Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, April 17, 2013

Hubby Kita Buat Chicken Chop

Malam tadi…kami husband n wife yg shomei dinner Chicken Chop…bkn mkn kt kedai tau tapi buat seniri kt umah…hehe. Hubby beli part ayam yg ngam utk buat CC ni pastu buang tulang mana yg patut. Kami perap mcm biasa je..guna rempah,kunyit,garam,tepung,telur,pastu serbuk roti shikit la..hahah. Da siap tu, kalo da nak mkn..goreng la kekdahnya...

Blackpaper Sauce tu just beli yg dlm btl brand LIFE tak silap tapi letak dlm kuali n cairkan sikit. Pekat sgt tak best..hehe. At first nak beli yg brand Knorr..serbuk yg kena msk tp both supermarket unavailable gtu..huhu…but still ok buat cmtu. Genius tak we allz? Haha. Tu la org kata, ada abg Chef tp x mo blajar!!! Hehe…

Pastu goreng fries skt..fries tu beli tau sb tak pandai buat seniri..kalo yg cm wedges tu pandai lah..hehe n Coleslow pulak haruslah buat seniri. Nak resepi tak? Takyah la kot..mesti suma pun tau mcmana nak buatkan?haha

Apapun, Alhamdulillah dgn rezeki smlm. Puas hati kalo buat seniri, cuma nak ngan tak nak je kan? Ni kira mood rajin buat seniri la + jimat la cikit..hehe. Tapi portion yg hubby buat ni besar sgt. Patutnya kongsi pun da cukup tau coz perut ai x la besar mana walaupun ai comel dipenglihatan u allz *tetiba diri sendiri rasa nak muntah tau!haha

Seriusly smlm masing2 mkn tak abis. Masing2 tgl separuh n disimpan rapi dlm freezer nun. Jgn dibuang, sayang tu. Tak elok buang rezeki! No No No..nanti nangis Chicken Chop itewww…hahah

Ok, apa kata jom buat kira2 skt..hehe…Ayam 2part ja RM8+…Fries beli ikut gram RM2.60 tp ada byk lg yg blum goreng, blackpaper sos RM6.20..total dlm RM16.80+ cmtu la..bahan utk coleslow da sedia ada..See, dpt jgk brjimat kan? Kalo mkn kat kedai mau mahal lgk..dgn minuman lagi kan?hehe. Kang tak minum, tercekik pulak..kohkohkoh

Ok la, sekian terima kasih drpd saya..bkn pakar pemakanan..bkn pakar diet mahupun pakar kewangan…lalalala

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

  1. Nasib aku xmengidam tau,lau tak aku nak korang watkan tuk aku dan2 tu gak~
    Pndai2la nak terbang cmner..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..ala, sana merata je bole tuju utk mendptkannya..hehe.ang da tgk date lain ke?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...