Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Saturday, September 13, 2014

Hohoooo Ooo Balik Kampung


Last kami balik kampung..bulan 1 ritu...berpantang Qaseh...n syukurlah cuti hubby approve utk raya haji nih..Makanya le la buat aqiqah Qaseh skalik nanti..hihii...Alhamdulillah...

Untuk raya haji ni..apply waran tiket la..Rugi kalo x guna..Sekali staun je pun dpt advantage ni khen so haruslah apply tapi khen..pelikssss la pulekkksss ngapa waran tiket AIR ASIA pulak..slalunya MAS..so sadddd..sbb iolls lebey prefer MAS sbb MAS lebey selesa n pramugari/pramugara lebey friendly.. Walaupun isu MH370, MH17 mmg  memberi kesan yg mendalam kpd negara kita..x kisah pun sbb kalo da ajal tu..dimana2 pun akan berlaku khennnn???. Tak lambat dan x lewat sesaat pun..

Tapi nasib la waran tiket AIR ASIA dorang x bagi yg low fare punya..siap kasik yg FLEXIBLE punya tiket..da siap2 ada baggage 40kg utk 2org..siap ada meal..siap seat pun free n travel agency siap da pilihkan seat no 1 lagi ko..depan sekali la seat kami tu kan??? haha..Maybe sbb ada baby kot so dipilihnya yg depan sekali..kihkihkih..Seat pun tepi tingkap..I Likeeee...Aku mmg naik flight aku suka dok tepi tingkap...hehe..

Pastu skrg dok berhrp, jgnlah baby aku berak masa dlm flight..huhuu..sbb toilet sgt kecik n susah nak move kot dlm toilet..ke aku yg gumukkkk sampai susah nak move dlm toilet flight???...hahaha...Besar lagi tau toilet dlm KTM...hihiiii..Hubby aku kata, x kan nak toilet mcm bilik hotel kot..Padaiyappa betul kan aku nih..hihii...So korang, ada any tips x mcmana nak buat kalo baby berak dlm flight???...ke haruskah aku buat2 x tau je kalo taik anak aku semerbak mengharum all the way tu???hikkksss..

Story pasal toilet flight nih..buat aku tergelak tau..Korang caya x selama 5taun dok naik flight tiap taun..aku x pernah guna toilet tau..2jam lebey dlm flight, le je aku bertahan..mihmihmihhhh...cuma yg bulan 3 balik Sabah balik ritu yg x tertahan sgt...hihikkksss..Ok..meh aku story sikit kejadian masa dlm flight bulan3 ritu..lallala..

Pas hubby aku gi toilet..Aku plak nak pi so menghala la ke belakang. Aku sbnrnya x tau kat mana toilet..Sengal x?..Masa tu pramugari tgh buat apa tah..aku pun tanya la..

" Miss..toilet kat situ ke? " sambil tunjuk ke arah pintu kuar...
Blur2 je aku..huhuu..

Pastu pramugari tu jawab..

" Tu pintu keluar cik "..sambil tunjuk pintu toilet

Haha..sengalkan aku??? Tapi x pulak aku rasa malu cuma bila aku masuk toilet, aku gelak seniri la..hihii...Mcmana la aku selenga camtu kan???...kihkihkihhhh...

Haaaa..sampai situ la cerita aku yg sgt mengesiankan itu..wootwoott..Sgt x sabar nak menunggu 1hb Oktober ok!!!..Kali ni turun kat Airport Penang..Malas la nak turun KL tambah da ada baby nih..Kalo Penang nak balik ke kampung aku Tepeng baru dlm sejam lebey jek...Dekat banyakkkkk berbanding KL-Tepeng... 3jam tu..huhuu..Sian baby aku nanti travel jauh2 khennnn..hihii..

Ok la korang..panjang beno bebelan aku nih..kang muntah ijau plak korang..hihii..
Selamat malam n Assalamualaikum....






Thursday, September 11, 2014

Baby Feeder Spoon



Skrg ni mcm2 ada utk memudahkan mommies2 di muka bumi ni tau..kihkihkihhh...So izinkan aku utk memperkenalkan Fify Baby Feeder Spoon nih kat korang2 yg bergelar ibu.

Dgn adanya benda nih, da x da hal bila mamam time utk si kecil anda. Tak perlu nak usung mangkuk bagai and yg penting kalo outing..sgt mudah utk feeding baby korang even dlm keta pun...it will be easy seriously..hohooo n this item dtg dgn balangnya skali so mmg senang la bila outing... Aku ada jgk tgk brand yg lagi mahal tp they didnt provide balang..hihiii..Bukan nak condem other product but just nak let u know that yg nih mmg berbaloi2 dgn arganya yg murah..hikkksss..

Ok korang... Yang ni aku jual rega..

RM25
Postage RM6 sem / RM10 ss

So if korang berminat le SMS / Wasap aku 012 6346852

Btw, korang le search kt fb Kedai Baby Shomel utk pelbagai barangan baby yg lain..woootwoooot...Sila LIKE page aku ye koranggggsss..hihiii

◆◆◆◆ Credit to baby mummy yg togel x pakai baju..mihmihmihhhhh ◆◆◆◆

Wednesday, September 10, 2014

Jamuan Raya Kat Balai



Anak aku da mcm hartissss ko bila pegi jamuan raya kat balai...Punya la ramai rakan2 sebaya tp lebey kecik drpd anak aku la..dtg berkerumun kat anak aku. Anak aku berlagak mcm diva sgt....steady je mcm nothing happen...haha...Nampak gaya mcm profesional sgt anak aku tau bila berhadapan dgn feminatsss yg ramai..hewhewwww...Gambar kat atas ni x ramai, sebelum tu..aduhaiiii.. Ada yg dtg jenguk..betul2 minat kat baby aku..ada yg dtg..sbb minat kat kipas yg bergeraksss tu..So cute kan dorangggg..hihiiii....


Babah dan anaknya...Love both of them!!!


Si kecik yg sporting while mamanya tlg jagakan baby aku..n aku mkn dgn tenangnya..huwahuwahuwaaaa...
Thanx Ijan...my rakan sebaya!!!...hahaa


Itu je la..x da apa nak cita sgt pun..sekadar nak update blog jekkkk..kihkihkihhh...

Tuesday, September 9, 2014

Baby Carrier Yang Murah Tapi Selesa


Kepada momies2 yg ada baby..aku suggestkan korang beli carrier yg aku jual nih. Bukan sebab aku jual benda nih tapi sbb aku pun guna utk baby aku. Actually dulu aku pnh beli carrier yg kat Giant tu..x silap aku rega dkt RM50...Mmg la murahkan  tp seriously sgt x selesa. Baby aku x mo duduk dlm carrier tu tapi berbeza dgn carrier ni..Carrier ni sgt selesa..baby kalo duduk dlm ni..sampai terlentok2 tidonya okay...haha..

Pastu ada customer aku bagi testimoni..katanya babynya berat 10kg+ tp x sakit badan pakai carrier nih...Ohhh, nak share juga yg carrier ni boley support sampai berat 20kg...boley guna dr baby 0month ke 48month. Ada customer lain ckp, dia buat keja umah pun siap pakai carrier nih...Kerlas ke tidokkkkk???. Pendek kata, carrier ni sgt bagus n suma customer aku sgt berpuas hati..Tak tipu..Sumpahhhhhh hokayyyy!!!

Carrier ni support pinggang kita n bahu kita so x sakit badan guna carrier nih. Percayalahhhhhhh...

Ok..carrier ni aku jual dgn arga murah je tapi kualiti materialnya mmg terbaikkk

RM110 sem / RM115
FREE POSTAGE

Kalo korang berminat, voley PM / sms / wasap aku 012 6346852

Kat bawah ni antara gmbr customer yg aku dpt..Layannnnn..hihiiii

Wednesday, September 3, 2014

Baby Aku Da 7Bulan


Skrg baby aku da 7bulan..da pandai meniarap masa umur 5bulan...Skrg da bole gerak2 time meniarap...ke depan ke belakang..pusing 360darjah pun voleyyyy..tu consider merangkak ke still meniarap ehh?...Confuse maksssss..hahah...Masa sehari sebelum raya..kira baby aku 6bulan time tu..da start naik walker..Baby aku tulang kuat..steady jek dia..x mo dia baring2 nih...nak kena pegang je mummy babah ni tp mana laratkan asyik nak pegang jek so belikan dia walker..Bukan la aku merungut sbb asyik nak pegang je si kecik nih cuma kan x bagus org tua kata biasakan camtu coz nanti jadi kebiasaan pulak pada baby..Nanti kang satu keja apa pun x boley nak buat..camne tu???..Tapi syukur Alhamdulillah la, walaupun ada anak kecik..aku masih mampu menjalankan tugas sebagai housewife mcm dolu2 masa belum ada anak...

Maybe sbb experience aku ngasuh anak2 buah n pernah amik upah ngasuh anak2 org jadi aku da biasa manage masa aku dgn baik..Chewahhhhh, angkat bakul plakkksss khennnnn...haha..Mesti kornag menyampah x hingat kan dgn statementbaku yg sgt riak dan takbur itu..kihkihhhhkihhh..Bukan apa, mak aku dolu2 mmg slalu pesan walaupun aku x da anak dulu khennn..kalo ada anak nih kena pandai manage masa...Jangan time anak tido, kita yang mak pun nak tido..mmg x jalan la keja umah kita nanti..Masak mmg aku x miss la hari2...thats why la aku maintain gumukkkkssss..kohkohkohhhh

Tapi skrg da susah hati sbb da gumukkkksss sgt rasanya..Kira beberapa arini da kurangkan makan nasi n x mkn nasik mlm pastu kan mlm ni hubby aku terajin plak masak nasi goreng n paksa aku mkn nasik goreng dia..Ate cane tu???...Makan jugak la demi menjaga hati..hahhahhh...Pastu pi plak ratah udang galah lunch tdk yg aku buat Masak Lemak Cili Api...Kalori sgt hokayyyyyy...huhuu...Tapi hubby aku ni kalo aku ckp nak diet, sibuk je dia ajak aku mkn jgk...Aku syakkkk la kannnn..maybe dia takut aku kurus nanti jelita sgt kotttt..hahahhhh...Korang rasa???kihkihkihhhhh...




Kini Raya Ber3


Alhamdulillah, taun ke 7 sbg husband n wife...baru taun ni la kami berasa beraya dgn anak..Merasa kumpul duit raya anak jugak...kihkihkihhhh..Btw, so sorry sbb da masuk September baru aku update pasal raya...Macam la ada org kisah khennnn?...Ko hingat ko hartisssss???..mihmihmihhhh..Sbnrnya aku nak je update blog tp application utk update blog kat tab aku nih suka buat perangai makanya itu yg buat aku jd malas tu nak update blog. Percayalah..kalo da ok app update blog aku ni...mau sampai lebam aku update blog ari2 tau..mungkin nanti sampai muntah hijau unggu kuning bagai korang nanti baca blog aku yg tah apa2 nih...hikkkksssss

Korang doakan aku rajin update blog ekkk..Sayang korangggggg...muahhhhh

Saturday, July 19, 2014

Bagaikan Mimpi

image

image

Rasa mcm mimpi pulak..pejam celik..pejam celik..baby aku minggu dpn da nak masuk 6bulan...6taun ok hidup aku somi isteri x da seri tanpa adanya anak. Bukanlah rumahtangga kami malap sungguh sebelum nih cuma bila ada anak nih..tambah berseri la kehidupan kami. Bersyukur kami kepadaMu Ya Allah. Alhamdulillah....Syukran Ya Allah...

Kepada pasangan yg belum ada zuriat, jgn sedey2 ye korang. Aku pun pnh alaminya so aku pun faham perasaan korang. Kita tak mampu melawan kuasa dan takdir Allah...Usaha je apa yg patut, pastu doa dan tawakal jek pada Allah. Terima je qada' dan qadar kerana sesungguhnya aturan Allah itulah yg terbaik. Abaikan je mulut2 jahat yang mengata itu ini. Biasa la manusia nih, kdg2 ramai yg busybody drpd caring sbnrnya. Pekakkan je telinga..ibarat masuk telinga kanan, kuar telinga kiri ye korang.

Btw, Al-Fatihah buat keluarga penumpang dan anak kapal #mh17 yg beragama Islam. Salam simpati kpd penumpang dan anak kapal yg bukan beragama Islam. Sesungguhnya apa yg terjadi ni amat menyedihkan seluruh rakyat Malaysia. Semoga semua urusan dipermudahkan hendaknya. Aamiin..

Monday, July 7, 2014

Kejap Ada, Kejap Illekkkkk

image

Teruknya alahai aku skrg..malas bebeno la nak ngapdet blog tau..huhu..Tetiba malam ni aku baru terigt.." Ehh..aku ada blog la.."..haha..Teruk kan aku??.ihiihiiii...Btw, aku nak wish Selamat Berpuasa kpd korang suma yg mana masih setia menjenguk blog aku yg suam2 kuku nih. So far setakat ni posa aku masih penuh..Syukur Alhamdulilah...hihiii...Cakap pasal posa nih..Pejam celik je, da 8ari kita suma berposa..Mesti suma da kalut cari baju rayakan??? Aku minggu lepas da beli baju sepasang somi isteri. Sepasang cukup la khennnn...haha. Cuma utk baby aku, terpaksa beli kain n paksa kawan tolong jahitkan..hahah..Kejamkan aku?kihkihkih...

Ok la korang, anyway..if sapa2 berminat nak beli Sabun Collagen Rumpai Laut Triple A..boley roger2 aku k. RM15 sebijik. Aku sendiri pun pakai sabun ni, so far sgt serasi dgn aku. Ramai customer aku pun repeat order banyak kali disebabkan keberkesanannya. Kepada yg nak beli sabun ni, bole wasap aku 012 6346852.

Selamat malam korang n Assalamualaikum kpd kwn2 yg beragama Islam. Jgn lupa kunci jam, kang x bersahur pulak korang..hehe..

#ergocarrier #babyshoe #babydress #babycap #harummalam #eggwhitemasker #mcm2ada #wasapje0126346852

Thursday, June 26, 2014

Ergo Carrier For Baby

image

RM110 sm / RM115 ss

FREE POSTAGE

SMS / wasap 012 6346852

* Mood nak berblog lariksss lagik..iklan je la..hihiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...