Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Saturday, March 31, 2012

Gelagat Si Kembar

Mmg best dapat ngasuh baby kembar sbb Azie mmg teringin nak ada baby kembar...
Tapi Azie terpaksa surrender ngasuh this twin baby...hikhik...
^
^
Aritu dapat ngasuh 2hari je pun...
Ikutkan seminggu kena jaga sementara their parents dapatkan baby-sitter baru
^
^
Kebetulan pulak masa ari kedua ngasuh tu pas akak n abg tu pick up kembar nih trus dorang rushing balik kampung coz ada kematian...
Jadi Azie trus la x mengasuh baby kembar nih...
Akak nih ada cakap nak antar juga kat Azie ari yg akak ni meniaga start minggu depan...
Tapi Azie terpaksa jgk terus-terang yang Azie tak mampu nak jaga kembar ni...
^
^
Ya la..next week maybe Azie akan start ngasuh anak cikgu...
Azie takut nanti Azie x menang tangan nak handle...
Bukan apa..kalo sorang baby mmg x da masalah...
Memandangkan ini twin jadi faham2 ja la...
Bila sorang nangis...japgi tak lama..sorang lagi nangis...
Begitu la yg selebihnya...
N Azie juga x berdaya nak dukung coz each kembar ni kan da 10kg...
Kdg2 Azie terpaksa dukung dua2 sekali...
Sakit belakang ahkak nokssssssssssssss...hihi...
Da la cik P belum dtg lagik nih...huhu...
^
^
"Kata nak anak kembar tapi ngasuh anak kembar ni pun x mampu..huhu  " .....
Ini maybe ada kwn2 yg singgah baca skrg ni ada yg nilai Azie camtu kan???...
Tak kisah la apa korang nak cakap...
Ateee...andai ada rezeki Azie dpt baby kembar...tak kan Azie nak buang pulak kan kembar tu???...
Kalo da anak kita...x kisah la penat mana pun kan sbb da tentu2 anak seniri...ngehngeh... ;p 
Mampu tak mampu tetap kena asuh juga kan???...Anak kita bukan anak orang...
^
^
Kalo Azie ada assistant Insyaallah Azie le ngasuh this twin...
Bukan apa..sian pulak kat anak cikgu tu takut terabai pulak dia nanti kan?...
Da la dorang yg dtg dulu nak suh ngasuh kan???...
^
^
Tapi mmg silap Azie juga la...
Azie ingat Azie le manage this twin baby tapi Azie silap...
Apapun..Azie sgt respect dgn org2 yg punya anak kembar...
Mmg sgt bukan mudah utk handle anak kembar nih...
Nak kena jaga betul2 sbb kang fokus kat sorang...sorang pulak jeles...hikhik...
Igt baby x da perasaan ka haaaa??? :} 

*** Kalo nak tau...baby kembar yg muka kecik sikit ni...dia la kakak tapi dia suka kaco adik dia...Kalo baring2 tu pastu sedap2 ja dia landing atas adik dia...Tak boleh bagi dorang dok rapat2...japgi abis mata adik dicucuknya...Da tu pulak si adik tu baik la sgt...kena cucuk mata pun x nangis...baik sgt..kdg sian pun ada kat si adik tu...Adik banyak mengalah berbanding kakak. Ada sekali tu si kakak..susu dia da abis...Hubby kata kakak pi rampas botol susu adiknya...haha...Macam2 gelagat dorang nih....Mmg menghiburkan kalo dorang in a good mood...tapi kalo time buat perangai (besa la budak2 kan...hihi...)...mmg berpeluh ahkakkkkkkkkk nih tambah kalo ahkak handle sorang2 tanpa Hubby....Mmg insaf sekejap la...Rasa nak nangis ngn dorang sekali pun ada..haha...
^
^
Apapun...satu pengalaman baru mengasuh anak kembar nih...
Walaupun mmg ternyata penat ngasuh baby kembar nih tapi tetap happy jugak kalo Allah kurniakan kami zuriat kembar...
Berbaloi la sikitkan walau da tunggu bertaun lama ;p...
^
^

2 comments:

  1. comelnya kembar ni zie....apa2 pun zie ada gak pengalaman ngasuh bb kembaq..cam akk ni...tak kembaq pun dah macam kembaq...heheh...

    ReplyDelete
  2. mmg geram kak kalo tgk twin nih..semangat sangat...hikhik...ne tau sok2 ada rezeki azie dpt kembar kan kak???...hihi...x pe kak...x kembaq tapi mcm kembaq..at least ada gak intan payung akak n hubby akak ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...