Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, March 18, 2012

Kisah Mangsa Rompak

Aritu kat entry Igtkan Abah Mak
Adakan Azie share yang kat tmpt Azie ada kes rompak dan mangsa belum ditemui lagi kan???...
Utk info...mangsa telah ditemui tapi da jadi mayat la alkisahnya...huhu...
^
^
Sian Uncle berbangsa Cina tu...
Dia driver teksi...
Masa ari yg dia ilang tu....
Bini dia call ka dia yang call bini dia...x pasti bab tu...
Kiranya family dia tgh tunggu dia balik sbb that day adalah ari jadi Uncle tu...
Uncle tu kata dia nak antar penumpang last ke Beaufort pastu nanti dia trus balik...
Azie agak maybe penumpang yang dimaksudkan itu adalah si 3 org OKT ( Orang Kena Tuduh ) tu la... 
Sian kan???Benda nih jadi masa arijadi Uncle tu...huhu
^
^
Selepas di siasat oleh pihak Polis...
OKT pun ngaku dan bagitau di mana mayat berada...
Mayat tu ditanam dekat Pantai Sawangan yang terletak kat Kuala Penyu...huhu...
Tempat tu x la jauh sgt dr tmpt Azie nih...
^
^
Suma tu da dicatit n under Akta 302 Gantung Sampai Mati...
Kalo Azie x silap dgr la apa yang Hubby cita pada Azie tadi....
Hubby kata muda lagik budak2 tu...huhu...
Budak2 Filipin gitu...
^
^
Jadi kwn2...lebey hati2 ya sbb jenayah tu ada di mana2...
Semoga kita semua dilindungi drpd segala bencana...
^
^
Azie share cita2 mcm ni kira mendedahkan rahsia kerajaan ka???...
Takkan???...Kalo ni pun consider mendedahkan rahsia kerajaan abis mcm kes2 yang kat berita tu x kan la mendedahkan rahsia kerajaan juga namanya...
Sharing is caring maaaaaa....
Lagipun kat FB tadi..rupanya da ramai org awam kat sini yang tau pasal kes nih..
Jiran2 Azie pun rupanya suma da tau...
I yg bini polis pun tau2 cengitu ja...
Tadi pagi baru Hubby cita sumanya...
Kiranya baru la tuan tanah tau psl kes nih...tak la banyak sgt pun...hikhik
Kira ada someone kat FB tadi lagi advance drpd bini polis nih tau..haha...
^
^
Bukan apa...
Walaupun Hubby I polis...
Tapi dia jarang cita pasal urusan keja dia pada i gitu...hikhik...
Azie pun x suka nak tanya2 dia sangat sbb nanti kena marah pasal sibuk2 sgt...ngehngeh ;}
Tapi kes yang nih kan suma pun da tau..
Tak kira polis ke x polis sumanya da tau kat sini...
Rasa2 tuan tanah nih la org yang paling lewat sekali tau pasal kes nih...lalallaa...

5 comments:

  1. betul rupanya..tdi kami p sawangan.x kami tau2 eh ada kes tu..apa2pun.bru je follow blog nie.saya org bft..:)

    ReplyDelete
  2. akak rasa dik maybe dorang tanam yang dekat ngn kiaru tu..bukan yg betul2 di jeti tu...akak n hubby org semenanjung..hubby akak bertugas di balai sipitang...salam kenal ya dik ;p

    ReplyDelete
  3. ya kak..salam kenal jua.sy dr bft kak.tp hub tu be org kp..he

    ReplyDelete
  4. ooo yaka nana?x jauh la tu kan org beaufort dgn org kp ;p...best juga kp tu...penah juga kami pi tido semalam di pantai sawangn ti..betul2 tepi laut yg kat jeti tu...hikhik..bets juga ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...