Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, October 31, 2014

Selamat Malam Doniaaaa



Kalo tadi pagi update belog dgn tajuk entry Selamat Pagi Doniaaaaa...bila da mlm ni..haruslah dgn tajuk entry Selamat Malam Doniaaaaa plaksss..hehe..
Malam ni da settle da basuh baju..Ikutkan pagi esok baru aku nak basuh baju tp sbb pas Subuh esok hubby aku nak pi mancing ikan..wajib la menyetelkan keja mlm ni. Biasalah bila ada anak kecik..kengkdg mood baby x menentu so time management kena terbaikkkk la, kalo x nanti..1keja apa x jalan..makan ntah ke mana..Hahhhh, itulah rahsia aku kekal gemuk kotttt sbb x pernah pun miss waktu mkn..hahah..tapi aku nak kurussss la tapi x kurus kurus..huhuu..harap2 nanti stock LAROME aku sampai dan ianya berkesan pada aku barulah aku voleyyyy promote produk ni secara menggila khennn...hehehhh...

Ok..kpd sesiapa yg nak beli Babies Blink, LAROME Apple Slimming Serum dan apa2 saja produk..namakan jek..sila la jgn memalu utk SMS / Wasap aku 012 6346852..hikkssss

#iamtrustedseller #dropship #imusingbabiesblink #larome #hotselling #hotitem #bestseller

Sejak Da Masuk 9Bulan


22October ritu maka genap dah usia anak aku 9bulan..Pejam celik pejam celik, besar da baby kesayangan aku nih...Mcm tak percaya, ada da sorang cahayamata aku dan somi. After 7years of marriage..Alhamdulillah kami diberi kesempatan utk merasa punya anak seperti pasangan berkahwin yg lain. Nak2 skrg da voleyyyy merangkak ke sana ke mari..da voleeyyyy berdiri...da pandai jerit2..nyanyiiiiii2..Oh..begini indahnya punya anak..Sujud syukur sgt tau...huhuu.

Kepada kwn2 yg belum ada zuriat, bersabarlah ye..Percaya yg aturan Allah itu yg terbaik. Kemanisan pasti ada di sebalik cercaan org2 yg memandang hina pada insan2 yg x punya anak. Abaikan org2 yg bermulut longkang. Jgn merasa tertekan2 dgn org2 yg sebegitu.

Selamat Pagi Doniaaaaa


Layankan pepagi ni menatap daku yg gomokkkk..hohooo...Tapikan, aku tgh tunggu stock LAROME aku sampai..kononnya voley kurus dgn benda alah tu so nak la jugak aku try khennn manatau voley mengancam mcm ROZITA CHE WAN walaupunggg Che Ta mmg da asli mengancam, x guna LAROME pun khennn..hehe...Saje je aku nak bagi perumpamaan..wehooooo..Tapi adik2 yg nak SPM, sila jgn gunakan perumpamaan yg Auntie gunakan tu yerrr..hohoo *Nampak bebeno da sedar diri da memacik stage khennnn?hahahah...Of cozzzz maaa, kita yg umur 31 dgn dak sekolah umur 17taun..mmg ketara sgt la perbezaan jurang di antara kita..ahhahah...

Ok la..sambil update belog nih..haruslah nak beriklan secara percuma di belog sendiri yg suam2 kuku nih..Now, aku adalah pengguna BABIES BLINK...nak2 aku jenis x suka make up so pakai BABIES BLINK pun da shukupppp pada aku..Be Natural kata ko khennnn..*mcm la shantik sgt dia nih..Ohhhh, felizzz la jgn shakap shamtu..nanti makkksss nanes 44hari 44malam puleksss tau..huhuhuuu

Btw, yang nak veliii BABIES BLINK, LAROME Slimming Serum..voleyyyyy PM / sms / wasap aku 012 6346852...

Now..nak sambung potong sayur kangkung..nak buat Kangkung Goreng Velacannnnn..meehaaaa..Iklan iklan jugakkkk, keja umah mesti kena jalan..kang x jalan...mendapat sepak terajang sang somi...haha..Bunyi mcm  kejam  sgt somi i khennnn..haha..Idok la begitu, makssss bergurau sajorkkk...kihkihkihhhh

Thursday, October 30, 2014

Malam Ini Tak Ingin Aku Sendiri



Vavavavava..tajuk lagu sgt khennnnn aku malam nih..hahah...Btw, tadi kami anakberanak kuar buang sampah pastu lepak minum jap kat kedai. Itu je kot cita malam ni yg aku nak share..hahah...Ohhh, tadi last cita SELAMAT PENGANTIN MADU khennnn..Walaupun aku x tgk sgt cita tu tp aku suka sgt la endingnya tu...mihmihmihhhh..

Anyway..aku saja nak share yg skrg aku tgh guna produk #babiesblink ..Ada la kira2 seminggu baru...Syok guna produk ni tau..muka da glowing2 sikit..tapi kat gmbr ni x ketara sgt la sbb tab aku x da flash so kusam2 sikit la nampaknya...haha..Pada aku, mmg ok produk nih..x da pengelupasan...x melekit...kulit muka terasa licin seperti kulit telur..ewahhhhh..Propa sgt khennnn..haha

Kalo ada yg berminat nak cuba, produk Babies Blink nih..voleyyyy roger2 aku yer korang sbb aku ada jual...heheh..Yang penting produk nih ada kelulusan KKM!!!
Jika berminat, voley je sms / wasap aku 012 6346852

Ok la korang..SELAMAT MALAM semuanya!!!


Di Sini Lahirnya Sebuah ♥♥CINTA♥♥



Hamboiiiii..hamboiiiii..mengenang alam percintaan la sgt khennnnn..haha...Actually, takdir Allah telah menemukan aku dgn hubby aku 12taun yg lalu di Lake Garden Taiping. Bila da ada anak di usia perkahwinan yg ke7taun ni..haruslah bawak anak ke tempat di sini lahirnya sebuah cinta kononnya la..padahal anak aku baby lagi kot..Apapun x tau lagik..hahah...Sbnrnya mummynya yg hover nak jenjalan tgk dunia luar.....Mcm la dok dlm gua kan, nak tgk dunia luar la sgttttttt...hikkkkssss...Btw, kalo korang biasa dtg ke Taiping, mesti tau kan betapa indahnya Lake Garden Taiping..Rugi tau kalo ke Taiping tp x menikmati keindahan pemandangan di sana...wehooooo...Ok la, layankan jek gambar yang hado ekkk.Watak2 x banyak pun dlm ini gmbr...Aku, hubby aku, mak aku a.k.a maktok Qaseh dan of coz my baby Qaseh lorrrr...Tokwan takmo ikut sbb tokwan bukan suka jenjalan sgt..heeee....


Mummy ngn Maktok

Maktok Qaseh ni pemalu sikit..mummy amik gambar tapi Maktok x mo pandang...Pandai Maktok Qaseh acting kan..mihmihmihhh

Sayang babah nihhhhhh ♥♥♥

Ondway nak pegi..My baby mmg pantang..naik keta ke..naik motor ke..tido je kejanya..hehehehe

Wednesday, October 29, 2014

Bila Balik Kampung

Bila balik kampung...bila tibanya turn umah mak aku..mmg harus la aku tolong mak aku masak-memasak utk meniaga nasi ekonomi di halaman umah mak aku. Sian plak kalo aku x tolong mak aku berperang ngn dapur sorang2 tapi kdg2 x dpt gak aku tlg mak aku sbb baby aku buat pangai x mo aku ilang dipandangan. Selalunya aku dpt tolong mak aku pun sbb hubby aku bawak baby aku balik umah mak mertua aku yg jauhnya dlm 15minit gitu..Baru la dpt aku tolong....Baby aku nih pantang nampak muka aku sbb tu kdg2 nyorok2 jgk aku drpd anak aku yg satu itu. Kalo x..satu hape pun x dpt buat..heheehhhh...

Btw, kalo ada yg berjalan2 ke Batu Kurau, Taiping..jgn lupa singgah menjamu selera di halaman rumah mak aku RASA MASAKAN KAMPUNG di Kampung Pondok Quin di Simpang 4 sebelum anda berjumpa dgn Pekan Batu Kurau. Bila da berjumpa Simpang 4, sila masuk ke simpang kiri yg ada kedai makan dan kedai welding tp lokasi kami adalah selepas anda memasuki simpang kiri itu. Anda akan berjumpa dgn banner nasi ekonomi kami. Hanya RM3.50 seorang anda akan disajikan NASI PUTIH + LAUK2 + AIR...Mmg berbaloi-baloiiiiiii n kami kini tersenarai antara kedai makan yg menawarkan MENU RAKYAT 1MALAYSIA oleh KPDNKK..hohooo....


Makan Pasembur Dan Cendol Taiping


Ritu balik kampung, masa kuar gi Pekan Taiping mencarik bunga telur utk majlis aqiqah baby aku..singgah la kejap mamam pasembur n cendol. Walaupun pasembur tu so so...tetap layannnnn..haha..tapi jgn la korang tanya aku kat mana kat Taiping tmpt yg sedap nak mamam pasembur tau..Sumpah aku x tau....Kan aku balik kmpg ibarat setaun sekali jekkkkk.....hihikkkkssss..n saja nak share yg baby aku pun minum cendol tau..hihiii..Itu budak kicik serupa org besar juga...apa org besar mau mkn..itu org kecik pun mau jugakkkk...mihmihmih..tp idok la aku bagi byk2..bagi rasa2 jek..Baby je pun kannnn..heheh...

Btw, aku rasa aku prefer Pasembur n Cendol kat Kedai Bismillah kot..heheeeee..tp da lama aku x mkn kat sana...tak tau la kot skrg da x sedap ke hapa kan...heheh so amacam, ada org2 Tepen x sdg membaca entry aku nih???. Ce comment sikit kat mana Pasembur n Cendol yg sedap kat Tepen nih???hohoooo

Monday, October 27, 2014

Terbang Semula Ke Bumi Sabah 22/10/2014



Setelah bercuti selama 22hari, maka pulang semula kami 3branak ke bumi Sabah demi tugas sang suami...huhuuu..Kalo ritu fly from KK ke Penang..baliknya pun of coz la from Penang ke KK. Kalo masa belum ada baby dulu, kami lebey prefer ke KL supaya le cuci mata kat KL tapi bila da ada baby nih...lebey prefer ke airport yg lebey dekat ngn Taiping..hikkkssss...So that day kami berangkat tu, both family mengantar kami ke Airport Penang. Niat ati sebelum nak fly pukul 440pm tu, nak la makan Nasi Kandar ke...pasembor ke kan tp sebab suma pun x familiar dgn jalan di Penang makanya, makan  MCD je la kat airport..haha

Bila shakap pasal naik flight nih, mesti ada yg bertanya..." ok ke baby naik flight? "... " meragam tak baby? "...So untuk kali ke 3 baby aku naik flight di usianya 9bulan..nampaknya...Sungguh menguji kesabarannnnnnnn..mihmihmihhhh...Da pandai x mo duduk diam sampai belt pun voleyyyy londehhhh...kejap ok kejap nangis...dekat nak sampai baru tido..hohoooo...Sabar je la..hahaha..tapi apa voleyyyyy buat kan....Da baby kecik namanya punnnnnn...wehoooooooo...Nasib la waran tiket Air Asia dpt dok kat HOT SEAT dpn sekali...luassss...so x la sesak sgt makpak nya ni haaa...kihkihhhkihhhhh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...