Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, August 12, 2011

Resepi Blended Melon Dew with Green Apple

Alhamdulillah kenyang dah selepas berbuka posa. Kami kat sini berbuka jam 6.33ptg. Mesti ada yg ckp best kan???. Mana ada best...sama aje la. Ya kami berbuka awal tapi imsaknya pun awal jadi sama je. Tahap kelaparan adalah sama ;p X lebih x juga kurangnya...Ok la...Actually saya just nak share resepi air saya berbuka tadi....lalala...Pada saya minuman ni penting sbb saya kalo time berbuka, mkn mmg kurang...air tu yg byk...hehe(tapi x penah kurus pun...huhu)

Bahan-Bahan & Caranya :- (depends on quantity)
* Tembikai Merah & Tembikai Susu dikisar bersama air (kalo nak best blend sekali ngn ais batu)
* Gula secukup rasa
* Susu 1-2sudu utk jadikan colour air tu cantik sikit la nampak ala2 air yogurt blissszzz Nestle tu ;p
* Apple Hijau dipotong dadu diletakkan dlm air tadi utk memberi tekstur pada air tersebut

***Mesti guna Apple Hijau coz Apple Hijau kan masam jadi dpt menyeimbangkan rasa air. Kemanisan bergantung pada kemahuan masing2 la. Mana yg kurang manis @ menjaga kesihatan...kurang kan lah gula...okae?

2 comments:

  1. Akak jarang buat air juice kalo bulan pose ni sbb suka minum air soya atau air tebu aje, kehkeh..

    tak balik tepen ek raya tahun ni?? tak mengapalah, azie..sekurang2nya ada pengalaman beraya di tempat orang. Asalkan suami ada di sisi dh cukup memadai..

    Dok sipitang ek? tempat ada byk org utan tu ke?? hmm..kawan adik akak ada ngajar kat area sana..dia pun citer susah nk cari umah sewa dan sewanya pulak ikut elaun umah yg cikgu dpt..kalo cikgu dpt elaun RM800 utk umah..harga sewa pun RM800..mmm...

    ReplyDelete
  2. Kak Alona...
    Azie pun suka juga air tebu, air soya tapi kalo da byk sgt buah2 kat umah tu yg juice sesaja..hehe...

    x balik raya kak coz cuti hubby x approve.x oe la...as long bole bersama da memadai...

    aar kak..kat sipitang..x la...sini x da org utan..byk area menumbuk x silap...sini sewa umah mmg mahal...sblm azie dtg sini hubby sewa bilik je pun rm300 pastu kami pindah...sewa rm500...ni la baru kami pindah bulan4 ka 5 ritu umah yg rm300...alhamdulillah ok umah ni.ramai ckp cantik walau harga rm300...bilik pun 2...serius umah sewa sini byk yg cekik darah kak...mmmm

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...