Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, December 14, 2014

Produk LAROME Covered By Insurance


Produk2 LAROME covered by insurance yer kawan2..

If korang mengalami masalah kesihatan disebabkan produk LAROME dan disahkan oleh doctor...korang layak utk claim insurance nih.

But make sure korang beli yg ORIGINAL drpd Agen / Stockist SAH LAROME

◆ Produk HALAL
◆ Ada kelulusan KKM

Saya Agen SAH LAROME, berminat boley PM / Wasap saya 012 6346852

Btw, APPLE STEMCELL SLIMMING SERUM
RM350 FREE KEAHLIAN SEUMUR HIDUP
  DAPAT 4BOTOL SLIMMING SERUM
FREE POSTAGE

Jom sama2 berLAROME!!!

Aku akan guide korang cara penggunaan serum yg berkesan..bukan main sapu je tau..mihmihmihhhh

Tuesday, December 9, 2014

LAROME Serum Ajaib..Jom Cuba!!!





Sebotol ORIGINAL SERUM LAROME RM150

PROMOSI BELI 2BOTOL, FREE 2BOTOL, FREE POSTAGE

So byr RM300 utk 2botol tapi dapat 4botol, means jatuh RM75 je sebotol ...yg penting #sayajual #larome yang ORIGINAL

Beware ye sbb da ada yg FAKE kat pasaran

Yang penting, saya akan bagi khidmat nasihat PERCUMA cara penggunaan serum yg berkesan

Jom sama2 berLAROMEeeeeeeeeeee :) :) :) :)

If berminat direct PM / Wasap 012 6346852

Monday, December 8, 2014

Bushuk Bashin Mummy Dkt Nak Masuk 11bulan :)

Ayam Ringkas Resepi Mama Mertuaku


Bahan-Bahan :
Seekor Ayam Kampung / Ayam Tua
Sebijik Kelapa
Semangkuk Cili Padi sebijik2
Semangkuk Serai yang dihiris halus
Setengah mangkuk lengkuas muda yang dihiris halus
Garam secukup rasa

Cara-cara :
Kesemua bahan disatukan di dalam periuk dan dimasak lama sampai sedang2 basah...means x kering sgt..x byk kuah sgt...
Faham ke tidokkk???hehehe...
Tapi lebey drpd sejam la masaknya..hikkkksss..

Korang try la..mmg ngam utk yg pencinta PEDAS...
Yummmmssssss!!!

Tapi yg dlm gmbr tu...lengkuas pun kaso beno aku hiris..Atenya, plan last minute picnicnya pun pagi smlm tu...tu yg kaso tu...pastu idok lebey 1jam pun aku merenehnya...hahaha..Punya nak cepat pi picnic kan...mihmihmihhhhh

Ok la..selamat mencuba ekk korang. Bahan2 simple jek cuma penat sikit la nak menghiris serai yg semangkuk tu..hahaha...

Picnic Semalam...Woootttwootttt

Kebetulan semalam somi aku kul7mlm baru naik tugas so ngajak la kwn somi aku n family kecik dia pi picnic..hehee..Ngam sama2 naik tugas kul7mlm kan..hahah..Pepagi aku call wifeynya ngajak picnic..haha..So pas je letak phone, cepat2 masak..Aku masak simple jek la..hahah...Ayam Masak Ringkas dengan Goreng Ikan Pekasam jekkk..hikkksss..

Ok la..layankan aje gambar2 yg hado k. Later aku share resepi mak mertua aku...Ayam Ringkas..heheh..

Thursday, December 4, 2014

PROMOSI LAROME...Beli 2botol, FREE 2botol



LAROME Apple Stem Cell Slimming Serum
Serum yg sgt terbaikkkkkkk di abad ini!!!

Rugi kalo x cuba..woootwooottttt

Normal PRICE = RM150sebotol

PROMOSI Beli 2botol, PERCUMA 2botol
FREE POSTAGE!!!

Meh grab peluang ni sebelum OUT OF STOCK

Hapalagiksss..Wasap cpt sebab LAROME skrg da terlajakkkkkkkkk licin 012 6346852

Tuesday, December 2, 2014

2Inci Ilang Dalam Seminggu


Alhamdulillah..sukanya hati aku bila customer aku yg baru beli LAROME drpd aku, da pun ilang 2inci ukuran pinggangnya minggu lepas. 
Excited gila customer aku tu merangkap kawan jugak la di sini. Wifey polis jugak..somi dia sama2 keja di balai yg sama dgn somi aku. Suka beno dia tau..Mcm lawak pulak katanya..Sapu je kot voley ilang 2inci..mau x lawak katanya..haha..Itulah kebanyakan testimoni yg telah berjaya menggelarkan serum LAROME nih..serum ajaib..hikkksss..

Asal ikut apa yg aku guide dan konsisten pakai....In Shaa Allah pasti korang akan suka.

LAROME Apple Stem Cell Slimming Serum
◆ HALAL
◆ Ada kelulusan KKM

Berminat, sila wasap aku terus 012 6346852

Monday, December 1, 2014

Throwback Out For Dinner

Hhh

Wefie Mummy&Anaknya


Sekali-sekala haruslah ada gambo wefie bersama anak kesayangan..baby aku yg anyak ongeh2 sekarang ni..At age 10bulan nih..da ada 2batang gigi..so ikut suka dia je nak kokak betis kehepsi mummy..idung mummy babah pun dikokaknya..haha..Skrg pun da pandai memunggah walaupun di dalam gelap-gulita..hikkksss..


Kari Kepala Ikan Utk Lunch Arini


Seawal kul930pagi..udah aku siap masak Kari Kepala Ikan ni haaaa korang...
Kerlas ke tidokkkkk..haha..Awal pagi da siap masak lauk lunch..hikkksss...

Ohhh..begini la beranak kecik..Baby aku anje sesangat..nak menempek je ngn mummynya nih so kalo aku x buat keja umah/masak waktu baby aku tido..mmg idok la siapnya keja2 aku..Jadi bila baby aku tido..haaaahhhh..zasssss la aku buat apa yg patut..Kalo babahnya ada..x apa la sbb manja ngn babahnya..Bila berdua je ngn mummy...haruslah menjadik anak kangaroo cuma aku x da poket kat depan jek tau..hahaha..Ini bukan rungutan tau..saje je iolls nak sharing kisah seorang surirumahtangga..hikkkksss...


Btw, at this moment..kari aku adalah tanpa incik bendi n cik tomato..Harap2 la incik somi aku x lupa nak membelinya tengahari dia balik keja kang...Kalo x da bendi n tomato rasa x sempurna kari ikan aku..walaupun tau mmg da awesome ngalahkan kari mamak tau..hakhakhakkkk..Yoyo ooo je kan makssss ngangkat bakul..kihkihkihhh...

N ini adalah ikan hasil pancingan kawan somi aku..Actually dorang pi berdua mancing time off day dorang last week. Tak dek rezeki incik somi aku dpt ikan that day tapi da kwn somi aku bagi..Alhamdulillah la..rezeki...rezeki..hikkkssss


So korang..lunch apa la korang arini yg mana bekerja?...Yang mana surirumah cam aku..korang masak apa arini??? heeeeee :)

Sunday, November 30, 2014

LAROME RM87.50 Sebotol *** T&C ***


Sebotol arga Slimming Serum LAROME mmg arga kawalannya RM150 sebotol tau korang tapi kalo nak dpt rega RM87.50...Voleyyyyyy..Caranya adalah..
Korang terus buat payment RM350 utk FREE KEAHLIAN + korang akan dpt 4botol Slimming Serum ni..so mmg jatuh RM87.50 sebotol la khennn..hikksss

Korang fikir sendiri lah..Kalo beli 4botol..patutnya korang kena byr RM600 tapi dgn terus jadi ahli LAROME makanya korang da SAVE RM250 uolls..hahhhh..Huntungkan???hikkksss...Pastu kalo ada org nak beli, korang mmg kena jual sebotol RM150 sbb produk ni harga mmg harga kawalan..kan da untung runcit di situ...Da brapa kali untung 
da...hahaha

Pastu bila join LAROME..byk bonus yg akan menanti korang nanti so if ada antara korang yg berminat, sila la wasap aku 012 6346852. 

Percayalah..produk ni mmg sgt terbaikkkk..
Customer aku da kurang 2inci ukuran pinggangnya minggu lepas tau thats why aku berani nak promote produk ni. Nanti aku share testimoni customer aku tu ekk..Ok la..cinkkkkkk...


Saturday, November 29, 2014

Jom Join LAROME



Jom join LAROME kpd yg berminat!!!

Di samping  dpt beli produk2 LAROME yg sememangnya terbaikkkk..dpt jugak benefit dan bonus lain...hohooo...

So kpd yg nak menjana pendapatan bersama LAROME..
Sila la wasap aku 012 6346852

Friday, November 28, 2014

Goodbye Kota Belud


Check out time kul12pm..cargas ar bergerak balik ke Sipitang..Nasib hubby aku abis cepat latihan nembaknya..kalo x..da nak kena extend check out time..Moneyyyy alkisahnya tu kannn..haha..Ondway balik tu..haruslah singgah dulu mkn nasi panggang yg marvellous kat Warung Bandung, Lintas City..hohooo..Tercapai hajat akhirnya..mihmihmihhh..

Btw, sgt seronok dpt berjalan ke KB walaupun hanya sekejap cuma. Ari2 kot duk umah so bila dpt tumpang jenjalan camni follow hubby gi latihan nembak..of coz la suka ati khennnn..haha..Next time nak follow lagik lahhh...wootwoottt..Btw, so sad..aku lupa nak tangkap gambar ngn replika kuda kat Pekan KB tu sblum balik..huhu..Takpe la..next time kottt...hehe

Lena Terus Ohoiiii


Masa dok makan dok meragam okkk ekkk okkkk ekkkk khennn..naik bilik hapalagikss..trus lena dibuai mimpi lorrr baby aku..hihii..Mummynya yg embam tu pura2 tidoq je tu..kalo betul2 tidoq..hahhhh..sapa puleksss yg ngambikkan gambar kan???haha..Misteri nusantara arrr kalo cenggitu..Namo namo makkkksss..hahah

Sepagi Di Kota Belud


Pagi di Kota Belud..turun breakfast dulu kat kedai depan hotel sebelum babah Qaseh pi latihan menembak...tapi last2 mummy je breakfast ngn si anak kecil. Babah dok berkumpul ngn kwn2nya sbb nak gerak pi latihan nembak kat KEM PARADISE, KB..Biasa la mkn ngn anak kecik..last2 mummy mkn x abis...bwk anak naik sbb anak da ook ekkk okkk ekkk..Bygkan drpd baby aku duk diam2 dlm stroller sambil aku dok suap mkn..dia suh aku angkat..ateee cane nak mkn ngn berdukung anak khennn???haha..tp its ok..x la aku merungut..6taun kot da mkn minum dlm keadaan aman so bila da ada anak of coz la mmg itu perubahan yg ketara..Kdg mkn...nak mengunyah pun x dan..trus telan kot..hahah

2Hari 1Malam di Tang Dynasty Lodge, Kota Belud



Ritu kat KB..bermalam kami 3branak kat Tang Dynasty Lodge, Kota Belud..Kebanyakan kwn sekerja hubby aku, punnnn sumanya menginap kat sini. Next time ke KB, pasti di sinilah tempat yg kami akan menginap lagi. Sgt selesa dgn harga bilik yg kami dok ni RM102 jek..Kalo kat belah KK, bilik2 cenggini..2ratus lebey semalam pun cecah tau reganya..hehehh..tapi idok la kami pnh duduk bilik2 rega camtu punnn..hahah..

So..if korang ke Kota Belud 1day..silalah bermalam di sini...hihii...

Thursday, November 27, 2014

Baju Murah..Lelong...Lelonggggg


Baju2 seperti kat bawah ni aku nak lelong ngan arga murah tau korang. Ada yang aku beli pastu x pakai sbb tgk kat cermin sgtlah x sesuai..dan ada yg aku pakai sekali dua pastu aku peram baju nasib x jadi pekasam jek..hahah..tapi sumanya in a GOOD CONDITION..so far aku check mmg x da defect. Meh la intai2 kot ada yg berkenan di hati korang..mihmihmih..

Arga aku still boley consider if korang amik lebey drpd selai. Ohhh lupa gtau, arga lum masuk postage lagik tau tapi paling2 pun dlm RM10 gitu jek postagenya..heheh.. Pasal saiz..kebanyakannya pun boley fit sampai L..Small XL pun ok lagik cuma yg peplum biru tu je just nice kalo L Size..

Ok lah..kpd yg berminat, boley Wasap aku 012 6346852

Dinner Di Restoran Permata, Pekan Kota Belud



Ritu pas check-in kat Tang Dynasty Lodge, Kota Belud...sebelum maghrib..awal2 da kuar dinner..Lapo sebenarnya sbb x lunch lagik kul5petang lebey..huhuu..Sbb ondway tu nak tapau nasi panggang yg yummy kat Warung Bandung, Lintas City skalik kedai x bukak la plakkkss..tu yg terus je jalan ke KB..Malas nak singgah memana sbb takut lewat sampai ke KB..haha...

Tuesday, November 25, 2014

Testimoni LAROME Customer Aku


Sgt sukalah hati beta bila mendapat testimoni drpd my customer ini...hahhh hahhhh hahhh..

Customer aku ni baru 2, 3ari berLAROME..da ilang 1inci ukuran pinggangnya sampai dia sendiri pun x percaya tau...hikkkksssss...

Kpd yg berminat, nak aku explain yang APPLE SLIMMING SERUM LAROME ni bukan mcm lotion slimming yang lain yer. Serum x sama mcm lotion tau korang dan kami akan guide mcmana cara nak sapu..apa do's n dont's...dan yg penting, gemuk bukan bermakna lemak di seluruh badan ye sbb kami akan guide kan part mana yg lemak2 terkumpul di seluruh badan.. So kalo korang ikut apa yg kami guide..n konsisten pakai..In Shaa Allah hasilnya pasti menggembirakan.

Sebenarnya...ada jugak yg bertanya..takkan sapu je boley slim???...Yerrrr, siapa kata x boleyyy???...Bila korang pakai serum ni kan, korang akan kurang selera makan..Pastu bila korang banyak buat kerja..atau banyak fizikal movement, serum ni akan bertindak balas mempercepatkan proses pembakaran lemak..Mmg berpeluh2 uolls mcm bersauna gitu tau. Nak2..kalo korang pakai korset ke pas sapu serum atau bersauna if korang ada alat sauna kat rumah la...haaaahhh...mesti lagi FAST RESULT yg korang akan dpt tau. TRUST ME!!!

Now, aku gtau arganya..mmg arganya agak mahal la..

RM150 hanya 30ml gitu

 tapi sgt berbaloi2 dan suka aku nyatakan di sini..Ini harga kawalan ye korang..bukan aku yg saja2 letak harga sebegitu. Kalo korang jumpa ada org jual harga yg murah drpd aku..better berhati2 lah ye.
Aku jual LAROME yg ORIGINAL dan aku adalah Agen SAH LAROME

If korang berminat, boley wasap aku 012 6346852

Monday, November 24, 2014

Wefie Mummy+Anaknya



Ritu masa ondway nak pi KB, singgah la masjid yg terdekat sbb hubby aku nak solat Jumaat jd mummy n anak berselfie la berdua di dalam kereta. Anak aku yg baru bangun tido, melayan jek mummynya..hahaah. Mmg ketara la mata sepet  anak aku kalo baru bangun tido atau x cukup tido...hikkkssss

Sunday, November 23, 2014

Ke Kota Belud Jumaat Ritu


Jumaat lepas aku dan baby aku menfollow la babahnya ke Kota Belud latihan menembak tapi kami stay di hotel jek la..Gila nak follow ke tmpt lapang sasar..Panas kottttt..Aku kan puteri lilinnnn walaupun x putih sangat..hahah..

Satu malam jek pun stay kat Kota Belud..Sabtu pas check out dr Tang Dynasty Lodge, KB trus balik ke Sipitang sbb 7pagi Ahad tu hubby aku da keja..Kalo x keja, ada la plan nak tido semalam kat Kundasang tapi nampaknya plan ditunda ke suatu tarikh yg x dpt dipastikan lagik..mihmihhh...Dolu2 pi Kundasang ber2 sajorkkkk so bila da ada anak ni..haruslah bawak anak tersayang ke tmpt kesukaan mummy babah walaupun si baby kecik aku nih bukan tau apa2 pun..hahah..Next time ye baby..hikkksss

Thursday, November 20, 2014

Testimoni Diri Sendiri BerBABIES BLINK



Gambar bertudung pink ni adalah masa sebelum aku pakai BABIES BLINK. Masalah aku, bila jerawat..aku nak kena picit jerawat aku sampai la kuar darah. Kalo aku x buat camtu, mmg jerawat tu akan maintain ratu je kat kulit muka aku..Ohhh, so stress kottttt cenggitu kan???. So..bila da picit tu op coz la meninggalkan dot2 itam pada wajahku yg x brapa nak jelita nih..heheh..


Esok 21/11 makanya da sebulan aku guna BABIES BLINK nih. Alhamdulillah parut2 tu ada yg da ilang dan ada yg sikit lagi nak ilang..Suka iolls tau sambil kembang2 idung..Jerawat kdg ada jugak nak tumbuh tp jadi terbantot dek BABIES BLINK ni haa..Again, Alhamdulillah...

Aku nih jenis x suka bermakeup even berlipstik pun aku malas tau so mmg pada aku, BABIES BLINK sgt terbaikkkkk la. Kpd yg suka tampil natural, jom la try BERBABIES BLINK..In Shaa Allah korang x kan menyesal. Biras aku pun aku suggest dia guna..punya la dia suka..katanya kulit muka dia licin dan mulus gitu..hikkkksss

Utk info korang, BABIES BLINK nih HALAL keluaran Bumiputera..Produk ada kelulusan KKM so no worries la korang sbb x da menggunakan chemical yg merbahaya mcm merkuri bagai tu. Korang jugak x kan mengalami  pengelupasan kulit dan x kan alami pedih2 kulit muka

◆ Set BABIES BLINK 4in1
    - DAY CREAM
    - NIGHT CREAM
    - GLUTACOL SOAP
    - WHITENING SERUM

   RM50 sem / RM60 ss
   FREE POSTAGE

◆ Set BABIES BLINK 5in1
    - DAY CREAM
    - NIGHT CREAM
    - GLUTACOL SOAP
    - WHITENING SERUM
    - TONER
  
   RM55 sem / RM65 ss
   FREE POSTAGE

●●● ORIGINAL BABIES BLINK ●●●
●●● HALAL ●●●
●●● KELULUSAN KKM ●●●
●●● X MENGELUPAS ●●●
●●● X PEDIH ●●●

If berminat, voleyyyy trus
Wasap 012 6346852
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...