Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, November 4, 2010

Sangat tertekan...

Di kala ini, jiwa mmg amat2 tertekan...
Anak????
Bukan pintaku begini...
Aku juga seperti insan lain...
Ingin menjadi seorang ibu...
Membelai bayiku penuh kasih sayang...
Tapi apakan daya...
Aku hanya insan biasa....

Tuesday, October 19, 2010

Raya da abis,skrg baru nak update...haha...

Walaupun raya suda abis...
Saya tetap mau update jgk...hehe ;p
^
^
Of coz la raya taun ni tanpa Hubby di sisi...
Mmg cedey tapi x le buat apa...
Kami terpisah dek lautan...
Dan dek tugasan incik somi....

Taun ni hanya beraya bersama Mak Abah serta 2org adik...
Yang lain2 x balik....
^
^
Gmbr Hubby ni adalah MMS drpd Hubby...
Pagi raya tu...
Dorang dpt pelepasan drpd bekerja....
Cian Hubby beraya sorang2 kat sana...
Hanya bertemankan kwn2...
Nasib la brapa minggu sblm raya saya ada kirimkan baju raya+kuih raya buat Hubby...

^
^
Yang ni pulak gmbr dgn Mak Abah serta adik pompuan bongsu....
Serba kuning kami pagi raya tu skali ngn kain langsir...haha...
Kata sedondon...
Harus la langsir pun kuning...
Tapi langsir tu recycle je la...

^

^
Yang ni pulak adik bongsu yg lari drpd tema...
Kawan dia je la yg byk dtg umah memeriahkan majlis...

Sedara terdekat ramai jgk yg dtg...Antaranya...
Maklong Habsah&Paklong ngn anak cucu...
Maklong Na ngn anak cucu...
Paklong&Maklong Umar ngn anak cucu...
Pakcik Zamri anakberanak...
Paksu Sharul sekeluarga balik drpd KL lagik...
Pendek kata mmg meriah gila...
Tapi dalam hati saya tetap sayu sbb Hubby jauh di mata ;(
^
^
Menu kami biasa2 je...
Ketupat palas...1st time...slalunya buat ketupat daun nyok@kelapa
Rendang Ayam, Serunding Daging...
Lemang beli sajorkkkkkk...
Mee Rebus Istimewa....
^
^
Raya ke berapa masa kakak balik pantang...
We all buat Nasi Ayam
Dan Mee Rebus lagik atas permintaan Abg Ipar yg ngada2 tue...hahaha...

^
^
Ptg tu pulak...
Saya gi beraya umah Mertua
Tapi yg ado hanya la...
Mak Mertua...
****
Sila abaikan ketembaman saya yg x pernah nak surut tu ye ;p

Ok la...sampai sini je la buat masa nih...
Nanti saya kasi update lagik ye ;)
Kalo la boleh update via mobile...
Every second agaknya saya kasi update...hehe...

Monday, September 13, 2010

Nur Qalisya Qaisara binti Zaharudin

Hai semua...
Assalamualaikum n salam sejahtera...
Ohhhh,,,,sblm tu...
Saya nak explain kat suma org...
Saya bukan Nur Qalisya Qaisara binti Zaharudin...

Tapi itu adalah adik saya ;p...hehe...
Tisya da jadi KakLong la auntie2 suma ;)
Haaaa...ini la adik Tisya, Nur Qalisya Qaisara binti Zaharudin...

Lahir pada 5/09/2010 pd pukul 2.55pagi kat Hospital Banting
Berat baby 3.05kg...

Tisya sayang sgt kat baby...
Kalo suma nak tau...masa Tisya baby kan....
Sama mcm adik Tisya...
^
^
Ok la...Tisya x mau bebel cam Maknjang...
Jom la auntie2...tgk adik Tisya ;)
^
^

Comei x adik Tisya???
"Maknjang...jgn amik baby Tisya tau"
Kalo nak tgk gmbr lain...
Nanti jenguk kt FB Maknjang ekk Nur Azeani binti Kamarudin

Babai semua....

Thursday, September 2, 2010

Raya Berjauhan ;(


***Gmbr raya taun 2008...1st year as Husband n Wife...adoi....taun nih x da gmbr raya ber2...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
^
^
Firstly sebagai pembuka bicara...
Salam buat semua...

Sudah agak lama Azie x on9...
Tenet Maxis x bagus lorrrr kat sini ;(
Jadinya mmg amat malas la nak mengupdate tu...
^

^
Rindu sbnrnya dgn dunia blogging nih...Rindu ngn kwn2 blogger...Tapi yg paling Azie rindu of cozla...En.Suamiku....ishhhh...lari cita da nih...hehe.... Tapi keadaan x mengizinkan utk trus aktif mcm dulu
Maybe 1 day akan kembali aktif semula...
^
^
Taun ni raya ke-3 as Husband n Wife
Tapi nampaknya taun ni we all x dpt beraya bersama... Sedeykan...????
Da la bln ni masuk 4bln we all x bersua...uwaaaaaaaaaa....
Da tu raya x dpt bersama...
Mmg sedey gila...
Ikutkan le meroyan tapi x mo la camtu... X bagus utk kesihatan...haha...
^
^
This year Hubby kena bekerja... Almaklumlah 1st time beraya dlm PDRM...
So mmg susah la nak dpt cuti rayakan???
Awal bln10 pulak Hubby ada kursus 2weeks kat JB...
Pas abis kursus baru Hubby dpt cuti 2weeks...(tang nih baru happy gila tau :P)
After cuti Hubby tu nanti...
Baru Hubby akan bwk Azie berpindah ke Sabah...
So for the time being nih... Kena la spend time puas2 ngn parents,adikbradik...
Sbb x tau bila pulak akan pulang ke Semenanjung....
^
^
Okla kwn2...
Tapi sblm tu...
Azie nak wish
"Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir&Batin"
Azie pohon maaf kalo sepanjang dunia blogging nih Azie ada menyinggung perasaan kwn2...
Ye la...
Kita kan manusia biasa ;)
X lepas drpd melakukan kesilapan....
Kalo yg baik tu dtg drpd Allah swt...
Yang x baik tu dtg drpd diri Azie sendiri...
^
^
Ok...tata kwn2... ;)
Jaga diri ye...
Jgn main mercun...
Nanti ilang jari...ilang mata...kan susah...
Yg nak pulang ke kampung...
Berhati2 di jalan raya okae ;p
Biar lambat asal selamat....

***Sok nak pos kuih+baju raya utk Hubby ;p wink wink wink...

Wednesday, August 4, 2010

Demam,Batuk,Selsema,Pening,Nak Muntah...

Peknan kot???
Haha..x la...
Ermmmmmm ntah la...
Hahaha....
Last bersama 2bln lepas...
Agaknya ada harapan x???
Terserah lah kan :)
Ada rezeki...ada...
X da...Nak buat lagu mana???

***Ini gmbr tgkp dr dpn tau...
Slalu kalo nak kasi nampak slim...
Kamera mesti dr atas...
Motifffffff???
Susut sikit akibat demam...
"Ramai yg tegur nampak susut tau :)"
Alaaaaaaa...kejap je pun...
Pnh ke u all tgk Pn. Azie nih slim???
Haha...

Tuesday, August 3, 2010

Bertemu lagik ;p

Salam...
Hi kwn2...
Lama gak x update blog nih...
Kwn2 suma sihat?
Harap sumanya sihat walafiat hendaknya...
Aminnnnnnnn

***Abg Danish ngn adiknya Danial...
Sgt gebu walau baru 7bln...
^
^
Saya masih x pasti bila akan berpindah ke Sipitang
Tapi Hubby sudah di sana menjalankan tugasnya ;p
Sudah kira2 2bln lebih berjauhan...
Harap2 dapat ke sana b4 raya
Tapi sumanya masih kabur2..
Biasalah...apa yg dirancang...
X semestinya terlaksana...
Akan terlaksana tapi maybe lambat sikit...
^
^
Kalo after raya masih di Taiping nih...
Makanya amik upah jaga kakak yg kat Banting tu pantang+jaga si Tisya tu skali la...
Baru gak dpt berita terbaru...
Kakak sulung peknan anak ke-4...
Anak ke-3 pun baru 7bln la nih...(Gmbr di atas:anak kakak-sulung ngn yg ke3)
Dasyat gila kan????
Adoi...kakak2 dok beranak-pinak...
Myself???
Masih belum rezeki...
Apa nak di katakan???
Kami Husband n Wife redha je...
Allah tahu apa yg terbaik...
Even sometimes rasa down,kecewa tapi ini semua kehendak Illahi...
Ok la...
Xmau cedey2 ye ;p...
Nanti kita cita lain pulak ok...

Friday, July 9, 2010

Azie ok je :)


1stly Azie nak ucapkn byk2 terima kasih pd kwn2 krn bg kata2 semangat pd Azie... Azie hargai sgt comment2 tu...Sorry x dpt nak reply personally ye kwn2... Almaklumlh,update ni pun via mobile je :p... Ok la,Azie x mau sedey dgn kata2 pompuan riak tu... Biar Allah je yg bls ok... Dikesempatan ni,Azie nak kenalkn kwn2 dgn Minyak Wangi Auralife&Pil Minda Pintar.Produk ni dipantau oleh Yayasan Agama Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM).SURE HALAL ok :p Insyaallah sgala penyakit pasti akan dpt diubati...Nak pakai perfume pun disertai selawat 3x.Perfume ni ada zikir,x da alkohol&hendaklh dijauhi dr tenaga matahari,elektrik sb mengandungi tenaga aura. Alhamdulillah,ramai yg dah cuba sumanya repeat beli lgk.Siapa yg brminat,nak tau lbh lanjut,le ctc Azie ye 0126346852.Ok la kwn2,Azie bwk diri dulu ekk :)

Friday, July 2, 2010

Mandul&Bakal jadi JANDA

Jgn trkejut dgn tajuk itu kerana ia bknnya dtg drpd mulut hubby saya... Kata2 itu kuar drpd mulut sorang pompuan yg tramat riak...Gado psl lain tp x psl dia ejek saya mandul n bkl jadi janda... "Wahwah...x sangka dia pandai meramal masa dpn org lain..." Mmg mulut longkang!Ko pun kawin lama then skrg tgh peknan 6bln...ko da riak x hingat,hina aku...Agaknya sbb mulut ko yg agak longkang tu la punca ko gugur taun lepas... X pe..ko hina aku mcmtu skali..Aku x nak doa benda yg x baik bab anak ni... Suma aku serahkn pd ALLAH swt je...

Tuesday, June 1, 2010

Sipitang bkn Beaufort

Tgk tajuk sure da tau kn???Nampaknya we all akan menjadi pemastautin Sipitang,Sabah la x lama lgk..huhu.. X kisah la manapun as long dpt hdp sebumbung dgn hubby trcinta :p Tul x kwn2?hehe

Monday, May 17, 2010

dugaan


Disaat ini fikiran bercelaru... Hubby akan posting di Beaufort,Sabah next week Makanya,saya akan brpindah ke sana jgk... Mmg x expect Hubby posting kt Sabah Tp nak buat cmana kn.. Da namanya tugas so mmg x da pilihan... Ok la,not in mood...byk urusan yg nak diuruskn... Confirm2 kena resign keja trus masuk opis esok... Hubby suh stay ngn parents dulu sementara hubby dptkn berek/umah sewa kt sana... Ok la kwn2...jumpa lagi d lain masa...daaaa

Saturday, May 15, 2010

ok la tu

Dari kanan:my mom,hubby,my MIL,MIL kakak


Representing my hubby as a POLICEMAN :p apapun,saya merasa amat bangga...nak tau napa saya rasa bangga?sbbnya adalah krn sebyk 262pelatih,hubby saya adalah antara 20org pelatih yg layak ambil final exam bg menentukn pelatih trbaik.Walaupun x da rezeki hubby jd pelatih trbaik,saya sgt bangga :p Hopefully dgn trcapainya impian hubby yg da lama trsimpan ni,hubby akan menjadi seorg anggota polis yg brtanggungjwb,amanah,jujur kpd agama,bangsa&negara.Aminnnn...

Mau pegi PULAPOL

Now,im having our bekpas b4 nak g PULAPOL...Rindu sama hubby.X sbr nak jumpa hubby ;p ada 1 perkara yg buat saya rasa bangga ngn hubby.Nanti saya cita later ekk ;p

Friday, May 14, 2010

sampai suda di KK


Alhamdulillah,slamat sampai di KK pd pkl5lbh tadi.x mo cita pjg la bcoz nak rehat dulu.nanti free time,saya update ekk ;p

Wednesday, May 12, 2010

agak bz gitu


Arini saya agak busy coz nak settlekan keja mana yg patut...
Bermula esok saya akan bercuti sampai ari Isnin...
Byk tul cuti since awal tahun...
Sampaikan byk sgt unpaid leave...
^
^
Nak buat camana kan...
Dugaan dtg x henti2
Tapi Alhamdulillah saya mendpt boss yg memahami
Insyaallah setakat nih...
^
^
Start esok...
Nan ado la update blog sampai ke Isnin
Tapi le la update FB...hehe
Baru je join fb2mobile tadik...
Kan best kalo le update blog via mobile gak...hehe
^
^
Ok la...
Nak sambung keja yg menimbun sblm nak cuti
Kalo sempat...
Nanti saya standby Autopublish utk ari2 esok yg bakal tiba... p
Ok...
Daaaaaaaaaaa

Tuesday, May 11, 2010

Dag Dig Dug


"Dag Dig Dug
Dag Dig Dug
Di Dalam Kalbu...
Jantung bergetar
Aduh indahnya amboi........."
Haha...tah betul ke x lirik lagu tu..
Ahhhhhhhh tapi apa ada hal kan???
"Bukannya masuk program Jangan Lupa Lirik pun..hehe ;p"
^
^
Jumaat nih kul 2.10pm makanya saya akan fly ke KK,Sabah
Wahhhhh...ari2 cita psl nih...
Sure ada yg bosan ekk ;)
^
^
Ala..gi sana bkn le spend time ngn Hubby pun...
Sbbnya Hubby still terikat sampai la ari dorang akan fly balik ke KLIA 16/5 atau 17/5...
Itu pun x tau lagi Hubby posting mana
Last minute baru dorang dpt tau...
Agak suspen kan???
Tapi itu la langkah2 nya...haha...
^
^
Time dorang fly balik tu trus kena gi lapor diri kat balai yg ditugaskan
Bukannya boleh spend time ngn bini n family trus tau...
Schedule adalah pack
X da nya PDRM kasi chance utk cuti after abis training
Trus masuk keja okae...
X pe la...
Da namanya keja kan...
^
^
Yg penting saya x sabar nak jumpa Hubby...
Nak tgk Majlis Tamat Latihan Hubby pada 15/5 tu...
Nak tgk Hubby kawat ;)
Ntah dpt x saya kawat cam Hubby saya tu...
Da itam katanya
^
^
X kisah la itam ke putih
Hubby saya kan ;p...
Sayang bangat sehhhhhhhhhhhhh sama Hubby ku itewwwwwwww ;p

Monday, May 10, 2010

bapa ari je lagik


X bapa ari je lagik saya akan fly ke Sabah...
Jumaat ni je...haha
X sbr nak jumpa En.Somi
Tapi suspen la jgk psl x tau Hubby posting tang mana kan...
Buat la lapor diri luar KL/Selangor...
Terpaksa la berjauhan seminggu 2 lagik...huhu
Hopefully idak la ye ;p
X sanggup I ;)
^
^
Anyway...ritu x sempat nak update psl Hari Ibu
Tapi pepagi buta smlm da call Mak n Mama
Wish they all...
Walaupun x da adiah utk Mak n Mama kan
Yang penting ingatan n tanggungjwb pada Mak n Mama,Abah n Ayah...adikbradik
X pnh padam gitu...
Adiah bukan segala-galanya kan???
Apa yg penting pada Ibu dan Bapa nih...
Anak2 ambik berat,bertanggungjwb
Bukan wang ringgit semata...
^
^
Bkn maksud saya kalo kwn2 kasi adiah
Kwn2 x amik berat/x bertanggunjwb pada Ibu Bapa tau
Jgn salah faham pulak...
Kang ramai la ngutuk saya nanti...
^
^
Cuma ada someone yg trdkt pnh tanya saya
"Ko bagi apa kat mak?"
Pastu org tu berkata yg dia beli kan something...
Something tu mmg berjenama gila la...
Mmg saya x mampu nak bagi adiah2 camtu....
Then penilaian saya adalah
Org tu mmg bab2 tu mmg nombor 1
Tapi kalo bab yg sepatutnya terhdp Ibu Bapa...
Mmg hampeh...
^
^
Sbg anak jgn kita lupa Ibu dan Bapa
Jgn lupa diri...
Kalo tanpa Ibu Bapa kita
Kita x lahir kat muka bumi nih...
Kita x berjaya mcm arini....
Sayangi la Ibu dan Bapa anda ye.... ;p
Kalo kita hidup sng lenang
Jgn lupa pd kedua org tua anda
Yg penting
Jgn jadikan Ibu dan Bapa anda musuh anda
^
^
Ok la...dah byk sgt makcik berleter nih
Kang meluat pulak u all suma kat saya...

Eppy Beday Cayang


Ptg Sabtu 08/05/2010 trus gi umah kakak kat Banting
Sbbnya adalah kerana....
Wah...agak skema kan ayat ku ini???...haha...
My sista buat beday Tisya yg jatuh pada 29/04/2010 ritu
Beday yg ke-3 taun ;p
"Dah besar da anak Maknjang nih ;)"

Abahnya pun join we all tiup belon...
Tiup x byk tapi kecohnya adalah berlebih-lebihan gitu ;p

My sista yg bekerja keras 2ari tu...
My sista buat nasi minyak berlaukkan Ayam Masak Merah,Jelatah,Daging Msk Mamak,Ayam Goreng Berempah,Papadom,Laksa pun dia buat jgk...
We all tlg sikit2 je...
Walaupun my sista peknan da nak masuk 6bln
Dia mmg sentiasa rajin
Peknan ke x peknan ke...sama je dia nih...
Dia mmg jenis x byk pe'el...
^
^
Anak pun ikut cam dia...
X byk ragam
Cuma lately nih je byk karenah
Almaklumlah da nak dpt adik ;p

Memandangkan her favourite adalah Mickey Mouse...
My sista beli kek Miney Mouse la kat dia...
Kan pompuan si Tisya tu...
"Cedap la kek ice-cream nih...Vanila pulak tu"
Mmg marbelesssssssssssssssssss ;p yumyum...

Menu of d day
Lupa lak nak capture Laksa...
Ohh...saya bukan penggemar laksa...
Kalo nak banja...jgn banja laksa ekk ;)
^
^
Ok la...
Semoga my niece nih membesar jadi anak yg berguna kpd agama,bangsa&negara
Aminnnnnnnnnnnnnnnnn
^
^
Adiah later ye cayangggggggggggggggggggg ;p

Friday, May 7, 2010

sgt happy+sgt cedey


Kwn2...arini da ari Jumaat 07/05/2010
Saya sgt eppy tau ;p
Da x lama saya akan fly ke KK
Kira2 7ari lagik gitu
Allah saja yg tahu bagaimana perasaan saya n Hubby ;p
Alhamdulillah...
Pejam celik dah nak abis training Hubby utk jadi seorang polis
Cita2 yg telah lama Hubby pendamkan
Semuanya kerana saya ;p
Akhirnya tercapai jgk impian Hubby...
Semuanya sbb saya jgk la...hehe...
Hebatkan kuasa saya???
Tapi tidak la saya jadi Queen Control gitu ;)
Uishhhhhhhhhh...mana bole saya jadi Queen Control
Pasalnya adalah....
Hubby saya of coz lagi garang drpd saya...kahkah
Takut tau kalo Hubby marah...

***Hari psg DVD kat opis ;p Boss dah kasi green light gitu...besh besh...
^
^
Kisah cedey pulak...
Hanya Allah yg tahu mcmana bergelora perasaan saya tika ini...
Biasalah hidup nih...
X henti diuji dan diuji...
Hopefully kami semua tabah
N semoga semuanya x seteruk spt yg difikirkan....
Aminnnnnnnnnnnnnn

Wednesday, May 5, 2010

Kisah baju tido


Tgh dok plan nak cari baju tido baru
Tiba2 terigt lak kisah baju tido...haha...
Kisah mlm sblm diijabkabulkan gitu...
Beberapa ari sblm tu ada gi beli baju tido ngn bakal Hubby la time tu
Nak dijadikan cerita...
Hubby la yg simpan dulu baju tu...
Bcoznya saya malu nak simpan baju tu awal2...
Takut jadi bahan nanti..hehe
Baju tu cekci cikit la dr yg gmbr nih...
Colour itam
Itam kan menawan...
Tah mcmana mlm yg sedara-mara, jiran2 dok sibuk2 isi bunga telur...
Hubby pass baju tu pada adik x silap
Yg org memegang amanah tu pulak lupa nak pass kat saya...
Main letak je kat tepian2 pantai...hehe...
Sorang tok sedara ambik la sebungkus plastik yg tdk diketahui apa isinya itu...
Haha...
Bila dah bukak plastik tu
Sah2 la nampak baju tido kan???
Agak malu la jgk saya saat itu ;p
Still igt sampai ke hari ni ;)
^
^
Now tgh nak mencari new one lorrrrrrrrrrrr....
Next week kan Hubby nak balik ;p
Kena la lain dr yg lain sikit...
Sorry ekk kalo agak censored gitu ;}

Tuesday, May 4, 2010

kenyang


Alhamdulillah...kenyang suda ;p
Arini boss banja sempena arijadi boss smlm...
Anyway...tq boss
"Semoga pjg umur,murah rezeki n sihat selalu
Aminnnnnnnnnn..."

Nasi Goreng D'Studio...
Cedap la jgk..
Ke sbb dah lapar gila nih???
Apapun...we all suda kenyang.... ;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...