Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, March 23, 2012

Selamat Hari Polis ke -205

Haha..yeye iron baju utk Malam Mesra Ahad 25/3 mlm nanti...
Sekali majlis tu akan diadakan pada 24/4 kot x silap...a month later gitu kata kwn yg tinggal di berek...
Haha..nampak sgt x tau aktiviti balai...
PERKEP pun x pi join...hikhik...(yg bini2 polis...sila jgn tiru mcm i ya..hihi)
^
^
Cuma pagi tu ja ada majlis sambutan...
Hubby tak terlibat berkawad pagi tu coz pagi tu Hubby balik keja jam 3pagi...
Takkan jam7pagi nak pi berkawad jugakkan???..hihi...
Kalo tu mmg malas la nak pi balai pepagi buta...
Sian Hubby i sorang2 kat umah nanti...(haha...alasan x abis2)...

Ni masa lepas kawad passing-out...Sgt happy dorang almaklumlah da lepas AZAB...hihi....
Bukan senang ehhh nak jadi seorang anggota polis...
Merana ahkak tau time Hubby dalam training...
Dok sorang2 kat KL...
Pas balik dr Sabah tgk Hubby tamat latihan tu...Hubby suh balik dok kampung dulu sementara Hubby cari tmpt tinggal dan sbgnya....huhu...
Sedey kalo diigt2 balik...
Pengorbanan tu dikkkkkkkkkk ;p
Ok la...sambung cita ehh....
Malamnya pas majlis tamat latihan dorang ada dinner di Tanjung Aru, KK...
Azie pulak masa tu kat D'Borneo, KK...
Dinner tu utk dorang je la..hihi ;p
^
^
Malam ni la dorang diberitahu di mana mereka akan bertugas...
Malam tu jugak Azie x tido lena bila Hubby sms bagitau yang Hubby akan bertugas di IPD Beaufort....
Kuruskan???...Bukan senang masa dalam training...hikhik...
Kemudian lepas tu baru la dpt tau yang ada perubahan lagi...
IPD Sipitang tmpt Hubby bertugas sekarang...(x jauh dengan Beaufort...dlm 45minit lepas Beaufort sampai la ke Sipitang)
N sepatut2nya Hubby bertugas di IPD Labuan x silap....
Ntah la..x faham mcmana...
Apapun..bertugas mengikut arahannnnnnnn ;p
^
^
Dekat setahun la juga kami terpaksa PJJ...
Tuhan ja yang tau mcmana perasaan ni time tu...
Kalo org x hadap tmpt kita mmg la pandai berkata2 kan???
Tapi apa le buat kan...
Dorang nak duk luar berek pun kena dapat keizinan drpd pihak atasan...
Elaun2 suma lak makan masa nak masuk dalam gaji...
Tak silap 10bulan jugak la tertunggak elaun2 tu....
Harap basic yg x seberapa ja pun...
Nak antar duit belanja kat bini kat kampung lagik...
N mmg x sangka rupanya umah sewa kat Sipitang setanding mcm kat KL arganya...Seriusly maaa....hikhik...
^
^
Begitulah perngorbanan antara suami dan isteri...
^
^
Pejam celik pejam celik...
Da 2tahun berlalu...
Rasa nyesal pulak...
Kalo dulu2 masa muda remaja Azie izinkan Hubby masuk polis...
Maybe skrg da tinggi pangkatnya...
Ya la...dolu2 kan STPM da bole jadi Inspektor...
Ni umur da 29 baru konstabel ja pun...sian Hubby...huhu...
Tak pe la, barang yang lepas usah dikenang...tak gitu???
^
^
Apapun tak sabar nak tunggu bulan 2 taun depan...
Sebab taun depan da sah la jawatan incik Hubby ;p.... hikhik
Tak silap nih dorang bergambar bersama Coach kot...lupa nak tanya Hubby...hikhik...
Ok la...kepada semua anggota polis tak kira apa pangkat pun...
Selamat Menyambut Hari Polis yang ke-205 pada esok hari...
Semoga PDRM akan terus success dalam menjalankan tanggungjawab kepada agama, bangsa dan negara...
Moga semua warga PDRM dilindungi drpd sebarang malapetaka...Aminnnn...
Igt apa..tugas sebagai anggota polis nih adalah sgt2 berisiko tau...
Thats why Azie sentiasa mendoakan Incik Hubby sentiasa dilindungi drpd sebarang bencana/malapetaka ;p
^
^
Sbg wifey kpd seorang anggota polis...
Azie harap ada pihak yang mempertimbangkan soal gaji anggota polis nih...
Ye la..selalu yang diperkatakan asyik2 pasal gaji cikgu tapi tidak ditimbulkan pasal gaji polis sedangkan kerja sbg anggota polis nih lebih berisiko tinggi...
Kerja lebih masa ke..kerja time public holiday ke...dorang mana ada double triple bagai nih tau ;p...
Bila ari perayaan..org lain beraya..dorang mana beraya...mana yang dpt cuti Alhamdulillah la...
Mana yang x dpt pulang berhari raya...
Maka beraya la jauh dr keluarga...
Terigt pulak tahun 20120 tu kami terpaksa raya berjauhan...
Sedey sgt tau ;)
^
^
Ok la...panjang sgt da membebel tuan tanah nih...
Kang ada lak reader2 yg termuntah2 baca blog nih...hikhik ;p

2 comments:

  1. selamat hari polis..buat semua anggota polis di Malaysia. tak lupa juga nak wish kat arwah adik kalau arwah ada lagi sure dia pun sibuk dengan sambutan hari polis ni.. :)Moga polis Malaysia terus sukses!

    ReplyDelete
  2. Mummy Wanna Be...
    Semoga roh adik sis dicucuri rahmat hendaknya...Amin...Al-Fatihah utk arwah ya sis...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...