii


Hamboiiii...glowingggg bebeno muka aku khennnn...
Nak tahu apa rahsianya???...PM segera..kikikiiii...

Takda nya glowing...berminyakkkkk kottttt..hahahah..tapi aku da jumpa rahsia nak glowing tau..
Cepat wasap aku 012 6346852..Hahhhh, ini mmg x tipu..hihiii


Bersama bini polis, bakal bini polis n polis...yg belakang2 tu x da kena-mengena dlm ini cerita..hihiii...


Ok..kami dtg bagi pihak pengantin lelaki pada 1/05/2015..Pengantin lelaki tu org Pahang..family dia x dpt dtg sbb busy uruskan persiapan utk kenduri kat Pahang seminggu lepas tu so kami2 wakil IPD/Balai la mengiringi utk majlis pernikahan dan kenduri pada pagi tu..hihii..

Mmg lumrah camni la bila ada anggota Semenanjung yg kawin ngn org Sabah means org tempatan kat sini...rombongan IPD/ Balai mesti follow punya la..mihmihmihhh...

Tuesday, April 28, 2015

Fefeeling Coci Baju Kat Sungai Konon



Inilah aktiviti anakbranak bila terasa nak main2 air dan nak fefeeling basuh baju mcm kat sungai..Walaupun selama 32taun hidup, x penah pun aku basuh baju kat sungai..kikiiikikiiiii tapi kalo bab mandi sungai..mmg favourite aku la, dulu..kini dan selamanya..hehehe..Kalo mandi laut, aku kureng sikit walaupun air laut baik utk kulit..heheheee..

Korang pernah x buat aktiviti cenggini???..Kalo x penah, cuba la adakan aktiviti cenggini..Best ok..mmg layannnn..hihii..tapi basuh tangan baju baby aku je la..Baju somi is3 mmg x kosa la weiiii..Itu aku campak masuk mesin je..Biar anak dara LG aku je yg buat koje..hahahaaaa..tapi kalo baju somi aku yg shirt putih yg balai punya..haaa..yg tu aku basuh guna tangan sbb bahaya masuk mesin sbbnya kdg2 air kotor so amat lah naya kpd baju..hehehehee

1st Time BerGoshop



Ni cita lapok sbnrnya..tapi baru nak share...hihii..1st time beli via goshop..n x mo beli da...bukan sbb x bagus tapi sbb namo da tgk channel goshop..mihmihmihhh..tapi ini bukan aku yg terpengaruh tau...somi aku yg terpengaruh...kikikiiiiikiiii..Aku kalo tgk pun sekadar cuci2 mata je sbb sedar diri yg aku hanyalah surirumah..hikksss so mmg x la aku nak bebankan somi aku..hehehhhhh..Aku ni apa ada je, ok..x da masalah..aku layannnnn tapi da kalo incik somi yg nak beli..Alhamdulillah la...hihiii..

Pas beli Sunrise Pocket Block nih, proper la sikit peti ais aku yg kocik tu..Lebey kemas dan yg penting jimat space..Tertanya2 apa tu Sunrise Pocket Block???..Bila free nanti, cuba korang tgk channel 118 k..nanti korang tau la apa kebendanya la tu..heheheeee



Peramah Macam Mummy!!!



Baby aku..mmg peramah...saling x tumpah mcm aku...kikiiii...Haiiiippppp korang...tolong la jgn menyampah...bagi la peluang kat aku utk merasa perasan kdg2..kikikiiiii..

Btw, Seriuosly..baby aku mmg peramah..Dia suka berkwn..Pantang kalo jumpa kwn2 seangkatan..even org dewasa pun...kalo mood anak aku baik...means dia x ngantuk..mmg rajin dia tegur orang....Im so proud of her sbb if kita peramah, senang kita nak sesuaikan diri walau di mana berada...means senang dpt kawan la....Mostly kita yg akan memulakan perbualan dgn org yg kita x kenal. Faham2 je la yg bukan suma org punya attitude peramah ni tau..Ada yg jenis pendiam so bila kita peramah, senang la nak communicate dgn sesiapa pun kan..Dan org pun x rasa segan nak berkawan dgn kita..hihii..Tak da salah pun..peramah atau tak peramah cuma bila peramah ni...itu satu advantage la utk sesuaikan diri supaya mudah nak dpt kawan walau di mana berada.

Itu pendapat aku je tau..hihii...

Monday, April 27, 2015

♥♥ With My 1y3m Baby ♥♥


Selalunya..babah dia yg bwk dia jalan2 area umah yg sekangkang biawak nih...kuikuikuii..Aku jarang2...sayang lemak2 la katakan..kikikiiii...Nak tau napa sekangkang biawak..bukan sekangkang kera???..Sebab ritu ada biawak dlm jamban aku..Terkezut iolls ok!!!..Nasib la sebelum nak melabur..aku mmg tgk lubang jamban dulu..Kalo tak..nayaaaa montot aku tau..huhuuu...Sejak kejadian itu...jamban mmg 24jam bertutup. Kalo somi aku lupa tutup, hahhhh..membebel la aku....hikkksss..Trauma kottt setelah daku lalui detik itu. Takkan ku lupa sampai bila2..ahakkksss...Kalo korang kat tmpt aku sure korang pun trauma cam aku..Jangan nak tipu..Tak baik tau tipu2..hehehhehhh...


Blog aku kan ni?..So harus ada wajah aku yg tombam itu. Jangan coba2 nak cakap.. " anak dia kecik, maknya gemukkkkk "..Sentap iolls tau camtu..tapi kalo nak cakap..." eeeehhh..cantiknya Mummy Qaseh.."..Itu aku suka..hahahaah...
Korang jgn nak muntah unggu plak k dgn statement aku nih. Please la skali-skala bagi aku peluang utk perasan cantik sikit walaupun nan hadooooo...kikikiiiii...tapi aku seniri pun mcm rasa nak muntah dgn statement aku tu sebenarnya...hahaha...


Apa persamaan kami anakbranak???...Actually ramai kata muka anak aku mcm babahnya..So mummy pasrah je la...yang penting kalo baby mummy in a good mood..suweet mcm mummy!!!. Lagi skali nak mintak korang kasi peluang aku merasa perasan mcm shantikkk..mcm shomeiiiii je..Voley ke tidokkkk???..kikikiii..


Btw, so far baby aku da boley jalan da cumanya kalo kat luar tu mungkin dia rasa takut2 lagi..Tak confident lagi la kot tu...tapi kalo dalam toilet, tgh mandi..sakan dia berjalan dlm toilet...Gewammmmm je hati aku nengok gelagat dia. Tak larat tau nak bertukar menjadi raksasa gorgon...huhuuuu...tapi pasrah je la bila da jadi mak2 ni..hihiiii..

Buang Belakang - Giant, Papar

Friday, April 17, 2015

Begini La Menjadi Emak2



Bila babahnya keja pukul 7pagi...
Makanya...awal la keja cooking-mengcooking daku...weahoooooo
Biasa la bila ber2 je ngn baby kat umah....
Berpisah tiada...mihmihmihhhh...
Nak ooo okkkk pun kena bwk tau kalo ber2...kikiiiii...

So...menu arini utk Mummy Babah Qaseh, simple aje....heheeee
Breakfast+Lunch...
Ayam Masak Kicap + Sambal Belacan

Breakfast Baby....
Scramble Egg + Cheese + Mayonis

Menu Of The Day Baby...
Bubur Nasi + Ikan Bilis ( 2bahan ni diblend )
Labu direbus skali ngn nasi tapi dilenyekkan aje
Ayam Goweng ngn Kentang Goweng dicincang

Kalo baby x makan arini...
Sentap mummy tau!!!

#sunrisepocketblockgoshop
#adatvboleybelikonon

Wednesday, April 15, 2015

Shawl Instant Buat Seniri Tau


Aku ni jenis x sesuai pakai tudung instant yg ada awning bagai tu...perasaan aku la..heheh..jadi aku lebey prefer pakai shawl2 mcmni, pashmina atau wideshawl..So tetiba dtg la idea aku utk jahit shawl aku ni..Kira nanti nak pakai..aku terus sarungkan je..jimat masa..x la somi aku bebel2kan sbb lambat beno siap nak melilit shawl bagai..tapi yg dlm gmbr ni x siap abis tau..Aku da adjust lagi supaya aku terus sarung n x payah nak pakai pin bagai..baru betul instant kan?heheheheee..nanti bebila aku tayang balik pink instant shawl aku ni..hahaha..

Agak2 ada yg berminat nak beli x instant shawl aku ni?hhehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...