Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Saturday, April 18, 2009

Ibu Mertuaku adalah Iron Lady

Ini lah Ibu Mertua ku.Actually Abah saya menggelarkan Mak Mertua saya nih as a Iron Lady of Batu Kurau.Jgnla nak pegi umah kalo x bagitau dulu sbb Mak Mertua saya mmg x lekat kat rumah...ada je kejanya...kiranya dlm seminggu mmg x da cuti la...cuma kalo we all balik kampung je...Mama ada kat umah itupun ari Ahad la...mmg full schedule sentiasa laa Mama nih...



Gmbr2 Mama nih captured waktu wedding kami blah hubby 130108 dulu...tema soft purple...

Ini produk VCO



Ni pulak antara sijil2 yg Mama dapat...byk lagi sebenarnya tapi yg nih je yg ada dlm koleksi saya...



Ini pulak produk kuih2 tradisional Mama

Ini bengkel aka kilang Mama...asalnya dulu nih tapak umah lama family hubby...da beberapa tahun nih duduk kt umah baru yg x jauh drpd bengkel nih...belakang bengkel je pun...sorry x da gmbr umah nak show off tapi bukan bertujuan nak menunjuk2 ye...cuma secara personal...saya respect kat family hubby coz dorang bermula drpd bawah...sebelum terbinanya bengkel aka kilang kecik nih...umah lama adalah batu+papan...dan...sebenar2nya asal adalah umah kecik yg hanya berlantaikan batang pinang...umah tu kecik sgt n serba kekurangan...sedeh kalo dgr kisah family hubby...berkaca la mata Mama cita pasal kisah dulu2 kat saya...Kiranya hubby saya membesar dalam suasana yg susah tapi disebabkan pengalaman hidup yg mcmtu la...dorang adik-bradik boleh hidup senang walaupun bukan berjawatan tinggi...Pada saya jawatan tu x penting sgt as long kita rajin n bercita2 tinggi utk majukan diri dan yg penting sentiasa berbakti kpd Ibu dan Bapa...barulah hidup kita akan diberkati...

Antara staff2 Mama,ramai lagi sbnrnya nih...Makcik2 nih ramah2...saya igt lagi masa saya mula2 diperkenalkan beberapa tahun dulu...da mcm sesi memperkenalkan staff baru pulak...


Bilik pembungkusan...


* Nanti balik kampung awal bulan 5 nanti...saya sambung lagik kisah2 kat kampung ekk...Mmg best kalo igt kat kampung...Byk betul aktiviti&projek nak buat balik kampung nanti ngn Mak Abah...Mama n Ayah pun dok tunggu kami...Mama pun da tanya da ritu bila nak balik coz nak suh saya buatkan keja2 komputer...saya yg selalu buatkan presentation material utk Mama...Saya rasa amat2 dihargai&diperlukan...penat pun saya x kisah... :) kalo dpt bantu parents...

2 comments:

  1. wah...seronoknye. usahawan kampung. kite pun selalu berangan nak balik kampung n nak tanam cili atau bela lembu. lumayan kan?

    ReplyDelete
  2. erda...skrg ni apa pun le buat duit :)kalo kena gaya...mmg lumayan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...