Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, May 23, 2016

7Bulan Dah









Alhamdulillah...
Dah 7bulan biz kecik aku yang diberi nama ShakeShake BIGCUP berada di pasaran Sipitang. 2bulan beroperasi secara COD dan pada bulan 1 aritu aku mula beroperasi di sebuah kedai kecik tepi jalan. Lega hati bila dpt beroperasi di sebuah kedai kecik. Penat ok bila buat COD lagi2 aku kan ada anak kecik. Sorang2 menyetelkan order drpd pagi...urusan rumahtangga lagi...pas Zohor out for delivery..ohhhh..Allah je yg tau betapa penatnya badan. Mmg mampu la bernafas dengan lega bila x perlu lagi nak COD mcm dulu kala tapi kdg2 bila ada customer yg request delivery, aku cuba utk tidak menolak rezeki....hihiiii...


Bercerita psl biz nih...kalo dulu aku yg mula2 berada di pasaran Sipitang tapi kini tidak lagi. Biz nih da mcm cendawan tumbuh. Biasa la kan..biz mmg la cenggitu yg penting kita keep moving dan jangan mudah patah semangat sebaliknya cuba memberikan yg terbaik kpd customer n Alhamdulillah, it's a good feedback drpd customer. Ckp psl sales..Alhamdulillah...x la tergugat sgt so far melainkan faktor cuaca sometimes yg buat sales down sikit. Ye la...kalo ujan tu..x la ramai nawnaw nak minum bigcup pun...hihihii..Biasa la tu kan...berniaga..ada up n down...Percaya pada rezeki Allah...itu yg penting...x gitu???









Aku dan my two assistant..
Kembo tau dorang nih...
Muda lagi baru 18taun...hihiiii

Ok la..nanti kalo aku rasa rajin, aku update lagi ye belog aku yg suam2 kuku nih..hihi...

Sampai jumpa lagi...
Daaaaa....












Wednesday, December 23, 2015

Anda Berminat Nak Meniaga BIGCup 32oz/Zip Bag Drink???




Kpd yg berminat nak meniaga BIG CUP 32oz dan Zip Bag yg tgh hot pada masa kini ni haaa...Aku ada jual tau skali flavour..mihmihhmihh..

Nak tau lebey lanjut???
Scroll bawahhhh..hikkkksss
^^
^^^
^^^^
^^^^^
Tapi layan dulu gambar jiran aku..
Ari2 dtg umah beli...hehehe...


Senarai Flavour RM24/kg
| CHOCOLATE | MOCHA | LATTE | CAPPUCINO | TIRAMISU | WHITE COFFEE | HAZELNUT COFFEE | ORIGINAL MILK TEA | VANILLA | BLUE ICE | STRAWBERY | DURIAN | WATERMELON |  YAM | HONEY DEW | BLUEBERRY | GRAPE | ORANGE | LYCHEE | CORN | MANGO | PINEAPPLE | GREEN APLLE | PEPERMINT | ICECREAM | BANANA | COCONUT |

** Green tea 200gm - RM15
** Redtea 400gm - RM15
** Coffee 400gm - RM 15

- 100Cup 32oz , Straw, Plastic - RM90
- 100ZipBag, Straw - RM90

Wasap 012 6346852 jika berminat :)


#bigcup #flavour #bigcup32oz #greenteafromthailand

Tuesday, December 15, 2015

Fesyen Favourite Hijabista


Assalamualaikum... Hai semuanya.... Wahhhh..sangat lama aku x update blog kan???..Kemalasan mengatasi segala2nya...weahooooo....Actually now aku sgt busy dgn biz air BIGCUP aku tu..Thats why la da makin sibuk. Biasa la org niaga sendiri ni..Kalo x keja, mana nak dtg duit. Nak duit lebey...kena la keja berlebih-lebihan...yeahhhaaaa...Ye la ada duit somi bagi tapi x la byk mana pun. Somi aku bukannya berjawatan tinggi so apa yg somi bagi...terima seadanya..Tak la aku demanding mintak itu mintak ini...Its not me!!!..


Ohhh..arini tetiba aku rasa nak bebel2 pasal Fesyen Favourite Hijabista...hehe.. 

Korang perasan tak...skrg ni semakin ramai kan wanita bertudung yang bijak bergaya dan semakin berani mencuba trend fesyen Muslimah terkini. Begitu juga dengan semakin ramai selebriti tanah air yang kini tampil ayu dengan pemakaian hijab seperti Elfira Loy, Neelofa, Uqasha Senrose dan ramai lagi. Ini menunjukkan bahawa fesyen Muslimah semakin diterima baik oleh para penggemar fesyen di Malaysia.

Siapa kata berhijab tak boleh bergaya kan???. Tapi aku terkecuali la..aku x pandai bergaya..hihii..Kalo aku pakai shawl, mmg 1 style je la..Tak berubah2..hahaha...Tgk la segala mak nenek tutorial kat youtube tp tetap jugak x pandai...Sian kan???heheheh... 

Ok la...cakap pasal fesyen Muslimah ni...berbanding dahulu kan...koleksi pakaian Muslimah kini boleh korang temui dalam pelbagai rekaan yang trendy dan unik. Antara   " fesyen hijabista " yang paling popular adalah seperti dalam gambar kat bawah ni haaaa...Omeiiii kannnn...hohoooo..

Ini ialah pemakaian dress Muslimah atau maxi dress. Koleksi dress Muslimah ini boleh digayakan oleh anda untuk menghadiri majlis-majlis istimewa yang formal mahupun ketika melakukan aktiviti kasual di hujung minggu. Koleksi dress ini juga boleh digayakan begitu sahaja atau digayakan bersama pemakaian outerwear dan aksesori tambahan.




Selain pemakaian dress Muslimah yang menjadikan si pemakai kelihatan feminine, pemakaian skirts dan t-shirt juga seperti dalam gambar di atas merupakan pilihan favourite ramai hijabista. Kombinasi ini mungkin lebih sesuai untuk pemakaian bagi aktiviti kasual. Kelihatan sangat santai bila berpakaian mcmni kan...Cool je nampak di penglihatan :)


Fesyen favourite yang seterusnya adalah pemakaian maxi jumpsuits. Jika dahulu, golongan wanita bertudung mungkin agak takut untuk bergaya daring dengan pemakaian koleksi jumpsuits ini. Namun, dengan pemakaian outerwear seperti cardigan seperti berikut, ia boleh menjadikan si pemakai kelihatan sopan dan trendy!. Cuba tgk gambar di atas, wahhhh..shantikkan uolls???.. Nampak stylo sangat tau..Yang penting, aurat terjaga...Nak kelihatan cantik tak semestinya kena pakai seksi-seksi kan???hikkkksss..


Cara kedua pemakaian jumpsuits ini pula adalah dengan memakai t-shirt berlengan panjang pada bahagian dalam seperti gambar ini. Nampak sgt sempoi, bergaya tapi masih dapat menjaga aurat sebagai seorang yg beragama Islam.

Kesimpulannya, sebagai seorang wanita Islam yg berhijab...bergaya lah dlm apa gaya sekali pun tapi jangan lupa mengambil berat soal aurat kerana itu yang sepatutnya kita sebagai wanita Muslimah ambil peduli.

Kita x mo la ada mulut2 yg kata " tgk pompuan tu..pakai je tudung tapi mak aihhhh..ketatnya baju dia sampai nampak dada bagai "...

Not nice la kannnnn kalo ada yg ckp2 cenggitu.. Berhijab jangan kerana fesyen je tau tapi kena ingat yg berhijab tu wajib bagi semua wanita baligh yg beragama Islam.

Ok la korang...nanti la tuan tanah bebel2 lagik...
Babai....
Assalamualaikum...

Tuesday, October 20, 2015

Big Cup In Sipitang!!!



Biz baru aku..BIG CUP...mihmihmih..x dpt kedai makanya aku buat dr rumah je pun so aku cas 1Big CUP RM6 skali kos delivery. Kalo yg dtg pickup kat umah, aku cas RM5.50 jek. Kalo kak sedara aku kat Semenanjung, dia cas RM4.80 je pun. Aku ni amik brg dr Semenanjung so nak x nak..aku kena la fikir postage cost aku jugak kan..hihii...Ni pulak da OUT OF STOCK..sementara nak tggu stock baru sampai..sian kat customer..everyday pun wasap aku tanya BIG CUP. Alhamdulillah BIG CUP aku mendpt sambutan yg memberangsangkan. Tq ALLAH!!!

Anyone yg nak try buat biz BIG CUP..Boley wasap aku 012 6346852 In Shaa Allah aku boley supplykan brg2 kat korang. Manatau korang boley try buat delivery cam aku sbb slalunya org buat kat kedai je kan..Mcm aku je kot buat delivery air BIG CUP dr rumah..hehehe...Kwn aku kat Semenanjung ckp, terliur tgk aku iklan slalu then aku ckp kat dia.." ala...kat Semenanjung lagi la berlambak org buat.."...then kwn aku ckp.." mmg byk kak tapi mana ada yg buat delivery kat umah..i likeeeee"..katanya la....hihii...


Sunday, September 6, 2015

Saya Pakai, Saya Jual Babies Blink



Aku mmg da banyak bulan guna Babies Blink..Aku suka sangat sbb Babies Blink ni boley hilangkan parut2 jerawat. Muka aku ni kalo ada jerawat, mmg aku kena picit kuarkan nanah n sampai la kuar darah..Kalo x buat cenggitu, hah dok bertapa la dia kat situ x hilang2..Makanya mmg slalu la aku picit jerawat aku..hehee..

Tapi x la magic dlm 24jam parut jerawat yg hitam tu hilang serta-merta. Kalo cenggitu, ohhhh merbahayaaaaaa...Nampak sgt sesuatu produk yg cpt sgt hasilnya tu mengandungi bahan chemical. So biar la kita guna kan produk yg selamat...Pulak tu Babies Blink ni produk bumiputera so confirm2 HALAL dan selamat digunakan.

Set Babies Blink mengandungi 5item di dalam setiap set :-
◆ Day Cream
◆ Night Cream
◆ Whitening Serum
◆ Toner
◆ Sabun

Mcm aku yg agak malas ni...Aku guna 3 item jek..Day Cream, Night Cream ngn Sabun je..yg lain aku malasssss..hahaha...Kalo org yg amalkan setiap item tu, confirm hasilnya A+...heheh

Tapi kalo yg kulitnya sensitif tu, aku x galakkan la sbb drpd pemerhatian aku melalui customer aku. Itu just my opinion la.heheh

So..if ada yg berminat nak order BABIES BLINK ni..
Boley wasap aku 012 6346852

Dijamin ORIGINAL!!!
Wang akan dikembalikan jika TAK ORI..TAKE NOTE yer..hihii

Tapi dont worry, harga aku still harga mampu milik walaupun mmg aku x dpt offer harga yg murah mcm yg orang lain offer.

DIJAMIN ORIGINAL
Hati2 dgn produk yg FAKE yer :)

Jommmm..sapa nak selit order, cpt  wasap aku 012 6346852


Friday, September 4, 2015

Tadi Indoor, Ni Outdoor Pulak



Gambar yg outdoor ni masa mula2 aktiviti pas check-out dr hotel. Actually kami bermalam kat KK malam sebelumnya tu sbb somi aku abis taklimat lewat kat IPK, Kepayan...hikkkssss...Indoor tu aktiviti last sebelum balik Sipitang..hehehe...See, punya la nak happy kan anak kan..outdoor bagi..indoor pun bagi..heheh

Tapi yg outdoor ni just lepak2 tepi pantai Tanjung Lipat...x bagi pun baby main kat playground situ sbb the last time bagi main situ..aku tgk yg mainan kat situ x brapa nak selamat utk digunakan...huhuuu..Tak tau la kot da ok kan..x pulak pi jenguk kat playground situ...hihiii..Cuba kalo pi jenguk, hahhh..mau meraung si kecik ni nak main..hehhee..

Jadi la anakkkkk..x main pun x pe as long kita le lepak together2 cenggini anakbranak..hehehe

Play Time At Molly's Fantasy, Imago KK

Pas makan, bagi jap si kecik nih main2 enjoykan diri di samping jumpa kwn baru...hihiii...Tapi makesure kalo kat tmpt awam nih...jgn lepas tangan tau korang sbb kat mana2 pun da x selamat..Ada je yg akan amik peluang nak culik ke hape....huhuuu..Bersangka buruk mmg la x bagus tapi kena jugak la demi utk keselamatan anak. Yang mana baby2 tu..jgn easily bagi org yang tak dikenali dukung ke hape..Peringatan ni utk aku dan somi jugak..hermmmmm :)


So dlm sehari...mommy babah bukan je bagi main indoor je tau...tapi mommy babah bawak lepak outdoor jugak..hahahaha..

Nanti aku hapdet lagi yer..hikksss..Begitulah bila kerajinan berbelog da mariiiiiii...yeahhaaaaaa...yeahaaaaa..andreeee..andreeee :)


Ohhh..sebelum nak mengakhiri entry ni..saje je la nak share yg pandainya alahai anak aku simpan brg dalam  boxes tu sbb kat umah aku mmg train dia kemas barang mainan dia..walaupun kdg2 dia x mo kemas tapi ok la..sekali-sekala dtg kerajinan dia..dia kemas tau...hehehe..

Tu korang nampak kan ball putih tu????. Aku x suruh pun pi simpan tapi dia amik ball tu pegi simpan kat tmpt yg main ball tu..Terharu sgt mommy nak oiiii!!!..hikkkssss..dan2 rasa nak lompat bintang tau kat situ tapi aku x lompat la..Kang ada pulak parents yg terkedu..terpengsannnnn..terpukau ke hape menengokkan kecomelan aku lompat bintang..hahahaha

Anak Manja Babah!!!


Anak bapak yg sgt manja...Tau la muka mcm babah kan??? huhuuu..Kalo bergambar dgn babah dia..hamboiiiii..pandai beno acting2 manja tau..Cuba ngn mommy....Sentapppppp mommy tau..huhuu...

Hahhhh...x sentap pun...Mommy x da di sisi..tau dia risau....Nak tido, mesti ngn mommy jd mommy x sentap pun..hahaha..Normal la anak pompuan manja ngn apaknya kan...hihii..ngn mommy manja jugak dia cuma kalo ada babah..over sikit la dia lagi2 since baby..babah dia pantang anak nangis..dia dukung la..bwk jalan2 luar umah la..bwk naik motor la..Ini kan da besar..hahhh..pandai la dia demanding bermanja-manjaan cenggitu..Dgn mommy kalu, dia ok je pandai bawak diri dlm umah sbb dia tau mommy nak kena masak bagai...Tu la babahnya, padan muka..sapa suh train cenggitu kan...Kan penat kalo balik umah..kikikikikiii


See the picca..si kecik ni kalo mkn kat luar..mmg jgn mimpi la dia nak dok diam2 kat baby chair..Boley diam pun dlm 5minit je la..pastu jgn mimpi..huhuuu..Kdg2 kan..elok nak mkn..meragam gitu cenggini, last2 take away iolls tau...Pasrah je la..Normal la ada anak kecik..nak2 banyak ongeh cam baby aku nih..hihii..


Si kecik da ngantuk da dia tapi pas mkn...bwk dia main2..hah..besar la bijik mata dia...heheheh...Mmg kalo pi Imago, Kk ni kebiasaannya mmg bagi la anak aku main kat Molly's Fantasy..hikkkssss


Hahhh..dok belek2 ulat bulu ke apatah nama binatang nih..hikkksss..Baru dia paw babah dia kat Kaison..tapi dia pandai tau..dia paw babah dia x sampai pun RM10..Good girl my little baby..Faham sgt ye dia yg babah bukan owang kaya...hahahaa...


Hahhh..ko tgk kalo bergambar ngn mommy...Pandai sgt buat2 x layan cenggini...X mesra mcm ngn babah...Mommy merajukkkssss kang baru tau..hahaha...



Aku kalo mkn kat Pizza Hut..fav pizza aku adalah Island Supreme..Walaupun simple je..just tuna, crab, pineapple, cheese..Ohhhh..mmg aku suka gila bebbbb..Walaupun yg lenlain ada mcm2 topping tp ini will always be my favourite!!!...weahooooo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...