Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, May 6, 2013

Tatap BN…Hiphip Horeyyy

Alhamdulillah, Malaysia masih dibawah pemerintahan BN. Tak perlu la nak dipertikaikan sb selama ni pun bukannya pemerintah kita kejam kpd rakyat pun kan?. Semuanya dilakukan demi utk rakyat tp tak faham napa ada je ketidakpuasan di kalangan rakyat..huhu...

Pas je BN menang smlm..ramai la yg protes kononnya blackout bagai la, SPR jwb dlm kubur la…pengundi hantu la..Bangla, Indon la…haishhh mcm2 la…mmg byk la isu yg ditimbulkan sblm dan selepas pengundian. Sumanya BN yg dipersalahkan…Ermmm…tp sedia maklumlah kan…cara kita brfikir tak sama…Kita tak bole nak paksa org utk fkr atau faham benda yg sama.

Ramai yg kata org yg menyokong BN ni diperbodohkan…apa pun x tau la…hishhhh…begitu taksub hingga menganggap dia lebih tau drpd org lain. Org lain tak tau apa2…nonsense la kan? Pastikah anda apa yg anda kononnya faham sgt tu mmg betul benar2 belaka semuanya? Kita semua ni manusia tau, bkn Malaikat!

Seriusly, makhencik mmg x pandai bab2 politik nih…yes…makhencik mengakuinya tp kalo brkesempatan mengundi pun mmg makhencik akan pilih BN jgk sb semuanya da trbukti selama ni *sedey x dpt nak mengundi ritu atas sbb2 yg tak dpt dielakkan…huhu. Apapun keupayaan BN tak perlu nak dipertikaikan lagi dlm memerintah...korang sendiri pun tau kang?

Belajar menerima kenyataan. Adat brtanding mcmtu la..ada kalah, ada menang. Jgn la trlampau emosional sgt k. Jalankan kehidupan mcm biasa. Kalo sumanya kita nak free, nak disuap..makin manja n malas lah rakyat kita. Kalo duit tol pun nak bising, lalu jalan lama la kan?…Senang cita…

Utk entry nih, kalo ada yg x puas hati…tak yah nak comment k? Anda tak dialu2kan kat sini. Ini belog saya, hak saya la kan utk update apa pun as long saya tak jatuhkn mana2 pihak cuma sedey sb bangsa kita brpecah-belah. Ermmm…Ok la, peace no war…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...