Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, April 30, 2013

Buku Nih Buat Ai Stress Tau

Erm..inilah buku d mana trkandungnya nota2 semasa training mengikut kefahaman sendiri makhencik…huhu…Tak sanggup nak tgk sb stress masa training x hilang lagik..huhu. Adakah keja itu nanti sestress spt di waktu training ritu? Wallahualam tp makhencik harap2 x la sebegitu hendaknya. Sapa yg x mo keja kan? Huhu

Tapi x pe la, makhencik try keja dulu tgk mcmana. Otak da tumpul jd ntah bole ke tak manage ngan system tu..kurang keyakinan skt lorrr pastu makhencik mcm x suka job scope keja tu skt coz mcm ada yg bkn keja hakiki tapi trpaksa buat. Kita kena tlg org buat keja dorang even in a limited time tp dorang da tentu2 x perlu buat keja kita. Bkn nak brkira atau nak memilih tapi x brapa brkenan la…mcm x logik di situ…huhu

Apapun, hubby kata keja je la dulu tgk mcmana..Actually kami ada plan nak buka stall burger nanti tp masih dlm perancangan lagik. So tgk la mcmana nanti kan. Nak buat apapun nak kena kaji btl2, x bole gopoh2. Ohh, kalo korang nak taukan…3years ago sblm kami brhijrah ke Sabah,kami laki bini mmg meniaga burger di sebelah mlmnya kt Desa Petaling. Tak caya cuba korang search kt box search kt blog makhencik nih…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sangat Tak Da Hati

Adoi, sgt tak da hati nak keja Khamis ni..huhu. Berat je rasa hati! Mcm lebey suka dok umah dgn mendpt income drpd sumber lain tp halal jekkk…hukhukhuk…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Harap2 Sesuai La Nanti


Tadi baru je beli online, tudung kat sebelah nih...Shantik tak korang???...Harap2 sesuai la hendaknya nanti..Kalo tak..nanti sentap makhencik tau...hihihih.

Malas da rasanya nak melilit pakai shawl pashmina tu tapi nampaknya itu je yang serasi pun buat masa nih. Tudung ni kan mcm cover dada juga so makhencik amatlah suka gitu...I likeeee....heheh...

So tudung...plz la jgn hampakan makhencik ekk nanti setelah ketibaanmu ;)

 


Da Dekat Nak Khamis

Erm…mlsnya nak keja…tulunnnn…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baby Yang Sangat Manja

Lama x jumpa Mummy n Papa Daus kan? So manja trlampau jadiknya Baby Angie…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 29, 2013

Membaranya Nak Mengundi Tapi Hampa

Esok adalah ari mengundi awal bagi polis&tentera serta pasangan tapi nampaknya makhencik sgt kecewa sb x dpt nak mengundi..huhu *sedey tau…hukhuk…Rugi satu undi!!!...Satu undi tu amat berharga ohkae…huhu

Ritu hubby kata ada dorang amik nama n no IC para wifey tp bila makhencik check..alamat mengundi masih kt Semenanjung….huhu. Ermmm…Kalo ada yg menaja balik, nak la jgk tapi 2hb da nak start keja pulak..hukhuk *sambil merenung jauh ke luar jendela…ewahhh…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Angie Nangis Menyembah Bumi

Amboi tajuk makhencik..hahah. Actually tadi pas antar Nasi Lemak kt kedai..balik rumah la kan tp sblm tu…singgah sebelah rumah tgk baby Angie. Rindu kt dia. Mesti la rindu..ngasuh dia dr umur dia 7hari sehingga ngam2 umurnya 10bulan pd 19April2013…

Sampaikan nak balik pun, Angie nangis2 sampai menyembah ke bumi kekdahnya. Sian pulak so x sampai hati, bwk la dia blk umah jap. Sampai umah, melekat je dia..gerak jauh skt dr dia…dia nangis…alolololo. Ni da slamat da dia tido…

Ermmm…Tggu Papa Daus blk japgi, baru antar Angie blk umah dia. Agak2 nak tdo mlm ni kat umah ni pun, bole je. Sbnrnya kan, smlm hubby mmg suh amik Angie jap tp disebabkan ada sdara dorang kt umah so kami batalkan je la hasrat tu...

Sedeynya ati x dpt nak ngasuh da. Tgk la nanti cmana, kalo Mummy x keja blk nanti…Mummy ngasuh baby blk ekk…huhu *lap ayaq mata

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Peplum Yang Tak Sesuai Di Badan ku

Tahap ketinggian adalah seperti pokok yg renek@katid la tew…kalo katid tp bdn kecik molek, comei la jgk kan?hehe…Ini sudah la renek, gendut pulak tu so peplum sgt la tdk sesuai utk makhencik!!! So ada x sapa2 nak beli? RM40 trmasuk postage…cpt2 jgn ketinggalan…heheh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Pertandingan Memancing Kat Esplanade Sipitang

Kalo korang dtg Sipitang, ni la antara view yg korang le tgk kt Esplanade Sipitang..hehe. Actually ni gmbr masa pagi Ahad..sblm p pasar, gigih korang kami laki bini singgah tgk pertandingan memancing…da la x mandi lgk time tu..Pastu sempat jgk shopping kt pesta kt Esplanade jgk pagi tu..haha

Bkn shopping apa pun…just beli skirt labuh nak p keja. Almaklumlah lama da x p keja kan? Hehe…Pastu ada beli peplum tp bila blk umah test pakai…erm, hampa sb x sesuai. Hubby kata x shantik! Sentap makhencik tau,huhu. Ada sapa nak beli tak? Nanti makhencik update kt entry japgi ek..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kita Mamam Kenny Rogers La Pulak

Ritu pi KK...nak mamam Kenny Rogers, skali makhencik derhaka...pi makan Pizza Hut...pastu balik umah da rasa nyesal...hahah..sampai cenggitu tau...kihkihkih...

Jadik masa abis training kat Inanam ritu..Hubby tanya nak mamam apa???...dgn lantas daku berkata..."Nak mamam Kenny Rogers"...laju je tau...x yah fikir2 da...hehehhe....Mcm kebulur bebenor nak mamam Kenny Rogers kan????...mihmihmih *sambil buat muka cute...cute ke???..heheh

Inanam ngn KK mmg x jauh da so menuju la kami ke Suria Sabah...Sampai je Suria Sabah...terus menuju ke Kenny Rogers...x la kan nak shopping ke...window shopping ke...target utama mmg nak mamam KR tu jek...hihihi....



 














Air pilihan hubby adalah....Ice Lemon Tea...Mine adalah Summer Drink...Summer Drink tu actually air Strawberry yang bergas tu + Ice Cream Vanilla je...so korang bole cuba kat rumah k..hihihi....










Ini menu pilihan hatiku..tapi at last ayam tu kasi tukar sama hubby sbb terlampau banyak sgt isi ayam...Me don't like!!!...So kita kasi tukar laaaaaaaaaa....hahaha....

Ini pulak pilihan hati incik suami ku...Perut orang kampung la katakan..mesti nak makan nasi jugak walau di mana berada....


Makhencik pun org kampung jugak cuma orang kampung x sedar diri sikit la...nak makan pasta jekkkkkkkkkkk....hahahha. Tak la korang...ari2 makan nasi what so bosan la kennnnnnn...hihihi
Kenny Rogers of coz la ada muffin...Pilihan makhencik adalah muffin vanilla sbb muffin cekelat da abis...n hubby punya adalah muffin pisang...

Ermmm....itu je kot cerita makan2 yg best sikit kot...Besa la sekali-sekala turun K.Kinabalu...nak la mkn sedap sikit...hihi...

So next time pi KK...apa pulak nak mamam ekk???hahahha....

Makan je ko kan makhencik...hihih


Sunday, April 28, 2013

Malasnya Nak Bekerja

Erm…mengenangkan ari Khamis yg bakal tiba…mak aihhh…mlsnya nak p bekerja…Lama da kan x bekerja so mcm da sonok je dok umah menjadi surirumah…hehe.

Ok la, namo igt pasal keja itu…nanti stress makhencik…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baby Iyan Yang Gebu-Gebas

Ptg2 je kalo free, kami menuju ke umah si SanSan&Am…Apalagik kalo bukan sebab nak menengok Baby Iyan yg gebu-gebas tu kan…hehe

Umurnya baru 3bulan tp badannya sgt menggeramkan kami laki bini..haha…Siankan, asyik je main ngan anak org…huhu…erm…no…no…no…Namo la cedey…cedey…I don't like!!!…lalalala

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Dahaga ABCDEF…Hahah

Dahaga ABC…laju2 p mencari tau…Zaszas je kedai tp hampa ABC adalah so so je...hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, April 27, 2013

Rezeki Lagi

Alhamdulillah, mlm ni dpt Mushroom Soup buatan seniri drpd adik nurse blakang rumah ni sapa lagi kalo bkn si Zira yg kocik molek itu…hehe

Buatan seniri tau korang..bkn yg dlm tin itu mahupun yg serbuk segera. Almaklumlah org pnh amik course culinary atenya masak-memasak kan??hehe

Apapun, tq Zira…yum2 dapnya…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Telur Itik Masak Lemak Cili Api+Tempe Goreng Bercili

Menu arini simple jek…Telur Itik Masak Lemak Cili Api+Tempe Goreng Bercili…
Tadi da antar nasi kt hubby yg sdg tgs di balai…Awal2 pagi hubby da sms suh antar nasi lunch…3ari kan makhencik pi training…Rindukan masakan si isteri la tewww…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, April 26, 2013

Review Pasal DZHotel, Inanam

Maintanance kurang dititikberatkn means tak check lampu rosak ke tak..phone x brfungsi tapi siap ada order menu..ate cane nak orderkan?haha…Sabun nak kena mintak…baru bagi, sabun pun ala2 budget hotel…ermmm…yg plg mengecewakan…??? Stay 2hari tp the next day..dorang x buat cleaning n housekeeping!!! Very bad service tau…

Yg plg suka aircond sejuk gila..antu aircond la katakan..hahah…tapikan korang..selimut da la mcm hotel budget punya, nipis pulak tu…rasa nak cabut je langsir yg tebal kainnya tu…hahah…

Harga mmg la sgt x brbaloi tau dgn accomodation yg disediakan tp receptionist sgt sweet cuma ada sorang reception lelaki yg kekwat lgsg x pandang muka..mcm la ko ensem sgt kan?hahah *sambil libas shawl n sambil menjeling tajam…oh no no no…hehe…itu bkn sayaaaa…

Apapun tq la kpd company krn menaja penginapan makhencik slama 2mlm *mcm la dorang baca blog makhencik kan?hahah

Ok la korang, later sambung lgk…bye korang…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sejam Je Lagik

Yippie…sejam lgk abis la training ni…Makanya lega la rasa hati ni…erm…tp sekejap je la leganya…2hb ni x tau apa nak jadi…Apapun semoga dpt la serasi ngn keja ni…Wait n see je la cmana kan? Ok keja, x ok resign eh?haha…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Last Day Training For Shaya

Kami br3 tp dorang esok last training n keja Isnin ni..Makhencik 2hb br start keja so masih sempat brjimba lg..haha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Dinner Yang Tak Menyelerakan

*Entry mlm smlm tapi lupa nak publish…hahah

Mlm last berada di Inanam..mujur ditemani adik angkat kalo tak mesti idup makhencik kesunyian gtu..hehe

Apapun selera sgt down skrg..Menu yg diorder pun x abis dibuatnya. Kuah rojak yg manis itu langsung mematikan selera yg mmg trsedia kurang…

Tadi lunch pun mkn maggie ja..itupun x abis tau…hukhukhuk

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, April 25, 2013

Makhencik Yang Stress

Pepagi lagi pas brsiap nak ke tmpt training..merenung la makhencik ke luar jendela cuba membuangkan sgala kestressan yg ada. Keep praying moga2 mudah menerima pembelajaran arini. Try to think +ve..

Cuma nak sdpkan hati..dok la igtkan pesan hubby. Katanya cuba je keja dulu nanti, tgk mcmana..kalo tak bole nak p jugak, nanti benti la kan? Yg tu ai sukaaaa…hahah

Bila da dpt keja, mcmni pulak makhencik ni kan? Bkn apa, ai igt clerk biasa je..da la lama x keja kan pastu mcm x le nak adapt ngn proses system yg agak complicated ni. Tu yg stress tu…huhu. Maybe sb da 3taun x keja kot kan?

Best lgk buat nasi lemak n ngasuh kot..walaupun penat tp x la stress sgt mcmni. Erm, tgk la mcmana nanti. Kalo tak le nak pi, ai resign je tanpa brsalah..hahah…

Ok la korang, nanti sambung lg ek. Bye…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Black Out, Air Pun Illek

* Nampak seram je kan hotel nih? Tapi ok je hakikatnya..hehe

Erm…Mlm smlm kan…sejam lebey jgk la blackout kat hotel+x da air.. Stress tau makhencik tp nasib la time tu tetiba ada adik angkat dtg menemani makhencik. Kalo tak, makhencik usung bantal ngn selimut bwk tido kt lobby bwh…tido atas sofa nun..haha…Hoverkan?hehe…

Apapun semoga arini brlalu ngn cpt. Sgt tak sbr nak menanti ari esok. My last day kt sini training kt HQ. Sbnrnya sgt brgelodak jiwa nih. Rasa nak lari blk je sb da dpt membygkn rutin keja yg sebegitu.

Ada juga dgr yg M.I.S Clerk silih brganti kt branch tu tp tggu dan lihat je la. Otak ni mcm da tepu jek. Smlm training pun mcm kebluran di situ. Blk hotel smlm trus call hubby nangis2 tau sb rasa mcm batu besar menghempap kepala ku ni masa training tu..huhu *ce la korang membayangkannya beberapa trtekannya daku saat itu tp tetap control comei n sweet. Korang nak muntah la tu ken?haha…Fedulikks lah…ai tgh dlm kestressan yg tak terhingga nih..hahah

Apapuk, hope arini ok la. Cuba membukakan minda utk menerima pembelajaran arini seadanya. Kalo tak dpt jugak..nanti ptg ai call my hubby nangis2 lagik..haha. Dasar manja org tua ni kan?hehe…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 24, 2013

Last Minute Instruction Yang Buat Ai Nyampah

Tajuk entry yg menggambarkan perasaan makhencik disaat ini tp apapun, senyum tu penting tau korang…Walaupun dlm hati Allah ja yg tau perasaanku *haha…sbnrnya x da apapun tp ai yg kehoveran..lalalala

Skrg mood mmg da lari sgt dgn situasi ini so nanti da ok, I'll update k…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, April 23, 2013

My Eldest Sista n Familia

No idea la korang what to update for today *sambil buat2 muka comei…comei ke?hehe...Almaklumlah x keluar menengok dunia luar la katakan..hehe…Seriusly mood tu mmg nan hado...Tunggu la saat idea tu memuntahkn diri dr ruang otak yg mungkin tgh tepu saat ni..Nanti barulah akan lahirnya entry yg tanpa henti n reader baca pun mungkin le muntah la jgk dibuatnya…hahah *sambil trsenyum seperti kambing yg sdg kekenyangan..bole gitu?hahah

N for now, korang layan je la gmbr2 familia my eldest sista@sulung yg umurnya 38taun ni ek…*perlu ke nak mention umur?haha…ok la, later makhencik update lg kalo ada idea kemerapuan yg dtg k..daaaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baru Rasa Nak Sihat

Erm…baru je rasa bdn nak sihat skt tp timbul pulak isu yg buat bdn rasa x sihat semula…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 22, 2013

Lepaking Jap

Walaupun sakit, kena la senyum kan? Hehe…
Comei tak Kak Ton?…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sardin Suami Ku Cukup Rasa

Gini la untungnya kalo incik somi bole memasak..Kalo si bini sakit, brguna jgk skill memasak incik somi tu kan?hehe…so kpd para somi kot2 yg ada singgah kt blog makhencik nih..kalo tak reti msk, sila blajar memasak ekk…heheh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Uncle Bob In The House

Di saat tak sihat mcmni..nak mkn apa pun da x lalu…huhu
Agaknya la kan…kalo ada org nak banja Pizza Hut pun da x ingin tau ni...*ye ke tu?haha

Erm, korang besa mkn Uncle Bob x? Dap tak? Pada makhencik, better mkn KFC kot..shedap lagi tambah2 ayam dia tu satu da RM6.20 so kalo tambah duit skt da le dpt Snack Plate KFC…lebey berbaloi2…tapi tak salah kalo nak mencuba..Org kata, sedap le mkn lagi tp kalo x sedap consider 1st n last la kan? Hehe

Arini masih x ada selera nak mkn. Moga pekasam yg hubby goreng, membuka seleraku. Aamiin ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Makan Ubat Sampai Lebam!!!

Arini ari ke3 makhencik demam, bdn rasa lemah tp x selemah di ari pertama ritu. Ari pertama ritu langsung nak bgn pun tak berdaya. Baring je makhencik kelesuan tau. Pastukan, Ciritbirit adalah di ari ke2 gtu.huhu. Jgn mimpi la nak main kentut2 manja kelak tercreeet creetko dpt..hahah

Da la kurang selera mkn, mkn pun idok..cirit pulak tu..muntah pun jgk...kalo seminggu camnih mungkin ada harapanku menjadi ramping seperti Rozita Che Wan kekdahnya…hahah

Pastu smlm kan korang, setelah dimarah dan dipaksa oleh pakhencik yg garang itu maka barulah trbuka hatiku nak p kelinik tau..huhu..Maka mendapatlah pemberian oleh doktor tp berbayar ubat2 spt berikut…Ubat Demam/Skt Kepala, Tahan Muntah, Ciritbirit, Oral apatah..sila refer pd gmbr la korang ekk..hehe

Makhencik mls tau nak mamam sb bila mamam je..mula la tekak rasa nak muntah n incik bontot memproses dibawah itu menandakan bahaya akan menimpa gtu tak lama lagik…hikhikhik

Smlm tu kan…sblm doc bg ubat, doc check air kencing makhencik jgk sb da 2bln x peod kan so utk makesure doc bg ubat yg sesuai la tu, menuju la ke toilet brsama doc lelaki itu…Gila ke hapa u allz doc nak ikut p toilet kan?hehe…Ai g sengsorang je la..hahah. Of coz -ve resultnya sb da yakin sgt da pun..hehe…n of coz no regret sb da lali da sgt u allz…hahah

Apapun, hopefully kalo nak demam truk pun biarlah minggu ni je sb Khamis dpn da nak start keja so kalo bole nak la start keja dgn semangat yg membara kekdahnya konon..hehe.

Ok la korang, makhencik nak rest k. Ini pun gagahkan diri update blog demi korang2 yg comei yg singgah kt sini. Walaupun makhencik byk silent reader kat blog ku yg kerdil ini, makhencik sgt menghargai korang tau sb tanpa korang, sapalah makhencik kan? *wahhh,ucapan bajet artis kan?…hehe. Apapun, syg sgt kat korang tau…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, April 21, 2013

Rezeki Orang Sakit

Alhamdulillah…Rezeki org sakit, Choc Cake ngn parutan cheese…dapnya…yumyum..trbuka selera org demam nih..hahah…Apapun setelah mkn ubat tahan muntah, semoga x muntah lg pasni. Yang bengangnya, air tak da pulak..da la ciritbirit nih..huhu…sbr je la…

Kek ni pemberian jiran blakang umah. Adik yg brtgs sbg Nurse di ward bersalin Hospital Sipitang nih. Kira da jd kwn ar ngan makhencik..kwn lepak2 n sembang2 gtu…hehe. Semoga Zira dimurahkan rezeki hendaknya. Aamiin.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...