Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, February 29, 2012

Skrg I Tgh Rasa Sayu Nihhhhh


*** Masa my side punya wedding 30/12/2007 hijau theme...side Hubby 13/1/2008 adalah purple theme . Inilah Mak Abah ku tersayang. Mak will be 60 this year..Abah will be 61...Moga Mak Abah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik selalu...Aminnnn ***
^
^
Tadi dalam jam 9pm cmtu...
Hati ni terigt nak call Mak Abah di kampung...
Tapi kerana memikirkan takut Mak Abah dah tido...
Lalu hati ni berkata   "tak pe lah..esok siang la call Mak Abah  "...
^
^
Tetiba tadi dekat jam 11pm...
Masa daku dalam toilet...
Hubby lak tgh bersiap nak pi bertugas...
Terdengar HP cap itik nih dok ringing...
Cepat2 la berlari mendapatkan HP cap itik daku...
Tgk tertera    " Abah   "...
^
^
Betul la kata org kan...
Bila kita tgh terigt seseorang...pasti orang itu juga sedang igt kan kita...
Sgt sweet kan???...
Apapun..esok tetap akan call Mak Abah balik...
Mmg rindu sgt pada Mak Abah di kampung...
Tapi apa le buatkan???...
Perak ngn Sabah...
Hanya phone ja yang menjadi penghubung...huhu....
^
^
Igt sok nak beli simpack Celcom la coz my family sumanya da guna celcom...
Memandangkan ada phone cap itik lagi satu kan???...hikhik... 
Murah la kan kalo Celcom ke Celcom ;p
Napa skrg baru terfikir meihhhhhhhhh???...
^
^
Ermmm...sok pagi pas pi pos office ngn tamu...
Nak terus beli simpack Celcom la ;p..haha

Dah Booking di Kiram's Village, Kundasang

 *** Ce tgk gmbr...bestkan suasananya??? ***
^
^
Kat Kundasang nanti...
Di sini lah kami bakal menginap pada 4/3/2012...
3/3/2012 tu maybe stay di Strawberry Garden Hotel dulu...hikhik...
^
^
Kami pilih nak stay di sini sebab kat sini atas bukit jauhnya...
Kira2 6km jauh dr Pekan Kundasang...
Atas lagik dr Ladang Lembu "Desa Cattle   " yang ala2 kat negara orang putih tu...hikhik...;p 
Actually masuk ni da 2x kami stay di sini ;p...lalalala...
^
^
Kat situ memang serius sgt sejuk...
Suhunya antara 16 darjah celcius mcmtu...( tak silap la tau  )
Igt2 lupa gitu...hehe...
^
^
Boleh bayangkan x???...
Ibarat aircond yang paling rendah celciusnya tu...
Haaaa...gitu la sejuknya kat situ ;)
Silap2 x mandi korang dok atas tu...hehe...
Kalo kami laki bini..sejuk mcmana pun kami tetap mandi...hikhik...
Tapi x yah la risau sbb ada disediakan hot shower...
Tapi korang kena bawak tuala seniri tau sbb dorang x sediakan tuala...hehe...
Kalo tak..korang lap la ngn kain cadar ka...kain langsir yg adoooooo...haha ;p
^
^
Tapi kalo ada kwn2 yg nak dtg Sabah...
Yang nak pi Kundasang...nak stay di sini...
Le ctc Azie coz Azie ngn Hubby ada buat pakej utk sesapa yang nak ke sini...
^
^
Seriusly kat sini mmg environmentnya sgt best...
Kawasan mmg byk bunga2..ada kolam buatan lagi tu ditengah2...
Malam2 boleh berkaraoke...boleh berBBQ...
Apapun sgt x sabar nak tunggu this weekend...lalalalalala...

Pi Honeymoon Di Kundasang

Sabtu nih nak pi Kundasang for the 2nd time...
Actually bukan la honeymoon sgt pun...hikhik...
Kami just follow kwn yang nak bawak both parentsnya jenjalan pi Kundasang...
Today...parentsnya akan sampai dr Melaka...
^
^
Walaupun kami follow tapi seniri punya budget la ya...
Cantik la ko org nak sponsor kan???...
Kira ini honeymoon yg ke-4 kalinya dalam tempoh nak dekat 5taun perkahwinan ;p...
Pangkor - Kuala Penyu - Kundasang - Kundasang...
Ok la walaupun dalam Malaysia kan???...
Tak la malang sgt hidup saya kan???...hikhik...
Agak2 ujung taun nih Anniversary yg ke-5 nak gi mana la pulak???...
^
^
^
^
^
Dekat atau jauh...x kisah la kan...
Yang penting suami isteri dapat bersama dalam suasana yang berbeza...
^
^
Ya..kami masih ber2 sepanjang tempoh perkahwinan kami...
N yessssss..kami pun kdg2 berselisih faham dan pendapat...
Itukan asam garam dalam perkahwinan dan juga kehidupan kan???
^
^
Walaupun masih belum ada rezeki utk ada zuriat...
Tapi kami tetap bahagia...
Masih bersama sampai ke hari ini...
Alhamdulillah...
Aminnnnnnnn....

TTC Update

2hari lepas ada brownish tapi kan secalit ja...
Pagi nih ada besar duit seposen...
Adakah cik P akan menjelma tak lama lagi???...
Tunggu dan lihat ja la k ;p...
Kalo ada rezeki bulan nih...
Alhamdulillah...
Tapi kalo cik P dtg juga...
Still Alhamdulillah...
Coz le kerja keras lagik pasnih kan???...
Tak da la nak hantuk2 kepala kat dinding tau...
Itu namanya tak berpijak di bumi nyata namanya...
^
^
Skrg I landing2 depan lappy sambil meniarap...
Ohhh..ini position yang besh utk bersantai depan lappy ;p
Betul ke kalo meniarap boleh effect kalo preggy???
^
^
Ermmmm...Azie na mo la fikir sgt pasal preggy nih walaupun itu mmg impian yang belum terlaksana...
Impian yang belum dikurniakan Allah...
Allah tahu bila waktu yg terbaik dan sesuai kan???...
Menangis air mata darah pun...
Kalo belum juga rezeki...belum jugak la namanya...
Jadik...redha ja la dengan apa saja ketentuan Illahi...
^
^
Cuma biasalah kami2 yg berTTC nih...
Mood tu sentiasa up n down...
Takkan itu pun namanya tak berpijak di bumi nyatakan???...
Even sesiapa saja...mood tu sentiasa up n down...
Tak gitu??? ;p
^
^
Meluahkan selalu tu tak semestinya merungut kan???...
Dengan meluahkan...dada..fikiran...suma jadi lapang...
Kalo dipendam2...tu yang besanya jadi mental...
Jadik...kalo ada masalah ka...jiwa kaco apa saja la...
Jangan pendam2 ehh...
Tu namanya tak da kesihatan mental ;)...

Keluarga Anne Ngasri Terima Aliff Aziz




*** Sweet kan???...I likeeeeeeee...Hopefully kalo ada jodoh dorang nih...berkekalan la ke akhir hayat..Aminnnnnnnnnnnn ***
^
^
KUALA LUMPUR, 29 FEBRUARI 2012: Selepas status hubungan penyanyi, Aliff Aziz dan pelakon seksi, Zarina Anjoulie mencetuskan kontroversi, penyanyi kelahiran Singapura itu telah bijak mengalihkan tumpuan ramai berkenaan hubungannya bersama pelakon Anne Ngasri.

Semuanya selepas Aliff Aziz mengaku kepada portal murai.com.my bahawa Anne Ngasri merupakan teman yang kini rapat dengannya sejak dia menetap di Malaysia.

Namun, bagaimana pula pandangan Anne Ngasri mengenai hubungannya dengan Aliff Aziz?

Anne yang dihubungi portal murai.com.my memberitahu, hubungannya dengan Alif hanyalah sekadar kawan rapat.

"Kalau nak ikutkan saya memang tak selesa hendak mengulas lanjut mengenai perkara ini kerana takut disalah anggap. Namun saya cuba untuk perjelaskan apa yang perlu.

"Saya dan Aliff memang berkawan rapat dan saya anggap dia sama seperti rakan artis yang lain.

"Cuma saya akui, kami saling berhubung untuk bertanya khabar.

"Lagipun saya faham, dia tiada keluarga terdekat di sini. Jadi dia suka cara saya yang kerap bertanyakan mengenai perkembangannya," jelas Anne.

Menurut Anne lagi, sebagai seorang yang mengutamakan keluarga, dia juga sudah membawa Aliff berjumpa dengan keluarganya.

"Saya juga akui, kami agak rapat sehinggakan keluarga kami pun tahu akan hubungan ini.

"Kami telah berjumpa dengan keluarga masing-masing untuk mengeratkan hubungan silaturahim.

"Bukan dia sahaja kawan yang pernah jumpa keluarga saya, malah ramai lagi kawan lain termasuk kawan perempuan yang saya bawa berjumpa dengan keluarga.

"Saya bertindak demikian kerana hendak keluarga tahu dengan siapa saya berkawan.

"Alhamdulilah, keluarga saya menerimanya dengan sangat baik," luahnya lagi.

Menyambung perbualannya lagi, Anne akui dia sangat selesa berkawan dengan Aliff kerana penyanyi lagu Sayang Sayang itu adalah teman yang senang untuk dia bercerita.

"Aliff seorang yang cepat faham dalam segala situasi kerana apa sahaja yang saya cakap dia akan dapat tangkap.

"Malah, dia seorang teman yang boleh saya jadikan tempat untuk bercakap dan berbual ," tambahnya lagi.

Anne yang bakal menjalani pengambaran untuk sebuah telemovie untuk siaran stesen TV Astro, baru sahaja pulang daripada mengerjakan ibadah Umrah pada 25 Februari lalu.

Anne sebelum ini pernah berkahwin dengan Abdul Wafi dan telah dikurniakan dengan tiga orang anak.

Paprik Sotong Ja La


























Menu harini adalah Paprik Sotong ja utk kami laki bini...
Kami nih simple2 aje asal kenyang perut...hikhik...
Tak yah la set menu yang lengkap kan...
Cukuplah bersederhana dalam setiap aspek ;p
^
^
Apapun mood arini sgt baik...
Cuti hubby ari Sabtu sampai Isnin sudah approved...
Jumaat kebetulan Hubby off...
Ngam la utk Hubby berehat...
Letey gak badan tu kalo asyik keja ja kan???

Tuesday, February 28, 2012

Lantak Kau La Si Anonymous

Hah...
Mood malas menerpa utk berblogging...
Rasa malas ya amatttttttt da dgn blog nih...
Bukan kerana si Anonymous ya...hikhik..
^
^
Lantak la apa pun si Anonymous tu nak comment...
Ikut suka dia la...
Bagus juga ada comment drpd si Anonymous tu...
Sekurang2nya mewarna-warnikan blog ahkakkkkkkkkkk nih ;p
^
^
Esok kalo da jadi warga emas...
Bila godek2 balik sang blog nih...
Dtg la terharu tu jugak coz x sangka da rupa artis juga daku ehhh...
Ibarat mcm bukan peminat menghentam si artis gitu...haha ;p 
^
^
Mcm artis2 selalu dok kata...
" Kena faham la kan...yang x semua org akan suka pada kita   "...hikhik
^
^
*** Nih kalo si Anonymous baca entry nih..makin tambah benci la dia sama iiiiiii...hikhik...Lantak la...aku x kaco ko pun ko tetap nak sakitkan hati aku kan???...

Ngapa La???

Lately nih...urat kaki belah kiri terasa ketat sikit terutama belakang lutut tu...
Ateee da mcm orang tua lama gayanya...hikhik
Ketara sgt sakitnya...huhu
Ada ketika bole nampak urat2 ijau kat peha sampai ke betis....
U all cuba nengok betul2 gmbr tu...
Nampak kan urat ijau tu???
^
^
Seingat Azie tak pernah lak alami camnih...
Musykil pula...
^
^
Peod masih gak belum kunjung tiba...
Cuma perasan semalam n harini ada secalit brownish...
Perasan ada camtu time petang ja
Pastu da 2hari ni jugak...
Petang2 terasa sakit kepala...
Badan ketara pula terasa lenguh2...huhu
^
^
Nak kata tanda2 nak ngandung tu...
Tak mo la harap sgt pun
Nanti ada lak mulut longkang yang kata Azie nih x berpijak di bumi nyata lak kan???...hikhik

No Idea No Mood

No Mood...No Idea...
Makanya no update for today..esok..dan selamanya...
Ecececehhhh...
Betul ke nih????...hikhik....

Mawi Kini Bergelar Ayah

KUALA LUMPUR, 28 FEBRUARI 2012: Tiada yang lebih menggembirakan hati buat penyanyi Mawi apabila dia dan isteri, Ekin telah selamat dikurniakan cahaya mata sulung perempuan hari ini.
Jelas Mawi, bayi seberat 2.8 kilogram itu, telah selamat dilahirkan Ekin atau nama penuhnya Nora'Asikin Rahmat di salah sebuah hospital swasta di Bangi, Selangor jam 4 pagi tadi.

"Alhamdulillah saya bersyukur kepada Allah dengan kelahiran anak sulung kami ini. Tidak dapat saya gambarkan dengan kata-kata apabila melihat cahayamata sendiri dan menyaksikan proses kelahiran itu.

"Barulah kita tahu kebesaran Tuhan dan kesukaran seorang isteri bertarung nyawa dalam proses kelahiran," katanya kepada portal murai.com.my.

Berkongsi cerita mengenai proses kelahiran itu, kata pelantun lagu Kian itu lagi, isterinya telah pun ditahan di wad bersalin sejak semalam.

"Ekin sudah mula sakit semalam dan saya terus membawanya ke hospital sekitar jam 7.30 pagi dan dia ditahan di wad.

"Saya dapat melihat kesakitan yang dialaminya dalam proses hendak bersalin itu.Memang lama dia berdepan kesakitan dan kesukaran untuk bersalin.

"Satu pengalaman berharga dan berkat doa akhirnya dia bersalin jam 4 pagi tadi,"katanya.

Tidak kisah dikurniakan cahayamata perempuan mahu pun lelaki, bagi pemilik nama sebenar Asmawi Ani ini, apa yang penting kesihatan isteri dan bayinya selamat.
Kata Mawi lagi, dia dan Ekin masih lagi mencari nama yang sesuai untuk diberikan kepada cinta hatinya itu.

"Kami masih mencari nama yang sesuai untuk diberikan kepada puteri sulung kami ini. Saya tidak kisah anak sulung lelaki atau perempuan yang penting isteri dan anak saya sihat," ucapnya penuh syukur.

Tambah Mawi, dia dan Ekin masih belum bersedia untuk berkongsi kepada peminat wajah puteri sulung mereka.

Namun merancang untuk membuat kenduri doa selamat dan insya-Allah ketika itu wajah cahaya mata sulungnya itu akan dipaparkan.

Alhamdulillah...Rezeki

Alhamdulillah...
Ada 7set order utk brooch set yang nih ;p....
^
^
RM20 utk satu set nih...
Kalau ada yg berminat...
Fell free tu ctc me Azie ehh...
^
^
Kalo order kuantiti yang byk...
Azie kasi free delivery ehh ;p

Teringin Roti Jala

 



















*** Blog update kalo x da gmbr...sangat x beshhhhhhhh kan???...Jadik kasi tayang la one of Custom Album masa kawin taun 2007 dulu...hikhik ***
^
^
Morning kwn2 ;p
Ermmmmm...Alhamdulillah...setelah lama mengidamkan roti jala...
Akhirnya pepagi nih dpt la mamam roti jala bersama gulai sardin utk tengahari nih...
Actually it's a 1st try in making roti jala...
Igtkan nak tayang la gmbr roti jala tapi rupanya sangat la x semenggah gitu...hikhik
Anyway...bancuhan tepung sgt smooth gitu...ececehhhhhhhh ;p
^
^
Sebenarnya bukan la susah bebenor nak buat roti jala tu kan...
Tapi sebenarnya da lama Azie cari acuannya tu n last week baru la jumpa kat kedai jual barang2 plastik...
Betapa girangnya ati nih bila tanya ja si amoi kedai tu...dia kata ada...hikhik....
^
^
Seawal pagi Azie trus buat Gulai Sardin ngn Telur Dadar je utk lunch nih...
Jadik bila da siap gulainya...
Memang cantikkkkkk la di makan bersama roti jala...yumyum...
Makanya keteringinan itu telah terlaksana gitu...

Monday, February 27, 2012

Mood Pepagi Yang Swing




























Pepagi nih...bila check email...
Tgk kat email ada comment dr Anonymous yang tercatat
" Tak larat nak bc keluhan yg sama..pijaklah d bumi nyata "
Tapi pelik pula bila tgk kat blog...
Illek lak comment tu...huhu...
^
^
Sebelum nih Azie x kasi Anonymous comment kat blog Azie...
Tapi sebab tuan tanah nih baik hati...
Ok...bole la kasi Anonymous comment kat blog...
Bila fikir2 balik rasanya better x yah kot kasi Anonymous comment kat blog nih...
Sebab selalunya Anonymous nih banyak menghentam drpd memberi comment yang membina...
^
^
Yup..betul katanya...
" Berpijak di bumi nyata   "...
Tapi
" Tak larat nak baca keluhan yang sama  "...
Buntu lak....
Aku paksa ko baca ka friend???....
^
^
Please la...
Kalo korang rasa tak suka ngn blog update sesapa pun...atau status update kat FB sesapa pun...
Better korang diam2 ja...
Itu lagi bagus drpd korang menyakitkan hati orang lain...
So far kat blog pun da besa mendapat comment drpd Anonymous...
Kat FB pun baru ja aritu...langsung aku unfriend...Senang cita kan???...
^
^
Hormatlah hak masing2...
Orang nak update status apa pun kat FB...
Nak mengeluh benda yang sama ka kat blog...
Apa kau susah???...
Kalo tak suka...
Unfriend ja kalo kat FB...
Blog...tak yah la ko nak baca blog org hari2 kan???...
Senang cita kau  tak yah nak follow blog org...Its easy maaaa....
Tapi kalo still nak follow jugak...better ko jadi silent reader ja...
Terasa mcm artis lak bila jadi keadaan cmnih...

Sunday, February 26, 2012

Terpaksa Melupakan Mu

Mcmana nak lupakan si tecik nih ya???...huhu...
Semakin hari semakin parah rindu ini mengingatkan Dania.... 
Tak mungkin dapat kami ketemu this baby again...
Hanya pengasuh namanya kan???...
^
^
Sedey kan????...
Bila kasih sayang dicurahkan sepenuh jiwa sebagaimana kasihnya Ibu dan Bapa Kandung...
Namun tiba2 kasih sayang itu diragut...
Allah saja yang tahu betapa pilunya hati kami suami isteri...
^
^
Baru ja nak menumpang kasih tapi semua tu tak bertahan lama...
Harus aku menerima hakikat bahawa aku hanya Si Pengasuh Baby Dania ;p

Saturday, February 25, 2012

Selamat Hari Sabtu

Assalamualaikum n Salah Sejahtera buat kwn2 yg sudi singgah kat sini ;p
Terharu sgt kalo ada yang sudi juga singgah di blog picisan nih..hikhik
Arini agak lewat Azie update coz pepagi buta incik suami da ajak pi mancing di jeti...
Ni pun baru siap mandi n basuh baju...
^
^
Incik suami baru ja gi keja jam 11am tadi... 
Lewat sikit la masak arini coz Hubby balik jam 3pm kan...hikhik...
Sebenarnya tak da apa yang nak diupdate kan...
No idea la at the momment...
Later kalo ada idea...
Azie kasi update k...
^
^
Daaaaaaaaa

Friday, February 24, 2012

Missed Dania So Much

Allah saja yang tahu betapa kami laki bini rindukan Baby Dania
Walau Dania sudah jauh dr pandangan mata...
Senyumannya, gelagatnya, kemanjaannya...
Sentiasa bermain2 di ruang ingatan kami...
^
^
Uncle Auntie rindu sangat kat Dania ;p
Rindu...Rindu...Rindu kamuuuuuuuuuu
sayang...
Tengah buat apa la Baby Dania saat ini???
Masih igtkah Dania pada Uncle n Auntie???
Huhu....
Seriusly...kami terlalu rindukan this Baby Girl...
Dania tinggalkan kenangan yang sangat manis buat Uncle n Auntie...
Baru ja Uncle n Auntie dapat menumpang kasih Dania...
Tapi semua tu tak lama la sayangggg...huhu....

Sakit Lak Perut Nih

Adoiiii...satu hari ni perut mcm2 sakitnya...
Nak kata senggugut tak pulak....huhu...
Tapi andai kata kalo peod nak dtg pun...datang ja la...
Saya tak kisah...
Janji saya le usaha lagik pasnih...
^
^
Tapi kalo saya peknan...
Khabarkan la berita gembira itu...huhu...
^
^
Ohhhh ya...
Semalam saya da start mamam Bidadari botol ke2...
Sapa2 yang penah mamam Bidadari...
Sila share pengalaman anda mamam Bidadari ya...hikhik 
Itupun kalo sudi nak share la ya....
^
^
Adoi makkkkkk...makin sakit lak perut nih...huhu...

Suka Masak Tak Semestinya Suka Makan



Errmmm...
Suka masak tak semestinya suka makan kan???
^
^
Saya masak sebab saya kan Surirumah...
Saya masak sebab kena jaga perut suami...
Saya masak sebab suami saya tak suka makan di luar...
Saya masak berat2 a.k.a  Masak Lemak Cili Api, Kari la...pendek kata yang bersantan sbb perut Hubby saya perut orang kampung tapi bukan hari2 pun camtu...
Sebab Hubby saya suka masakan kampung...
Saya masak sebab kami bukan banyak sgt duit nak makan kat luar selalu...hehe
Sekian, terima kasih ;p
^
^
Makan untuk hidup bukan hidup untuk makan...
Mmg pepatah tu tak pernah silap...
Mcm Mantan PM kita Tun Dr. Mahathir pernah berkata...
"Berhenti sebelum kenyang... "...apalagik ekk???...hehe ;p

Ahhhhh...Leganya...

Adoi...leganya dpt terlena walaupun sekejap...
Apa...igt Surirumah ni kejanya tido ja ke???...
Surirumah pun reti penat jugak tau...hikhik...
^
^
Tadi pas Hubby balik semayang Jumaat...
Lepak2 ngn Hubby tgk TV jap langsung terlena saya...
Sedar2 Hubby kejut...
Nengok Hubby da pakai uniform mo pi balai balik coz jam 2ptg camtu ada konvoi polis dari KK tu kan...
Sian Hubby...
Tak sempat nak rehat panjang sikit pas balik keja jam 1130am tadik...
^
^
Seriusly...kalo kita terlampau letey.....
Even dpt tido 5minit pun da cukup lega tau...
Tak gitu kwn2???...
For sure lunch hour ari Jumaat cengini...
Ramai yang amik masa tu utk tido sekejap kan???...
Tapi tak tau la kot ramai yang menyopping arini kan???...hehe...
Kan semalam ari gaji bagi semua kakitangan gomen ;p 

Malaslah

Petang ni ada konvoi polis ke IPD Sipitang...
Dengar cita dalam 200 kenderaan tapi tak pasti sama ada kereta polis atau motor polis...
^
^
Jadik walaupun Hubby baru balik keja jam 1130am tadi...jam 2ptg ni semua kena turun bertugas lagik...
Sian lak kat Hubby...da la jam 7pm nanti kena turun bertugas lagi sampai jam11pm...
^
^
See...bukan mudah ya jadi pak polisi...
Kdg keja tu da berlebey2 time...
Polis nih kalo keja lebey masa ke...
Mana ada OT ya kwn2...hikhik...
^
^
Kawan suh datang di berek tapi Azie malas lah...
Perut ada cam sakit skt pastu lagik2 cuaca panas sgt skrg nih...
Haha...bajet puteri lilin la pulak padahal kulit pun cam kulit pokok ja..hikhik ;p...
Niat ati tu rasa mcm nak pi la bawak DSLR tu jadi le amik gmbr2 konvoi tu tapi malas yang teramat sgt lah...
^
^
Incik Hubby lak nak bawak DSLR...
Katanya kalo free...nak amik gmbr kat sana...
Makanya nanti Hubby bawak la si itam dia tu...
Jadik dok dirumah ja la jwbnya nanti...huhu...
^
^
Hubby kata nak antar pi umah kwn saya merangkap bini polis juga...
Kwn saya tu malas nak pi balai pasal tgh sarat kan....huhu
Kata Hubby nanti saya bosan duk di rumah...
Tapi saya rasa mcm malas la pulak...
Padahal pepagi da janji ngn kwn...hehe ;)
Japgi saya sms cancel our date...ecewahhhhhhhhhhhh...ngehngeh ;p

Sian Si Hitam

*** Masa pagi tadi start keta nak pi pasar...lalalala... ***
^
^
Sian si itam nih...terpaksa berpanas sikit...
Apa le buat???...
Space tak cukup nak parking motor tu yang terpaksa ke depan kan sikit si itam nih...huhu...
^
^
Ada mintak pekerja tuan rumah tlg extendkan sikit space parking nih tapi maybe dia busy kot skrg nih tu yang x terbuat lagik...
Sabar byk2 ya si itam ;p
^
^
Sian kat si itam nih...
Bonet depan da terkopek sikit catnya...
Asyik berpanas ja kan alkisahnya...
Nanti abis la poket tuan ko nak mengecat ko...huhu...
Tuan ko tu merangkap incik suami bukan bole tgk ketanya burukssssss...
^
^
Dengan sepantas kilat pasti diusahakan juga utk memanjakan ko si itam...
Tgk la lately nih...asyik ja ko buat hal ngn aircond...
Tgk...tuan ko bawak ko pi kedai aircond kan???...
Over kan ko si itam...
Bini tuan ko pun x ngada2 camnih...
Nasib la aku pun syg sgt kat ko si itam ;p

Asyik Makan Je

Ini lah menu utk arini...
Pajeri Terung+Ikan Bilis&Tempe Bercili ;p...
^
^
Haaa...telur masin pun da siap direbus...yumyum...
Elok berlari ke dapur nak tutup dapur gas...
Tersepak lak bata yang Hubby lapik mesin basuh...
Adoi makkkkkkk...
Sakitnya...nasib la tak luka atau tercabut kuku...huhu....
^
^
Skrg tgh tunggu Hubby balik keja...
Pas Hubby balik kilija mamam la apa lagik kan???...hikhik...
Ce cita mcmana Surirumah nak kurus???
Ke saya je Surirumah yg gemukkkkkkkssss???...haha....
^
^

Bangkitlah Tuan Tanah

Walaupun x berapa sihat..nak kena kuat semangat nih...
Nak kena gak bersiap pi kedai...
Adoiiiiii...malasnya nak drive nih...huhu...
Napa la tak da kedai dekat2 sini ja???...
Malas betul la nak ke pekan nun...
^
^
Nak masak apa la nih???
Dalam freezer tu ada terung...
Buat Pajeri Terung la kot kan???...
^
^
Ermmmm...out dulu la...
Nak bersiap jap pi beli santan ja...
Itu pun kalo menu tak bertukar la...hikhik
Coz mcm nak buat gulai@kari...
Terasa mcm mau makan Roti Jala ja nih ;p
^
^
Asyik nak mamam ja...Mana tak gemukkkkkssss kan???

Bekpas Mee Rebus

Selamat Morning kpd yg sudi singgah di sini pepagi ni ;p...
Bekpas apa la kwn2 suma pagi nih???
Roti Canai...Nasi Lemak...Capati???...hehe
Kalo kedai mamak kat Sipitang nih jgn hrp la nak ada Capati, Thosai, Nan Cheese....huhu....
Tapi kalo kat KK ada kot...ermmm
^
^
Ohhh...Menu bekpas kami laki bini pagi ni adalah Mee Rebus smlm..hikhik...
Ok la tu kan asal perut beralas...
Sekarang tgh dok pikir apa yang nak di masak tengahari nih...
Hubby baru ja gi bertugas jam7am...
Jadi nanti sebelum jam 11am nak kena la ready menu utk lunch...
^
^
Anyway...Pagi nih sedikit tak sihat...
Jadi lewat sikit la pegi kedai beli brg ;p
Tapi rasa sangat tak larat pulak...huhu...
Cik P...dtglah kau kalo aku nih x ngandung ;(

Thursday, February 23, 2012

Layan Patah Seribu

Hi kawan2...Selamat Malam ya...
Hari ni x banyak entry yg dpt diupdate...
Besa la hidup ber2 nih kan...
Sunyi tak da anak kecil jadi gn hrp la nak dok memerap ja kat rumah..
Sipitang nih pun bukan besar mana...
Jadi kalo free tu pi la melepak umah kwn2...
Chitchat bagai..siap lawan main dart laki bini..hihi...
Tak banyak aktviti yang boleh dibuat kat sini...huhu
^
^
Gitu la berhijrah ke pekan kecil ;p...
Lain la kalo dok kat KL nun...
Bila bosan mmg aktiviti kami laki bini adalah nengok wayang dipawagam...
Sipitang nih mana la ada panggung wayang...
Kalo nak nengok kat panggung...nun ke KK kami kena pegi...
Bukannya dekatkan Sipitang ngn KK...ngehngeh...
Serupa mcm saya nak balik kampung dari KL ke Tepeng ;p
Bezanya sini x da tol la jadi x la parah sgt..hikhik 
^
^
Sekarang ni sambil on9...saya melayan tenet nih...jadik x la 100% nengok drama Patah Seribu ;p
Arini Hubby nak lak layan cita Patah Seribu kat AstroRia nih...
Selalu jgn hrp Hubby nak nengok cita Melayu melainkan kalo cita P.Ramlee atau cita Melayu lama2...haha...
Tidak sampai nak kena merajuk2 nak nengok drama Melayu...
Itupun jgn hrp Hubby nak kisah...
Apa dia pedulik???...hehe...
Sgt tak romantik kan???...
Apapun...I love my Hubby so much...

Mau Jenjalan Pulak

Alhamdulillah...perut kenyang makanya suka hati la kan???
Pasnih nak pegi umah kwn bawak Mee Rebus yang Azie masak tadi coz da janji ngn dorang mau bawak ke sana...hikhik ;p
^
^
Agak2 kalo last month peod 20/1-24/1...
Bila lak dtgnya cik P bulan nih???
Moga2 ada rezeki la bulan ni ya...hikhik...
Doa2kan saya ya kwn2 ;p
^
^
K la...nak pegi bersiap jap...
Malam2 sikit la baru kasi update ;)

Mee Rebus Mariiiiiiiii

























Malam semalam da cakap arini na mo makan nasi kan???
Jadik pagi2 da siapkan Kuah Mee Rebus nih...yumyum...
Pastu siap2 ja tadi nak ajak la Hubby mamam...
Sekali intai2 Hubby kat ruang tamu...
Nengok2 Hubby da terlena..huhu
^
^
Ngantuk la tu coz baru ja balik keja jam 7am tadi kan...
Jadik skrg baru siap mandi n trus ngadap tenet nih...
Skrg nih tgh nunggu baju siap cuci dalam mesin basuh auto ku itu...hikhik...
^
^
K la kwn2...
Nak pi pakai baju jap...hehe ;p
Nanti Azie sambung lagi ekk update sampai kwn2 suma naik muntah ya...hikhik ;p

Wednesday, February 22, 2012

Orang Tua Tak Sedar Diri!!!


See...
Nampak sgt orang tua nih tak sedar diri kan???...hehe
^
^
Dia igt dia comei sgt la tu...huhu ;p
^
^
Rupanya nih la gambar yang tuan tanah tu ckp daripada siang tadi...huhu...
^
^
Haiyoooooo...
Kalau ini macam arrrr Puan Ajjjjjjie...
Waaaaa ta lak lugi oooo kalau ar tak lengok u punya gambaqqqqqqq...;p
^
^
Wa tunggu...punya tunggu...
Sekali ini gambaq u kasi tengok....
Wa putung sama u baru u tau....
Bikin ati wa sakit aja u ni...
^
^
^
^
Haha...
Maaf la ya tuan tanah merapu tetengah malam ni...
Aiii...besa la kalo keseorangan nih....
Incik soami pun da lena di buai mimpi...ngehngeh
^
^
Japgi jam 3am Hubby naik keja sampai jam 7am...
Pastu esok kira Offday Hubby la alkisahnya ;)....
^
^
Nak masak apa la esok ehh???
Macam x lalu ja nak makan nasi da...
Mee Kari???...
Mee Rebus kah???....
Spagetthi kah???...
Hahah...esok la pikiaq...
Nanti esok discuss ngn Hubby dulu...hikhik...
Besa la...Yang paling utama adalah perut incik soami....
Bini nih besa ja la...
Bak kata Salih Yaacob.... " I follow "...

Apo Kono Ehhhh???...

Adoiiiii...
Apa la kena ngn SD Card DSLR Incik Soami ku???...
Sampai skrg tak le nak upload...
Katanya nak kena format dulu...huhu...
Ateeee....kang kalo format maka ilang la gambar2 ku yg comei2 belaka pagi tadik....uwaaaaaaaa.....
Sentap ahhhhh akakkkkkk camnih...uwaaaaaaa
^
^
Rugilah u all suma x dpt nengok...
Haha..sila muntah ijau ehh kwn2...hikhik...
^
^
Ujan sgt lebat saat nih....hhuhu...
Nasib ada byk keja yg nak disettlekan nih...
Kalo tak...
Selamat dah ahkakkk ni gi jenjalan umah kwn2 ;p...ngehngeh....
 

Adoi Mak Kau

Ishhhhhh..stress tul la...
Apa kena la ngn SD Card nih???...
^
^
Rugi la u all suma x dpt tgk kecomelan tuan tanah ni menggedik pepagi tadik ;p...hikhik...
^
^
Ni yg buat mood nak update melayang2 nih..huhu...
Stress..stress...
Da la peod masih lum mai lagi nih..hehe 
^
^
Tetiba teringin nak mamam Ayam Panggang lak...yumyum....
Errrrmmmm...sate jugak....yumyum ;p
Nahhhhhh...dtg da Hantu Raya Tuan Tanah nih...hikhik ;}

Lum Mandi La

Haha...jam da pukul 12pm...
Tuan tanah lum mandi lagi...hikhik...
Besa la surirumah kan...hehe
Selagi keja x siap selagi tu la lum mandi lagik....haha...
Ehh...ke Azie je yg mcmni???...ngehngeh ;p
^
^
Ok la..nak pi mandi dulu...
Japgi Azie update manyak2 kasi u all suma bosan ehh ;p
^
^
Gmbr tuan tanah x da lagi...
Takkan gmbr tuan tanah lum mandi pun nak nengok kan???...heheh ;)

Tuesday, February 21, 2012

Sakit Kot

Walaupun happy semula sbb status Nuffnang da kembali seperti asal...
Tapi sebenarnya masih tak ada mood nak berblogging...
^
^
Actually beberapa ari ni Azie tak berapa sihat ;p
Demam sikit2...sakit tekak, selesema, sakit kepala...
Badan sakit2 gitu ;)
Bangun pagi tadi mulut punya la pahit ya amattttttt....
Pastu mood nak masak pun mcm lariksssssssss
Tapi tetap memasak la jugak...
Kena paksa diri...
Ateeeee...perut incik suami mesti la terjaga kan???...
Takkan kita sakit..incik suami pun nak ikut sakit...hikhik...
^
Hari ni cik P masih belum dtg lagi...
Kalo dtg Alhamdulillah...
Kalo tak dtg pun...lagi la syukur Alhamdulillah kan???...hikhik...
^
^

Tuan Tanah Senang Hati

Semalam tuan tanah tak da mood nak blogging kan???...
Arini mood tuan tanah da ok sbb Nuffnang tuan tanah da ke Glitterati Status semula...
Ermmm...tak tau apa sebenarnya masalah yg status bertukar kepada Ordinary...
Musykil...musykil ;p
Apapun sgt puas hati bila semuanya sudah kembali ke asal...hikhik
^
^
Jadi mood utk blogging pun sudah mariiiiii la...
Kalo tak...mmg tuan tanah ni da mencikkkkk da mau berblog...ngehngeh ;p
^
^
Anyway..arini lewat sikit berblogging coz tadi pas buat bekpas Bihun Goreng n mamam bersama...
Hubby ajak pi jalan umah kwnnya di Tanjung Pagar...
Dalam 10lebey tadi baru balik umah coz jam 11am Hubby keja kan???
^
^
Perut masing2 pun da kenyang mamam Bihun Goreng jadi Hubby kata na mo mamam nasi sblm pi keja...
Kami pun kebuntuan mau makan lauk apa arini...
Muak pun adoooo mo mamam nasi..hehe...
X pe la...nanti sebelum Hubby balik keja sebelum jam 3pm baru saya pikir nak masak apa ekkk ;)

Monday, February 20, 2012

Uncle Auntie Rindu Kamu



Uncle Auntie rindu sgt pada kamu Dania ;p
Bila rindu...
Hanya gambar2mu yg menjadi tatapan sayang....
^
^
Kami cuba utk melupakan mu...
Tapi kami tak mampu...
Walau bagaimana kuat kami cuba utk melupakanmu...
Namun wajahmu, keletahmu sentiasa di hati
^
^
Semoga kamu sihat2 selalu ya sayang...
Uncle n Auntie sentisa mendoakan yang terbaik untuk kamu....

Manggis Panjang

Aritu gi umah kawan..
Dijamu la dengan buah manggis...hikhik...
See...the buah manggis...
Lain kan bentuknya???...
Tak mcm selalu...
Ini 1st time jumpa manggis cengini...
Apapun...walaupun berlainan bentuk tubuh badannya...hehe...
Tapi rasanya tetap sama...
Masam2 manis gitu...
^
^
Manggis nih kalo sapa yg ngandung ngidam x kena masa...
Mmg nangis la coz buah manggis ni kan bermusim ;p  
^
^
Ohhh..beberapa hari ni saya ngidam...
Ngidam Nasi Tomato ngn Ayam Masak Merah...
Terus ja masak semalam walaupun bahan tak cukup...
Incik Hubby tambah berkali2 ;p...haha
^
^
Tadi pagi mo mkn Nugget..
Trus pi beli kat pasaraya..hikhik...
^
^
Ermm...saya tak ngandung la kwn2...
Lum pun due peod lagik...
Kalo last month saya peod 20/1-24/1...
Bulan ni x tau la bila hari dia nak dtg...
^
^
Tunggu dan lihat ja la kan ;)

Macam Tepung Gomak

Haha...
Mcm tepung gomak aihhhh si tuan tanah ni...hikhiik...
^
^
X pe la...
Kat umah ja pun...hehe ;p
^

Sbnrnya x tau apa nak update...
Mood berblogging mmg da melayang ntah ke mana...
Mcm malas da nak update itu ini...
^
^
Hahhhhhh...
Biar ja la blog ni bersawang...
Bukan ada sapa yg heran pun kan???...

Cuti-Cuti Kundasang
























*** Inilah Kiram's Village, Kampung Mesilou, Kundasang, Sabah ***

Akhir bulan 2 ni...parents kepada kawan Hubby org Melaka yang kawin dengan org sini tu...
Akan datang cuti-cuti di Sipitang ni...
Jadi dorang plan mau bawak both parents dorang gi Kundasang...
Jadik dorang pun ajak kami laki bini follow juga...
^
^
Hubby kata kalo cuti approve...
Insyaallah la kami follow...
Best juga ramai2 ke sana kan?...hikhik
Kira le la consider honeymoon ke3 dalam 4taun perkahwinan...
Manatau kali nih membuahkan hasilkan...
Org kata tukar angin gitu ;p
^
^
So discuss punya discuss...
Nanti pi Kundasang...
Kami dalam 8org cengitu akan stay di Kiram's Village ;p
Ala...tempat nih pnh kami laki bini pegi dulu...
^
^
Tmpt tu mmg best sbb siang2 pun da buat kami gigil2 kesejukan gitu..hikhik ;p...
Kalo room utk ber2...mcm kat gmbr nih baru RM90 camtu kalo weekend..kalo weekdays RM80...
Yang kat gmbr nih ada 2pintu la room utk ber2...
^
^
Kawan kami tu pulak akan check-in di rumah yg bole masuk 6org arga dlm RM250 weekend, RM200 weekdays...
Nak nengok umah yg bole masuk 6org tu???...Sila click Celery&Tomato Cabin
^
^
Kiram's Village ni atas lagi dari Ladang Lembu ' Desa Cattle '...
Dan x jauh dr Mount Kinabalu Golf Course
Boleh call En. Jamalul di no 0198213443 untuk tempahan ;p
Wahhh...x pasal lak promote nih...hikhik ;p
^
^
Harap2 jadi la percutiaan budget kali nih...
Org kata tak semestinya kena ada duit byk kan baru le bercuti???...
Kalo nak tunggu duit banyak...time bila la kan?...hikhik...
^
^
Kepada yg nak jalan pi Kundasang...
N nak stay kat Kiram's Village nih...
Bole click kat website Kiram's Village

Not In Mood

*** Hrp2 percutian budget kami pi Kundasang awal bulan 3 nih menjadi la...mcm rasa nak bersantai2 tanpa fikir apa2 ja nih...huhu ***
^
^
Arini mood berblogging ilang melayang...
Stress bila nengok status drpd Glitterati bertukar menjadi Ordinary member of Nuffnang...huhu
^
^
Napa ehh???
Takkan saya langsung x le click kat Iklan???
Takkan tuan tanah x le nengok apa yg diiklankan???
Ermmmmm...musykil pula...huhu
^
^

Update Pagi Hari

*** Gmbr ni masa Malam Mesra Sempena Hari Polis taun lepas kat balai...Plan taun ni nak bertudung la...slow2 kan kata org...hikhik ***
^
^
Huh...walaupun x brapa sihat...
Tetap kuar pi Pejabat Pos mengepos minyak yg jiran lama beli drpd Azie secara on9...
Lama pun x jumpa jiran tu...
Baru je bersua semula melalui FB last year...hikhik...
^
^
Pas gi Pejabat Pos trus pi Bestamart@Pasaraya la apalagik...
Teringin rasa nak makan Nugget tu yg pi beli sebelum balik rumah...hehe...
Beli sos cili kimball, thousand island brand Telly, nugget saudi, beli telur 10biji & UPT...haha...
Cecah dekat RM30 la jugak...hikhik...
^
^
UPT tu saja je beli...
Hobby kot...hihi ;p
Kalo ngn Hubby..Azie tak beli coz Hubby bising sbb selalu sgt beli tak tentu hala...haha
^
^
Last month peod ala2 manja 20/1-24/1...
Ujung bulan la baru check kan??? ;)
Kwn2 yang singgah di sini doa-doakan la ya...
Moga2 taun ni sebelum menginjak ke 3series next year...
Impian utk punya baby tercapai...
Amin Amin Amin Yarabbal Alamin ;P 

Sunday, February 19, 2012

Ahad Yang Biasa2 Aje

Hari Ahad yg sgt bosan...
Maybe sbb x brapa sihat kot jadi byk tido drpd berjaga...
Kepala mcm tingtong...
Ni baru mcm ok sikit tapi kepala tetap mcm x sedap gitu
^
^
Mungkinkah aku akan kedatangan period???...
Tak pasti la pulak coz selalu kalo dtg peod pun x da tanda2 melainkan 1st day tu sedikit senggugut...
Cuaca yang tak menentu mungkin adalah satu faktor juga kot
^
^
Walaupun tak berapa sihat...
Tak terfikir utk mamam ubat selagi peod belum due...
Harap2 bulan@tahun nih ada la rezeki...
Sebelum umur masuk 3series next year ;p
Aminnnnn...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...