Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, October 20, 2014

Meh Beli Pekasammmmm...Sedap ok!!!


Acane...ada terliur x tgk pekasam ni haaaaa??? wohooooo

Kalo terliur, hapalagikssss..shepat2 la order kat aku..heheh...

Pekasam Daging
Pekasam Ikan Kedera

Voleyyyyy sms / wasap aku 012 6346852

#produkorangkampung #sedap #foodlicious #makandengannasipanaspanas
#makmertualalupuntakperasanmihmihmih #buatmukashomelsikit

Sunday, October 12, 2014

Buang Belakang Tapi Bukan Kentot Tau A.K.A Throwback Part2


Ok..sambung balik tayang gambar masa Aqiqah baby aku 6/10/2014..mihmihmihhhh..Btw, gmbr atas ni adalah gmbr mak aku dan mak mertua aku. Mak aku yg baju ijau...yg baju pink tu of coz mak mertua aku..n majlis ni berlangsung di rumah mak mertua aku...lalalalaa...


Yang ni plak gambar adik aku ngn baby aku of cozzzzzz...wootwooot..
See..baby aku..lena tidonya selepas membuat amukan gorgon..hahah


Adik aku lagik..Ramai org kata kami mcm kembar..Kembar beza 7taun gitu..hahaha


Haaa..yg ni anak buah somi aku yg 1st..Darjah brapa tah..aku lupa..hahaha..
Nak tanya si Sara, dia da tido...Da pukul 12:19pagi..suma pun da tido..aku sorang je yg susah tido..hikkkssss


to be continue.....

Saturday, October 11, 2014

Buang Belakang Tapi Bukan Kentot Tau A.K.A Throwback Part1


Gambar2 dlm entry ni adalah ihsan drpd henpon biras aku...mihmihmih..
Ok..gambar yang 1st sekali ni of coz la aku mak pengantin bersama pengantin kecik yg dirai..wootwoootttt.. n suddenly nampak selim pulak mak pengantin dlm ini gambar..hewhewwww..Sila jgn pitam ye uolls..Hakikatnya sebenarnya means secara LIVE nya..diri sendiri tgk diri sendiri pun rasa mcm nak pitam gitu..huahuahuaaaa...Namun begitu, walau badan gendang gendut tali kecapi..cita2 nak diet tu mmg nan hadoooo..Stresssssss..hahahah


Ini gambar aku dgn biras ku..Actually Sue ni wifey kepada abg ipar aku. Baru kawin dalam setaun dua cmtu x silap aku...From Indonesia tapi da lama keja kat Malaysia nih. Memandangkan dia muda drpd aku so idok la aku panggil dia kakak..heheheh....but respect tu haruslah ada khennn...


My baby ngn Maklong Sue nya :)


Hamboiiiii baby mummy...sangat tidak sopan ye di situ..Mummy betulkan kain, tetap diselaknya jugak..Nasib masih baby..kalo da besoooo..nak kena babap ngn mummy babah nih...hehehehhhh


Yang ni pulak...aku ngn kakak hubby aku..Ermmm..actually adikbradik hubby aku 4org sumanya lelaki..Kak Wati nih kak sedara hubby aku tapi mak mertua aku jaga akak nih drpd baby lagi..kira drpd merah lagikkkk...so mmg anggap mcm anak sendiri la jugak Kak Wati nih..Ramai da anak Kak Wati..4org ke 5org ntah..lupa plakkkk aku..hihiii..Anak dara Kak Wati ni haaa da tingkatan dua da pun...Rajin si anak dara tu menghapdet fb slalu sama mcm makciknya ni haaaa...hikkkssss

to be continue......

Tuesday, October 7, 2014

Majlis Aqiqah My Baby 6/10/2014


 

Alhamdulillah..semalam ari kedua kita merayakan Hari Raya Korban makanya selesailah juga melaksanakan aqiqah utk baby aku di usianya 8bulan...Syukur majlis berjalan dengan lancar. Cuaca pun sgt2 baik cuma baby je a bit crancky almaklumlah subuh time baby aku da bangun pagi...heheh..

Ok la..kalo korang berminat nak tgk banyak lagi gmbr sempena majlis aqiqah baby aku..le la intai2 fb aku NUR AZEANI KAMARUDIN..hikkkkssss. Yang mana tak friend aku makanya haruslah add aku dulu cenggitu. Bukan apa, application blogger kat tab aku nih..kang kalo update blog buh gmbr banyak..akan hang pastu langsung x dpt nak publish..huhuuu..Itu la sbbnya kdg aku jadi malas nak hapdet blog aku ni ha..mihmihmihhhhh

Btw, semua kwn2 yg beragama Islam..Salam Aidiladha ye :)

Wednesday, September 24, 2014

Terdelete Tadi So Hapdet Balik Lahhhh



Aku terdelete tadi post With My Baby ♥♡♥♡ so haruslah aku hapdet balik sebagai kenang-kenangan di hari muka..Ewahhhhh...haha..Nanti baby aku da besar, le la tgk blog mummynya yg merapu nih..mihmihmih sambil buat muka shomelllll tapi nasib tadik yg terdelete tu entry kosong..kalo penat aku mengarang tp terdelete..mau meratapiiiiiii x tido 3malam...hahaa

Bila Anak Da Mula Bergerak



Bila anak da voley meniarap ke sini ke sana..haaaa mula la..terantuk sana..terhentak sini...tp kalo bab kepala yg kena...aku jadi risau sbb takut jadi pendarahan kt kepala....huhuu..Mintak2 la baby aku dijauhkan drpd perkara yg x diingini..7taun kami tunggu baru ada baby sorang, kalo jadi apa2..x tau la mcmana perasaan kami...huhuu..Pastu baby aku nih kan, kalo dia tgh tido..tetiba dia angkat kepala letak tmpt lain..Tadi anak aku tido..kepong segala bantal keliling dia..aku lari sat mandi..x abis mandi lagi..terdengar hentakan..hahhhhh..berlari aku kuar bilik air dgn basah2 tu..sahhhh la baby aku landing kepala kat tmpt lain..meraungggg si kecik nih..Nampaknya skrg nih mmg kena sentiasa dgn dia walaupun dia tido.

Mcm semalam..masa aku solat Zohor..dlm bilik..anak aku nih duk tgh2 tilam diam2, aku siap kepong bantal2 tau korang..huhuu..Slalunya, dia dok diam2..tp semalam..elok aku nak masuk tahiyat akhir..haaaahhh..terlentang anak aku..huhuu...Cepat2 bagi minum air masak n tuam kepala baby aku..Itu mmg petua mak aku la kalo baby terantuk. Btw, aku monitor jugak la..Org kata kalo x da muntah2, In Shaa Allah x da apa2 tp kalo muntah2, better gi sepital. So far Alhamdulillah. Moga baby aku baik2 aje hendaknya. Aamiin..Sebagai ibu, ibu mana la yg nak tgk anak sakit kan???. Moga anak2 kita semua dilindungi drpd perkara yg x baik..Aamiin. 

Tuesday, September 23, 2014

Mata Mummy Sepet???. Musykil gegirllll


Ok..sejak da ada baby..mmg ramai yg kata baby mcm muka babahnya..sepet mcm babah kata ramai org n after 7years of marriage baru mummy perasan yg babahnya ada sepet sikit2..Mcm lawak plak...hihiii...tapi bila ada yg kata mummynya ni pun mata sepet..Ohhh..rasa nak gelak guling2 plakkkk...Seumur hidup x pernah org kata mata mummy ni haaaa mata sepet tau..hahahaha...

Btw, ni gambar beberapa ari lepas..Ronda2 petang pastu gi tgk baby pegawai hubby aku..Dulu tgk baby Safiya tu masa baru2 lahir..ni da 3bulan..harus la gi visit..Ala..dekat ngn umah je pun..hihii. Ok la..sekian saja utk petang ni coz i have no idea to bebel panjang2...mihmihmihhhhh



Anak Babah Orang Kata


Pegi mana pun..suma org cakap muka baby aku mcm babah dia. Ok la tu khennnn. Org kata, kalo anak pompuan ikut muka bapak..sejukkkkk..hihiiii..Tapi ngan mummy tetap manjaaaaa..Berani berani la x manja...sentap mummy nanti..hohoooo

Saturday, September 20, 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...