Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, August 27, 2009

Adakah anda semua sudah terliur???

Tajuk n3 yg sungguh naughty kan????
^
^
Seperti yg telah dijanjikan dengan Loveaqsha...
Saya telah pun menyediakan
Sambal Udang+Kerabu Mangga...
^
^
Settle da :p
So dekat berbuka nanti...
Goreng Cempedak pulak......
Yumyum....
^
^
U all semua...:)
Apa menu anda berbuka nanti???
Mesti ramai yg dok fikir apa nak masak berbuka nanti kan???
Hehe...




Menu Berbuka Smlm


Ini je menu berbuka smlm...
TomYam+Ikan Kembung Sweet Sour...
Oppsssss...
Cempedak Goreng...(cempedak mak yg kirimkan masa kakak balik kmpg last week)
Cedap tau cempedak tu...sweet je.....
Arini nak goreng lagik la...
^
^
^
Arini Loveaqsha ajak berbuka umah dia...:)
Besh...besh lagipun da buntu apa nak masak arini...
^
^
Oppssssssss lagik...
Arini saya still x gi keja coz Hubby still x sihat lagik...
Saya pun still x sihat maaa.....
Pagi tadi pas makan sahur nak gosok gigi...
Kuar da apa yg saya mkn...
La nih...
Mmg perut tgh sakan nyanyi lagu KERONCONG UTK ANA la :)
Tapi still sihat utk berblog ...wakakaka
^
^
Memandangkan Loveaqsha nak masak Masak Lemak Cili Api+Kacang Panjang so sesuaila kiranya kalo saya buat Sambal Udang gitu...
Kalo ada ikan besh2..le kita bakar n buat air asam kan???
Wah...terliuq da nih....
^
^
Loveaqsha,kang aku buat Kerabu Mangga+goreng Cempedak sekali...
^
^
Mesti ramai yg terliuq dgn menu kita nih Loveaqsha(puiiii...perasan sehhhhhhhhh)

Wednesday, August 26, 2009

Nak Tayang Baju

N3 tayang baju baru :)
^
^
Layan je la walaupun x sepenuhnya....
^
^
Tapi tu la...
Kalo da tubuh badan tu ngalahkan model...
Pakai apa pun x cantik...
Mcm la model kat bawah nih...:p
^
^
Tapi apa yg penting...
Dalam diri tu mesti ada rasa CONFIDENT...
X gitu kwn2?
(sila abaikan kechubbyiannnn ku itewwwwwww)

Gmbr taken masa nak gi class pagi smlm...
Sementara tunggu lif yg lembab itew!!!

Mengidam

Setuju x kengkwn,bulan posa nih ada saja la makanan yg diidamkan???
^
^
Ke saya je camtu???
Hehe...
Tapi kali nih x la byk sgt makanan yg saya idamkan coz x sgt ke bazar ramadhan...
^
^
Aritu saya idamkan ikan bakar...x kisah la ikan apa pun...
Tapi hampeh je org meniaga nih...
Tau nak untung je...
Kononnya ikan bakar padahal ikan kukus......
Da la kicap cicah x best...
Abisnya saya buat kicap senirikkkkkkk....
Lagik masyuk....
Drpd hanya kicap..potong cili,bwg sajorkkkkkk...
Kalo kwn2 nak try...
^
Bwg putih+bwg besar(bwg kecik pun bole)+cili padi...semua bhn2 nih agak2 je tau...
Blend sekali ngn kicap...
Bila da blend...
Masukkan gula agak2 jgk...
Pastu perah limau sikit...
Kalo x da limau...
Masukkan cuka sikit...
^
Mmg best rasanya....
X caya cuba la...


Smlm saya kirim pada Loveaqsha belikan Murtabak nih...
Teringin lama da tapi area umah nih x da lak jual...
Anyway,Thanx sgt2 to Loveaqsha :)

Huru-Hara Geng

Inilah mereka2 yg sering menghuru-harakan class...
Dorang gelarkan saya terutama si Rafi "Mamarazzi"
Coz saya telah menguploadkan gmbr Rafi menari di dlm n3 saya yg lepas.... :)
Ecececeh...posing cute ye ko Rafi....





Nak Apply Polis

Mesti ramai yg t'kejut ngn n3 saya nih...
Ye la...Ngan keadaan fizikal saya...
Mmg x layak langsung la nak apply...
Awal2 mmg reject lah..... :)

Actually Hubby saya yg nak apply nih...
Sebenarnya Hubby nih mmg minat ngn kerjaya sebagai polis sejak drpd bangku sekolah lagik...
Sebelum kawin da byk kali hubby nak apply...
Saya la org yg semangat isikan borang utk hubby dulu...
Tapi bila nak submit borang...
Asyik x jadi je...
Pasalnya...
Saya la punya pasal....:)
Coz masa tu kan x kawin lagik...
Mcm2 yg bermain difikiran...
^
^
Tapi kali nih saya x kan halang lagik...
Coz utk masa depan we all jgk...(dulu x mau fikir pasal masa depan...teruk tul la saya kan???)
Insyaallah kalo Hubby saya dapat...
Alhamdulillah...
Apapun kali nih kena teruskan jgk ke arah itew...
^
^
Polis pun da banyak da benefit yg adooo...
Di samping Hubby dapat mencapai cita2 yg x kesampaian sebelum nih...
Dapat jgk menjamin masa depan dan menstabilkan ekonomi rumahtangga kan???
^
^
Hope kwn2 doakan semoga Hubby saya akan mendapat peluang nih ye :p
^
^
Kpd sesiapa yg berminat...
Cpt2 pergi ke Balai Polis berhampiran dan dapatkan borang nih...
Coz tarikh tutup 31/8 nih...
Da x lama da...
N jgn lupa bwk sijil SPM/STPM/DIPLOMA/IJAZAH anda...
tapi jawatan yg dibuka setakat nih hanya la jawatan Konstabel...
Atas nasihat Paksu saya yg berpangkat Sarjan..."mula drpd bawah" n "bila da masuk polis,sng nak naik...coz ada exam n promote drpd org atasan"...
^
^
Paksu saya Sarjan SB(Special Branch)...gaji RM3k lebih+cola segala bagai mau RM4k lebih...
Pendek kata...Gaji polis tinggi da skrg...elaun la...cola...la...segala mak nenek ada...
Cuma 1 je...
Bila masuk polis...
Niat mau baik...
N pesan saya pada Hubby...
Saya x mau Hubby terlibat ngn rasuah segala bagai...
Coz niat kena baik maaaaaaaa....baru berkat......
^
^
Kalo Hubby dpt training...Tinggal sorang la saya.....waaaaaaa....(ecececeh...mcm la da dpt..)

Hubby x cihat...Saya pun...

Since smlm Hubby x sihat...
Me too....
Waaaaaaaaaa...
Tension betul...
Tiap ari rasa nak muntah tapi still nan ado berita gumbira.....
^
^
So arini saya x gi training la...
Jaga Hubby x sihat...
Hubby mmg susah nak sakit tapi kalo sekali sakit...
Camni la keadaannya+keadaan kesihatan saya yg x mengizinkan...
Dugaan betul....

Monday, August 24, 2009

Day2 Posa

Ini menu berbuka utk ari ke 2 posa...
Arini da day4...
Saya still update day2 punya menu...
Layan je la ekk...
Asal berupdatekan????
^
^
KFC yg digoreng seniri+Sambal Sotong+Sayur Paprik...
Gmbr Sayur Paprik nan ado coz x tau apa prob ngn server...
Asal upload je prob...
Nyampah betul...!!!!
^
^

Sunday, August 23, 2009

Menu Apa Berbuka???

N3 kali nih...Gambaq x dak ehhh........Coz mood non adoooooooo....
^
^
Smlm menu berbuka kami Laki Bini adalah....
Masak Lemak Cili Api Udang ngn Kacang Panjang
Tempe+Kentang+Ikan Bilis Masak Cabai
Ikan Kembung Goreng
Itu saja menu berbuka...
Very d simple-dimple...
Pastu ptgnya tu ajak Hubby gi beli kuih-muih kat bwh umah...
^
^
Menu arini belum sure lagik apa yg nak dimasak
Tapi mulut nih mcm terasa nak masak Kurma Ayam :)
^
^
Terasa nak mkn Ikan Bakar pun ada.... :)
^
^
Tapi yg x beshnya...
Posa kali nih...
Pagi pun da terasa lapar...
Rasa nak termuntah pun adooooooo....
Adoiyaiiiiii....
^
^
Pagi nih bangun siapkan sahur kul 4am...
Berpusing2 kepala....
Macam gasing daaaaaa...
Mcm nak demam pun ada...
^
^
Esok kalo x ok...
Harus ponteng gitu...
Tapi bosan lak dok umah sengsorang.......
^
^

Ari ke-2 posa...

Pic taken dr atas umah saya... :p
Tingkat 11 lagik....
X meriah kat sini coz x da bazar ramadhan...
^
^
Kan best kalo dok kt umah mak kat Greenwood@Gombak...
Sana bazar ramadhan mmg meriah ya amat...
^
^
^
Dulu2 bolan posa meriah bila suma ahli keluarga berkumpul...
Tapi skrg dah x mcm dula terutama 2taun yg lepas...
^
^
2taun lepas saya berbuka posa ngn Abah...
Almaklumlah time tu handle biz dobi ngn Abah...
Mak pas balik drpd keja trus berdesup balik umah sbb adik2 kat umah la katakan...
^
^
Taun lepas pulak ngn adik saya...Si Ina tu...coz handle dobi ngn dia...
Mak Abah pulak da menetap kat Taiping...:(
Ngan Hubby pulak...
Ari Sabtu ngn Ahad je dpt berbuka dgn Hubby coz Hubby mmg keja tghari sentiasa...
^
^
Tapi yg best taun nih coz dpt berbuka posa ngn Hubby..
Hubby pun da dpt keja baru n normal shift lak tue... :p
^
^
Tapi kan....
Haaaa...Ada tapi lagi tu....
^
^
Sunyi la berbuka posa taun nih...
Walaupun dpt berbuka dgn Hubby tapi rasa sunyi tu tetap ada....
"Napa ekk B???"
^
^
Time nih jgk la we all laki bini dok terigt2 Mak Abah n adik2 memasing kat kampung...
"Apa la dorang makan kat sana???"(perbualan we all laki bini)
Saya SMS Abah n Abah reply...(kredit non ado mau call maaaa)
"Wslm,biasa aja"
^
^
Trigt jgk saya pada adik saya Ina di Uniten,Muadzam Shah...
Dia bukan pnh berjauhan dgn family...
Taun ni 1st time dia berjauhan dgn family
n...
1st time jgk berposa di tmpt org...
^
^
28hb nih si Ina nak balik sini...
Cuti kan sampai 31hb...
Besh...besh...
Meriah sikit berbuka nanti...

Saturday, August 22, 2009

Pesta Muda-Mudi...wahwah.....

Im sure smlm kebanyakan kita2 tentunya "bermakan-makan'an"...
X gitu???
Apa punya ayat la kan!!!...
^
^
Yum...Yum...
Menu kami besa2 je...
Suma siap dr ladangggggggg...
^
^

Wah........
Mmg semakin gebusssssssssssss saya...
^
^
Tapi sbnrnya corak baju tu yg buat saya nampak lagi gebussssssss tau...
Ke Irwan yg x pandai nak shoot pixa nih?????
^
"Ceh......tetap mau cover tueeeeeee :p"
Gebu pun gebu la.....



We all main2 belon cam kanak2 ribena yg cute sementara nunggu all d guys balik drpd sembahyang Jumaat
Uishhhhhhh....Mmg lapar x igt tunggu dorang balik...
^
^
Pkl 3 baru they allzzzzzz balik...
Mmg x patut!!!!
^
^
Dorang masuk je bilik terus kami2 yg pompuan bedal makanan....
Lapar sehhhhhhhhhh...
Ada yg sampai gastrik nunggu...
Da tu pulak dak2 lelaki itewwwwww le buat x heran mau makan....
^
^
Rupanya dorang gi mkn nasi kat kedai bwh sebelum gi sembahyang tue....
Patut la lama nunggu!!!!!
^
^
Yoyo oooo je dorang tu...
Hampeh kelapa betuiiiiiiiiiiii

Nih masa quiz dijalankan oleh Madam Fauziah...
Denda time lorrrrr..
Rafi didenda menari Hindustan gitu....
Tapi time nih belum menari lagik coz malu menguasai diri la katakan... :p
^
^
Nak tau siapa punya idea????????????
Org itu semestinya saya dan Ida larrrrrrrrrrrr.....

Ha.........Nih aksi Rafi menari........
Comel betui tgk aksi2 Rafi nih...
Dia mmg nampak cute bila menari....

Ni pulak...
Turn Am...(Am sdg tunjuk ke arah saya coz dia x mau saya amik gmbrnya itewwww..."x kira...aku da publish kt blog aku nih Am....Jgn Marahhhhhhh ha...tapi syg coz x dpt nak shoot masa ko mnari....cun arrrrrrrr ko menari Hindustan......")
Menari berpasangan ala Hindustan jgk...
Le Pilih sapa pasangan....
Lupa nak stated betul2 part pasangan tue...
Da saya yg kena..........
Tapi nasib Madam Fauziah telah menyelamatkan saya.....:p hehe....
"Sorry la Irwan...Rafi....x menjadi ar korang nak kenakan aku"
^
^
Nak tau denda nih sapa punya idea?...
Saya la org itewwwwww!!!!!
Naughty kan saya??????....
^
^
Pixa bwh nih pulak...
Irwan didenda menyanyi ala2 sengau gitu......
Mmg lawak gila.............
^
^
Conclusionnya...
Smlm mmg havoc gila the whole day...
Mmg x kering gusi dibuatnya.........
^
^
We all plan nak berbuka posa reramai nanti...
N another plan...
Gi picnic maybe...
^
^Nanti kita discuss ekk kengkwn........ :)


Suka this sweet gurlz

Besa la kalo org x da anak nih...
Suka la nak melayan anak org tu...
Anak org nih...
Anak2 dlm pixa di bwh itu adalah anak kpd kakak yg menjaga kedai baju di bawah opis saya :)
^
^
Actually saya berkenan ngn this gurlz...
Looks so sweet maaaa with her chinese look itew.....
Umur 4taun...Panggilannya Baby.....
^
^
Yg belakang itew adalah abg kpd Baby...
In reality...
Ku semangattttttttt badannya...
Tau x apa dialog Baby yg buatkan saya ngn kengkwn tergelak sakan???
^
^
"Auntie...nak belon lagi 1...Si Gemuk tu nak"
Hehe...Lawak betul....





Nih Auntie yg lelebihnya.... :p

Pose drpd Baby....

Sweet in Pinky right??????????

Thursday, August 20, 2009

Layan je la ekk....

Hehe...
Mesti ada yg nyampah asyik tgk muka saya je kan???
Ok la...layan je la pixa2 nih ekk...
Idea nan ado mau karang ini cerita......



Kelas mmg relax dgn Sir Gunasegaran...... :P
Boy&Yan melayan Sang Komik....

Boy yg tingkahlakunya looks like my adik lelaki lorrrrrr
^
^
Muka pun ada iras2 sehhhhhhhhhhhhh....

Nampak seats yg tidak berpenghuni itu???
^
^
Nak tau mana ilangnya dorang suma???
^
^
Mereka bukanlah diculik atau disorok oleh hantu.....
Tetapi mereka telah memboloskan diri mereka ke
KARAOKE...
Ada ka patut kengkwn????
^
^
Saya mau follow dorang tapi nanti Hubby saya marah pulakkkkkkkkkk...heheh:)

Im Corry........ :)

Im corry...(adakah kecomelan saya ini mencuit ati anda???nak muntah dibuatnya...kankan????)
Lately mood nak update blog amatlah "hampagas"
"X mampu nak merapu meraban lagik!!!!..."
Idea pun x tau lari nyorok celah mana....
Rasa letih ya amat padahal kerja ku bukanlah Si Tukang Besi...(saya merepek lagik...)
^
^
^
Ish...
Apa la yg saya merepek nih...
Saya pun x tau...
^
^
Bosannya...........!!!!!!!
^
^
Tapi satu SMS drpd Hubby ku siang tadik buat hatiku berbunga2....:)
"B,org nak anak laaaaaaa....nak ada baby..."
^
^
Sayupnya ati....(waaaaaaaaaaaaaaaaaaa)
^
^
Tada..Ini menu arini...
Kupang Masak Sos Tiram+Sambal Petai(my Hubby's Fovourite...)+Telur Masin
^
^
Actually Sambal Tumis tu lauk ari Isnin... :)
Lauk lebih...x kan nak buang pulak....kan????
Membazir tu kan amalan syaitan.................!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...