Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, February 19, 2012

Jujur Aku Dayus Lagik..hihi


Drama Jujur Aku Dayus lakonan Nora Danish n Beto semalam cukup hebat kan???..hiihii
Ermmm..mana tak hebatnya kalo time cita tu tgh on..time tu jugak ramai yg tertanya2 bukan saja di rumah tapi juga di FB...
Sumanya pakat confuse...haha...
^
^
Kira cita nih bukan cita drama yg  selalu2 kita tgk la...
Selalunya kan kita da dpt agak...
Apa akan jadi sbnrnya dalam cita tu...
Tapi cita nih seriusly...UN-Predictable gitu kan???
^
^
Apapun mmg best drama Jujur Aku Dayus nih...
Sangat byk pengajarannya...
^
^
Jom kasi highlight apa pengajaran dalam cita nih...hiikhikk ;p
a) Susah dan senang...sakit dan sihat..suami isteri harus sentiasa bersama
b) Sesiapa saja boleh berubah ke arah kebaikan
c) Kepada wanita...kalo minum di mana2 aje...jgn tinggalkan minuman anda...ini paling penting
    tau...Jgn ambil remeh isu mcmni....kita kena berjaga & sentiasa berfikir -ve juga dalam hal 
    mcmni...
d) Sekiranya ada apa-apa salah faham...suami isteri kena duduk berbincang, jgn duduk diam coz 
    akhirnya akan merenggangkan hubungan...
    Contohnya dalam drama nih...
    Si Beto igtkan bini dia curang psl nampak bini dia tido ngn laki lain atas katil dorang...Padahal
    sbnrnya si bini tu dirogol tanpa sedar coz bekas pakwe dia tu buh something kan dlm air tanpa
    dia sedar.... 
e) Kalo fikiran tak keruan...susah ati ke sedey ke apa...jgn la bawa kenderaan ehh coz kalo hilang 
    fokus dalam pemanduan mmg kemalangan la jwbnya....
f) Kalau pada pihak Suami...jgn mudah melafazkan cerai...apa-apapun kena bawa berbincang
   dulu. Kalo ada keraguan better kenalpasti dulu keraguan tu sebelum melafazkannya...
g) Kaum perempuan...jgn takut utk laporkan pada pihak polis kalau diri anda disalah lakukan...
^
^
Haha...byk ehh pengajaran buat kita semua...
Sbnrnya byk lagi pengajaran dalam cita nih cuma x larat nak uraikan ja...hikhik....
Kata dulu masa sekolah amik Kesusasteraan Melayu...haha ;p

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...