Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, July 5, 2013

Rindu Kampung Halaman

Pas Abah pencen Pos Malaysia, kami masih stay di Taman Greenwood lagik...Mak pulak masa taun 2007 baru pencen Amanah Raya Berhad ngam masa ai nikah 2007 tu. Pastu2 baru hijrah balik dok kt kmpg kt Batu Kurau, Perak...Satu kampung d daerah Taiping la jugekkksss…hohooo.…

Umah kt Greenwood tu skrg dlm proses jual. Ada pasangan cikgu yg beli tapi tau je la.…urusan penjualan rumah ni bknnya mcm jual Nasi Lemak...da byk bulan da masih belum settle lagik..huhu…Sabar je la!!! Tapi sbnrnya bukan nak cita pasal ni pun k…hahah

Memandangkan umah ni arwah tokwan n tok da x da…adikbradik abah yg lain pun da ada umah seniri…Sampai skrg la mak abah n 2 adik laki ai dok sini lgpun tanah ni mmg tanah yg abah beli masa abah mula2 menapak dlm hidup. Tau je la org dulu2, gaji bukan besar mana kan tp Alhamdulillah la, ada jgk aset kan drpd takda.

Walaupun sbnrnya sgt sedey trpaksa jual umah yg kat Greenwood tu atas beberapa faktor…sobsobsss…Tak silap umah tu sama umur ngan kakak ai yg sulung iaitu 38taun…huhu *leleh ayaq mata tau…Kami 7bradik membesar dlm rumah tu!!!…hukhukhuk. Mana la x sedeyyy kan? Kalo hubby ai mampu, ai suh hubby ai yg beli umah tu. Emmm, apa le buatkan…trpaksa la meredhakannya…

Ohhh cukuplah cita pasal umah tu..Buat ai sedey jekkk!!! Ckp pasal rindu kampung halaman ni, emmm…x tau la taun ni dpt ke idak beraya kat kampung halaman brsama family trsayang. Kalo tak dpt balik makanya taun ke4 la kami beraya d perantauan…amboihhh!!!huhu. Redha je la kan? Nak buat mcmana bila hubby da join PDRM...Kena fhm2 sendiri bahawa bkn sng nak brcoti2 nih walaupun ada je sesetengah tu yg sng je dpt coti khennn…hahaha… so x pyh la nak ngada2 sgt!!!

Ehhh ok la korang, nanti ai sambung lgk k…Salam Jumaat ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...