Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, May 17, 2012

Jadi Tak Faham

Errmmm..x tau mcmana nak gmbrkan rasa hati ni...
Frust sgt rasanya kot....huhuhu...
^
^
Tadi pagi seawal pukul 8pagi...
Azie pegi hospital utk confirmkan pregnancy...
Sama ada betul atau x...
Azie bawa sekali 4 upt yang Azie buat sendiri tapi hasilnya kabur... 
^
^
Masa mula2 jumpa doc..Azie bagitau doc yang Azie demam on n off seminggu lebey tapi demam tu x la truk sampai Azie x le buat keja mcm biasa...
Doc pun check suhu badan Azie...
Yup...38celcius suhu badan Azie time tu...
Azie tunjuk juga upt Azie n doc kata kalo mcmni mmg pregnant...
Jadi Azie mintak buat check air kencing utk confirmkan n doc suh buat ujian darah sekali sebab Azie demam...
^
^
Bila Azie kat makmal hospital...
Dalam toilet takungkan air kencing dalam bekas yg diberikan...
Azie seniri pun heran napa air kencing jadi kotor sgt + ada cam darah sikit...huhu
Padahal kebiasaannya ok ja bila Azie kencing...
Kencing waktu tu pun biasa ja..x da rasa sakit...
Terkejut bila masa Azie pick-up hasil ujian...Azie nengok NEGATIVE...
Sampai Azie tanya nurse tu napa x da..saya check ada sambil tunjukkan upt2 Azie...
Nurse tu suh Azie jaga2 dulu katanya mungkin hcg rendah lagi...
Pas say thanx kat nurse tu..
Azie berlalu kuar dr situ n menuju ke bilik doc tadi...
Lama juga Azie dlm bilik doc tu coz Azie mcm jadi mengong sekejap...
Mcm2 la Azie tanya kat doc tu...
^
^
Doc kata condition Azie x bagus skrg...means Azie x sihat la...
Azie kena kencing kotor n doc kata kalo pregnant mmg cmtu...
Doc kata maybe hcg rendah lagi n sesetengah org mmg susah sikit nak detect terutama kalo 1st pregnancy...
Doc advice Azie pegi klinik swasta coz kat sepital dorang x layan scan kalo upt -ve...
Pulanglah Azie dgn perasaan hampa...
^
^
Kul2 ajak pula Hubby pi klinik swasta tunjukkan report dr sepital tadi...
Azie tunjuk juga upt2 Azie tu plus cita pasal demam bagai tu...
Then doc suh baring utk scan...
Bila scan...doc kata x da pun...
Tuhan ja yg tau betapa kecewanya hati ni...ntah la......
^
^
Berkenaan UPT Azie tu...doc cam risau katanya takut cam weak pregnancy means kandungan yang x jadi...
Doc kata ada kes cmtu ritu last2 keguguran...
^
^
Start tadi pas balik sepital tadi tghari...tgk ada spotting..
2x spotting utk arini...
Doc cakap skrg tunggu dulu...
Kalo ada kuar darah banyak nanti means x jadi la tu n kalo within 2weeks x da darah...
Doc advice suh check air kencing n kalo +ve..doc advice utk dtg scan... 
^
^
Ntah la.......malas nak berharap sgt da...
Kalo ini la ujian-Nya buatku...aku redha walaupun mmg perit utk aku terima....

10 comments:

  1. dear...jgn give up yerrr...dan x perlu pikirkan ape2 skrg ni...serahkan segalanya pada Allah, dia yg lebih tau ape yg terbaik buat kita...jaga diri baik2 dan jgn buat keje lasak2...insyallah kalo dah rezeki x kan kemaner...mudah-mudahan penantian yg dh lame ditunggu akan jadi kenyataan...kun fa ya kun, semua ni keje tuhan dear...siapa lah kita nak mempertikaikan takdir Allah....redha dan sentiasalah berdoa padanya...mgkin x lame lg dihadapan sane ada kegembiraan yg akan menanti korg berdua...insyallah....

    ReplyDelete
  2. sedeh aku baca zie...tp ko jgn pts asa...mungkin ada tp kandungan lemah..ye, mmg ada kes mcm tu...sbb ianya jadi kat kakak aku..mula2 ingt gugur tp rupa2nya masih lekat lg..mudah2an ko pun mcm tu k...byk2kan bersabar...Allah tu maha adil..ingt tu..

    ReplyDelete
  3. Azie. Akak faham apa azie rasa sabar ye dik.... Akak berdoa semoga ada keajaiban untukmu nanti... Azie jgn stress sgt ya walaupun dlm hati akak tau ada rasa hampa.... Moga allah makbulkan doa azie nanti...

    ReplyDelete
  4. sabar ez azie, insya'allah kalau ada rezeki tak kemana. ALLAH dah janjikan yang terbaik buat kita semua..sis faham apa yang azie raha. insya'allah teruskan usaha azie..moga rezeki ada dalam masa yang terdekat.jaga diri ea azie..

    ReplyDelete
  5. sabarlah yea.. sesungguhnya Allah sedang merancangkan sesuatu yg lebih baik buat kite.. sabar 2 kan separuh dr iman.. sy pun sama situasi.. hanya mampu bersabar..:)

    ReplyDelete
  6. Azie, akak faham perasaan Azie, jgn sedih, be strong! n dont give up
    jaga kesihatan Azie...akak doakan yg terbaik utk Azie, love u Zie~ pls take care of ur self!

    ReplyDelete
  7. kak azie..zue aritu pun cam tu pas uat iui...tp ble g hptal test air kencing -ve...huhuh...dr ckp nie false pregnency sbb ubat2 hormon yg zue amk utk iui haritu..erm...sabar n tabah erk kak..klo leh jgn aktif sgt..bnyakkan rest ye...wish u luck..may allah bless u kak..

    ReplyDelete
  8. sabar yer azie - insyaallah ada tu

    ReplyDelete
  9. azie sabar tau..jangan wat kerja berat2..banyakkan rehat..berserah padaNYA..insyaallah kami doakan azie

    ReplyDelete
  10. tq kak Rafflesia Merah, deqla manjew, kak aeda,mummy wanna be,cik kasih hatiku, kak emme, mama life, delimasari, salmi khairil...terima kasih di atas semua comment kwn2..azie sgt2 menghargainya...alhamdulillah hari ni da semakin ok walaupun masih tertanya2 pada diri sendiri..hihi...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...