Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, May 3, 2013

Lama Tak Urut Peranakan

Pagi tadi pas siap2 bagai, hubby pun da pegi keja…menuju la makhencik ke rumah tukang urut yg namanya Nenek Pungut yg brumur 90taun tapi nenek tu suka bahasakan diri dia Mama…so makhencik panggil la Mama juga demi menjaga hati ☺ hehe...

Makhencik kan kalo nak urut peranakan, tak mencari org lain sb da serasi ngn cara Mama ni brurut. Mama ni urut tak sakit sgt n tak tinggalkan kesan mcm sesetengah tkg urut yg slalunya akan meninggalkan kesan lebam yg sekurang2 brtahan sakitnya slama seminggu. Nak bersama dgn incik suami pun mmg idok la kan kalo da peranakan trasa lebam2 tu..hehe *sory agak kebluean skt kt situ ohkae…hahah

Actually, berurut ni jangan byk tangan sgt sb x semua sbnrnya pandai brurut. Pernah sblm ni makhencik brurut dgn sorang makcik tu…masih trbyg2 kesakitan waktu brurut tu tau…hukhuk..da la sakit, lebam2 pulak tu…2weeks tau korang tgl kesan sakit pastu trus urat kaki jadi sakit tak pasal. Terus insaf!!!

Then bila da jumpa Mama Pungut nih, mmg tak bralih pada yg lain. Setia pada yg satu gtu…hehe
Makhencik kalo brurut tak pernah brurut satu bdn, slalu urut peranakan je sb Mak pesan jgn biasakan sb bila da biasa brurut akan jadi kebiasaan so kita ikut apa kata tuan bdn yg mengandungkan kita la,hehe. So far Mak da umur 62 Alhamdulillah steady lgk..kalah anaknya yg seorang ni drpd segi keaktifannya…hehe

Erm…lain org lain lah pandangan ek pasal brurut ni. Kita kan punya persepsi masing2 ☺ Makhencik bkn nak poyo tau korang…hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...