Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, July 16, 2012

Mari Membaking Adik Kakak

Ari Sabtu ritu makhencik n Hubby gi la membeli oven n mixer...
Ala...brand PENSONIC je pun...hihi...
Jadi la drpd x da...
At least bole lah membaking walaupun makhencik x la hebat membaking...kihkihkih...
Yang bestnya nanti nak buat ayam golek lah sbb oven nih le buat camtu...lalalalala....
Pizza jugak sbb da lama x buat...hahahh...
Amboi makkkkk...makin bertambah la berat badan makhencik nampak gayanya...hehehheh....

Jadi di malam Sabtu tu makhencik pun rajin la membaking...
Walaupun hanya guna tepung yang dah siap mix bagai dalam kotak kat sebelah nih...
Layan je la kan...
Lenkali kita cuba mengasah bakat membaking yang mmg makhencik amat lemah gemalai gitu...
^
^
Senang je tau guna tepung dlm kotak nih sbb dorang da siap sediakan marjerin dan gula jadi kita hanya tambah 5biji telur saja...
Mudahkan???...
Sangat mudah la pada org yang x pandai membaking mcm makhencik...kihkihkih...
^
^
Itu la padahnya kalo adikbradik pompuan ramai...
Pastu kalo part membaking selalunya makhencik amik part menggental, menyapu telur bagai, menabur apa2 accessories kat cookies...jaga oven itu lah kebiasaannya keja makhencik...
Adunan tepung ke hapa suma my eldest sista yang buat...
Ate kalo sumanya nak mengadun...Apa kes???..(masih x mo salahkan diri sendiri...kahkahkah)
^
^
Jadi...kalo x pandai membaking x semestinya x yah buat langsung kan???...
Tambah zaman skrg nih..sumanya segera...sumanya mudah gitu...
Antara nak ngn tak nak je kan???..heheh
^
^
Apapun nanti nak kena mintak resepi kat mak sbb resepi mak jugak yang terbaik...
Walaupun le guna yg dalam kotak tapi hasilnya x sedap mcm yang mak buat...heheh...
Sambil2 tu nanti makhencik online la tgk mana yg berkenan dek tekak ekkk...lalalala...

4 comments:

  1. cake coklat..
    huhuh..
    so far still boleh lagi buat moist choc cake dari scratch sbb pernh terkena beli readymade masuk angin..
    hohoohh..
    sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..camana le x reply nih..sorry...sory dear

      Delete
  2. Azie, ari sabtu lepas akak wat butter cake, coz abg akak suke buttercake, akak amik resepi kat blog Dapur Tanpa Sempadan - Mat Gebu, sedappp..... try la tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..camana le x reply nih..sorry...sory kak...huhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...