Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, November 12, 2014

Jual Pizza Arini



Memandangkan ada permintaan, arini aku jual la pizza..hohoo..Nasib hubby aku off arini so voley la dia tgkkan anak while aku baking pizza homemade aku ni haaaa kan..Rezeki jgn ditolak walaupun sikit mana pun yg kita dpt tetap namanya rezeki. Aku ni jenis jual apa saja asalkan halal dan x salah di sisi undang2 negara Malaysia..Drpd kita duk diam saja berpeluk tubuh, x buat sesuatu dan berhrp duit berkoyan2 dtg bergolek terjelepuk dpn muka....mmg tak la kannnn..Anyak  shantik komeeeee!!!hikkksss..

Kpd surirumah mcm aku, kalo ada jalan korang le dpt income..korang buat la k..Kalo yg boley cooking-mooking baking-making...haaa..do something, nasi lemak ke..spagetthi ke, lasagna ke...macaroni baked ke..puding roti ke..apa je la yg voley buat duit..Yang x pandai suma tu, le jadi dropship produk apa2 tapi makesure dropship yg boley dipercayai la yer..n nak jadi dropship..kena rajin iklan..jgn bila iklan x da respon pastu kuciwa trus give-up..no no no yer sayang2 sekalian tp internet kena ada la kalo nak iklan meluas..Gamak x da tenet..ehh..mesti ada la tenet..kalo x acane korang le baca blog ni kan???hikkksss

Sbg surirumah, mmg aku x suka nak bebankan somi aku. Ye la, somi je bekerja n somi aku bukanlah berpangkat tinggi..Suma pun atas tanggungan somi so mmg bukan aku la nak bebankan somi aku. Income dropship aku sikit..jual2 makanan sikit..Alhamdulillah, x la aku bebankan hidup somi aku sgt..Duit tenet bulan2 aku 68hinggit..aku topup seniri jek guna income tak seberapa aku tu tp the key nak duit cukup walau sesikit manapun kita ada is sesikit manapun kena hulur kat mak bapak..Keberkatannya ada di situ. Trust me!!!. Thats why aku usaha cari income sendiri camana pun..supaya aku dpt hulur kat mak bapak aku tapi bulan ni lum dpt aku bagi lagik..Baru nak kumpul, tetiba adik pompuan aku need money..Sapa lagik nak tolong adikbradik kan..In Shaa Allah ada rezeki masuk lagik pasni...Aamiin

Ok la..panjang beno aku membebel..Motif asal nak cita pasal pizza je pun kan..Hoverrrr sgt makhencik ni yer.hahahaa...

4 comments:

  1. tang keberkatan sbb hulur kat parents tu mmg leez setuju 200%! pastikn jgn b'kira sgt dgn diorg. leez ckp camni base on xperience. gaji leez pun bese2 je. tp, alhamdulillah.. sejak start keje private sampai la skang dh keje gomen (org kata dh t'jamin sket kan..) leez mmg praktikkan bg 'elaun' pd mak. xla b'kepuk2 tp, sekadar t'mampu & logik ikut zmn. alhamdulillah jugak sbb leez & even my 'jebat' xpenah putus rezeki. alhamdulillah3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kan leez...
      Takkan miskin pun kalo kita hulur duit kat makbapak malah bertambah keberkatannya.

      Delete
  2. Assalam azie,
    akak pun bercita2 nak jadi housewife
    tapi tak dak rezeki lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kak...
      Haipppp akak..jgn la bercita2 cmtu..best apa keja..ada gaji...huhuuu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...