Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, April 8, 2013

Hampir Accident Makhencik Balik Tu

Pas lepak Tanjung Aru tu kan..hubby drive utk blk ke Sipitang…Tapi drive sampai Kinarut je sb hubby da ngantuk sgt…So sbg wifey yg cumils lg cute, makhencik take over la pemanduan. Apa adahal..ai kan drifter wanita trhebat walaupun genduts…hehe

Makhencik drive brmula jam9mlm n sampai Sipitang lebey kurang kul10lebey cmtu. Nak dijadikan cita, dkt je dlm x sampai 10minit nak sampai umah..tetiba mata makhencik terpejam n sedar2 da masuk ke lorong brtentangan dan sikit je lagi tayar nak mencecah ke rumput selepas jalan tar itu.

Mujur la ada kenderaan di jalan brtentangan tu tapi masih jauh lg, kalo tak korang imagine la what can happen that night kan?huh…sgt scarry tau korang…sampai skrg still trigt2 lgk the incident…huhu. Da la mlm2 slalu byk treller yg rupa mcm transformers tu…hukhuk.

Mungkin, eh bkn mungkin la tapi semestinya berkat pertolongan Allah la kami trselamat drpd kemalangan yg mungkin brlaku itu. Sepanjang jalan tu, mmg mulut ni x henti baca ayat qursi sambil brdoa semoga Allah selamatkan perjalanan kami pergi dan balik hendaknya.

Walaupun mmg hampir kan nak accident tp Alhamdulillah dgn izinNya kami trselamat juga…Syukur sgt…

Bkn kami x mau brmlm kt KK tp kul 7pagi esoknya hubby naik tgs pastu nak benti rest…Sabah mana ada RNR..huhu. Nak benti tepi jalan? Hutan2 tu der n tak suma area ada lampu jalan pun,huhu…

So korang, kalo driving tu better elakkan drpd kemengantukan k..Nanti ada masa, makhencik cita pasal kemalangan yg kami pnh alami disebabkan mengantuk…Masa tu nak blk kmpg dr KL ke Perak...

Ok la, sampai brjumpa lg k korang...
Nak siapkn Nasi Lemak niaga belah ptg ni…
Babai

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...