Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, October 1, 2009

Syahdu Malam Raya

Kenapa kdg2 manusia x pandai nak menjaga kata2???
X pernahkah terfikir oleh mereka bahawa kata2 mereka itu akan melukakan hati org lain???
Dan kenapa manusia sering lupa bahawa...
Ajal,pertemuan,rezeki...
Itu semua dtg drpd Allah s.w.t

1situasi di mlm raya membuatkan hatiku jadi amat sayu...
X dapat aku luahkan dgn kata2 betapa hati ku meronta2...
Sampaikan ke saat ini aku jadi sayu apabila mengenangkan kata2 itu...
Di kala aku gembira bermain bunga api&mercun bersama adik2 ku...
Apabila dtgnya makcik ku...
Sdg aku menyediakan minuman utknya&anaknya aka abg sepupu ku...
Kata2 ini yg cukup mengguris hatiku...
"Chik baru kawin aritu,bini dia dah mabuk2...yg hang jgk dok x da"
Terus rasa gembira di mlm raya bertukar menjadi syahdu...
^
^
Hanya mereka2 yg berada di tmptku saja bisa mengertikan...
^
^
Bukan ini pintaku...
Sumpah.....
Siapa yg x menginginkan zuriat???
Sesungguhnya itulah yg aku dan hubby hrpkan...
Kami teramat inginkan zuriat drpd darah daging kami sendiri tapi...
Apakan daya????...
Ini semua ketentuan-Nya Allah Yang Maha Kuasa...
^
^
Terkdg apabila mendpt tahu sesiapa yg baru berkahwin sudahpun berbdn 2...
Lahir kata2 ini drpd mulut ku...
"Bestnya dorang...x merasa dorang umpat keji mcm yg kita rasa"...
Tapi aku mengerti...
Pasti ada sbb-musababnya kenapa begini jalan yg Allah aturkan utk kami husband n wife...
^
^
Kpd mereka2 yg senasib dgnku...
Semoga kita semua sentiasa tabah...
Insyaallah 1 hari nanti kita juga dpt timang baby kita sendiri...
Amin....

5 comments:

  1. bawa bersabar ye dekk.. akak pun ada gak kena masa raya..

    ReplyDelete
  2. tu la kak...sabar je la yg termampu kita lakukan tapi kita hanya manusia biasa...dugaan betul la kak kan???

    ReplyDelete
  3. ain pun kena jugak masa raya ari tu..
    sabar je laaaa kan.. Allah tahu apa yang dia nak bagi dan belum nak bagi..

    ReplyDelete
  4. Mulut tempayan kiter boleh tutup... sabar jer la adalah rezeki tu nanti.. Akak plak 4 tahun kawin baru dapat anak.. hat nie masih lagi sorang... kena sabar, berusaha, berdoa & tawakal..

    RE : sebenarnya nak tanya masih jual kad kawin kosong tak? Anak buah akak nak kawin bulan November nie.

    ReplyDelete
  5. kita senasib la ain ekk...betul tu...suma nya di tangan Allah swt...

    ye ke lynn???mesti byk dugaan akak nak dpt yg sorang tu kan???dgn mulut org yg terlampau lgk...anyway thanx ye kak for d advice :)...azie x jual da kak kad kawin sbb da x da permintaan...tapi nak byk mana n kt mana???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...