Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Tuesday, November 4, 2014

Throwback Bukan Terobek



Haaa..ni masa kat kampung ritu..Baby aku sgt excited kat kebun buah limau madu Atoknya..Confident je anak aku yg cinonet tu nak ngapppp buah tu..haha..Tapi wanita yg bertudung dlm gmbr tu bukan aku tau tapi kakak aku. Sah2 x sama muka kan..hihiii. Btw, harini genap kakak aku berumur 33 taun dgn anak 3..mihmihmihhh...Masa ni aku x join sbb aku tolong mak aku masak utk meniaga jadi hubby aku merempit naik motor ngn anak aku balik umah familynya. Tujuan utamanya sbb akak aku nak amik stock buah sbb ada customer akak aku order...Kerlas ke tidok???..Hamik kat Tepen bawak pi Selangor tau..hahah..tapi kakak aku bukanlah penjual buah..Biasa la..hapdet je fb..org ni order..org tu order..Kan sambil nyelam, sambil minum air gitu khennn..hihiii..

Kalo korang nak tau..balik kampung..aku tolong mak aku masak utk niaga..n hubby aku plak tolong ayahnya kat kebun limau..Kdg plak hubby aku pi kebun kelapa sawit kami yg baru tanam dlm setaun dua nih..tapi amatlah nyakitkan hati bila pi kebun kelapa sawit tu ada plak manusia yg x da otak..sanggup ditoreh ke apa ntah pagar..n dibaginya masuk kambing2 dlm kebun kami tu..pastu ditambat dgn tali yg panjang so kambing tu le la merayau2 dlm kebun kami tu utk mkn rumput n pucuk2 kelapa sawit yg da tumbuh. Da la bisa mulut kambing ni org kata panas..nanti lambat la pertumbuhan pokok tu..Kesabaran je la..

Kita ni punya la merantau ke negeri org demi tugas..keja penat2 amik loan beli tanah buat kebun..skali balik..tgk mcmtu..mmg sakit la ati kan?huhu..Ayah mertua aku kata sblum ni da tegur tp nampaknya x makan saman la kalo cenggitu..huhuu..So jadi keja la hubby aku racun rumput haritu..biar padan muka org tu..Mesti ada sekor dua kambingnya yg mati mkn rumput tu..Atenya, ckp baik2 x mkn saman..itu la cara nak ngajarnya tp kalo ikut idea aku..aku suh hubby aku amik je bwk balik kambing tu..Da masuk kawasan kita kan..kita la yg punya. Kalo x berpagar tu, le la dimaafkan..ini kita pagar, diredahnya jugak tuan kambing tu..Gewam sungguh hati kita tauuuu..Bagus sgt la pangai, konon nak bela kambing tp nak jln mudah..buat cara camni..pastu esok jual kambing pastu buat duit pi Makkah..haaahhh..esok2 terima la..Tak kira halal haram..main ikut suka hati je..Nak kata x pandai..da tuaaaa...

Ok la..x da keja plak nak bebel memalam nih..huhhhh..Atenya mmg sakit ati kalo dikenangkan kisah kambing nih..huhuu..Sabar je laaa...

3 comments:

  1. Assalam azie,
    amboi3 gegirl tu...macam besor sangat dah nak pulun limau tu yer he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kak..huhuu...baby azie mmg cmni kak..bdn je kecik, cita2 tu tinggi..hihiii..dr smlm baby demam tumbuh gigi..doakan baby cpt sembuh ye kak..hihiii

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...