Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, March 27, 2012

Tak Mampu Ku Teruskan

Azie mmg idamkan anak kembar...dapat ngasuh baby kembar yang baru 10bulan arini mmg satu pengalaman baru n seriusly sgt mencabar terutama fizikal. Terasa sakitnya belakang n pinggang coz dukung 20kg...10kg each baby girl kan...hehe...Walaupun x larat tetap rasa happy sbb ada pengalaman mcm ni tapi terpaksa surrender sbb mmg x berdaya sgt...Inipun atas nasihat incik hubby sbb katanya saya sgt penat walaupun saya x ckp pada dia....hikhik...apapun sgt rasa bersalah pada akak n abg tu tapi Alhamdulillah coz dorang memahami sbb kata dorang...dorang seniri pun merasainya. This week akan ttp jaga this twin sementara dorang cari pengasuh baru. Apapun sgt salute mereka2 yg beranak kembar sbb mmg betul2 mencabar mengasuh anak2 kembar nih tapi Azie tak menolak kalo Azie ada rezeki dpt anak kembar ;p...
Sebelum Hubby gi keja jam 7mlm tadi..Hubby kata kalo tak larat bagitau la akak n abang tu...Tapi Azie diam...pastu Azie cakap...tak pe la...at least ada gak duit seniri..tak yah la nak susahkan papa sgt...Pastu lagik Hubby cakap...papa mampu lagi nak sara mama...kalo nak ngasuh jugak...jaga ja la anak cikgu minggu depan...budak tu da setahun lebey..da jalan da pun...senang nak jaga...





Bukan apa kwn2...bukan Hubby Azie tak suka ngn baby cumanya maybe Hubby sian kot tgk Azie jaga kembar tu...itupun nasib Hubby keja 4jam ja pagi tadi kira le la dia bantu Azie ngasuh tadi...Azie mmg suka nak ngasuh twin tu tapi mmg terasa tak mampu sgt...Ya..mmg bukan mudah nak ngasuh baby kembar nih....bila sorang nangis..japgi lagi sorang nangis...pastu sorang da tido...yg sorang tu nangis...da bangun pulak baby yg tgh tido tu...seriusly..rasa insaf sekejap....Mmg tabik spring pada mereka yg beranak kembar nih....Sgt2 mencabar. Apapun..satu pengalaman yg sgt indah gitu walaupun sakit belakang da ketara sgt nih....silap2 x bangun pagi esok..hikhik...Anyway..berharap moga2 Allah berikan Azie kekuatan utk ngasuh twin nih beberapa hari ja lagi dalam minggu ni...Sian jugak kat akak n abg(rakan setugas Hubby tapi abg tu polis trafik..kalo nak kena saman...dtg Sipitang..nanti Azie suh abg tu saman kan...hihi..x pasal2 kan???) tu...huhu...Slalu akak tu ngasuh seniri tapi sebab sekarang dorang da meniaga buah-buahan tu yg suh Azie jaga tu...Sebelum ni kan nenek twin yg jaga..faham2 ja la...Azie yg usia sedang2 ni pun rasa x mampu inikan pulak nenek si twin nih...hikhik...Apapun...pengalaman yang tak kan Azie lupa sampai bila2 ;p

5 comments:

  1. comel je baby twin tu...wah pengalaman mencabar ek kalau jaga anak kembar ni...meh chinta urut2 bakang tu meh...cian dia

    ReplyDelete
  2. hurm...mmg mencabar sungguh... but u did it Azie!
    i salute u Azie!
    tak mampu pun... seminggu ni juga la bertahan... tabah nya Azie, kalo tak, mesti update blog sokmo, heee~ take care n take a rest tau!

    ReplyDelete
  3. best nya ank kmbar..comeyy
    hubby ain baru ckp kwn polis
    dia pun baru dpt ank kmbar ;))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...