Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, October 6, 2009

Pagi tadi gi interview

Ha...baca tajuk n3 pun sure dah tau apa citanya kan????
Pagi tadi saya gi interview kat salah satu condo kat Bangsar...
Position utk Admin...walau x pnh ada experience Admin ;p
Luckily saya mmg dpt job tu tapi salary sgt la rendah RM1200 sajork...
X rendah RM1200?????
"Mmg la x rendah mana gaji tu tapi masalahnya transport???..."
Tau je la area condo tu sumanya kawasan rumah org kaya@elit2 belaka...
^
^
Nak masuk ke dalam mmg kena naik cab...huhu...
Tapi Hubby dah kata nak antar n amik balik keja...
Ok la tu tapi bila fikirkan kalo la hubby dpt jadi polis...
Camne nak gi???

Masalahnya kalo naik public transport...
Byk sgt public transport yg nak kena naik dr umah...
Kalo nak drive keta...
Minyak parah gak coz byk naik bukit...
Adoiyaii....
Tapi kalo tgk environment keja...
Mmg syorga laaaaaaaaaaaa....
Besh...besh...
Setakat 2org staff including myself...huhu...
Farah a.k.a bdk training 1class ngn saya pun dpt job tu...
Maknanya we all saja staffnya...
We all 2 akan handle bersama ngn person incharge... ;)
^
^
Saya akan start keja ngn Farah on this Thursday 081009
Tapi itu pun nak kena discuss ngn hubby dulu bila hubby balik keja ptg kang...
^
^
Yg saya buntunya...
291009 nih saya akan start training kat sebuah company semi-government...
Tapi kena training sebulan dulu n after that ada test pulakkkkkkk...
Kalo pass baru dpt keja...
Tapi keja nih mmg masyuk la...
Nearly RM2000 gak gajinya including allowance la...
Tapi...mmg byk tapinya... ;}
X da permenant status...
Renewal Contract every 6months...
Camne tu???
^
^
Tapi keja nih melibatkan telemarketing...
Kang x achieve target...
Da x renew contract pulak.......
Adoiyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...camne nih...???/
Buntunya...
"Yg mana 1 pilihan kalbu????"sambil nyanyi2 lagu Tan Sri P.Ramlee
^
^
Beshnya siapa yg mmg da keja government
Ataupun yg mmg dah ada keja tetap kan????
Kita nih dok terkontang-kanting lagik...
Harap2 dpt la hubby jadik polis...
"Sedih je muka saya mengenangkan nasib kan???..."
^
^
"Ada sesiapa nak offer saya keja x???"
Hehe x da la sedih sgt... ;)
Muka baru bangun tido la katakan...

Apapun mesti tetap ceria...
Jalan hidup suma org berbeza-bezakan????
Cuma kita sebagai manusia nih kena usaha lebih2 sikit...
^
^
Ok la...
Byk betul yg saya bebelkan kali nih...
Nanti suma org bosan pulak...
^
^
Ok la...Jumpa lagik di lain n3...

2 comments:

  1. biaselah zie, lumrah idup...
    bwk bincnag ngan hubby u dulu tengok die kate ape...keputusan ditangan u...

    byk mane duit tu, kalo keje x tenang x jadi gak kan, tension je manjang wat pe? pilihlah keje yg happy bagi kite wlw pun gaji tu ckit mane...

    ReplyDelete
  2. thanx fiesyah atas nasihat fiesyah ;p azie akan cuba pilih yg terbaik insyaallah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...