Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Saturday, March 17, 2012

Igtkan Abah Mak

*** Missed Mak Abah so much ***...
^
^
Baru ja tadi...
My kakak sms me yang our Maklong kena rompak tadi pagi...
Umah Maklong tu mmg tgh hutan sikit so mmg berisiko la sikit kan sbb jauh dr umah org lain...
Tapi benda da nak jadi kan???
Tak kira la kat mana pun...
Kalo benda da nak jadi tetap akan jadi...
^
^
Kakak Azie cakap...barang2 kemas suma abis + RM200 cash...
Dia kena ugut kalo x kasi...perompak tu nak bunuh...
Jadi Maklong kasi ja la apa yang ada...
Da Maklong sorang je pun kan time tu...
Da sah2 org tua tu mmg takut gila....
^
^
Makanya tadi trus dia suh Mak Abah Azie bawa dia pi report polis...
^
^
Ermmmm...makin menjadi2 la jenayah skrg...
Kat tmpt Azie ni pun ada satu kes culik ke rompak tah...
Mangsa culik/rompak tu pun masih belum dijumpai...
Dorang suspek maybe mangsa tu da mati kot sbb kat teksi mangsa banyak darah...
^
^
See...x kira la kalo kita org kaya ke..sederhana ka...
Kalo ada org yang terdesak...dia hentam ja asal boleh dpt duit...
Tgk tu...orang bawa teksi pun bole jadi mangsa kan???...
Jadi kwn2...sentiasa la hati2 ekk...
Walau di mana pun kita berada...
^
^
Pada yg beragama Islam...sentiasa la amalkan ayat Qursi...
Ayat Qursi tu banyak kebaikannya...
Moga2 kita semua dijauhi drpd sebarang malapetaka...
Aminnnnnnnnn....
^
^
Igtkan org2 yang anda sayang supaya lebih berhati2 k...
Kalo kata perompak mintak barang kemas ke apa ke...
Bagi ja...x kira la walaupun hanya si Zhulian...hikhik...
Harta ke apa bole dicari tapi nyawa???
Mmg x akan ada galang gantinya...
^
^
Japgi nak call Mak Abah...
Tadi nak call tapi dorang bawa Maklong gi balai...
Susah kan nak ckp dlm situasi camtu...huhu...
^
^
Moga2 Mak Abah dan org2 yang disayangi dilindungi drpd sebarang bencana@malapetaka...Aminnnn

3 comments:

  1. Itulah yg plg akak takutkan, kalo citer2 mcm kes rompak ka, samun ka, dan spesis dgnnye, akak mohon pada Allah moga lindungi dan pelihara mak ayah n famili kita, jgn lah ae malapetaka yg menimpa mereka, jauhkanla dari segala kejahatan di dunia ini... Amin.......

    ReplyDelete
  2. amin amin amin yarabbal alamin kak ;p...moga kita semua dilindungi oleh-Nya...aminnnnnnnnn

    ReplyDelete
  3. amin amin amin yarabbal alamin kak ;p...moga kita semua dilindungi oleh-Nya...aminnnnnnnnn

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...