Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Saturday, June 30, 2012

Kari Ikan Sedap

Hari nih mak hencik nak bagi satu petua utk sedapkan lagi Kari Ikan...
Selalu pas kita tumis bwg putih, bwg merah, halba campur bagai kita akan tumis rempah ikan kan???...
Bila rempah da garing selalunya kita akan buh santan trus tapi resepi yang Mak Azie ajar ialah pas tumis rempah sampai garing tu...
Kita tumis pula cili hijau, jintan putih dan bawang putih yg dikisar...
Bila da naik bau baru la kita masukkan santan...
^
^
Nampak mcm biasa2 je kan tapi bila kita tumis cili hijau, jintan putih dan bawang putih yang diblend mmg Kari Ikan tu lagi sedap yummy...yummy...
Tak percaya cuba la nanti ekk kwn2..heheheh ;p....
^
^
Yang penting kalo Kari Ikan jgn lupa buh air asam jawa sbb selalunya Kari Ikan kan ada masam2 sikit...hikhikkkk...
Kerisik mmg x payah la tapi kalo Kari Daging...Kari Ayam...yg tu mmg kena buh kerisik baru super duper yummy...hakhakkkk...
^
^
Apapun jangan lupa mencuba k...
Sorry banyak2 kalo ada yang anggap mak hencikkkk mau tunjuk pandai...
Mak hencik sekadar mau berkongsi ja ;p

TV Kabinet

Petang ni plan ngn Hubby nak pi beli TV Kabinet tapi incik Hubby lum balik dr mancing lagik...huhu...
Ini mendatangkan marah ni...(muka da merah menyala...ada rupa singa sikit kot...hukhuk...) 
^
^
Sbnrnya mmg x mau beli sbb x penting pun...
Kata org x da anak jadi mmg x kisah sgt la kan tapi bila da ada anak2 asuhan ni..mmg jadi satu perkara yg sangat penting....
Apalagik si Alya favouritenya suka memanjat meja itewwwwwww....hukhuk...
Nengok kat tapak stand LCD TV tu pun da cam nak nangis sbb masa baru beberapa hari beli si Alya da calarkan dengan barang mainan dia...hermmmmmm.... 
^
^
Nak marah pun tak gunakan...
Budak kecik bukan nak faham sgt pun...hikhik...
^
^
Actually banyak da survey tapi kebanyakan yg rega RM200++ sumanya rendah2 belaka cuma ada satu kedai ritu da jumpa arga RM200++ gak..haaaa...yg tu tinggi so susah sikit nak memanjat...
I likeeeeee...tapi yg x like nih sbb laki aiiiiiii lum balik2 lagik nih....
Ni kalo x dpt udang mmg aiiii naik hanginnnnnnn...hukhukkkkkkkk....
Kabinet yg murah2 ni we all survey kat Beaufort yg jauhnya lebey kurang 45minit je...
Kalo kat Sipitang ni bukan x da tapi kebanyakan mahal belaka jadi kalo kira duit minyak pun still murah lagik yg kat Beaufort tu...heheehe...
^
^
Almaklumlah org biasa2 aje jadi kena betul2 berkira bab beli-membeli nih...
Len la kalo org kaya kan???...
Ehhhh...tapi kebanyakan org kaya lagi berkira tau sbb tu dorang kaya...hakhakkkkkk...
Ok ok..na mo ada yg sentap...ai merapu je tue...hehehhhhhhhhh ;p

Sonoknya Hasil Tanaman

Hasil tanaman kami laki bini ;p
Pagi2 ni bila siap buat keja umah sementara menanti si Baby dtg...
Sempatlah ahkak menuai hasil tanaman cili kami laki bini...
Walaupun setakat ni hanya satu pokok je membuahkan hasil yg x henti2...
Tetap bersyukur...
Faham2 ja la kan...x semua apa yang kita tanam akan membuahkan hasil...
Cili sebelum dipetik....
Kdg2 ada yg mcm hidup segan mati pun x mau...
Sabar ja la...hikhikkkkkkkssss
^
^
Hasil pagi ni Azie sempat hulurkan pada 2 org jiran...heheh...
See...sambil berbudi pada tanah..dapat juga buat amal jariah...lalalala....
Bukan apa...banyak sgt cili jadi kalo utk kami laki bini je kang busuk cengitu je...
Tak ke rugi namanya tu???...
^
^
Takkan la hari2 nak mkn lauk bercili kan???...
Tapi i org Melayu la...cili mmg guna hari2 what...hikkkkkkssss....
Apapun..cili yg boleh tahan banyak tu sebaik2nya diagihkan kepada jiran tetangga la kan...
Merasa sorang sikit...lalallaala... ;p
^
^
Lenkali kalo hasil byk...le jual kat pasar...
Hahahaha...mcm la banyak pokok kan???...kihkihhhhhhh ;p
Alhamdulillah..sila berbuah lagi ya pokok cili sayanggggggggg..hikhiksssssssss

Friday, June 29, 2012

Upah Ngasuh

Upah ngasuh Alya RM250
Upah ngasuh BB pun RM250 sbb both of them setengah hari ja...
Upah ngasuh si Baby Angelina pulak RM300 sbb still baby n tiap ari mmg ngasuh si Baby ni...
Rasanya RM300 tu agak murahkan???...
Tak kisah la...halal ja la sambil2 amik berkat si Baby ;p
^
^
Mama kpd Baby Angelina suh Azie ngasuh malam sama jadi Azie charge RM450...kira RM150 ja la malam tapi dia macam ckp mahal...
Mahal ka??? Azie rasa consider murah sbb selalunya rate malam ni lagi mahal...
Dia mintak murah jadi Azie cakap la RM400...
Tapi nampak mcm still mahal lagi pada akak tu...huhu...
N so far akak tu x hantar lagi Baby di malam hari...
^
^
At last after berfikir...
Semalam Azie cakap kat akak tu...
" X pe la...Akak kasi RM350 ja la itu pun sbb saya syg sgt sama ini Baby ;p... "...
Suka akak tu koooooooo...haha...
X pa la...Azie amik berkat si Baby...
Manatau ada rezeki baby pasnih kan???...

Bestnya Tido

Begini la kalo tuan tanah x da modal nak update blog..haha..
Pagi2 org bekerja...tuan tanah nak cita pasal tido....
Kang hada pulak org yg tido....bukan buat keja...hikhik...
^
^
Anyway...Selamat Pagi di Penghulu Segala Hari...
Arini sure ramai yang x sabar nak tunggu hari esok kan???...
Sapa la yg x suka ari minggu??? Ce habaq mai kat cheqqqqqq...haha...
^
^
Tuan tanah ni pun kalo Jumaat da epy da sbb esok lusa cuti ngasuh tapi Baby Angelina nih Azie jaga hari2 + malam kengkadang kalo x da sapa jaga dia sbb Mamanya keja siang n malam...
Tak pe la..amik berkat Baby Angelina shikittttt....hahahah ;p

Sangat lena ini Baby...
Tak sabar la nak tunggu kamu gebu-gebam mcm apam polkadot...hakhakkkk
^
^
Ehhhh..bibir kamu mcm Mummy Azie la....
Haha...perasan kan tuan tanah????...
Ehhh...cutting muka kamu pun bersegi mcm Mummy la....
Hahaha...overnya makkkkk...lalalalala...

Thursday, June 28, 2012

Kan Best

Hurmmm...
Kan best kalo ini baby saya yang punya ;p...lalalalala
^
^
Masuk arini...da 4 hari Azie ngasuh si Baby Angelina nih...
Start from day7 she was born...heheh ;p...
Seriously x sabar nak tgk perkembangan Baby even she is not my real baby...
Hope very very soonnnnn...Aminnnn ;)

Wednesday, June 27, 2012

Bestnya Alahaiiiiiii

Nak berkkkk kan Baby sampai terlena dia..hahaha
Mula2 dulu rasa gerun sbnrnya nak handle baby yg baru lahir...
Tapi bila jiran da book Azie utk ngasuh baby yang bakal lahir...
Azie iyakan saja sedangkan dalam hati ni dup dap dup dap hanya Allah saja yg tau...
Bukan la x besa dgn keadaan sebegitu tapi bila x da kaitan darah ngn kita nih mmg la tersgt takut rasanya...huhu...
^
^
Apapun Azie sematkan dalam hati dgn berkata   
" Ini la masanya nak try handle baby yg baru lahir sepenuhnya  "....
Saya nyenyak la tido di bahu Mummy ;p
Yup..dulu mmg biasa jaga kakak2 dalam pantang tapi more to jagakan yg berkaitan dgn bab berpantang such as siapkan mandian herba, masak, panaskan tungku 2x sehari...basuhkan baju baby..dll....
Bab jaga baby tu sikit2 je...
Tapi dalam situasi skrg ni...mmg rasa amat kagum dgn diri sendiri...haha...
^
^
Cuma skrg ni Azie belum mandikan baby tu lagi...Akak tu pun suh Azie lap2 kan ja dulu...
Even akak tu pun kakak kpd akak tu yang mandikan si Baby tu sbb Baby too small...
Jadi akak tu pun takut nak mandikan..hikhik ;p...Tak la aiiii rasa malu sgt kan???hehe...
^
^
Apapun...walaupun baru jaga Baby 3hari seriusly mmg rasa kagum x hingat dgn diri sendiri...
Pulak tu tgk si Baby makin semangat...
Mmg like berjuta lemon la ahkakkkkkkkk...lalallalaa....haha ;p
Tak sabar nak tunggu badan Baby semangat lagi sikit sbb mcm excited ja nak mandikan si Baby...hikssssssss.... 
^
^
Mummy love u la BABY...haha...
Over x ahkak???...
Ala...menumpang kasih je laaaaa...hukhukkkkk...
Aiiii tau la bukan anak aiiiiiii ;(

Tuesday, June 26, 2012

Ini la Baby ;p

Ini la Baby jiran Azie yang Azie jaga...
Kalo x silap Azie...arini Baby ni baru 6hari...
So far Alhamdulillah...masih boleh handle ini budak tecik...
^
^
Errrmmmm...Arini si Baby ni sgt behave...Tak meragam pun...I likeeeeeeeeee....hikhikkkkksss ;p
Esok lusa lum tau lagi mcmana tapi harung ja la...
Besa la kan kalo budak2 tecik apa lagik si baby kecik yang baru beberapa hari melihat dunia...
Semoga dipermudahkan segalanya...Aminnnnn
Saya baik la arini Mummy ;p

Dua Budak Kenit

Si Alya n si BB...
Mcm berjanji kan arini dorang looks green ;p...???
Opppssss...tipula..hihi...
Actually masa ni da dekat kul 1tghari jadi mandikan Alya siap2 sementara tunggu Umi dia ambil jam 1lebey camtu...
^
^
Malam japgi tuan tanah kasi upload gmbr itu newborn baby girl pulak ehhhh...lalalalaa ;p

Monday, June 25, 2012

Hari Baru

Arini maka bertambah la anak2 asuhan Azie...
Skrg da ada Alya, BB n newborn baby called Baby ;p...
Baby girl yang Azie baru asuh ni baru je beberapa hari dilahirkan...
Tak silap Azie baru ja 5hari camtu usia si Baby nih...
Nanti bila2 Azie kasi upload gmbr baby ekk kwn2 ;p
^
^
Apapun...mesti ada yg tertanya2 napa baru brapa hari dilahirkan Azie da start jaga baby tu...???...
Actually...kwn kepada jiran Azie ni bagi baby tu pada dia setelah dia melahirkan baby tu last week...
N da beberapa bulan lepas memang akak yg jiran Azie ni da booking suh Azie jaga Baby ni nanti bila da selamat lahir...lalalalala...
^
^
At first mmg rasa takut jugak nak ngasuh baby yg baru berusia beberapa hari apatah lagi bila beratnya hanya 2.5kg something...hihi...
Kalo anak2 buah Azie dulu rasanya suma kuar semangat2...hikhik..
So...mmg a bit worried la nak ngasuh Baby nih...
Anyway..I take it as a challenge ;p...
N today da merasa la jadi Mummy kepada 3 budak kecik...
Not so bad but it's ok what...
^
^
Bb tak da masalah..dia tu mmg membontot ja Mummynya nih yang kdgkala dipanggilnya aiii..kakakkkkk...hahahaha...
Alya mcm ada jealous sikit sama itu Baby...
Merengek je kejanya...hukhuk...
^
^
Tadi pukul 6ptg cmtu si Baby da pun balik...
Tapi maybe belah malam pun Azie akan mengasuh Baby itu memandangkan Akak tu malam jaga biz Pub sedaranya...
FYI...akak tu berbangsa Kristian...
Apapun...kitakan 1Malaysia...
^
^
Pssstttt....Azie ada request suh akak tu beli Baby Coat utk si Baby...
Faham2 ja la...
Bukan boleh nak ampai2 ja kat bawah...
Kang silap2 jadi Baby Penyet pulak dikerjakan si Alya n Bb...hikhikkkksssss...
Kang ahkakkkkkkkk yang matiksssssssss...hakhakahak ;)...
^
^
Nanti nak beli tmpt yg utk sangkut baby kat badan kalo pi jalan2 tu...
Apa ekk namanya?Almaklumlah org x da anak...hihiiii...
Azie ngasuh Baby tu hari2 jadi Azie da cakap ngn akak tu kalo Azie pi mana2 ari minggu Azie akan bawa Baby tu...
Nasib akak tu ok...
Maybe dia faham la kan mcmana org x da anak nih lagipun dia pun siang malam keja...
Ada gak pujuk akak tu suh bagi Baby tu kat Azie ja tapi akak tu x mo laaaaa....hukhukkkkk...
^
^
Tak pe la...kira jadi cam anak juga la...lalalallalaala ;p
Kata siang malam ngn ahkakkkkkk kan????....
Tapi adoimakkkkkkkkk...agak2 dapat x tido mlm dalam aircond kalo ada baby kecik camnih???....
Ce share mana kengkwn yg tau..hikhikssssss ;p

Saturday, June 23, 2012

Selamat Ulangtahun Sayang

Just a small cake for his birthday ;p....
Anyway...Selamat Ulangtahun yg ke-29 buat incik Hubby tersayang pada 14062012...
Semoga dipanjangkan umur, murah rezeki n sihat selalu...Aminnnnn....
 

Hasil Scan

Tadi trus pegi klinik coz demam kan???...
Jadi trus scan sekali n hasilnya adalah... " Saya TAK Mengandung... "....Sekian, terima kasih...
Doc kata cecair coklat yg kuar semalam tu maybe nak period...
Doc juga ckp...rahim x kembang sbb hormon saya tu hasilkan period yg sikit...
Doc kata rahim kecik sbb tak pernah ngandung...huhu...
Nampaknya masih belum rezeki la tu...
Walau hati mmg sedey...redha ja la...

Friday, June 22, 2012

Selsema Pulak

Arini tuan tanah selsema pulak...huhu
Ubat selsema x da makanya tuan tanah telan vitamin C tapi selsema nih makin menjadi2...
Arini ada  la beberapa kali tuan tanah nih muntah2...
Rasa mcm x best sikit arini...huhu
^
^
Arini breast belah kanan terasa sakit sikit n suddenly tadi ada brown liquid sikit kat cik V...
Adakah itu still consider as a spotting???...
Wallah hualam...
Sudah 2bulan lebey meihhhhhhhh cik P sesat...hukhuk...
^
^
Semalam Azie ada jenguk jiran sebelah...
Next week Azie akan start jaga babynya yg baru lahir...
Actually jiran Azie tu dpt baby baru lahir yg kawan dia kasi...
Makanya next week start la dia suh Azie ngasuh baby tu...
Yang Azie pelik..napa ekk semalam bila tgk baby tu Azie rasa mau muntah???...
Padahal baby tu tido diam2 je...comei n kemerah-merahan gitu kulitnya...
Adakah itu juga petanda kehamilan???...
Wallah hualam...
^
^
Kawan Azie kata masa dia preggy...dia nak muntah tgk Blackberry dia sendiri last2 dia pakai HP yg RM80 ja..haha...
Masih menjadi tanda tanya pada tuan tanah...
Sebenarnya hajat hati nak check darah trus tapi belum ada kesempatan nak pegi Kota Kinabalu...huhu...
Moga2 adalah rezeki kali ni...Aminnnnnn
^
^
Kalo ada sesapa yg x suka Azie update perkara2 cengini...
Please la pegi dari sini ekkkkk....
Jangan nak menambahkan dosa dgn mengutuk itu dan ini...Sekian, terima kasih ;p
 
 
 

Tuesday, June 19, 2012

Lariksss

Mood berblogging ke laut...
Hanya BW ke blog kwn2 saja...
Bila nak update ja...mood trus lariksssss padahal selalu ja click kat New Post...hukhuk...
 

Monday, June 18, 2012

Kisah Cirit-Birit

Last week iaitu 14hb merangkap beday Hubby Azie...Hubby Azie cirit-birit dekat nak malam....
Siang tu elok je dia pi balai buat keja mengikut arahan kan kata ko..hikhik...
Nak kata disebabkam masakan Azie..mungkin x kot sbb Azie x pulak cirit...
Masak pun siap selawat okae...
Mungkin x la kot sbb masakan Azie kan???...
^
^
Wallah Hualam la coz Hubby Azie ni dia x bole minum air yg bersusu...
Maybe sbb malam sblm tu kami lepak minum kat kedai...Hubby minum Kopi Susu
Sebab mmg kalo Hubby minum susu maka itu jadinya...
Tapi da Hubby yg nak minum air yg bersusu malam tu...Azie pun x halang la kan???...
Kejam kot nak halang2 bab cenginikan???...haha...
^
^
Malam kejadian tu..ecewahhhh..bunyi cam dramatik ja kan???...hihi...
Hubby ajak kuar pi beli ubat Pil Chi Kit Tiun tu...lantak ko la kan kalo salah eja pun..haha ;p
Azie siap2 pastu Hubby suh Azie yg pi beli sbb dia da x berdaya...
Mengerang2 kesakitan terbaring...kuar masuk toilet x abis2...
Azie pun pi la walaupun that day Azie pun turut demam..kepala pun tingtongtingtong...
^
^
Bayangkan jam11malam nak kena naik tugas ganti anggota lain sbb anggota lain tu ada lawan bola utk team PDRM...
Makanya malam tu terpaksa la call OCS...Call Incas utk maklumkan ketakberdayaan itu...
Wahhh...skema ehh word tu???..hehehehhhhh...
Nasib la dapat excuse...kalo x..x tau la mcmana nak naik tugas dgn keadaan camtu...
^
^
Pujuk Hubby nak bawak dia pi Emergency..
Dia tak mau...sampai ke pagi dok pujuk nak bawak dia pi sepital tapi dia x mau...
Nasib menjelang siang..da ok makanya jam 3ptg Jumaat tu bole la Hubby naik tugas...
Terserempak OCS kat pasar pun siap dia tanya da ok ke n bole ke naik tugas jam 3 nanti???...
Alhamdulillah la Hubby da ok...susah hati kalo Hubby sakit...
N kalo bole x mau Hubby sakit...
^
^
Pastu kan..nak sambung cita nih...hihi...
Jumaat tu Hubby cita la katanya masa Azie pi kedai beli ubat tu...
Hubby rasa mcm da nak mati sgt2...
Rasa mcm da nafas tersekat2 da dek cirit-birit tu...
Da lemah sgt2 katanya
Siap da mengucap bagai...
Siap katanya lagi    " Aku ampunkan dosa isteri aku .... "....
Wahhhh wahhhhhh...mcm terbalik pulak...
Rasa2 mcm dosa Hubby yg lagi byk ni pada aiiii....hakhak ;)...haha...Mcm bagus je kan tuan tanah nih???hihi...
^
^
Anyway...Azie selalu doa mintak Allah berikan kesihatan yang baik pada Hubby Azie dan moga Hubby Azie dilindungi drpd sebarang malapetaka, dimurahkan rezeki selalu...Amin
Malah bukan buat Hubby juga tapi buat Mak Abah..MIL..FIL...adikbradik kandung atau ipar..anak2 buah both side...Itu la doa Azie buat mereka semua...
Kawan2 pun cmtu jugak kan???...
Pasti mendoakan yg terbaik utk insan2 yg kwn2 sayang ;p
^
^
Apapun..di pagi Isnin nih...
Moga2 kita semua diberikan kesihatan yg baik...Aminnnn....
Kepada kwn2 yg bekerja...Selamat Bekerja...hihi

^

Friday, June 15, 2012

Nasi Lemakkkkkkk

Pasni layan cita cina Crime Busters X2 kat ntv7 jam 130pm nih dulu baru preparing utk order Nasi Lemak mlm japgi...
Biasa la..sekali-sekala mesti regular customer akan order byk2 utk mkn sekeluarga...
Tadi pagi awal2 dia da sms nak order 30bungkus...
Alhamdulillah..rezeki arini...
^
^
Errmmm..kwn2 lunch apa ekk arini???
Tadi lunch Azie buat sup ayam je...
X masak heavy2 pasal Hubby mengalami cirit-birit semalam...
Siankan???...
Da la beday Hubby semalam...Azie pulak demam...
Makanya later on la kita celeb ehh sayang ;p

Wednesday, June 13, 2012

Blog SEPI

Tak sihat, sibuk, penat, tak da idea...
Makanya elok la ditukarkan menjadi blog SEPI....hukhuk...
Terima kasih pada kwn2 yg masih sudi singgah di sini...
Nanti bila semuanya da ok...tuan tanah kasi update sampai lebam ya ;p

Monday, June 11, 2012

Nak Waffle

Tekak nih jahat kan???...
Sedap je Hubby nak kuar tugas di balai...
Si bini ni sempat berpesan...
" Pa...nanti balik belikan waffle ekk???...Nanti pesan kat budak tu nak garing2..kalo x garing wife saya x makan... "..hihi...
Ada2 je kan???...
Padahal bole je kuar pi beli seniri...lalalala...
^
^
Seriusly...Azie kalo makan waffle tu mmg suka kalo wafflenya garing...
Tapi bila kita beli kan...x suma seperti yg dikehendaki apatah lagi bila berhadapan dgn penjual yg sombong...wekwekkkkkkkkk...
Mcm la ko cantik sgt nak sombong2...Nyampah makkkkkkk...
Kita walaupun rupa  so so ja mcm tuan tanah nih tapi kalo muka tu senyum...sweet apa...
Ni ko buat muka endah x endah mcm la aku nih ada buat salah kan ngan ko kan???...Benci ahkakkkkk tau....
Kalo ahkak preggy..jgn la anak ahkak muka mcm ko...ehhh..tetiba pulak kan???...haha
^
^
Ada satu hari Azie n Hubby pi la beli waffle..
Azie pesan la kat budak tu... " Dik..waffle tu kasi garing ya... "....
Bole je dia buat mcm muka sombong n seolah2 mcm dgr x dgr ja apa yg Azie pesan tu padahal Azie ckp penuh mesra lagik...Bukannya Azie marah2 atau sombong2 ngn dia pun...
N hasilnya mmg of coz la menghampakan kalo da penjual mcm hampeh je alkisahnya...huhu...
Mcm tu ke budak2 zaman skrg nih???...Mcm x reti nak respect org...
Ko hingat aku nih adik2 ko ke walaupun nampak mcm muda...(...haha...sempat kan perasan???...x la...gurau je..ahkak sedar diri ahkak okae....)
^
^
Jadi tadi da pesan kat Hubby jgn beli kat situ...
Azie suh Hubby pi beli kat tmpt lain... 
^
^

Hari Esok


Esok makanya bermula la semula episod ku sebagai seorang baby-sitter..hikhik...
Rindu juga kami laki bini kat dua budak tecik nih ;p..hehe
Masing2 ada gelagat yg tersendiri...
N bila ada dua org budak tecik nih makanya x la sunyi sgt hidup kami berdua...
Dapat la menumpang kasih si tecik berdua nih...

Sunday, June 10, 2012

Sejuk ;p

Since this morning...it's a heavy rain here...
I likeeeee okae ;p....
Walaupun hujan...x da makna la tuan tanah nih nak bangun lewat...
Seriusly..sgt x biasa bangun lewat even daku hanyalah surirumah gitu ;p
^
^
Gitu juga dgn Incik Hubby...walaupun bukan gi keja awal pagi tetap bangun pagi ;)
^
Jadi..mcmana la cuaca di tempat kwn2 pagi ni???...
Apapun...semoga hari kwn2 semua indah arini...
Kata ari Ahad kan???hikhik...
Mcm ahkak nih ari Ahad ke tak Ahad..sama je...
Kata surirumah kan pastu incik Hubby pulak off daynya bukan tentu...
Jadi ari2 pun sama je rasanya ;)

Saturday, June 9, 2012

Sukanya Ahkak

Mula2..layan la wajah tuan tanah yg x berapa nak shomellllllllll ini ;p
Kalo x suka nengok...pejam kan mata kwn2 tau...
Mana la tau kot ada kwn2 yg alergik tgk muka tuan tanah yg nan adoooo..hukhuk ;(
^
^
Actually arini nak share yg betapa sukanya ahkak bila dpt ubah blog kepada interface yg lama...
Yup...mmg interface yg baru tu sgt up to date...
Tapi ahkak x suka la...
^
^
Ahkak suka yg old school cam yang kat bawah ni...lalalala...
Kalo kasi 1juta pun...huhu...sanggup ahkak nakkkkkkkkkk tukar ke interface baru..hahahhaa....
Nampak sgt mata duitan kan???...hahahahha
^
^
Rasanya rata2 mmg suka ngn yg lama drpd yg interface yg baru kan??? ....
Mcmtu jugak kalo kat FB...Azie prefer yg the previous one...
Mmg x la terpengaruh dgn interface yg baru tu walaupun yg baru tu siap boleh buh header...
See...betapa setianya ahkak ngn interface FB yang lama..lalallaa
Tak caya pi tgk kat FB ahkak Nur Azeani Kamarudin...( sapa yg sudi nak add...add la ya...hihi )
^
^
Apapun terpulang la pada penilaian masing2...
Tak semua apa yg kita suka...org lain pun suka kan???...
Jadi..tepuk dada...tanya selera ;p 
Tapi kang kalo selera jwb nak mkn pizza..haha..amik kooooooooo.... ;p layannnnnnnnn

Salam Pagi Sabtu

Assalamualaikum n salam sejahtera...
Buat kwn2 yg sudi singgah di sini walaupun di hari Sabtu...hihi...
^
^
Pagi ni Azie bersiaran di OUM, K.Kinabalu...
Biasa la kalo ke OUM ni sudah pasti la menemani incik Hubby ku...haha...
Idak la tuan tanah ni sanggup nak sambung belajar gitu...
Rasanya otak ni da beku tahap tepu kot...hakhak...
^
^
Mana taknya...nengok assignment incik Hubby dan modul pelajarannya pun da cukup buat rasa mcm nak muntah darah okae...
Tapi sebab tuan tanah seorang isteri yg solehah lagi cute....
Ada ke yg nak muntah ni????...hihi...
Tuan tanah sentiasa  support incik Hubby...
Kira tlg kasi bakar semangat incik Hubby jugak la walaupun tuan tanah sbnrnya rasa nak pitam nengok modul setiap semester...
Da la kelas belum mula...assignment awal2 da tunjuk muka...haha....
^
^
Apapun arini adalah 1st class utk Semester 3...
Harap2 Hubby success for this semester...

Friday, June 8, 2012

Mengantuk Sesaja

Leganya bila dapat melelapkan mata...
Walaupun dpt lelapkan mata dalam 15minit camtu...
Hilang semua rasa ngantuk itu...hihi...
^
^
Sorry...again updating the blog without picca...
Boringkan nengok blog yg diupdate tanpa gambar???...
Tapi best juga apa...hihi
Tak yah nak upload2 gambar...
Senang je...lalalala...
Tapi x pulak dpt update entry byk2 setiap hari...
Ateeee...cane Nuffnang x duduk tang situ ja kan???...hahahahahah...

Perut Lapaq

Salam Pagi Jumaat...Penghulu segala hari ;p
Oooohhhh my...lapar pulak bangun pepagi nih tapi masih belum tau apa yg nak dimakan...
Tapi drpd semalam terasa seperti nak mkn kek gitu...yumyum...
Kan best kalo ada Secret Recipe kat Sipitang nih ;p...huhu...
^
^
At this time Azie tgh menyambil tgk Nasi Lemak Kopi O...
Suka nengok Farah AF2 yg sdg preggy...
N currently Azie sgt suka nengok org2 preggy yg shomelllll bergaya dgn dress dr PopLook...
Sesapa yg tgh preggy..sila la pegi terjah kat PopLook..hihi...
Haha..mcm ko dpt royalti kan nak promote itu PopLook...
Nuffnang pun duk duduk tang situ ja...hahah ;p

Thursday, June 7, 2012

Empat Belas

Ada apa dgn 14???...
Ohh..14/6 ni adalah 29th birthday of my Hubby...
Kalo x beli kek...maybe nak buat seniri...hikhik...
Tapi oven x da...X pe la...tuan tanah buat kek kukus je...haha...
Ok kan???...Yang penting nak buat Hubby rasa surprise apabila si wifeynya ini buat kek...
Seriusly...Azie bab membaking nih mmg Azie x pandai...
^
^
Adoi mak...
Tgk kek Secret Recipe nih da ai tertelan air liur tau...hukhukkkk
Haha..over la sangat... 
^
^
Agak2 kalo buat surprise cengini...
On my 29th birthday September nih...le dpt x birthday surprise Samsung Galaxy Tab S3???...hahaha....
Amboiiiii...tingginya harapan ko nakkkkkkkkkkk.... ;p

Buang Angin

Akhir2 ni..perut sangat penuh dgn angin...
Jadi bila perut penuh dgn angin maka putt...putt je la kejanya kan???...hikhiksssssss....
Kdg bunyi pun da cukup menggerunkan okae...haha ;)
^
^
Tapi apa boleh buat..kalo x dibuang angin tu...mau parah jadinya..lalalala...
Nanti tak pasal2 dapat penyakit dalaman...haha...ada ke???
^
^
Maaf la ekk tuan tanah agak x malu menceritakan kisah kentut-mengentut nih...
Sbnrnya tuan tanah x tau nak update apa da..huhu....

Simple Je

Arini still x brapa sihat...
Jadi Hubby kata masak simple2 ja...
Hubby suh goreng ikan tuna n buat kangkung goreng belacan ja...
Makanya itu la menu kami arini...
^
^
Jgn ckp Hubby saya kejam tau suh saya masak...
Saya yang mmg camnih..still nak masak walaupun x sihat...
Tak sampai ati la nak biarkan Hubby buat melainkan kalo truk sgt sakit saya nih...
Jadi bila masih berdaya utk menjalankan tanggungjawab sbg seorang isteri haruslah saya mennjalankan ia dgn sebaiknya....
^
^
Ala...kata pun demam on n off gitu je pun kan???...

Wednesday, June 6, 2012

Temperature Naik

Ohhh...yg naik bukan temperature Azie...
Tapi temperature sang keta tu la...
Tetiba start enjin keta nak pi antar nasi kat sebelah nih pada Hubby...tgk2 naik pulak temperaturenya....
Adoiiiyaiiiii...ada2 aje la kamu ni si hitam...huhu...
^
^
Makanya...terpaksa la incik Hubby balik amik di rumah ja nasi utk lunch dia kang...
Alang2 da siap kan...huhu

Demam On On Off

Begini la Azie lebey kurang dalam sebulan ni...
Demam on n off...
Kalo bangun pagi..mmg demam kebiasaannya...
Tapi demam tu x la buat Azie melepet je...
Masih boleh buat kerja mcm biasa...
^
^
Tak tentu masa demam tu tapi dalam sehari mesti demam...
Azie pun jadi x faham dibuatnya...
Tak pe la...as long bole buat keja mcm biasa...badan x lemah sgt...x da muntah2...
Ok ja kan???...
N Azie mmg x mamam ubat kalo demam...
Bukan takut nak mamam tapi ubat kan x bagus utk kami2 yg berTTC nih...
^
^
Ya...mmg menjadi kemusykilan Azie sbb x pernah demam mcmni...
Tapi anggaplah sebagai penghapus dosa2 kecil...
Tak gitu kwn2???...hiihihi...
^
^
Until now..cik P mmg masih belum dtg...
Isnin lepas masa berurut for the second time...
Kata Makcik tu...baru dia dapat rasa yg peranakan Azie kembang n ada denyut...
Katanya Azie mengandung... 
Kwn2 rasa boleh caya x ekk???...
Makcik tu mmg bidan dan umurnya pun da 90tahun...
Banyak pengalaman tu kan tapi Wallah Hualam la kan???...
^
^
Hubby kata jgn terlampu yakin sbb dulu2 pun pernah jugak tukang urut kata mcmtu at last hampa juga kan???... 
Bukan nak menidakkan kepandaian Makcik tu tapi takut nak berharap sangat...
^
^
Buat masa ni 
Azie malas nak pi sepital/kelinik...
Biar la dulu...
Kalo ada rezeki tak akan  ke mana kan???...
Berserah ja la....
Allah x kejam kan???...
^
^
Ok la kwn2...da pukul 8pagi...
Azie nak masak for lunch siap2 coz japgi nak antar kat Hubby di balai...
Hubby cakap x yah antar nasi..dia tapau je japgi coz dia pun tau Azie demam kan???...
Tapi Azie nak juga antar kat Hubby...
Next week kan da start mengasuh balik jadi da sah2 x dapat nak antar  kat Hubby nasi nanti...hihi...
Ok...daaaaaaaaaaa.....

Tuesday, June 5, 2012

Belum Sampai

Tadi call Hubby...
Dorang masih belum bertolak...
Dorang singgah di CentrePoint, KK sbb tuan punya keta dating kot dulu...
Makwe si kwn tu kan org KK...sah2 la mendating tu...
Biasa la kalo menumpang org kan???....
Nak tak nak kena la tunggu jugak...
^
^
Aritu suh Hubby bawak keta tapi dia x mau...
Katanya susah nanti Azie nak pi mana2...
Ada motor tapi Azie x pandai...hikhik... 
^
^
Apapun moga2 perjalanan incik Hubby n kwn2 pulang ke Sipitang ni selamat hendaknya..Aminnnnnn

Tunggu Ja La

Tak sabar tunggu Hubby balik petang nih..
Rindu sgt kat Hubby...
Overkan???...
Padahal smlm ja pun pi latihan menembak... 
^
^
Besa la kan org x da anak...
Ngan Hubby ja la pun tempat bergurau senda, bermanja..n bergado mulut....haha...
Jadi bila Incik Hubby x da depan mata...
Sah2 la sunyi kan???...

Rezeki Semalam

Semalam sebelum Hubby bertolak pi latihan menembak...
Azie prepare kan Bihun Goreng utk bekpas kami...
Jadi itu la yg Azie makan tengahari semalam..
Malas la nak masak kalo tinggal sorang kan???hikhik...
^
^
Dapat pulak rezeki Pizza Hut semalam...
Hahhhh..3slice tau Azie mamam malam semalam....
1slice kawan Azie mamam..suh dia mamam lagi 2slice dia na mo...
Makanya pagi tadi 2slice la Azie mamam utk bekpas...
^
^
Arini pun malas mau masak coz masih sorang...
Hubby lewat petang baru balik...
Jadik semalam kwn kasi burger...
Azie simpan dlm peti ais...
Makanya lunch nih mkn tu dulu...
^
^
Hubby balik nanti ajak makan kat kedai ja la arini...hihi
Ada satu kedai tu kalo order sepinggan...mak aihhhhhh...
Banyak potionnya jadi kalo makan situ mmg le kongsi ber2...
Selalunya kalo mamam kat situ ber2..baru RM10...murahkan???..hikhik...
Kat situ Azie suka Horlicksnya...mmg kawkaw tapi itupun kalo pekerja pompuannya yg sorang tu yg buat...
Kalo org lain buat...mmg sgt x best...kudukuttttttttt..hukhuk ;(
^
^
Berkongsi tu bukan la maksud kudukut atau x da duit okae ;p...lalalala

Haha..x bole blah...siap buh hasil tanaman Cili lagik tu...ko hada????hasil tanaman tau bukan beli...hikkkkkksssss....

Nak Share Ke???

Ada sesuatu seperti rasa nak diceritakan pada kwn2 arini...
Tapi mcm berbelah bagi pulak...
Nanti2 la ekk...
Bila da pasti mungkin akan disharekan di sini...
Apapun...good morning to all dear friend yg masih sudi singgah di sini arini ;p
Kalo ada iklan menarik...jgn lupa click2 tau..hikhiik...
Kalo tak menarik pun...click jugak okae..haha...

Monday, June 4, 2012

Rezeki Hari Ini

Tadi petang Azie teman wifey Tuan Inspektor pi berurut kat tmpt yg Azie berurut aritu...
Azie pun urut sekali la da alang2 kan???...hikhik...
Masa kami balik kebetulan Incik Hubby akak nih pun baru balik dr Kota Kinabalu...
Tuan tu tapau Pizza Hut makanya inilah rezeki Azie utk arini...
Alhamdulillah murah rezeki hari ini..lalalalala...
Cancel beli Pocketfull yg diidamkan tekak x abis2...hikhik...
Apapun tq buat Tuan Tarmizi n Kak Wany atas rezeki hari ni ;p
 

Sunday, June 3, 2012

Hold Dulu Ekk

Azie sempat minum air akar kayu dua hari ja...
Ada kwn2 yg suh stop dulu minum air akar kayu memandangkan cik p Azie masih belum dtg...
At the same time...Azie pun rasa x sedap hati...
So..Azie bulatkan kata hati utk hold dulu minum air akar kayu tu...
Maybe next week Azie pi K.Kinabalu nak beli ubat Duphaston...
Mesti ada yg tertanya2 kan utk apa ubat itu???
^
^
For info...ubat tu kalo x dtg peod functionnya adalah utk turunkan darah peod...
Tapi kalo sebenarnya mengandung...functionnya adalah utk menguatkan rahim... 
Pada yg pernah ambil ubat nih...betulkan if i'am wrong okae ;)...hikhik...
^
^
Today perut ada cam memulas sikit jadi kita tunggu dan lihat what will happen next...lalalala...
Hahaha...cam la ada org yg kisah kan???..haha...
Anyway..feel so sad lak at this time coz tommorow Hubby akan pegi latihan menembak di Tuaran...
Selasa baru balik...
Apapun..
" Semoga perjalanan Hubby pergi dan balik selamat dan dilindungi drpd malapetaka...Aminnnnnnnn "....

Esok Menembak

Esok makanya incik Hubby kena la pi latihan menembak...
Dorang mmg sesekali kena la pi latihan menembak...
Da nama pun keja menggunakan senjata kan???...
^
^
Oleh itu....makanya esok tinggal lah daku keseorangan...
Patutnya Hubby pi ari Sabtu means semalam la...huhu
^
^
Ala...cam x biasa pulak kan duk sorang2???..Dulu pun masa Hubby training...dok sorang2 jugak nun di KL...hikhikhikhik....
Ngada2 kan i???overrrrrrrrrrrr ;p...nyampah makkkkkkkkkkk

Friday, June 1, 2012

Adoi Makkkk

Air akar kayu da berjaya ku telan...
Tapi x sampai setengah gelas la...
Aci tak???...hehe...
Tapi kalo minum byk kali...aci jugak la kan???..
Bersamaan dengan segelas la jadinya...hihi ;p
^
^
Tetiba breast da rasa sesuatu nih...
Selalunya i okae ja walau nak dtg peod tau..hukhuk...
Tak da apa2 tanda cuma senggugut sikit2 kebiasaannya...
Nih perut pun cam memulas2 ja...
Apakah ini kesan dr ubat akar kayu itu???...huhu...
^
^
Sabar ja la..
Tgk ja la apa yg bakal dilalui pasnih...

Tak Sedey Da

Ish ish ish...x da maknanya nak sedey pasal result UPT semalam la...
Da 4taun lebey da merasa kekecewaan yg cmtu kan???...hikhik... 
Jadi napa la pasal result semalam pun -ve nak sedey sgt???...
^
^
Yang ahkak sedey sgt...
Esok incik Hubby kena pi latihan menembak kat Tuaran...Ahad baru balik..hukhuk...
Haha...mcm x biasa je kan???...
Dulu kat Sipitang nih mmg ada lapang sasar tempat dorang buat latihan menembak tapi sejak Petronas nak bukak kilang baja ammonia urea..makanya tempat tu da Petronas beli la alkisahnya...
Tu yg kena pi kat Tuaran...hukhuk...
Sedeyyyyyyyyyyyyyy okae ;(...
Apa le buat...da arahan kan???
Tak kan nak membantah kata kooooooooo....hikhik...

Pahit La

Siap sudah air akar kayu ku ini...
Tadi da minum tapi sempat dua tegukan terus nak termuntah...
Camna ni???..hukhuk...
^
^
Apapun kena kuat semangat...
Bagi tekak ni rest jap..haha...
Japgi kita telan ja air yg pahit itu ekkk... ;p
Mana ada air ubat sedap kan????lalalala...
^
^
^
 
Sonok kan sesetengah org yg x perlu nak lalu proses2 camnih..proses2 TTC yang lain..huhu...
Yang kawin x lama tapi dikurniakan rezeki zuriat...
Apa boleh buat..rezeki masing2..
Org kata bahagian masing2...
Tak boleh nak mempertikaikan kuasa Allah swt gitu...
Redha ja la apa yg tertulis..tersurat mahupun tersirat... 
Allah tahu apa yg terbaik utk kita semua...


Baru Balik

Azie baru ja balik berurut dgn sorang makcik  jam 12pm tadi...
Umur Makcik tu 90 tau tapi steady bahhhhhhhhhh...
Anak 13..cucu da 70++..cicit of coz la da ada kan..hikhik
Ada org yg umur 50an pun belum tentu sesteady makcik tu...
Tgk makcik tu...nak panggil nenek pun rasa x sanggup okae...huhuhu...
^
^
Makcik tu peminat artis dolu2...Kata org lama kan???..
Katanya kalo pegi pekan mesti dia beli DVD wayang lama2...
N suma koleksi tu dia siap kunci lagi dalam bilik...
Kalo nengok pun sorang2 dalam bilik...hihi...
Siap ada potret P.Ramlee yg dilukis lagik tau...besar pulak tu...lalalalalalaala
^
^
Walaupun x lama berurut tu tapi terasa sungguh akrab...
Makcik tu suruh panggil dia Mama...
Maybe dia rasa kesian kot sebab x da sedara-mara kat sini...
Pastu siap kata kalo x balik raya..nanti raya umah dorang...
Makcik tu kata dia suka bbq suma nih...hikhik...
^
^
Tadi nak balik pun siap pesan kalo ada apa2..dtg je rumah..x pun call...
Mata dia berkaca ja...
Sebak hati ni tauuuuuuuu....hukhuk...
^
^
Tadi jugak ada la beli akar2 kayu kat Makcik tu...
Napa kena beli???...
Ehh...kena la beli..igt sng ka nak cari akar2 kayu nih????....
Akar kayu nih elok utk kesihatan...
Kalo x ngandung...fungsinya akan turunkan darah...
Kalo ngandung..mmg x da effect...
^
^
Hasil urut tu Makcik tu kata peranakan saya kecik pastu ke belakang pulak tu jadi mmg susah nak preggy...
Tapi Makcik tu 50-50 la jugak...
Katanya nak kata Azie mengandung pun ya...nak kata mengandung pun x..
Tapi da kembang la terasa kata Makcik tu...
Wallah Hualam la kan???...
Kata Makcik tu dia x urut kuat2...
^
^
Berserah ja la Azie nih...
Malas nak berharap sgt...
Kun Fa Yakun....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...