Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, July 2, 2012

Bila Azie Masak???

Sebelum makhencik nak membebel panjang...
Korang layan la gmbr Bb n si Baby nih dulu ekk...hihi
^
^
Tgk si Baby..walaupun tido tapi muka ada senyummmmmmm....kihkihkih...
BB???Punya la suka dpt baring sebelah baby sampaikan time nenek dia dtg ambik..dia x mau balik..kahkahkah...
^
^
Ok..makhencik nak start membebel...
Layannnnnnnnnnnnnn...
^
^
Skrg Azie mengasuh 2org budak yg setahun lebey n sorang baby yang baru berumur 14hari arini...
Semalam Kak Emme ada tanya Azie...bila Azie masak???...
N rasanya mesti ramai juga yg bertanya soalan yang sama kan???( haha...bajet cam artis kan???..kihkih....)
^
Kalo nak tau..Azie selalu masak awal pagi sebelum ketiga2nya dtg..hihi...
Mmg itu la kebiasaanya Azie akan masak...
Selalunya Azie akan elakkan masak waktu ada budak2 kecik tu...
Errrmmmm...Bukan apa...kdg2 ragam anak2 kecik ni bukan boleh nak dijangka 
Jadi kalo time salah sorang meragam...mmg masalah la tambah kalo Hubby keja time tu...
Itulah penyebabnya Azie suka masak awal-awal pagi...hikhik...
^
^
Walaupun Azie tak da anak tapi Azie sentiasa igt pesan Mak kalo bab time management nih...
Ehhh..semua pesan Mak Abah akan sentiasa di ingat ;p hihi
Ya la...kalo ada anak kena la pandai manage masa supaya tak da istilah x sempat nak masak bagai...
Tak kan hari2 nak mkn kat luar kot kalo alasannya masa x cukup...
Kalo ko kaya..maybe boleh la kot..hehe...
Tapi kan...kalo ari2 mkn luar pun jemu jugakkan???...hihi....
^
^
Maybe ada suara2 yg kata......." Elleh....ko x keja bole la ckp cmtu... "...sambil korang juih2 kan mulut kan????..hikhik...
Seriusly dulu masa di KL...walaupun Azie bekerja...balik keja mesti Azie akan masak walau sesimple mana... 
Tak caya tanya Hubby i....hahahaa ;p...
Even bulan posa pun mmg jarang kami beli di Bazar Ramadhan...kihkihkih...
^
^
Lagi satu...dulu masa Azie buat biz dobi selama 2taun pun sambil2 ngasuh anak2 buah...
Tetap masak sendiri jugak walau busy mcmana pun biz dobi Azie tu...
N masa sekolah menengah dulu...kalo sekolah pagi..balik sekolah mesti kena kemas umah..masak bagai sebab Mak Abah Azie kan bekerja begitu jugak la kalo sekolah petang...sebelum pi sekolah mmg kena buat suma keja tu...lalalallaala...
Nak amik org gaji x mampu kan jadi seniri la jadi org gaji...hakhakhakhak :)
Apapun semua proses tu berguna sampai mati...lalallalalaa ;p
^
^
Actually bukan la nak mendabik dada kunun cam la bagus sgt ai ni kannnnn...
Cuma nak highlight kat sini yang time management tu penting sbb masa x boleh nak handle uruskan seharian kita tapi kita yang handle semua tu supaya apa je yang kita nak buat terlaksana...
Bukan la Azie x makan kat luar langsung tapi sekali-sekala Azie n Hubby pun mkn kat luar jugak...
Lagipun Hubby Azie ni bukan suka sgt mkn kat luar ;p...
^
^
Korang jgn la mencik kat makhencik nih ekk bila baca entry nih...
Azie just bagi pandangan drpd sudut mata Azie je tentang kehidupan Azie...
Org kata lain padang..lain belalangnya..
Ampunkan makhencik kalo ada yg tersinggung ya...Tak maksud pun nak lukakan ati kwn2 ;(

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...