Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, July 30, 2012

Buka Posa Tepi Laut

Haaa...ini kesinambungan drpd entry sebelum nih...
FYI...makhencik berbuka posa masa Day1 tu adalah di tepi laut dekat2 ngn Kem Tentera Lok Kawi tu lerrrrrrr...heheheh ;p
^
^
Sangat romantika d amor kan makhencik dan pakhencik berbuka posa???....
See...siap ada tikar zam2 ala kazam lagik tau...
Tikar tu mmg standby dalam keta jadi kalo lepak mana ke...le la landing2 gitu...hikhik ;p
^
^
Tapi nan ado la gmbr makhencik kat sini...
Apa le buat...
Pakhencik tu na mo amikkan gmbr makhencikkkkkk....
Sedeyyyyy...
Ce kalo DSLR pakhencik adoooo time tu...
Ni psl kes pakhencik bengang makhencik  x bwk DSLR pakhencik la tu...kihkihkih ;p
^
^
^
^
^
^
Cantikkan view time nih ;p
Begitulah indahnya ciptaan Illahi...
Dan di saat itu juga ada seorang perempuan sedang mencari tin2 minuman demi sesuap nasi...
^
^
Kalo nak tau...pakhencik pun suka kutip tin juga okae...
Buat apa nak dimalukan kalo sesuatu itu boleh ditukarkan kpd WANG kan???hehehhh...
^
^
Pernah satu ketika pakhencik tugas pagi gitu jam 3am n skrg kan RELA kena follow pak polisi???
Sini kan pedalaman jadi mana la nak ada kes sgt time2 cengitu...
Sambil bit jalan kaki tu Hubby kumpul la jugak tin2 sampai jadi tanda tanya pada si RELA tu...
Bila da dgr apa pakhencik ckp...hahhh...baru la terbuka minda...siap tlg kutipkan utk pakhencik...kahkahkah...
Pas da kutip2 kumpul kat satu tempat...
N pas da serah tugas kat balai...on dway balik singgah la kat tmpt pengumpulan tin...hahah...mcm byk bebenor kan bunyinya???...hikhikhik...
Pas2tu kata Hubby..rajin da RELA tu kutip tin....kihkihkih...
See...x suma berfikir yg tin tu boleh tukar ngn wang...
Ramai yg anggap bila seseorang tu kutip tin...org tu miskin la..x da duit la...
Mmg satu pandangan yang silap okae ;p
^
^
Sbnrnya kalo nak hidup bukannya susah pun asalkan yg penting kena rajin dan x perlu nak rasa malu sgt...
Pakhencik aiii kata...kalo semuanya nak malu...susah la nak hidup... ;) 


Nasi Kerabu di Sabah???

Napa???...
Tak percaya ekk ada Nasi Kerabu di Sabah???...heheheh...
^
^
Kalo nak tau ini la menu berbuka puasa kami suami isteri di Ramadhan Day1...
Hahahah...skrg da Ramadhan Day10 makhencik baru nak share menu berbuka Day1...
Sangat ketinggalan betul makhencik nih kan???...tapi korang layan je tau...
Kang korang x layan...sentap makhencik okaeeeeeeeeee ;p
^
^
Apa bole buat sayang2 ku sekalian...
Posa Day3 makhencik tetiba didatangi cik p yg maha dasyat...
Makanya nan hado la blog berupdate pasal makhencik mmg x da mood sesangat...
Anak2 asuhan pulak sangat2 menguji tahap kesabaran makhencik last week okae...
Si baby tecik tu????...
Ohhhhh myyyyyyyy...sudah mula meragam ye kwn2...kihkih...
^
^
Tapi kan..ramai yg kata badan makhencik dah susut...***makhencik happy guling2 time tu tau...hahah...tipu ja la...kihkihkih
^
^
Ohhh...berbalik pada menu berbuka Day1...
Kalo korang dtg Sabah maybe korang x kan jumpa Nasi Kerabu nih...
Ini kerana...chewahhhh...agak skema di situ...kihkihkih ;p...
Sbbnya hanya akan di dapati di bazar ramadhan di Kem Tentera Lok Kawi...
Ramai yg jual Nasi Kerabu kat situ tapi makhencik suami isteri hanya tertarik pada sorang makcik je...
^
^
FYI...Gerai makcik tu kan mmg mendapat sambutan ramai gitu...
Kalo da sedap namanya...walaupun x da lauk..sanggup tu org ramai tunggu walaupun Nasi Kerabu x berlauk...
FYI lagik...kat gerai makcik tu kan..jam 4 lebey je da nak clear da...
See??? punya la laku gila padahal ramai je yg jual Nasi Kerabu kat situ....
^
^
Kalo da katanya kat Kem Tentera Lok Kawi...yang meniaga pun suma of coz la warga ATM...
Kat kem tu mmg ramai org Semenanjung jadi thats why la bole dpt Nasi Kerabu nih kat sini time bulan posa...
Time x bulan posa rasanya mmg x dpt la jamah Nasi Kerabu yg juga favourite makhencik dan pakhencik...heheheh
Tetiba terfikir napa la IPD sini namo buat bazar ramadhan oleh bini2 polis ekk???...hahahahaah
^
^
Nasi Kerabu utk 2org RM7...Air Tebu RM1.50...Air Lai Ci Kang RM1.50, Ayam 3ketul RM4, Ikan Keli Sekor RM3.50 dan Tau Fu Fa RM2...Total RM19.50...x sampai RM20...
Ok la tu kan sekali-sekala...hihi...
^
^
Actually masa tu gi KK pasal pakhencik ada kelas...
Bole tgk di entry Ramadhan Pertama
KK-Sipitang kan bukan dekat jadi pakhencik kata buka posa dulu baru chalooooo beteyyyyyy ;p
Itulah citanya napa Ramadhan Day1 makhencik tidak memasak ye kwn2...hihihih

Sunday, July 29, 2012

Rumah Makhencik Kecik Aje Tapi Syurga Kami Ber2

Ya..rumah makhencik kecik aje tapi syurga kami ber2 ;p
Walaupun sewa cuma RM300 tapi cukup berbaloi dgn adanya 2bilik cumanya ruang tamu kecik la sikit...
Jadi mmg kami x beli sofa utk ruang tamu...
Kami cuma letak satu sofa 1seater tuan rumah n yg selebeynya pass kat jiran lain yg sama tuan rumah n yg 2seater letak kat luar rumah coz da truk conditionnya...
Ok la utk buat duduk kat luar terutama kalo Hubby nak pakai kasut...heheheh
^
^
^
^
Mmg rumah makhencik nih spacenya limited sikit tapi makhencik n pakhencik sgt selesa berada di rumah seniri...
Ehh...bukan suma org pun selesa berada di rumah seniri ka???kihkih...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Yang penting dalam rumah makhencik kena ada gmbr kawin makhencik dan pakhencik...
Ohh..gmbr ni dulu makhencik bawak dr Semenanjung tau...
Siap kargo bersama kereta ke Sabah nih okae ;P...
^
^
Tapi setiap rumah org Islam mesti la ada ayat2 Al-Quran walaupun hanya tampal2 cam kat umah makhencik nih...
Itu mmg paling penting dan utama ;p...
 
Ini deco baru rumah makhencik sempena nak raya..boleh???...
Japgi makhencik nak pi cari langsir ready made je...
Kata umah kecik kan???...Tingkap kat ruang tamu pun 2panel ja...
Jadi cukup la cari utk ruang tamu je...
Dalam bilik pakai je apa yg ada...
Seriusly makhencik n pakhencik ala qadar je...
Malas nak beli brg byk2..susah esok kalo nak pindah Semenanjung balik...lalalala...
Kami cuma beli brg yg penting dan perlu aje ;p...lalalala
^
^
Ok la kwn2...
Setakat ini saja la pasal rumah makhencik yeee...
Apapun...inilah syurga kami ber2... 
Ohhh..kalo nak tau masa mula2 kat Sabah...kami pernah menyewa bilik dgn arga RM300...
Tak caya boleh tgk kat entry Bilikku Syurgaku

Friday, July 27, 2012

Tambah Duit

Walaupun this week cik p makhencik dtg bagaikan tumpah darah...
Pastu penat melayan karenah anak2 asuhan yg betul2 menguji kesabaran..hahah...
Makhencik tetap ambil tempahan felt...
^
^
Rezeki meihhhhhh...
Mana boleh ditolakkan???..heheh
^
^
^

^
^
Apapun bersyukur sangat2 sbb walaupun skrg hanya ambil upah mengasuh...
Tetap mampu antar RM200 sebulan kat Mak Abah dikampung...kdg2 antar lebey bila Mak Abah memerlukan + boleh juga bantu adik yg sdg belajar di UNITEN sikit2...
Ya..makhencik tau RM200 tu bukanlah banyak mana tapi makhencik tetap bersyukur sbb masih boleh menjalankan tanggungjwb sebagai anak...
Kalo makhencik nih berjawatan tinggi..hidup lebih mewah sure makhencik akan senangkan hidup Mak Abah makhencik di kampung berlebih-lebihan lagik....Insyaallah....
Mak Abah makhencik kan dah pencen gitu ;p
Moga2 makhencik lebih dimurahkan rezeki drpd setiap sudut supaya makhencik boleh terus menjalankan tanggungjwb makhencik kpd Mak Abah makhencik...Aminnnnn....

Wednesday, July 25, 2012

Kecundang Di Bulan Posa

Huh..arini makhencik baru ada hati mau berblog...
Anyway...hari posa ke3 makhencik da kecundang tidak dpt berposa...
Since posa ke2 lagi perut da memulas lain mcm tapi nasib pas berbuka posa baru la si cantik merah menyala tu kuar...
Kalo lagi sejam nak bukak posa si merah tu kuar...mau meroyan makhencik tau...hukhuk...
^
^
Masuk hari ni makanya sudah 3hari makhencik dah x posa tau...sedeyyyyyyy...
Tapi makhencik redha jugak la sebab makhencik ada niat..kalo makhencik mmg x preggy..kuarlah darah byk2 supaya makhencik x menaruh apa2 harapan gitu ;p
Alhamdulillah..mmg yg kuar skrg mmg luar biasa gitu...
Makhencik mcm tumpah darah pulak...hahhahah...
Da tu perut mmg sakit beberapa hari ni mcm nak jatuh perut makhencik rasanya...then tetiba makhencik rasa mcm makhencik da kurus sikit...hahahah..yg tu jgn percaya ehhh sbb  mcm x da kena-mengena je pun...kihkihkih ;p
^
^
Walaupun makhencik x bole berpuasa...tapi makhencik mcm org posa jugak...
Nak mkn x brapa nak lalu...minum air ja itu pun jarang2...
Hebatkan makhencik???...
Kalo korang mesti korang melantak x hingat kan???hikhikhik...
Ala...makhencik gurau je la...jangan sentap2 tau ;)...
^
^
Pas peod makhencik nih clean n clear...
Makhencik nak pi urut ngn nenek bidan tu lagi sbb kwn makhencik pas clear dr cik p pastu pi urut ngn nenek tu trus lekat...
Wallah hualam la kan...
Nenek tu pun kata yg dia bukannya Allah...
Dia cuba membantu je apa yg patut ;p...
Jadi hajat makhencik mcmana pun nak pi urut la nanti...x salahkan berusaha drpd duduk saja???
^
^
Jadi makhencik mohon kwn2 suma mendoakan moga2 bulan posa nih si incik sperma n si cantik manis si ovum  makhencik tu dpt berdating mesra bulan nih ya...hahahah..
Harap2 time wedding anniversary makhencik yg ke 5 ujung taun nih makhencik da preggy time tu...Aminnnn...
Moga harapan takkan tinggal harapan lagi...Aminnnnnnn

Monday, July 23, 2012

Not In Mood

Makhencik not in mood beberapa arini...
Jadik makhencik nak berpuasa drpd berblog utk beberapa hari ni...
Nanti bila da ada mood baru la makhencik beraya sakan update blog ekk ;p...

Saturday, July 21, 2012

Ada Ke Yang Dah Berebut Nak Raya Mana???

Amboi makhencik...panjang bebenor tajuk entry makhencik kali nih ekk???hehehheh...
Apapun makhencik percaya pasti ada antara pasangan suami isteri da dok kalut berebut pasal raya kan???hihih...
Kalo bole tu bwk sepakat la supaya x gado psl bab balik raya nih ekk...
Tak best tau gado2..hikhik...
Eleh eleh...dulu makhencik pun penah jugak mengalaminya...hahhahah...abis terburai rahsia kain dalam rumahtangga makhencik...
Tapi x la truk sgt gadonya sbb satu kampung je pun...
Ehhh...tapi satu kampung lagik complicated tau...
Susah makhencik nak gmbrkan...hanya yg pernah melaluinya akan bisa mengerti...
Ecewahhhhh...ayat x boleh blah gitu...hikhikhik
^
^
Tapi da 2taun nih...bab cengini da x jadi isu dalam rumahtangga makhencik...
Da cuti pakhencik x approve lagik makanya beraya la kami  laki bini di perantauan...
Amboihhhhh...x abis2 ngn propaganza makhencik kan???...
Perantauan tu bunyiknya mcm jauh bebenor aje...hakhakhak ;p
^
^
Tapi siannya la kat pakhencik tu sbb da 3taun berturut2 x dapat beraya bersama Mak Ayahnya...
Niat ati makhencik kalo dpt cuti raya..balik kmpg nanti awal raya kasi chance la sama pakhencik raya bersama keluarganya...
Means raya ari2 kendian tu baru umah family makhencik tapi apakan daya suamiku...
Cuti mu adalah tidak diluluskan...
Sedeyyyyyy...word sedey nih kwn2 kena buat bunyinya mcm dalam KL Gangster tu tau...kalo x mmg x real...hahhahah...
^
^
Apapun makhencik harap kwn2 dan pasangan  boleh sepakat baik2 bab balik raya nih...
Kdg isu kecik mcmnih bole jadi kudis tau..huhu...
Pepatah org lama pun ada mengatakan Sepakat Membawa Berkat jadi ikutlah pesanan org dolu2 ehh...
Peringatan utk diri makhencik jugak ;p
 

Rasakan Pakhencik

Sila jgn tertipu ngn gmbr makhencik yg baru diambil oleh pakhencik pagi tadi ekk..hihihi
Idak la makhencik slim sebegitu...kihkihkih ;p
Apapun pakhencik itu rasa bengang sbb makhencik lupa bwk DSLR nya...
Yang gmbr nih pun amik pakai kamera digital makhencik yg cute itu mcm tuannya...ahhhh perasan...hahahaha...
Kang ada pulak yg batal posa psl muntah tanpa henti dek keperasanan makhencik nih kang...ahakkkkssss....
^
^
Padan muka pakhencik tu..sapa suh pepagi nak bad mood kan???...hihihih
Da la..beg lappy, beg buku pakhencik, beg makhencik sumanya makhencik yg angkut...
Padan muka...padan muka...padan muka...
Ish..ish...ish...kejamnya makhencik???..hahhaah...
^
^
Apasal bulan posa lak makhencik jadi naughty cengini????...
Why???Why???Why???...
OMG...heheheeheh...
^
^
Haahahah...
Mmg sajapun makhencik malas nak bwk DSLR pakhencik tu sbb nanti di KK banyak urusan...
Nak tinggal dlm keta kang takut kena pecah cermin keta lak kan???
Japgi nak kena pi beli felt sikit sbb ada org order cekak n bantal kusyen tu...
Kelas pakhencik sampai jam 12tghari..pastu nak pi amik aircond...pastu lagik nak beli felt...pastu pulak nak pi MAXIS...ehh bukak ke arini MAXIS??? 
See..banyak urusan sebenarnya pi KK nih...
Kalo sesaja mmg x la kami ke KK nih...
Bukan dekat pun Sipitang-KK..mujur x da Tol kalo x parah la jadinya...lalallaala
^
^
Amboihhhh..banyak jugak ehh makhencik membebel walaupun di bulan posa???hikhikhiksss ;p
Kering la air liur makhencik cengini...hehehheehe...
Tapi kan berblog nih menaip je???..mana ada kuar sora pun kan???...
Hahaha..saja ja makhencik nak berPROPAGANZA gitu ;p

Ramadhan Pertama

Gmbr di Ramadhan Pertama tahun ini
Alhamdulillah arini makhencik boleh menunaikan ibadah puasa...
Moga2 sebulan berposa nih makhencik boleh berpuasa dgn jayanya...Aminnnn...
Moga2 x didatangi cik p kerana ada baby dalam perut bukan disebabkan cik p yg sesat mencari jalan pulang...Aminnnnn...
^
^
Saat nih...makhencik bersama Hubby telah pun berada di KK...
Arini kan Sabtu jadi every month setiap minggu 1 dan 3 of cos la ada kelas cik Hubby di OUM...
Makhencik nih suka la memfollownya...
Actually...nanti ptg2 sikit kami nak ambil aircond 3biji yg kami beli dr hotel yg dah tutup...
Bawak balik Sipitang n jual pada sesiapa yg berminat...
Alhamdulillah so far dah 4biji aircond kami jual...
Nak kata untung tu x la untung sgt sbb kami x jual arga tinggi pun...kata brg 2nd kan???
Cukup lah sekadar sikit2 buat tambahan duit..hehhehehe...
Daripada x da hasil baiklah difikirkan apa saja yg boleh mendatangkan income yang penting HALAL gitu....
^
^
Memandangkan makhencik di KK arini makanya nanti berbuka makhencik nak tapau Nasi Kerabu di Kem Tentera Lok Kawi...
Bini2 tentera yg kebanyakan dr Semenanjung yg meniaga n taun lepas da pernah beli mmg ternyata sedap2 belaka kat situ...yummy yummy...makroh tau posa mekhencik cengini...kihkihkih ;p
Jadik ptg nanti haruslah makhencik dan pakhencik menuju ke sana tapau n makan di tepi laut je time berbuka nanti...heheheh
Apapun..makhencik ucapkan selamat berpuasa ya kwn2...
Jgn posa yangyangyok ok???...

Friday, July 20, 2012

Projek Biskut Raya

Malam nih makhencik nak buat biskut cekelat chip...
Kalo sedap biskut makhencik tu nanti...tutup la Famous Amos tu nanti...hahahah...berangan x hingat kan???kihkih...
^
^
Anyway...hasil menggoggle dapat lah makhencik resepinya tadi...
Pastu makhencik sms MIL suh MIL smskan resepi rempeyek sbb MIL makhencik kan pengusaha kuih2 tradisional...Boleh tgk kat entry Ibu Mertuaku Adalah Iron Lady....heheheh ;p
Menantu hantu kan???..Sekali MIL makhencik call terus bagi resepi...hahah ;p...
Mcm taun lepas disebabkan MIL terigtkan anak menantu kesayangan yg jauh di mata nih...MIL siap poskan lagik bahulu bagai tapi tadi makhencik dah pesan jgn pos da sbb abis duit MIL ja nanti coz sayang tau sbb hancur jadinya kuih-muih bagai tu ;p..hikhik...
^
^
Nanti la bila free makhencik nak buat juga rempeyek tu...
Buat makan seniri je pun..hahahah...

Berpuasa Lah Kita Semuanya

Kerapu Hitam Itu Menawan lauk semalam...bukan masak kicap biasa2 tau ;p
Alhamdulillah maka esok hari kita sebagai umat Islam akan mula berpuasa ;p
Tahun lepas puasa makhencik adalah penuh tapi tahun nih belum pasti lagik...
Moga2 penuh la hendaknya...Aminnnnn...
Mcm taun lepas tiba time bulan posa je pandai je cik p menyesatkan dirinya..mcm tahu2 je makhencik nak posa penuh..lalalalala
Apakah mungkin sbb makhencik mmg da niat posa siap2 utk sebulan makanya posa makhencik pun penuh???...
Wallah Hualam...
^
^
Apapun makhencik mmg suka niat siap2 utk sebulan...jadi kalo terlajak drpd bersahur...x kan jadi masalah sbb x posa kerana x niat...heheheh ;p
^
^
Anyway kwn2...makhencik ucapkan Selamat Berpuasa kepada semua kwn2 yg beragama Islam...
Kalau x da halangan utk berposa..jgnlah ponteng puasa ekkk kwn2 ;p...
Terutama yg kaum ADAM nih..dorang nih yg byk suka ponteng puasa kebiasaannya...lalallala..
^
^
Tapikan arini makhencik agak suprising la utk diri sendiri...
Pepagi makhencik buat Nasi Goreng pastu siapkan lauk lunch Masak Lemak Cili Api Ketam..alih2 sampai skrg makhencik belum mkn lagi...mcm x da selera mkn gitu..cuma rasa mcm nak minum minuman yg best2 gitu je..hahahah...
Bestnya la kalo bulan posa x kelaparan camnih..kihkih ;p

BB sayang Baby

Si BB nih mmg penyayang orgnya...
Dgn si Baby dia sayang..dgn Alya pun sama juga sayangnya...
^
^
Kalo kwn2 perasan..si BB nih da susutkan badannya???...
Tak caya cuba tgk entry nih Arini BB Lak Tak Ada....
^
^
Actually seminggu lepas makhencik x ngasuh si BB nih memandangkan Mamanya kata dia demam n kuat meragam...
Terkejut tgk masa Isnin mamanya antar...susut je badannya...
^
^
^
^
^
^
Tapi lepas baik demam nih...BB dah ok sangat...
Kalo tak dulu..asal dtg ja nangis pastu bila da diam...japgi2 nangis lagik..huhu...
Tak faham makhencik tau...
Macam la duduk ngn makhencik kena dera...hukhuk...
^
^
Anyway...Alhamdulillah makhencik lega dgn perubahan si BB nih skrg... 
Semoga berkekalan mcmnih n menjadi lebih terbaik di masa akan datang ye sayang ;p

See..sangat penyayang kan???...
Kalo si Alya jgn hrp nak cengini tau...hehe...
Bukan apa cuma disebabkan kejelesan tahap melampau kot si Alya tu...
Ya la...dulu2 kan dia sorang yg makhencik jaga..kihkihkih ;)
^
^
Arini x ngasuh si BB nih..bukan disebabkan dia x sihat tapi sbb neneknya bawa dia ke K.Kinabalu tido di sana makanya arini hanya mengasuh si Alya dan si Baby...
^
^
Esok pulak makhencik x dapat mengasuh kerana menemani suamiku ke kelas di K.Kinabalu...pas Hubby kelas tu ada hal sikit yg nak disettlekan...n...pas berbuka baru bertolak balik ke Sipitang...lalalalalalla ;p
Amboi mak aihhhhh...panjang jugak cerita makhencik pepagi nih ya...kihkihkih...

Thursday, July 19, 2012

Mummy Sayang Baby ;p

Seperti yg dicitakan dalam entry sebelum nih...
Yup..arini Baby da sebulan umurnya...
Rasa terharu pulak sebab makhencik ngasuh si Baby nih since Baby baru 7hari...
I'm quite proud of myself seriusly ;p...
Insyaallah x da masalah kalo makhencik ada baby seniri...lalalalalala...
^
^
Baby nih pun dah cerdik tau...
Da pandai kenal Mummy no.1 n Mummy no.2..hihi...
Tadi pagi masa Mummy no.1 antar Baby kat rumah makhencik kata Mummynya...
Kat rumah si Baby nangis2 pastu akak tu ckp la kat Baby tu...
" Ha...ya la...baik kau pergi rumah Mummy " lebey kurang ayat camtu la kata akak tu...
Trus si Baby diam2..bulat2 mata lagik...
Hahah..mcm2 kan si tecik nih???...
Da pandai faham apa yg org dewasa cakap ;p...
So sweet gitu...
Berkaca tau mata makhencik bila igt2kan balik cita akak tu...hukhuk...
^
^
Skrg nih makhencik da siap kan si Baby awal sbb Mummynya nak bawak pi check up kat klinik...
Sungguh lena betul si Baby di sebelah makhencik nih...
Si Kakak BB pulak sedap lena dgn buai auto si Alya itew...hikhik...
Jadi dapat la makhencik nih bersantai sekejap...lalalalala...*** seperti berada di tepi pantai gitu makhencik...hahahah
^
^
Nanti lewat petang sikit Mummy si Baby ajak dtg umah sbb ada celebrate sikit...
Wahwahhh...hebatnya...baru sebulan pun da celebrate..heheheheh...
Bertuah si Baby ;p...
^
^
Makhencik igt nak pi mandi kat umah nenek tu tapi Hubby pulak keja malam...
Kalo makhencik da kawan temankan..Insyaallah makhencik pegi lah nanti...
^
^
^
See...Baby tecik dah semakin gebu kan???...
Dagu dah berlapis gitu...
Makhencik toksah la korang nak tilik2 sangat...
Makhencik tu da sah2 berlapis2 mengalahkan kuih lapis kan???...kihkihkih ;p...
^
^
Ok la..later on kalo ada bahan lagi makhencik update kat blog suam2 kuku makhencik nih ekk...
Hahahah..
Si Baby yang dah mula memprotes ketaksukaannya nak bergambar...
^
^
Anyway..Mummy n Daddy sayang Baby ketat2 walaupun Baby bukan milik kami ;)
Semoga mendapat keberkatan-Nya lantas mengurniakan kami suami isteri zuriat penyambung keturunan...
Aminnnnnn....


Sudah Satu Bulan Meihhh???

Nanti2 Mummy kasi upload gmbr baru Baby ekkkk ;p.. Ini gmbr lama tido mcm mem beso
OMG...sudah satu bulan la...hihi...
Bukan pasal makhencik la...
Mmg x da kena-mengena langsung dgn makhencik okae...lalalalala
^
^
Ini kisah si Baby tecik itu...
Arini 19hb ngam la sebulan umur si Baby tu ;p...
Sudah semakin gebu tau itu budak tecik...
Geram je makhencik nengok si tecik tu..hihi...
^
^
Apapun...Mummy n Daddy doakan semoga Baby membesar dgn sihat dan kuat...
Tau ja la Baby yg x minum susu badan ni kan???..Antibodinya lemah...
Ni pun si Baby baru baik demam tapi selsema masih x off off...
Nasib la ini Baby bukan makhencik yang punya...
Kalo la org yg kasi makhencik mmg makhencik usahakan utk susukan si Baby tue ;p...lalallalala...
Tapi kan makin bambam si tecik itu sejak minum ISOMIL...da x nak lak tu diselang-seli dgn air masak...huhuuhu
Kalo sumbat air masak..wahhhh mulut tu mcm membebel je bunyinya...hahahah...
Nada2 la ini Baby ;p

Jadi Ka Tak Jadi

Salam Pagi Khamis buat pembaca yg setia menjenguk ke blog Makhencik walaupun blog Makhencik ini adalag blog yg suam2 kuku gitu...
Ok...arini adalah hari Khamis...kalo kat Sabah ni org panggil hari empat ;p
Di entry yg sebelum nih Demam Oh Demam ada Makhencik citakan yg nenek bidan tu nak mandikan Makhencik jadi Makhencik rasa maybe arini kot ari yg sesuai...
Kalo next week rasanya da x sesuai gitu sbb time tu kan da berpuasa ;p
Baiklah difokuskan kepada berpuasa je nanti...heheheh
^
^
Bukanlah maksud Makhencik nak percaya sgt tapi rasanya x salah kalo kita berusaha kan???...
Niat tu yg penting cuma janganlah terlalu taksub sgt alkisahnya ;p
Apapun sama jadi atau x jadi...Makhencik pun x pasti sgt sbb Makhencik nih bukan apa...kdg2 bila nak pi tu ada je...hati ni dok berubah sakan...
Makhencik putuskan utk ikut kata hati...kalo hati Makhencik kata suh pegi...Makhencik pegi lah nanti...lalalala....
^
^
Anyway menyampah tul la bila pepagi nih air x da...tadi letrik sekali pun x da tapi nasib kejap ja...
Errrrmmm...padahal pepagi ni lah Makhencik sibuk nak masak bagai tau..hukhukhuk...
Stress mak noksssssss

Wednesday, July 18, 2012

Napa MAKHENCIK???

Kalo kwn2 besa follow blog suam2 kuku nih...mesti perasan kan sejak 2 menjak nih Azie suka bahasakan diri Makhencik???hahahaah...
Sebenarnya x da apapun maksud yg tersembunyi di sebalik itu tetapi ntahlah...
Makin hari Azie makin suka kot nak bahasakan diri camtu...kihkihkih ***sambilmakhencikguling2kesukaan
Rasanya x da masalah kan kwn2???...
Azie rasa kan mcm santai je bahasakan diri camtu...I likeeeeeeeeeeeee sangat okae ;p
Mungkin Azie cuba nak ada kelainan kot kat situ....
Sbb kebiasaannya kan ramai yg akan membiasakan diri mereka tuan tanah...ahkak...mak buyung ***pada yg preggy la...dan lain2 lagi...
Jadi mulai skrg Azie akan tetap membahasakan diri MAKHENCIK dalam blog Azie...
Kalo kata tiba2 terserempak dgn Azie pun...kwn2 nak panggil MAKHENCIK pun...Azie layan je..hihi...

Tuesday, July 17, 2012

Buat Kuih Apa???

Dari sebelum ada oven dan dah ada oven...sama je target makhencik...cuma nak buat Biskut Chocolate Chip jer...hihiihi...
Lagi satu nak buat Cornflake Madu..yang tu da sah x yah pakai oven...hahahhaah...
^
^
Malas la nak buat kuih2 lain...n utk info itu je kuih favourite makhencik...lalalaala
Anyway terigt pulak zaman remaja@sebelum kawin...bila raya je meriah ngn kuih2 raya buat seniri...
Mmg gitu la bila raya menjelma...buat kuih ngn adikbradik la katakan...
Kira mmg tradisi kuarga kami la tu tambah bila masing2 dah besaq panjang...
Mak kira jadi cam Supervisor je...hikhikhik ;p...
^
^
Jadi makhencik dah nekad nak buat 2jenis tu saja n yg selebihnya mungkin nak buat kek ja...
Pavlova juga...lalalalala...
Dalam kepala otak nih dok memikir apa la menu yg nak dimasak pagi raya...
Hubby plan nak buat lemang...
Tak tau la jadik ke tak plan tu..kitakan hanya merancang je...lalalala...
Rendang Pedas tetap makhencik akan buat juga...
Maybe nak buat Nasi Tomato..atau...Mee Kari...atau...Mee Rebus....ahhhh...nanti la pikir..hukhuk...
^
^
Ohhh...lupa nak habaq mai...
Taun ni kami laki bini beraya di Sabah la jwbnya...huhu...taun kedua utk Azie beraya di sini ;)
Sian kat Hubby coz ini taun ke3 Hubby x dpt beraya ngn familynya......
Tak le kenang masa 1st year Hubby beraya di sini...kami terpaksa berjauhan tau time tu...
Sedeyyyyy sangat...
Kalo kwn2 nak tgk kesedihan itu...le jenguk kat entry Raya Berjauhan nie...
^
^
Bila la dapat balik kampung nih???...
Tak lama da nak Pilihanraya..sah2 cuti Hubby kena beku nanti...
Makanya sang isteri pun turut la membeku...
Harap2 la time tu Hubby bertugas di sini aja...
Kalo x..terpaksa la berjauhan jawabnya kami saat pilihanraya tu nanti..
^
Rindu pada my big family...Ni gmbr lama masa 2009...My Big Bro x da dalam ni n masa tu anak buah baru ja 3org...

Demam Oh Demam

Beberapa arini...makhencik rasa mcm nak demam semula...
Tido pun awal je beberapa malam nih...
Selalu kalo tido mau pukul 1pagi camtu...tapi skrg jam 10malam da rasa ngantuk...
Semalam satu hari kepala pusing je itu yg membuatkan semalam lagi tido awal...
Adoimakkkkkk..ngapala begini???...huhu
^
^
Last week makhencik adalah pi berurut...
Nenek tu tetap kata yg makhencik preggy...
Katanya 3bulan nak ke 4bulan sama seperti calculation makhencik...
Nenek tu suh dtg bila2 je tapi malan Jumaat katanya nak mandikan makhencik...
Kata nenek tu kdg2 sesetengah orang pas mandi tu baru akan nampak...
Wallah Hualam....
^
^
Nenek tu kata sesetengah org da 7bulan camtu baru nampak...
Jadi tunggu dan lihat ja la...
Makhencik berurut pun sekadar nak betul kan apa yg x betul...
Bukan maksud nak percaya 100% tapi kalo mmg ada rezeki...Alhamdulillah...
Manalah tau makhencik tergolong dalam golongan yang complicated utk dikesan kandungannya kan???...
^
^
Maaflah kwn2ya..bukan la mekhencik x berpijak di bumi nyata tapi skrg nih x da perkara yg x mustahilkan even ada org yg da 6,7bulan pun still didatangi period...
Wallah hualam...apa saja semuanya dtg dr Allah swt...
Semoga ada keajaiban buat makhencik n Hubby...
^
^
Anyway the day after makhencik amik darah utk check pregnany tu...until now puting makhencik nih sakit kalo disentuh...
Tak tau napa sbb makhencik x pernah alami perkara mcmni...
Kdg2 makhencik naik stress dgn keadaan yang mcmnih...
Kalo x ngandung fineeeeee tapi x perlu la rasa benda2 camnih yang akan menambahkan stress makhencik...
Errrrmmmm astaqfirullah halazim...x baik pulak makhencik cakap mcmni kan???...
Mungkin Allah sdg menguji makhencik jadik makhencik akan cuba utk bersabar sekuat mungkin...

Monday, July 16, 2012

Takda Rupa Kek Coklat Pun

Kesinambungan drpd entry yg tadi ;p
^
^
Lihatlah dunia.........
Ini lah pemikiran out of the box...out*of*the*box*la sangatttt  ;p
Nama je kek coklat tapi rupa mcm cheese cake kan???...hahahahah
^
^
Inilah kek pertama bagi merasmikan oven baru makhencik...
Walaupun hanya guna tepung segera...apa kisah???...tetap*nak*cover*jugak*padahal*mmg*x*pandai*membaking*kahkahkah
Layan je la lagipun saja nak test oven tu le function dgn ok ke tak sbb org kedai kata kalo dalam seminggu x ok nanti dorang ganti lain...
^
^
Apapun makhencik sangat suka sbb pasni da bole buat pavlova...pizza...apam polkadot...dll...
Anyway..semalam utk lunch siap panggang ayam lagik tau...lalallalala...tapi sorry sbb gambar nan hadooooooooooo sbb time tu time management x brapa nak bagus...lalallaala

Mari Membaking Adik Kakak

Ari Sabtu ritu makhencik n Hubby gi la membeli oven n mixer...
Ala...brand PENSONIC je pun...hihi...
Jadi la drpd x da...
At least bole lah membaking walaupun makhencik x la hebat membaking...kihkihkih...
Yang bestnya nanti nak buat ayam golek lah sbb oven nih le buat camtu...lalalalala....
Pizza jugak sbb da lama x buat...hahahh...
Amboi makkkkk...makin bertambah la berat badan makhencik nampak gayanya...hehehheh....

Jadi di malam Sabtu tu makhencik pun rajin la membaking...
Walaupun hanya guna tepung yang dah siap mix bagai dalam kotak kat sebelah nih...
Layan je la kan...
Lenkali kita cuba mengasah bakat membaking yang mmg makhencik amat lemah gemalai gitu...
^
^
Senang je tau guna tepung dlm kotak nih sbb dorang da siap sediakan marjerin dan gula jadi kita hanya tambah 5biji telur saja...
Mudahkan???...
Sangat mudah la pada org yang x pandai membaking mcm makhencik...kihkihkih...
^
^
Itu la padahnya kalo adikbradik pompuan ramai...
Pastu kalo part membaking selalunya makhencik amik part menggental, menyapu telur bagai, menabur apa2 accessories kat cookies...jaga oven itu lah kebiasaannya keja makhencik...
Adunan tepung ke hapa suma my eldest sista yang buat...
Ate kalo sumanya nak mengadun...Apa kes???..(masih x mo salahkan diri sendiri...kahkahkah)
^
^
Jadi...kalo x pandai membaking x semestinya x yah buat langsung kan???...
Tambah zaman skrg nih..sumanya segera...sumanya mudah gitu...
Antara nak ngn tak nak je kan???..heheh
^
^
Apapun nanti nak kena mintak resepi kat mak sbb resepi mak jugak yang terbaik...
Walaupun le guna yg dalam kotak tapi hasilnya x sedap mcm yang mak buat...heheh...
Sambil2 tu nanti makhencik online la tgk mana yg berkenan dek tekak ekkk...lalalala...

Sunday, July 15, 2012

Si Muka Kembang

Napa x sekata ngn leher ekk???Pelik..huhu...
Si muka kembang yg suka save budget mcm*bukan badan* je* yg* kembang*nih*ye*ye*saya*sedar *diri..haha...
Dulu makhencik nih suka pakai pencuci muka Syahirah pastu nak save budget makanya bertukar la kepada Sabun Beras Thailand yang rega RM5 sebiji...
Pakai2 tak lak jimat pun sbb brapa hari je da mencair tapikan makhencik suka dgn sabun tu sbb makhencik rasa mcm halus-mulus je kulit wajah mcm newborn baby yang makhencik jaga tu... sambil*libas*libas*rambut*kebelakang
Tak puas hati jugak..walau da halus-mulus ye*ke*tu???..nak jugak lagi save budget maka makhencik gunakan pulak Sabun Papaya...
Sabun tu mmg murah ya amat rega RM3hinggit lebey ja..hahahah...
Sabun nih mmg makhencik pakai 2,3hari ja sbb makhencik da nampak kesan yang x baik pada wajah makhencik yang x brapa nak hanggun nih kan???kihkihkih....
Tapi x la makhencik nak menyalahkan Sabun Papaya tu sbb makhencik percaya yg apa pun produk tak sama bagi setiap individu...
Makhencik yang tak pernah susut
Kesan adalah berlainan pada setiap individu kan???...
Mungkin ianya elok pada org lain tapi x elok bagi makhencik...
^
^
Jadi skrg nih makhencik kembali menggunakan Sabun Beras Thailand tu...
Guna sekali krim siang n krim malam...
Nampak serasi gitu ngn makhencik...serasi*sangat*le*tue...hahahah
Ada la makhencik beli sekali 1set dengan Krim Kunyit tapi yg tu makhencik tolak tepi sbb baunya busuk...busuk la pada makhencik tapi x tau la pada kwn2 yang lain yang mungkin pernah mencuba atau sedang mencuba...
^
^
Apapun..teknik editing gambar dalam entry nih adalah menggunakan teknik GLOW...
Jadi jgn percaya yang makhencik nih cerah ekk...
Mungkin kalo jumpa kat luar u all akan lari bertempiaran mcm nampak hantu gitu...kihkihkih ;p

Bekpas Yang Simple

Arini Hubby keja jam7pagi makanya awal2 mmg da bangun siapkan bekpas...
Walaupun simple tapi ok la kan asal perut Hubby terisi pagi ni...
Tak yah la Hubby nak bekpas nanti time keja....
^
^
Menu pagi ini adalah 2batang Sosej yang digrill (wahhhhh...kata selalu nengok channel AFC...kihkihkih) dibungkus dgn Telur Berempah....
Alhamdulillah...sentiasa bersyukur dgn rezeki yang ada...
^
^
Elok je Hubby dah pi keja...makhencik pun dah siap mandi tetiba lak air x da...huhhhhhh...
Semalam pun x da...arini pun x da...tapi apa le buat, masalah air n letrik mmg major problem di Sabah....hukhuk...
Jadi da x da apa nak buat makanya makhencik online la pepagi nih...
Later baru masak utk lunch coz Hubby kata balik keja baru dia pi beli ikan n apa yg patut utk dimasak...
Harap2 that time air da ada la hendaknya...
Walaupun air tangki ada tapi makhencik malas nak guna sbb nak kena manual pasang getah paip dari luar tarik masuk dalam rumah...
Nasib sewa murah kalo x mmg hangin satu badan...hahahah

Saturday, July 14, 2012

Off Arini

Hari ni adalah hari Sabtu n kebetulan Hubby off arini...
Makanya da gtau awal2 arini mintak off satu hari kat Mama si Baby...
Ermmmm si Baby tecik nih makhencik ngasuh ari2 jadi memandangkan arini makhencik mcm nak kuar pi beli brg dapur bagai..beli oven lagik makanya tersangat la baik bercuti dr mengasuh kan???..heheheh...
Makhencik rasa letey la ari2 ngasuh...kalo anak seniri lain cita la kan???hikhik...
Lagipun makhencik x la kenakan upah yang mahal...
Ni gmbr dulu...skrg Baby da besar
Kalo ikutkan baby yg masih dalam pantang...ari2 ngasuh..rasanya RM300 tu rendah ratenya...
Selebeynya makhencik anggap mcm anak seniri je di samping menumpang kasih ;p hihihi...
^
^
Jadik arini makhencik cotiiiii la satu hari...
Kang org igt Incik Hubby makhencik bujang pulak asyik  pi beli brg sorang2 je kan???lalallaala...
Ikutkan nak je ngasuh si Baby nih arini...le je usung pi mana kan tapi Baby nih baru2 nak sembuh drpd demam tu yg susah sikit nak pi mana skrg nih...
Takut baru elok nak demam..kang demam balik pulak jadinya...huhu
Sian kan kalo baby yg x dpt susu badan seorang ibu...
Kan antibodi x kuat gitu kalo x minum susu ibu...huhu...
^
^
Apapun semoga Baby cepat sembuh...nanti le kita pi jalan2.....hahhaahah

Sahih Dan Benar

Yang UPT pink tu masa kawan Azie check di klinik
Semalam pagi2 Azie ada update psl kwn Azie di FB yang sama2 berTTC...
Kalo nak tgk le pegi kat entry Berkat Pagi Jumaat...
Alhamdulillah ternyata mmg sahih dan benar yang kwn Azie tu preggy 4weeks...
Makanya berakhirlah penantian mereka suami isteri selama 3tahun...Alhamdulillah ;p
^
^
Bila pulak penantian makhencik selama 4taun lebey ni akan berakhir???...
Wallah Hualam ;)...
^
^
Semalam malam kwn Azie ngn Hubbynya pi klinik utk confirmkan
Katanya sampai dia dan hubbynya menangis depan doktor lagi tu..heheheh ;p...
Makhencik pasti kalo makhencik di tempat kwn makhencik pun...makhencik akan berkeadaan cmtu jugak...hukhuk...
Ke over lagi kot?...hahaahah....
^
^
Anyway..semalam makhencik melawan rasa malas makhencik utk pegi berurut...
N segala apa hal berkaitan berurut semalam rasanya x yah la dikongsikan di sini...
Sekian, terima kasih ;p

Friday, July 13, 2012

Walau Simple

Camera pi mana tah jadi makhencik google je ekk ;p
Apa la lunch kwn2 arini ekk???...
Arini Azie masak Telur Goreng Mata Kerbau Masak Kicap ja...
Haha..x caya ke???..Ermmm..x caya sudah..hikhik...
^
^
Sekali-sekala rasanya kalo masak simple je x da masalah kan???...
Kdg bosan gak makan berat2 ari2..hehe...ke makhencik malas sbnrnya arini????kihkihkih =)
Apapun makhencik suka sbb incik suami makan tetap  bertambah walaupun arini menunya adalah bertemakan kemalasan tahap dewa..lalalalalala...
^
^
Apapun moga2 plan nak pi berurut mlm ni adalah menjadi hendaknya...Aminnnnn

Telur Kembar Lagik

Entry Azie yg dulu2 kala..pernahkan Azie tunjukkan telur kuning yg kembar bukan satu tapi manyakkkkk oooo...Kalo nak tgk cuba click entry Telur Oh Telur nie...
Telah sekian lama x jumpa...akhirnya pagi tadi Azie jumpa lagik...
Tu pun da pesan ngn Hubby.... " telur yang kembar tu Mama punya tau "...haha...overkan???kihkih...
^
^
Kan org ckp...kalo kita biasa jumpa telur yg kembar ke..pisang ke...dll..nanti dapat anak kembar ;p
Tapi nak dapat sorang pun makhencik x dpt2 lagi...hahahah
Achaner tu Johannnnnn???..haha...x pasal2 tau Johan famous kat blog ai...lalallalala...

Tak Lama Posa

Da x brapa lama kita yang beragama Islam nih akan berposa...
Jadik kwn2...posa taun lepas da ganti ke belum???...
Kalo belum sebaiknya dipercepatkan la ekk...
Taun lepas Alhamdulillah...makhencik posa penuh tau...hehe...
Tiap bulan ada tapi time bulan posa pandai lak cik p menyesatkan dirinya...hahahhaah
^
^
Apapun...taun nih wallah hualam...
Niat hati mmg la nak posa penuhkan???..tapi kalo penuh kang mcm x best pulak sbb x peod..huhu...
Tapi kan cycleday makhencik 34hari...
Agak2 ada harapan x makhencik nak posa penuh taun nih???hikhik ;p
^
^
Apapun harap2 bulan posa nih cuaca x terik sgt...
Sian kat Incik Hubby kalo terik cuaca...huhuhu
Kalo kat sini dorang ada tugas meronda dengan berjalan kaki...
Ikut roster la...kdg bit jalan kaki, kdg jaga lokap, kdg amik report polis kat balai, kdg fitik ala2 jadi tukang kebun balai...hahahah....kdg ronda naik MPV...ehhh...mcm2 lagi la....
Kata bertindak mengikut arahan...hehehe ;p
^
Kalo nak tau..bit jalan kaki tu means buat rondaan kat Pekan dengan berjalan kaki sahaja...
Jadik kalo cuaca terik tambah bulan posa...
Aiseymannnnnnn...cam kesian pulak kat Incik Hubby n rakan setugas...hukhuk....
Da la letey berjalan..kering tekak lagik..huhu...
Cobaannnnnnnnn....
Tapi sebagai umat Islam kena la mengharunginya juga...
Begitulah tugas anggota polis ;)... 
Latihan Menembak  - Tuaran, Sabah...my darling kanan sekali...penat je bwk DSLR...huhu

Berkat Pagi Jumaat

Pagi ni...kwn di FB yang sama2 berTTC sms suh tgk kat wall group Permata Hati...
Ni UPT kwn Azie yg dichecknya pagi tadi
Alhamdulillah..pada penglihatan Azie...UPT yg dichecknya pagi ni mmg terang da x yah bersuluh da pun....
Berkat di pagi Jumaat kot..hehe...
^
^
Actually kwn Azie tu rasa takut sbb skrg kan UPT banyak tipu ja...huhu...
Tapi Azie doa moga2 result dia pagi ni mmg sahih dan benar...
Janganlah jadi mcm kes Azie masa bulan 5 tu...
Seriusly sampai skrg masih menjadi tanda tanya sbb tgk line tu naik depan mata kan?..hukhuk
^
^
Mcm kes Azie tu..nak kata chemical pregnancy..x da pulak amik ubat subur ke hapa...
Ermmm...da laaaa..x mo igt2 da...huhhhhhhhh...
Stress kalo dihingatkan balik tau...uwaaaaaaaaaaa ;p

Thursday, July 12, 2012

Kalau Da Artis Namanya

*** Gmbr hasil culikan makhencik di murai.com ***...
^
^
Huhu...mcm susah je jadi artis kan???...
Apa saja mesti akan timbulkan isu sedangkan di kalangan rakyat biasa@bukan artis pun sama je berlaku pun...
Baru2 ni timbul isu pasal Irma Hasmie...pasal incik suaminya itu...
Ntah la...makhencik no comment la... ( jawab cam artis kan makhencik??? )...hehe
^
^
Tapi kalo mmg benar Hubby si Irma tu DUDA...
Rasanya x salah kot kan???...
DUDA means bukan milik sesiapa kan???..heheheh...
Lain la kalo si Irma tu amik laki org rasanya x pe la kot kalo suma nak sibuk2 kan???...
^
^
Apapun...mari kita semua doakan jodoh Irma n Hubbynya berkekalan ke akhir hayat...Aminnn...
Sweet kan dorang nih...I likeeeeeeeeee ;p
Anyway...apa le buat..da dunia artis kan???hehe...Sumanya org nak kaji...hukhuk
Lain la kalo kena tangkap khalwat ke kan???...
Ini kawin baik2 pun...x psl isu status pulak yg ditimbulkan...manusia..manusia...huhu
^
^
Nasib makhencik bukan artis tau...huhu ( macam la cantik nak jadi artis..hahahah...)

Membaking La Kita

Hubby kata nak belikan oven jadi da rasa sgt x sbr nak membaking...hehe
Nanti nak buat pavlova, apam polkadot...pizzaaaaaaaa sudah semestinya...lalala...
Lagipun da nak raya kan jadinya le la buat cookies n cake utk juadah raya...hihihi...
Jimat sikit x yah nak beli bagai kan???kihkih...
Tapi apapun kena la beli bahan-bahan nak membuatnya....
Kalo x da bahan...acaner tu johan????...hakhak ;p

Wednesday, July 11, 2012

Lawak Gila Kot

Hahaha...kalo mengenangkan movie ni rasa nak gelak dibuatnya...kahkahkah (makhencik gelak guling2 nih...haha..tipu ja la...)
Semalam kami husband n wife melayan dvd Janda-Jandaku Gangster...
Seriusly cita tu ok la..x bosan n x rasa tertipu dgn thrillernya...
Sangat2 terhibur gitu...hahahahah
^
^
Kalo kwn2 x caya..ce tgk movie Janda-Jandaku Gangster tu...
Sure gelak x hingat kwn2 nanti..hikhik...
Kalo makhencik nih skrg..x suka nak nengok cita2 sedey...
Tak tau napa...
Adakah faktor ketuaan????..hikhik

Claim NUFFNANG

Muka sedey sebab NUFFNANG ciput...hahahah
Haha..bertaun jadi blogger baru la NUFFNANG cecah RM53 buat masa nih...ahaaaa (jgn gelak tau...tau la u all punya banyakssssss sangatttt... sambil makhencik tutup muka menahan malu...kihkihkih)
Sedeyyyyyyyy...hihi...
Apa le buat..blog pun sekadar di tepian pantai je pun..heheheh...
Da la pemalas nak join GA ke hapa...
Camne la blog ko nak dikenali kan???...
Seriusly saya mmg malas bab2 cenggitu...
Sangat respect la ngn kwn2 yang sgt rajin berGA bagai...
Selalu makhencik suka BW n jadik silent reader je tau...
Kalo makhencik leave  comment tu mmg rajin sesangat la tu...hikhik ;p
^
^
Igt2 nak claim NUFFNANG tu...(sbb Hubby makhencik x pernah percaya ngn NUFFNANG le dpt duit..hhihi)...
Tapi Hubby makhencik suh kumpul dulu katanya...
Makhencik layan je...
Bila la nak dpt BE pulak???...
Ada hati lagik si tuan tanah blogger sekadar di tepian pantai nih kan????kahkahkah....

Cedapnya Tido

Amboi Amboi Amboi...
Cedapnya Baby tido sampai nganga-nganga lagik...hahahah....
^
^
Dgn cuaca yang mendung cengini, mmg best la sgt kalo dpt tido...
Tapi makhencik nih kalo byk tido...
Mau japgi berkejar-kejaran buat itu ini time mengasuh anak2 asuhan...hihi...
^
^
Walaupun mmg ngantuk tapi ari2 kena kuat semangat la cikit...
Apapun lauk Kari Ayam dah ready utk lunch nanti...
Pepagi tadi awal2 da buat bekpas Nasi Goreng coz Hubby keja jam7pagi...
Apa la bekpas kengkwn pagi ni ekk???...
Anyway...semoga kita semua sentiasa bersyukur dengan apa saja rezeki yang kita ada hari ini ;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...