Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, April 1, 2013

Pegi Coba Nasib

Hahah...ini pun tau last2 minute ada interview di Pejabat Pendidikan Daerah untuk jawatan Kerani Sekolah...
Nasib la mmg ada salinan sijil2, surat beranak n IC beserta gambar passport ok...tak la rasa stress nak pegi interview...hikhik *itupun nak stress ke makhencik???hahaha...
Dalam jam 9.40am, da pun settle interview..sgt lega ohkae sbb punya la ramai umat yg dtg interview....
Agak2 kalo umur da 30 nih..le x dpt keja tu??? hikhik...Harap2 dorang kesiankan makhencik lantas mengofferkan makhencik jawatan tu kan???hahahah...
Tak la mengharap sgt tapi kalo dpt tu syukur Alhamdulillah la....hihi...

Gmbr tak de kena-mengena dgn apa yg nak di story...hahah
Penat rasa nak mengasuh nih..kalo anak seniri lain cita la kan???...Nak sayang lebey2 pun anak org...uhuhuh...
Nasi Lemak pulak...niaga ni biasa la...ada psg surutnya...
Dua keja yg makhencik buat skrg nih, org kata..kalo x keja...x dpt la hasilnya@gaji...
Tapi kalo keja makan gaji ni confirm2 ada gaji ujung bulan kan???...hihih
Makhencik penah keja seniri n skrg pun consider keja seniri...penah juga keja makan gaji...
Actually mana2 pun ok tapi parents mcm berharap makhencik dpt la keja tu...
Keja kerajaan kan sapa la yg x mau walaupun job yg makhencik interview nih kontrak je...
Maybe dorang kesian kat anak dorang yg sorang ni kot...keja punya la keras skrg ni nak cari duit...hihihi
Hubby pun cmtu jugak maybe sbb dia pun siankan makhencik kot...hahahah...
Tapi suma ni bergantung pada rezeki...ada rezeki ada la kan???..Usaha da..Doa la pulak seterusnya tawakal je la...In Shaa Allah..kalo ada rezeki pasti tak akan ke mana...
Tapi kalo ditakdirkan ini jalan yang terbaik Allah aturkan utk makhencik..redha je la...pasti ada hikmah disebaliknya kan korang???...hihi

Kalo ikut interviewer tadik...beliau pun ckp kelayakan makhencik adalah Diploma, melebihi apa yang dorang nak iaitu hanya SPM saje tapi makhencik x kisah pun...*sedaya-upaya tau makhencik cuba meyakinkan interviewer tu..hikhikhik...sambil lap peluh...hahah
Kalo dpt, syukur sgt sbb sehari RM56 gajinya...ok what kan???hihi...
Ermmm..tunggu dan lihat je la...kalo dlm 2bulan ni x da offer means x da rezeki la jwbnya...
Dapat ke tak dpt..belakang kira...
Yang penting walau apapun sumber pendapatan makhencik *yang halal k...namo yg haremmmmmm..hiihii...semoga makhencik sentiasa dpt antar duit kat mak abah di kampung...Itu yang paling makhencik utamakan!!!...

Ok la..later kalo masih berdaya nak update...I'll update k u allz...
Tak menentu la kesihatan makhencik skrg...kejap rasa sihat...kejap rasa x tapi usually makhencik akan lawan suma rasa yang -ve tu sbb kalo dilayan...mmg aptb...hahah...
Apapun..semoga makhencik sentiasa diberikan kesihatan yang baik selalu hendaknya..Aaminn...





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...