Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Sunday, May 19, 2013

Habis Madu Sepah Dibuang

Ecehhhh…tajuk sgt tak bole belahkan?hahah…Anyway ai rasa sgt kiciwa dgn sikap my pren@seorang lelaki branak 4 *detailkan?hahah…yg ai letak nasi lemak di waktu petang itewwww. Actually masa dia start niaga dulu, dia yg suruh ai letak nasi lemak sb dia tau mcmana tarikan nasi lemak ai sb sblm ni kami pnh niaga brsama cuma yg brbeza dulu bkn dibungkus mcm skrg means dulu serve bila customer beli atau dtg mkn.

Mula2 ritu ada la trsinggung tp x ckp la kt pren ai tu. Nak tau apa yg ai trsinggung? Sblm ni dia letak dlm pinggan di setiap meja..tp x lama pastu dia just letak dlm bakul yg kami antar. Ada my pren yg dtg mkn katanya pada ai, sampaikan da byk kali dia dtg nak mkn…dia kena p amik seniri kt bakul.

Yg kawan hubby ai pulak, rungut kt hubby kata dia p kedai tp nasi lemak da abis…tapi bila tgh mlm hubby p amik bakul…ada je baki…huhu. Bila my pren tu x letak dlm pinggan means biar je trsadai dlm bakul, kdg tu sampai brbelas bungkus nasi yg x abis. Very2 kiciwa ai tau!!! Tak lama br la dia letak blk as usual itupun sb ai ckp kt staff dia tp tak mrh2 tau…ai ckp dgn sgt sweet…ai kan shomel *sila muntah…hahah

Pastu yg lg tak best, start last week..dia kata dia bg org lain letak nasi lemak jugak…Walaupun nasi lemak org tu ada ayam tp sgt la x baik kan? Seolah cuba nak menutup periuk nasi kami. Kami pun kalo da tgk kedai yg da ada nasi lemak, mmg kami tak letak tp entah la...org x sama mcm kita! Org tak fikir mcm kita!!! Ok la, fine…kami layankan jek sb pepatah mengatakan…rezeki masing2 kan. Kami yakin customer tau nasi lemak kami rasanya mcmana.

Tapi yg buat brtambah kiciwa, ptg smlm bila dpt sms dr my pren tu. Amboihhh ko..siap limitkan sehari bole antar 12bungkus sajork lagi tu! After discuss ngan hubby so brkuatkuasa smlm maka ai is menstopkan penjualan nasi lemak di waktu ptg. Emmm…takpe la, bagi laluan kt Nasi Lemak Ayam tu pulak tp pasni kalo my pren nak suh antar nasi lemak, mmg ai is x mo sudah. Cukup…cukup sudah..cukup sampai di sini saja!!!hahah. Ai believe rezeki tu ada d mana2 aje. Tak mo la nampak mcm ai is trhegeh2 sgt nak letak nasi lemak ai kt situ.

Ok la korang..letey da membebel..hahah. Salam ujung minggu ek korang ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

  1. xpe zie..rezki dimana2..aslkan kita berusaha..ada hikmahnya ni mungkin pasni zie sendiri yg bukak kedai.mn kita tahu kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chinta,yup btl tu dear.rezeki ada dimana2 asalkan ada usaha.In Sha Allah chinta,kalo kedai seniri senang..ni kedai org kan?so redha ja la chinta

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...