Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, July 29, 2009

Happy tu penting :)

Balik je umah tadik...terus menggediksssssss kan diri ngn camera HP je pun pasal bateri kamera lum charge lagik n pembuka N3 nih,haruslah tuan umah exposekan diri kan???:p...n jgn marah...Kwn2 baru tadik ramai yg x caya umur saya 26 tau coz nampak lagik muda katanya....(sambil sengih2 cam kambing...mcmana ekk kambing sengih???musykilllllllll...musykillllllll)...Jgn jeles ye kwn2......Sekali-sekala nak perasan...x salahkan???
Arini just nak share ngn u all suma yg today is my 1st day joining Train n Place Programme under Kementerian Sumber Manusia...Actually course ni utk 2bln je pun...Elaun RM500-RM800 gitu...Kalo da kawin n ada anak x silap dlm RM800 elaun...kalo x da anak...x tau la berapa elaunnya...X kisah la berapa pun...Daripada x da biar lah ada something utk dibuat.Bosan jgk kalo duk umah je kan???Di samping dpt knowledge...dapat jgk kenal kwn baru...
Azie join programme nih dibawah company K-PINTAR Sdn. Bhd yg letaknya kat Plaza Pantai tue...berdepan ngn Telekom Rebung.9am until 5.00pm weekdays je pun.Sebulan awal we all train kat situ n lagi 1month dorang akan antar mana2 company pastu kalo company tu puas ati ngn keja kita...dorang akan serap terus n let say kalo dorang x serap pun K-PINTAR akan carikan keja utk we all jgk...End of programme nih kami suma akan dpt sijil yg menyatakan we all dah join Government Training so kira cam ada value la cikit :p

Yg berdiri nih our Motivator...Mr.Vasu...x bosan la course nih...Ngn kwn2 yg le ngam walaupun different age...Mmg enjoy...Kelakar betul mengenangkan course tadik...Apa yg penting???KERJASAMA.Nama group kami...WONDER5...bukan WONDERPET ye kwn2...

Kumpulan We've Got It

Ini my group...WONDER5

Ini pulak Success Grou
p
Tapikan............group dorang2 tue x da lagu cam kitaorg...Kitaorg punya lagu cam WONDERPET tuuuuuuuuuu...Ishhhhhhhhhhh...mmg kelakar betul la masa we all buat presentation tadik....

Okla...x mo cita pjg2...Kalo ada graduate/pekerja yg diberhentikan yg nak join...Le ctc K-PINTAR directly ok 03 2284 4148 / 016 216 4148 / 016 213 4148...Dorang ada sediakan jgk hostel sekiranya diperlukan so apalagi...jgn sia-siakan peluang yg ada...Byk info,ilmu n tips2 yg boleh dijadikan panduan...

Monday, July 27, 2009

Cukup la tue...

Balas dendam nampaknya saya nih kan???...
Lama x berupdate...
Skali update mau muntah suma org yg membaca...
Ha...masa nih snap dlm bas on d way balik ke kmpg...
"Best jgk sekali-sekala balik kmpg naik bas kan???..."

Eeeeeeeee...mmg tembam betul saya skrg nih kan???...Adik saya pun ada tegur....
Kalo tembam ada isi...
Best jgk :p....(berangan da nih....)





Hubby yg jual mahal konon...........
^
^
Nih anak buah sulung belah hubby...
Kakak si Aqil.........
Umurnya dkt 4taun....
Sera nama timangannya....



Nih pulak biras saya...
Siti Suhaila namanya....
Panggil Kak Ella je...
Kecik Molek orgnya...
Kalo tgk orgnya mesti x caya umur dia da 28thn...
Sebaya ngn kakak saya kat Banting tue...
Kalo siapa yg slalu pegi TMPoint Taiping mesti akan perasan wanita si kecil molek nih...



Actually gmbr2 nih snap masa on d way balik KL ptg smlm...
Kami tumpang abg ipar n biras coz dorang ke KL pasal Abah biras saya masuk ward kt Hospital Besar Ampang...
^
^
Masa biras bersalin si Aqil bulan 1 aritu...lepas beberapa hari bersalin tue...Mak biras saya meninggal dunia...Sedih rasanya kalo dikenang saat tu kan???
"Kwn2...mari kita sedekahkan Al-Fatihah"
^
^
^
Ok la...sampai sini je la...Letih da nih...Jam pun da pukul 11:12pm......
Nak rehat coz esok ada interview lagikkkkkkk....


Kat kmpg mmg full schedule ...

Kesian kan ini budak???
Muda2 da keja potong rumput...
Tgk tue...suka pulak tu bila dapat bergambar...
Sian budak nih.......:(
Insaf sekejappppp...
Coiiiiiiiiiiiiiiiiii....
Ini my youngest brother looooooorrrrrrrrrr....
Baru tingkatan 4...
Kali nih balik kmpg tgk dia da makin tegap coz dok nyibuk gi GIM...
Tangan pun da berketul2...
Pagi Jumaat pas saya siapkan lauk lunch utk Mom n Dad In Law...berangkatlah saya ke umah Mak Abah saya pulak...Mcm jauh je bunyinya kan???padahal bukannya jauh mana pun... :p Sampai2 je hubby terus memulakan aktivitinya memotong rumput...Hubby mmg ringan tulang orgnya...
"Mcm bini dia ni la kan..."(wahhhhhhh...puji diri senirik pulak tue...)
^
^
^
^
Time hubby potong rumput tu...Mak Abah belum balik drpd kolam ikan coz kena amik adik balik sekolah tengahari tu...
^
^
^
^
Saya pulak...Kilijanya memasak didapur loooooooorrrrrr...Anak mithali la katakan... :p...Ptg tu mak buat bubur durian......cedapnyaaaaaaaa....Smlm on d way balik KL...tetiba lak rasa teringin nak mkn bubur durian lagik....Nak buat la bubur durian esok lusa..... :)
Lunch utk ari Sabtu,Saya ngn mak masak...
Sambal Udang
Masak Lemak Cili Api Telur Itik
Ikan Keli Bakar Cicah Air Asam
Perghhhhh mmg menyelerakan...yumyummmmm...
^
^
Pas mkn lunch tue,apalagik exercise ngn basuh baju Mak Abah,adik2...
Handwash gitu almaklumlah mesin basuh non ado....
Mcm tu lah kalo balik kmpg...
X da nya nak rest2 nih....
Puas kalo dapat bantu org2 yg tersayang....
^
^
^
Kalo kat umah mertua...Kerja memasak je saya buat coz Mak Mertua ada gajikan cleaner memandangkan Mom In Law mmg busy orgnya...Mmg x lekat umah sihhhhhhh...Mcmtu la kalo keja seniri...
^
^
Tapi baju saya ngn hubby saya basuh seniri la coz rasa x best nak suh org lain basuhkan...
^
^
Puas sgt bila dapat masak utk hubby...urus segala makan pakai hubby...(mesti saya dpt masuk syorgaaaaaa kan???perasan lagik tue...)
^
^
Kalo hubby carik lain jgk......Mmg nak kena kerat ANU!!!
^
^
Ptgnya saya sambung menyapu laman...Mana x nya...kan hubby da potong rumput...Dia bagi la pulak saya exercise ptg tue...tapi gilir2 pun nyapu ngn adik...

"Akak sakit pinggang lorrrrrrrr...."

Cehhhhhhh...Alasan betul la....(x tipu maaaaaaa...Tuhan saja yang tauuuuuu...ececehhhhhhhh)


Ptgnya adik pulak sambung potong rumput belakang umah...

Masa hubby potong rumput x sempat nak snap gambar coz tgh sibuk memasak...Mesti hubby frust x da gmbr dia potong rumput...Dulu eksyen sgt skrg hubby pulak yg dok sibuk suh buatkan dia blog....
Haa.....baru tau penangan berblogging nih kan kwn2???......
^
^
Layan pulak ternakan nihhhhhhh...

Kalo bukak je pintu belakang umah...mesti riuh terutamanya Si Angsa tue...
Dia la yg paling kecoh pun.....(DIA???...mmg failed!!!)




*N3 nih x da pix makanan coz takut ramai yg terliur nanti...ececehhhhh :p


Siapa itu???Cuba teka..........

Siapa tu???
Kalo pandai cuba tekaaaaaaaaaaaa....
X yah arr teka2...Sian kat u all nak pecah kepala pikir siapa org nih...Bukan dpt adiah pun kan???
Inilah hubby saya...anak tauke buah limau madu...n...kuih tradisional...
Sempena nak dkt2 raya nih...
Kalo ada yg nak tempah bahulu ke...rempeyek ke...le ar caling2 ekk...
Ecececehhhhhhhhhhhhhhhh....sempat iklan lak tue... :p

Hubby tlg ayahnya kutip buah2 limau madu coz ada org nak amik aritu...
Berbakul2 jgk la buah limau yg dikutip ritu...
Sekali-sekala balik kmpg...Tlg la apa yg patut...Mengisi masa lapang...
Kalo takat nak tido terlentang je...baik x yah balik kmpg kan???...
Byk aktiviti baru beshhhhhhhhhh...

*Sesiapa yg nak borong buah limau madu bole ctc saya jgk... :) Azie 012 634 6852/Hubby saya Firdaus 012 9023 106...Harga boleh runding...


With AQIL :)

Waa....Jgn terkejut ekk...Saya bukan bersama dgn Ustaz Aqil Hayy...Ini anak buah belah hubby saya...Namanya cukup la panjang(trend skrg kan???)...Saya cuma igt Aqil je...Budak ini sgt baik..x byk ragamnya...Very2 good boy loooooor...
Kat kampung ritu...ngasuh Aqil la...sehari je pun psl Sabtu ritu mama nya kilija...Sgt senang menjaga ini budak kicik.... :p

Ok la...layan je la gmbr2 nih...X tau nak cita apa...
Lama da x berupdate...Mengong sekejap jadiknya...
Tenet kat kampung amat la slow...Tension jekkkkkk...x le nak comment kt blog kwn2 pun...


* Kalo nak tau...time nih saya belum mandi lagikkkkk :) (jujur kan???)...pas bekfas terus follow Mak Abah gi kolam ikan keli...

Tuesday, July 21, 2009

Balik kampung........hoho

Kalo baca tajuk n3,sah2 topiknya of coz la pasal nak balik kampung kan???So dgn rasminya...saya nak gtau kwn2 blogger bahawasanya saya akan pulang ke kampung arini bersama hubby ku yg tercinta( tapi kalo tengah gaduh...x cinta arr...bole???)
Balik kmpg naik bas je pun...x sure pukul bapa...tiket lum beli lagi tapi planning belah pagi nih la...Malas nak naik keta....Jimat sikit...& ado lah masalah dalaman yg x dpt makcik nak habaq mai kt hgpa semua....Rohsiaaaaaaaaaaa....(arwah tok suka pronounce camtu...)...kalo hgpa semua dpt tangkap pun apa masuk ceq nih...diam nooooooo...jgn bising2...Kalo ada yg naik bas Transnasional kat Hentian Duta arini...kalo perasan...jgn x tegur tau (mcm la terkenal...perasan betul...!!!)...KL-Kamunting ye kwn2...

X tau la bapa lama nak bertapa kat kmpg...kalo rasa cam best mungkin we all husband n wife akan berpindah dok Tepeng...Tgk la mcmana nanti...Kita manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan segalanya...x gitu???...Hopefully everything will be ok.......


Ok la...kpd para blogger sekitar Tepeng...kalo rasa nak bersua...calling2 la...nih no Azie 012 6346852...Insyaallah kalo x da aral...Le jumpa-jumpaan gitu :p Kalo ada yg rasa nak memainkan Azie,sms yg bukan2...siap arr...Report polis nanti...Manatau ada org2 yg x suka ngn kita nih...kaco2...Silap org la!!!...Walaupun saya nih nampak cam lemah-lembut(wah.....perasan gitu...)...Jgn main2...Amaran di situ...!!!
^
^
^
^
^
^
*Kpd Loveaqsha...
Usah la kau merindui aku tatkala aku x di sampingmu...
Jgn kau tidur x lena kerna mengenangkan ku....
Ecececeh.........
Ada rasa nak muntah x kwn2???
Sila muntah ye kwn2...
Loveaqsha sah2 muntah berdarah baca sajak nan pendek mcm tuan tanah nih (curi ayat kak ieda lagik :p)
^
^
^
^
^
^
*Kpd Kak Cintamanisz...
Ada rasa nak ajak saya mkn2 kat umah akak x???
Muka x malu kan????
^
^
Ok la...kalo kt kmpg ada chance nak mengupdate...Insyaallah berupdate la nanti...Jumpa lagi di lain n3.... :p tatatititutu...........(beg belum kemas lagik nih...kasi kemas ini blog dulu...hohoho)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...