Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, July 20, 2011

Mancing Dapat Lauk


Memandangkan kat sini x da aktiviti sgt yg boleh dibuat...
Jadi bila free...
Inilah aktiviti yg selalu kami laki bini buat ;) (ini istilah org Sabah tau..kalo kita slalu sebut Husband n Wife kan???...maksudnya sama je la...haha.)
^
^
Aktiviti yg sgt bagus kan???
Dapat hasil boleh la dibuat lauk...hehe ;)
^
^
Dan saya paling suka bila pi mancing udang
Dan lagi...udang yg saya paling suka adalah Udang Galah...
Mau beli mahal jugak kan???
Jadi haruslah pi mancing sendiri
^
^
Bila dah dapat hasilnya...
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Maka masak la ianya menjadi...
Udang Masak Lemak Cili Api
Tapi mesti pekat2 baru menikam ke jantung...
Yummy...Yummy....

4 comments:

  1. eh! kat sabah la seafood murah2 kan? sbb hari tu mase kat kk, kitorang beli udang galah belas2 jer sekilo. makan sampai lebamlah kiranya kan..

    ReplyDelete
  2. Leez,yup kat belah KK murah...tapi kalo kt tmpt Azie RM28 1kg....jadi mancing lagi best kot...bukan susah pun nak dpt kalo kena portnya...hehe...free pulak tu..haha

    ReplyDelete
  3. Salam kenal Azie... bestnya dapat makan udang galah masak lemak.. sedapnya.. kat sini paling murah pun sekilo rm60, tu pun eyza terpaksa gi beli kat sempadan melaka-n9...

    ReplyDelete
  4. salam juga eyza ;) salam kenal..hehe...mahal sana kan?..mmg sdp buat masak lemak cili api,gulai tapi kalo nak meratah sedap buat sweet sour...yumyum ;)huhu...kami suka pi mancing sbb sini bosan x da aktiviti eyza...
    kalo mcmtu mahal,bebila jalan di KK,beli la byk2 bawa balik...ramai juga kalo dtg KK...beli udang basah bawa balik...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...