Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, May 31, 2013

Tak Pernah Jumpa Anak Buah No7

Ritu cita pasal eldest sista n big bro ai kan?…Yang ini pulak kakak ai yg atas ai..Means dia no3 n ai no4. Anak dia dua gegirl n br je lahirkan baby boy 06/01/2013 ritu. Actually x da apapun nak share cuma yg baby Zharfan ni ai x pnh la jumpa lagik so far.

In Sha Allah raya ni kalo hubby dpt blk raya…barulah kami dpt fly blk kampung n of coz baru la dpt jumpa baby ni..hehe. Gitu la kalo dok d perantauan…Omak aihhhh…Ayat tu mcm la dok di UK, Italy, Sepanyol…kohkohkohkoh.

Slalu kan, kakak2 mms/wasap gmbr anak2 dorang pastu kdg rajin la jgk ai wechat ngn kanak2 ribena tu. Yang anak buah sorang tu kuat makan, kalo wechat asyik je tanya Maknjang msk apa. Tak abis2 pasal mkn je dia tanya…hahah……

Emmm…kdg tu dorang suh ai nyanyi la, mcm2 da itewww bdk2 kicik. Nasib la maknjang dorang yg comei kalah Kak Ton ni nak melayan tau…hikkksss…Ai tau la dorang rindu kt ai sb ai suka nyakat n gado2 ngan dorang. Apa punya maknjang la kan!!! hahah…Perangai mcm bdk2…kihkihkih

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sudah Fengsan, Selamat Ai

Hahah…ini budak kicik sudah fengsannn@da tidoq..Bwh mata da lebam@ngantuk tp dia tahan mata drpd tadi…Ni da 3pmlebey br la tdo. Ptg2 japgi br bwk Nia jenjalan kalo x ujan ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Nia Buat Sepah Tapi Tak Mo Kemas

Aci tak tajuk entry menceritakan segalanya??? Hahah…Ai is no idea nak share. Later la kalo ada idea ai bebel2 k..babai…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, May 30, 2013

Orang Ada Belog..Dia Pun Nak Jugekkkkksss

Beginilah pengaruh belog...hahah...Bila kwn2 tgk kita seronok melayan belog..dia pun nak jugekssss...hihi..so ai kan sangat comelllllll...kalah Kak Ton...hehe...Korang jgn cebik2 muka tau dgn kenyataan ai itewwwww...Nanti ai is sentap lantas nangis guling2..ate cane tu khennnnnn????hihi...Emmm...So far kan, ada la ai tolong beberapa kawan buat belog. Ai okae jeeeeee....tapi takat buat yang basic2 je la...Kalo dorang nak buat yang hebak-hebakkkkkkkkk...buat seniri la khennnnnnnn???hahaha....

So latest ai is tolong si budak Zira tu tapi luckily dia da create blog seniri tp yg sgt basic so ai la takeover add gadjet bagai...suma ai yang manage la sampai Nuffnang pun siap masukkan utk dia...Baik kan ai???hahah...That night dekat kul1am jugak tido tau semata2 nak manage belog si budak nurse ward bersalin itu...hihi...Kalo bersawang belog dia nanti..siap la ai kasi kata2 yang penuh kemanisan mengalahkan gula...bukan madu...Madu mana ada manis la korang...Madu adalah manis2 pahit gitu..Kalo madu manis selalunya bukan madu tu tapi gula...Ye ke makhencik???..hahah...Ehhh..betul apa...n madu x kan beku dalam freezer..kalo beku tu mmg sah2 la gula...Tak caya???..Emmm, kalo kat umah tu ada madu..sila letak dlm freezer pastu wait n see k!!! Napa mcm da melalut da peginya makhencik nih ekk???...hahahhaha....

Anyway...kpd yg sudi...sila la menjengah ke belog si Zira ni ekk....Sedey tau ai nengok x da sapa nak follow belog dia...Tak abis2 yang comment...ai je..tak abis2 ai...Sian dia tauuu...at least kita sama2 bagi dia semangat utk berblogging..hihi...So Zira kalo terbaca entry akak nih...Selamat berblogging ehh...jangan malas2 n jgn sia2kan ai bersengkang mata  sampai jam1am semata2 nak buat belog u ni nampak outstanding sikit walaupun simple2 ajorkkkkkk...hiksss. Ohhhh...ai siap letak lagu gwiyomi lagik tau...U kan suka buat gwiyomi kunun2 u tu comel kan???...hihii...Emmm ok la..ai mcm da letey je nak membebel nih...Kang lagi panjang ai bebel..lagi merapu kang nih...hehehe...Ok...babai korang...hihii...

*boleh click gambar juga utk terus ke belog Zira ;p


Tengahari Je Mengantuk Datang




Ai is perasan beberapa arini...bila tengahari menjelma je...rasa kemengantukan tu Allah je yang tau...Ai perasan la kan..dlm kul12tengahari camtu mesti camtu jadinya...Kadang tak layan pun sangat...tapi kdg tu bantai tido tapi x lama la...cuma dlm sejam gitu je...

Pastu punya la memerasankan diri lantas berkata kepada incik suami... " Pa...ma mengandung kot kan??? "...Incik suami pun membalas..." haaa...mula la tu..."...hihi...Malas nak layan la tewwwwww khennnn???...hahaha...




Ohhhh..kalo ngantuk tu jgn nganga mcm gmbr kat sebelah ni ekk!!! Buruk bebeno...kalo mak mertua tgk..mesti geleng kepala...hiksssssss
Syaitonirojim pun berlumba2 masuk dalam mulut tu. NO...NO..NO...ek korang...terutama kita2 kaum Hawa yang comei...hihi. Hilang kecomelan... Mana boleh kan???..Kang mcmana nak lebey comei drpd Kak Ton Khennnnn???...hahaha

Teh C Special Idamanku Slalu

Lately ni, ini lah air favourite ku. Ok, sekian tq..x tau apa nak cita arini…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 29, 2013

Auntie Si Dania Da Preggy

Auntie merangkap penjaga kpd Dania, si Emma tu skrg tgh preggy. Ala…yg kawin hjg bln3 ritu tu kalo korang perasan la.…hehe. Ada jgk ai cita aritu kt my blog picisan ini pasal Auntie si Nia kawin tu. Apapun ai is mendoakan semoga mama n baby to be keduanya dlm keadaan baik2 saja. Aamiin…Mesti da kuar baby tu nanti, Dania akan menjelez!hahah…

Ritu kan, ai p umah kwn pastu dukung baby kawan yg baru lahir..Nia x mau pandang ai sambil buat muka bengang n siap jeling lgk n ada skali tu pulak…pi umah kwn yg lain, anak dia dtg duk di riba ai…Dania is dtg n menolak si Aven itu!!!kohkohkohkoh…Ermmm…kita tggu la Mama Emmanya itu brsalin nanti…hikkkksss…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Beginilah Kalo Ada Kwn Pandai Buat Kek

Untung ada kwn pandai buat kek…mendapat sesaja kek…haha…Dulu duk kt KL ada bffku si Zura itu..skrg ni kt Sabah, si bdk nurse Zira…hahhh…nama pun sama…dua2 pandai buat kek..pastu ai yg untung khennn???lalalala

So ini Kek Coklat yg Zira kasi smlm. Alhamdulillah syukur…rezeki…rezeki..Lain kali ai nak kek redvelvet eh Misiku Zira.…hahah…Demanding nampak makhencik!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Iklan Jap Pepagi Ni

Assalamualaikum n good morning korang…Ai is nak iklan jap pepagi buta ni...hahah…Ok..anyone yg nak beli Sabun Pure Marine Collagen Triple AAA ni..sila roger2 makhencik k! Via comment bole jgk atau via my ctc no 0126346852. Tq korang :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, May 27, 2013

Nampaknya Tak Da Chance Ada Anak Di Usia 30 Ni

Peod ai adalah sesat jalan lagik...ngada2..masih x tau jalan pulang la tewwwwwwww khennn???...My last peod adalah pada 1/2/2013 bersamaan dgn Hari Wilayah...hahahah...Previously ada la beberapa kali check UPT but the answer adalah bayang sajorkkkkk...tapi bila Jumaat lepas check lagik..jwpnnya adalah -ve so what to say???. Kalo tukang urut favourite ai tu..dia mmg ckp ai ngandung tapi UPT pun -ve...dgr je la..x mo berharap!!!. Bencik ai tauuuuu...hukhuk...

No..No..No la...ai ohkae je...Bila usia perkahwinan da dekat nak masuk 6taun...ai is mcm da boleh terima kenyataan...Hubby pun cengitu jugak...Nak buat camana kan kalo da belum rezeki...Pedulikssss la apa org nak kata..Ada ai kesahhhhh???...Orang yang pernah kat tmpt kita pun belum tentu nak faham keadaan kita..inikan pulak org2 yang tak pernah berada dalam situasi kita khennnn???? Setiap yang berlaku pasti ada hikmahNya. Ai believe that pasti ada kemanisan disebaliknya ;)...ne tau kot2 nanti ai dapat twin baby kan??? Aamiin...

Ai Yang Kiciwa

Ini Cucur Jagung cicah Kuah Kacang smlm. Kuah kacang masih ada lg dlm freezer tp blum pasti lgk ada tak kerajinan ptg ni. Tadi lunch pun hubby yg msk coz ai rasa nak muntah bila mengenangkan nak msk tp time mkn tak pulak rasa nak muntah..haha..musykil makhencik sekejap ohkaeee!!! Ngada2 pun ada kan?hahah

Smlm pun kurang mkn. Pagi smlm hanya makan maggie, lunch ratah ketam 2ekor tu pun sb nak temankan hubby mkn, ptg mkn cucur udang…tgh mlm br perut lapar pastu ada baki 4,5 ketul cucur tu…ai is pulun makan tu je la.

Pastu smlm da la x tdo siang. Caya tak kul 5lebey pagi tadi after Subuh br ai is tidoq n wake up dlm kul9am lebey gtu..hakhakhaksss. Ntah apa penyakit pun idok la ketahuan makhencik nih…hukhukhuk

Japgi nak p minun Teh 3Layer kt kedai coz teh 3layer yg beli smlm is tak yummylicious. Ai is sgt tak puas hati. Da la siap2 nak kuar ngn hubby skali hubby is tidoq lena sungguh sb td br blk keja kul7am. Frust lantasku buka tudungku nasib x pakai shawl lilit2, tdk kefrustan tu akan brganda2…kohkohkohkoh…so ai is sambung baring dpn lappy…hukhukhuk. Layannn

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kenapa Sabun Pure Marine Collagen Triple AAA Ni Ada Mcm2 Warna???


Ada Tak Yang Nak Order???

Morning semua..Assalamualaikum…Pagi ni ai nak tanya, ada x yg brminat nak order Sabun Pure Marine Collagen Triple AAA ni??? RM20 trmasuk pos. Cepat2 jgn ketinggalan. In Sha Allah memberikan kesan yg baik so kalo ada yg brminat..le ctc ai ek 0126346852/0198424250 atau le jgk comment kat sini. Tq

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, May 26, 2013

Ai Tak Reti Berbawal Tapi Ikan Bawal Sweet Sour Is Marveles

Lama da x pakai tdg bawal..Lupa da mcmana nak pakai..hahah. Ritu mak mertua ada bg bawal yg berkelip2 tu tp pakai skali je masa g kenduri kt kampung ngn mak mertua. Truk kan ai? Tudung yg ai pakai nih, mummy si baby sepet yg kasi ritu so td nak p kedai…siap2 la pakai tp x lama..tukar blk pakai tudung sarung je..kohkohkohkoh.

Adoi, cmana nak pakai ekk? Lupa da kekdahnya. Ce tgk gmbr tu, mcm ada je yg x kena..hukhukhuk *nangis sambil ttp muka,hentak kaki..amboi hovernya!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, May 25, 2013

Kupas Mangga Sambil Tgk Teduhan Kasih

Sblm tgk Fast&Furious 6 kt Suria Sabah, KK…kami singgah jap kt Pasar Mangga yg sblah Pasar Filipin itewww. Lama kot tak mkn mangga…hahah

Pastu Jumaat tu da kat umah khennn…kata da trlepas episod6 Teduhan Kasih yg ari Khamis tu so apalagik? Tgk blk la kt tonton.com ☺ heheh. Lega…lega…lalalala. Tau ja la..kalo trlepas kt Astro x la kisah sgt sb Astro kan slalu ulang cita tp nasib la tv3 da ada tonton.com…heheh

Makanya, sambil ai tgk cita tu…sambil la kupas buah mangga…n kalo nak tau, ai punya favourite adalah tang biji buah mangga..yumyum…dapnya…Sapa yg sama mcm ai saja akan memahami kenikmatan itewwww…lalalala

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Fast&Furious 6 Terbaikkkk

Khamis ritu ai da tgk movie nih. Ngan sapa lg kalo bkn dgn hubby ai yg trchenta itewwww khennn?hehe…Movie ni sgt trbaikkkk, mmg tak rugi tgk. Trust me!!! Walaupun byk action tp da mcm cita lawak pulak ai tgk. Riuh panggung ngn gelaktawa penonton.

Kira mcm movie yg ada action n comedy la alkisahnya…So kpd yg blum tgk, movie ni adalah sgt RECOMMENDED. Apalagik, sila la ke panggung wayang yg trdkt dgn anda..hahah ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kereta Antik Untuk Dijual




Kereta antik utk dijual. Kereta ni keta yg digunakan dlm drama Mentolku yg Tomok brlakon last week itewwwwwwwwww....hehe. Keta nih Auto+Ada Aircond. Condition bgs. Harga 23k. Jika berminat n nak tau lebey lanjut, boleh call En.Zul 0136761682 / 0124212875.

Ai Is Suka Tgk Keek Umai n Dato CT Nih


Apr 15, 2013 | Ct vs umai by CTNurhaliza11 on Keek.com


Shomei kan Umai anak buah Dato Ct nih...ada iras2 Ct jugeksssss....Yang ai tau..Umai ni lah anak si Saerah...Geramssss tau ai tgk ini budak kicik ;) Sgt awesomeeee...shomei buat parody..kalah si Bobo itewwwww...hiksssssssss....

Friday, May 24, 2013

Gigih Membeli Tak Abis2

So far…da byk kali ai check seniri tp suma sekadar byg2 aje..Mmg sgt tak puas hati sbb setiap kali check, asyik je byg sesajork so nekadkan dlm ati nak beli UPT jenis ni pulak walaupun hubby ai da bebel2 coz asyik je dok beli UPT sejak 2 menjak nih.…hahah. Ai na mo la beli yg Clearblue tu sbb mahai bebenor. Cukup la da beli skali last year…hehe

Emmm…nanti la br check. Tggu btl2 brsedia nak kecewa lagik dlm tempoh 5taun lebey ni..tp brharap semoga ada rezeki dlm masa trdkt ni utk ai n hubby menjadi mama dan papa mcm org lain jgk tp kan…andai ditakdirkan blum rezeki jgk..kami redha ja dgn apa yg da trtls. Setiap yg brlaku pasti ada hikmahnya.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Syukur Alhamdulillah

Alhamdulillah, slamat sampai ke rumah jam6pagi tadi..Walaupun tadi hampir mengalami accident dek keta melompat2, jahanam jgk la aircond keta. Hubby dok usha2 nengok, belt aircond trcabut..nasib x da kerosakan truk atau kecacatan fizikal si itam kami itewww! Gini la kalo buat construction tp tak pandai nak buh signboard! Nak2 kita tgh speed, mmg nahas la khennn? Apapun syukur, Allah masih menyayangi kami. Alhamdulillah.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, May 23, 2013

Wednesday, May 22, 2013

Pisang Goreng+Cheese+Coklat

Ptg smlm tapau kt pekan. Mencuba sesuatu yg tak pernah ai cuba…hehe..sgt jakun kan ai!!! 6pcs Pisang Goreng ni arganya RM3…Ok la, cheese kan mahal. Bila ai da mkn kan, rasanya sdp la jgk tp tak la sedap sampai trigt2 lgk…hehe

Apapun, tak sbr nak tggu my takoyaki sampai. Si Zira ke KK so ai dgn muka x malu..kirim la kt dia belikan…hehe…Ngan dia pun ngidam jgk nak mkn takoyaki dek trpengaruh oleh makhencik nih. Ngam la tu kan?hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kisah Ai Yang Nyanyuk

Ptg smlm masa kuar jalan2, naik keta..trgelak ai sendiri...Mana tak gelak korang..remote Astro pun dibawak makhencik okae! Sgt la nyanyuk…hahah

Emmm, actually x da cita menarik pun nak share. Later la ai update k…Daaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, May 21, 2013

Kak Moon Peknan, Ai Is Sangat Suka

**Sorry Kak Moon...Ai is songlap gmbr UPT Kak Moon.....hihihih...jgn babap ai ye Kak Moon...hahah***
Actually kan korang, ai is the person yg sgt happy bila tau org lain adalah peknan...even kalo ai x kenal pun...ai happy bila berkait rapat dgn hal peknan...Seriusly...walaupun da dkt nak masuk 6taun menanti, ai mmg jenis yg x pernah simpan rasa jeles ke hapa bila mendpt berita gembira sebegini rupa...tambah2 kalo berita tu drpd org terdekat spt kakak2 ai...bff ai...ohhh...happynya mcm ai puleksss yg peknan ko...hahahah....

By the way...hope Kak Moon in a good condition all the way of her 3rd pregnancy. Thanx byk jugekssss kat Kak Moon sbb blog ai is ada dlm bloglist Kak Moon n disebabkan itu...byk jugak yg reader ai yg dtg dr blog  Kak Moon...Almaklumlah...Kak Moon kan blogger tersohor so ada la dapat cebisan kesohoran dr situ...hikkkkkkkksssss....tapi tetap la maintain blog picisan blog ai nih...tak le lawan blog Kak Moon n other blog yg famous amos...sedeyyyyyyyyyyyyyy...hukhuk *hantuk kepala kat dinding...oh nooooo..na mo..nanti ai kena pi sepital...ihihiihih....

Tapi ai really appreciate  Kak Moon sudi add blog ai kat blog Kak Moon...faham2 je la...bukan suma blogger famous tau yg sudi nak buh blog picisan kat bloglist dorang...Bila tgk ada kat blog Kak  Moon...ohhhh...ai sgt terharuuuuu sampai rasa nak nangis tauuu....*hover la u ni makhencik!!!!coiiiiiii....Ok la korang...kalo nak tau cita lebih lanjut pasal pregnancy Kak Moon...bole directly ke blog Kak Moon ehh http://miera301.blogspot.com/2013/05/im-pregnant.html

Ai Is So Sleepy Pas Makan

Tah tekak apa tah, awal pagi da mamam KFC *gelak besaq cikit, kohkohkohkoh…Kalo korang nak tau kan, kul10pagi kehepsi tu bukak, ai is the 1st customer yg walk-in merasmikannya *best kalo 1st customer is dpt adiahkan?heheh

Mengidam nak mkn Cheezy Zinger Burger tp ai is frustrated sb nak kena tggu 15minutes. Hok alohhhh…hubby ai is keja jam11pagi so mmg tak la khennnnn??? Atenya, menapau je la Snack Plate utk ai sorang. Hubby is x mo sb dia nak mamam nasik ngn Kari Ayam ai smlm…hehe…n hubby x suka mkn kehepsi sb katanya pas mamam kehepsi misti hubby is nak membuang sajorkkk…Perut brand apakah itu sayangku?hahah…

Dan bila perut da kenyang, mmg penyakit ngantuk aje la yg mendtg. Kdg ai rasa x mo mkn disbbkn masalah ini tp mana bole x mkn…nanti ai kurus cmana???hahah…Ce tgk gmbr ai tu, kan da trpejam2 mata besarku itewww!!!

Ok la korang, sekian je la utk pagi ni k…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, May 20, 2013

Ai M So Sleepy

Emm, gini la kalo nan hado idea nak update blog tp nak juga update khennn?hihi…Apapun, ai m so sleepy. Nia da tdo..*kuat tido pulak si Nia arini..musykil ai tau..hahah…mungkin mummy ni pun akan menyusul pasni..hahah. Korang yg tgh keja, sila jgn jeles okaeee *hikkkksssss

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mummy WeChat, Nia Pun Nak Jugak

Ini gmbr sblm tido smlm…Nia is ngamuk sb Mummy x kasi WeChat da ngan Auntie Zira sb Mummy da letey..haha. Ini bdk kicik, kalo kita WeChat…dia pun nak jugak. Follow je dia apa Mummy ckp..hahah…so cute!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

So Pelik, Ai Memang Pelik

Ai is so peliksss…ini budak kicik x bgn lagi. Slalu kalo mummy bgn tido je, kuar dr bilik…mesti dia pun follow tp arini asal celik mata tah brapa kali..dia pejam blk…ni siap dengkur lagi pulaksss…hahah…tgh mlm pun x minta shushu dia..ai is so lena tanpa gangguan *gelak besaq sikit…kohkohkoh…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, May 19, 2013

Habis Madu Sepah Dibuang

Ecehhhh…tajuk sgt tak bole belahkan?hahah…Anyway ai rasa sgt kiciwa dgn sikap my pren@seorang lelaki branak 4 *detailkan?hahah…yg ai letak nasi lemak di waktu petang itewwww. Actually masa dia start niaga dulu, dia yg suruh ai letak nasi lemak sb dia tau mcmana tarikan nasi lemak ai sb sblm ni kami pnh niaga brsama cuma yg brbeza dulu bkn dibungkus mcm skrg means dulu serve bila customer beli atau dtg mkn.

Mula2 ritu ada la trsinggung tp x ckp la kt pren ai tu. Nak tau apa yg ai trsinggung? Sblm ni dia letak dlm pinggan di setiap meja..tp x lama pastu dia just letak dlm bakul yg kami antar. Ada my pren yg dtg mkn katanya pada ai, sampaikan da byk kali dia dtg nak mkn…dia kena p amik seniri kt bakul.

Yg kawan hubby ai pulak, rungut kt hubby kata dia p kedai tp nasi lemak da abis…tapi bila tgh mlm hubby p amik bakul…ada je baki…huhu. Bila my pren tu x letak dlm pinggan means biar je trsadai dlm bakul, kdg tu sampai brbelas bungkus nasi yg x abis. Very2 kiciwa ai tau!!! Tak lama br la dia letak blk as usual itupun sb ai ckp kt staff dia tp tak mrh2 tau…ai ckp dgn sgt sweet…ai kan shomel *sila muntah…hahah

Pastu yg lg tak best, start last week..dia kata dia bg org lain letak nasi lemak jugak…Walaupun nasi lemak org tu ada ayam tp sgt la x baik kan? Seolah cuba nak menutup periuk nasi kami. Kami pun kalo da tgk kedai yg da ada nasi lemak, mmg kami tak letak tp entah la...org x sama mcm kita! Org tak fikir mcm kita!!! Ok la, fine…kami layankan jek sb pepatah mengatakan…rezeki masing2 kan. Kami yakin customer tau nasi lemak kami rasanya mcmana.

Tapi yg buat brtambah kiciwa, ptg smlm bila dpt sms dr my pren tu. Amboihhh ko..siap limitkan sehari bole antar 12bungkus sajork lagi tu! After discuss ngan hubby so brkuatkuasa smlm maka ai is menstopkan penjualan nasi lemak di waktu ptg. Emmm…takpe la, bagi laluan kt Nasi Lemak Ayam tu pulak tp pasni kalo my pren nak suh antar nasi lemak, mmg ai is x mo sudah. Cukup…cukup sudah..cukup sampai di sini saja!!!hahah. Ai believe rezeki tu ada d mana2 aje. Tak mo la nampak mcm ai is trhegeh2 sgt nak letak nasi lemak ai kt situ.

Ok la korang..letey da membebel..hahah. Salam ujung minggu ek korang ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, May 18, 2013

Best Jadi Budak Kicik

Bestkan kalo jadi budak kicik...takpayah nak fikir apapun...Main…main…main…sonok main je…hahah. Emmm, ntah sampai bila la kesabaran ini masih akan brsama aku…hukhuk. Letey sgt rasanya jiwa ni apabila org trdekat seniri yg menghina dan menghentamku!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, May 17, 2013

Kisah Kek Pisang Lagik

Actually x da story hape pun..saja je nak tayang kek pisang lagik. Alhamdulillah ada yg mengorder lg ptg smlm. Ok la, kumpul sana sikit…sini skt khennn???

Emmm…by the way, da byk ari trasa nak mkn karipap buatan seniri *walau x pnh buat seniri…hahah…tp x buat2 pun lagik. Mood asyik je ke laut!!!huhu

Best kalo mak dok dkt, le request air tangan mak senirik. Kalo beli karipap, susah nak dpt yg sdp tau. Kebanyakan yg dijual sumanya kentang semata..ok mmg ok tp da la tawaq-habiaq org utara kata. Me don't like!huhu

Bilakah kan dtg mood membuat karipap ni?hukhukhuk…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, May 16, 2013

Kek Pisang Siap Daaa

Kek pisang siap da. Zira order sb nak bwk blk kmpg esok tp ai nak bagi free je sb slalu dia bagi ai cheese cake la, choc cake la so x sdp la nak charge bagai kan???..

Pepatah mengatakan…org brbudi, kita brbahasa…takkan org je nak brbudi ngan kita kan? Hehe. Pastu ada extra 2pek…ngam kwn hubby nak beli…rezeki…rezeki…Alhamdulillah…

Sbnrnya sgt mls nak buat kek tp demi adik kicik tu, ku turutkan saja. Ntah la, ai sgt rasa kelezian nak membaking. Mood ke laut bangatttt.…huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sebab Asyik Dok Update Status Kat FB

Nak gelak guling2 dulu la…hahah…Emmm…disebabkan ai asyik dok bebel kt fb…See apa adik bongsu ai update kt status fb dia…hehe…Mesti rindu kat ai la tewww…kan???hahahh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jalan Tak Hingat Dunia

Emm…penatnya brjalan dgn dak nurse si Zira tu sapa lagi kan?hihi. Nasib la awal2 pagi ai da msk lauk lunch tau so skrg da bole relax..lalalala. Now ai nak rest jap coz japgi nak buat kek pisang pulak…kokkohkoh

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 15, 2013

Aku Bosan…Bosan Pada Dirimu

Aku sudah tdk percaya padamu lagi…Lebey baik engkau segera angkat kaki…See, bergolek dangdut makhencik dah ni akibat tahap kebosanan trlampau..Sampai brtaburan ohkae lelemak dibadan dek gerudi mengalahkan Inul…hahah. Ehhh, tak la..mana la pandai makhencik brgelek..Menari pun da mcm kayu..kohkohkoh.…tapi bdn x mcm kayu tau tapi da rupa labu sayong kato laki eseee..Amacam org nogori? Pandai tak makhencik ckp nogori?hehe…

Tapikan labu sayong cantik jugak kan korang?..brpinggang2..haha..Kalo laki esee kata mcm badak..mau ai sentap x mkn sbulan..kahkahkahkah…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rezeki Lagik, Harus Terima Dgn Hati Yang Terbukak Luas

Hahah…tajuk sgt tak bole belah kan? Ini Sponge Cheese Cake adalah pemberian Zira, bdk kicik yg ajak ai buat pizza last week. Zira is rajin membaking wacakap lu,amboi ko makhencik..ayat agak gangster disitu. Wa sengatttt sama lu nanti!kohkohkoh…

Dulu si Zira tu ada amik Diploma in Culinary kot tp x silap x abis sb dpt panggilan utk nurse so rugila khennn kalo ditolak..Gomen tuuu…hehe.

Emm, ok la korang..jumpa lgk nanti k. Daaa *lambai2 ala2 ratu shantik sambil mata trkedip2 kunun2 comei..hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, May 14, 2013

Kami Ber3

Budak kicik ni kalo brjalan mmg no1…Siap tadik kuar hangkut skali bantal2 dia padahal nak p pekan je pun…hahah…Nia oh Nia…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mood Tak In

Mood x brapa ada nak blogging arini..Entah la..penat n x sihat skt…Later la update lgk kalo sumanya back to normal semula…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, May 13, 2013

Makhencik Yang Tidak Sihat

Kalo demam ai layan jek tp kalo hingus yg meleleh2 ni yg tak tertahan dibuatnya…huhu
See my idung..dah merah2 da..Esok2 lusa mesti mengelupas idung ai tau…hukhuk…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

On N Off Sakit Mesti Sb Hormon Tunggang Terbalik

Arini still x sihat tp tetap menjalankan tgs sbg housewife spt biasa. As long masih mampu brgerak, jgn ko nak ngada2 ek makhencik! At this time da x da apa nak buat. Nia pun jam 8lebey td da blk so esok pagi br ngasuh Nia semula.

Sgt best tau ngasuh ikut shift nih sb x terasa spt mengasuh gitu..Nak2 skrg ngasuh Nia sorang je, tak la se letey ngasuh 4org anak kicik spt sblm ni...hehe..tp ujung bln sedey ar sb income ciput..hahaha…Emmm, xpe..pasti ada rezeki lain nanti. In Sha Allah…

Ok la korang, nak rest jap..nanti ptg nak siapkn Nasi Lemak utk jualan ptg ni pulak...byeeee

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Meratah Ketam Dan Udang

Diperkenalkan watak utama dlm menu meratah masa picnic yg diceritakan tadik..Ketam dan Udang. Ketam kurang dpt dikenalpasti sb dibaluti dgn telur2 yg sgt rich la kunun…hahaha

Ritu hubby beli 1kg udang dgn arga RM15 je..ketam pulak adalah free. Untung jadi polis kt Sabah ni..haha. Bkn apa, kt Sabah ni dorang respect pd polis tau. Tak la pandang polis ni mcm insan x brharga je khennn?hehe. Niat kita pun nak beli tp kdg dorang bg free so org kata rezeki jgn la ditolak..bkn rasuah ohkaeee! No…No…No

Arini hubby request nak mkn Ketam Masak Lemak Cili Api so sbg wifey haruslah menurut kehendak incik suami itewww..hehe. Poyo tak, poyo tak?hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Angin Sepoi2 Bahasa Melayu

Aritu bosan2..da siap msk simple2 dgn niat nak meratah udang dan ketam..hehe..Makhencik mengajak la pakhencik g melepak tepi laut sambil mkn dibawah lelangit daun kelapa..dgn angin sepoi2 bahasa…Ohhhh, mmg syok ok.. *ce la korang bygkan btapa heavennya saat itu…hehe

Skali-skala mkn dlm suasana yg berbeza adalah syok gitu. Tak semestinya mesti pegi tmpt yg jauh baru feel syok tu dtg. Mcm kami nih, jarak ke tmpt ni dlm 10-15minit saja..hehe *dkt kan??? Walaupun bkn port brpicnic, hada aku kesah???hikkksss.…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, May 12, 2013

Sakit Penghapus Dosa2 Kecil

Bangun pagi ni...tetiba selsema la pulak...sambil rest2 jap nih...kepala pulak pusing..huhu...Emmm...macam2 kan makhencik nih???...Apa le buat. kan...sakit nih bukan boleh diminta2...Ada ke org yang mintak2..bangun pagi nak sakit kan???...Kalo ada pun maybe masa zaman sekolah2 dulu...sbb malas nak pi sekolah kekdahnya...hihihi...Ok la korang...nak merapu panjang pun x mampu sbb kepala tingtong khennnnnnnn...tekak pun x brapa sedap...By the way, Selamat berhujung minggu k korang...n lupa pulak..hihi...Selamat Hari Ibu kpd korang2 yg bergelar Ibu...Semoga korang menjadi ibu yang terbaik hendaknya..Aamiin....

Saturday, May 11, 2013

Sedap Makan Korek2

Bila cuaca panas…sedap mkn korek2 cmni tau..hehe…Nak2 sini tembikai adalah murah bangat…haha. Ritu pun makhencik beli 4biji arga RM10 je. Murahkan?hikkksss…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...