Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, July 13, 2012

Tak Lama Posa

Da x brapa lama kita yang beragama Islam nih akan berposa...
Jadik kwn2...posa taun lepas da ganti ke belum???...
Kalo belum sebaiknya dipercepatkan la ekk...
Taun lepas Alhamdulillah...makhencik posa penuh tau...hehe...
Tiap bulan ada tapi time bulan posa pandai lak cik p menyesatkan dirinya...hahahhaah
^
^
Apapun...taun nih wallah hualam...
Niat hati mmg la nak posa penuhkan???..tapi kalo penuh kang mcm x best pulak sbb x peod..huhu...
Tapi kan cycleday makhencik 34hari...
Agak2 ada harapan x makhencik nak posa penuh taun nih???hikhik ;p
^
^
Apapun harap2 bulan posa nih cuaca x terik sgt...
Sian kat Incik Hubby kalo terik cuaca...huhuhu
Kalo kat sini dorang ada tugas meronda dengan berjalan kaki...
Ikut roster la...kdg bit jalan kaki, kdg jaga lokap, kdg amik report polis kat balai, kdg fitik ala2 jadi tukang kebun balai...hahahah....kdg ronda naik MPV...ehhh...mcm2 lagi la....
Kata bertindak mengikut arahan...hehehe ;p
^
Kalo nak tau..bit jalan kaki tu means buat rondaan kat Pekan dengan berjalan kaki sahaja...
Jadik kalo cuaca terik tambah bulan posa...
Aiseymannnnnnn...cam kesian pulak kat Incik Hubby n rakan setugas...hukhuk....
Da la letey berjalan..kering tekak lagik..huhu...
Cobaannnnnnnnn....
Tapi sebagai umat Islam kena la mengharunginya juga...
Begitulah tugas anggota polis ;)... 
Latihan Menembak  - Tuaran, Sabah...my darling kanan sekali...penat je bwk DSLR...huhu

2 comments:

  1. Alhamdulillah.. Puasa dah ganti...
    tahun ni InsyaAllah, hope dapat puasa penuh, coz sebelum2 ni tak penah puasa penuh, hehehe.. hope Azie pun gitu, puasa penuh la lagi...
    Hope Ramadhan yg bakal tiba, beri seribu makna dan sinar buat kita semua...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah kak..insyaallah kalo x da mudarat buat babies akak...bole je posa penuh tu kak emme mcm akak azie...hehe...anyway..hope akak kuat la nanti bulan posa ya kak ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...