Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, June 25, 2012

Hari Baru

Arini maka bertambah la anak2 asuhan Azie...
Skrg da ada Alya, BB n newborn baby called Baby ;p...
Baby girl yang Azie baru asuh ni baru je beberapa hari dilahirkan...
Tak silap Azie baru ja 5hari camtu usia si Baby nih...
Nanti bila2 Azie kasi upload gmbr baby ekk kwn2 ;p
^
^
Apapun...mesti ada yg tertanya2 napa baru brapa hari dilahirkan Azie da start jaga baby tu...???...
Actually...kwn kepada jiran Azie ni bagi baby tu pada dia setelah dia melahirkan baby tu last week...
N da beberapa bulan lepas memang akak yg jiran Azie ni da booking suh Azie jaga Baby ni nanti bila da selamat lahir...lalalalala...
^
^
At first mmg rasa takut jugak nak ngasuh baby yg baru berusia beberapa hari apatah lagi bila beratnya hanya 2.5kg something...hihi...
Kalo anak2 buah Azie dulu rasanya suma kuar semangat2...hikhik..
So...mmg a bit worried la nak ngasuh Baby nih...
Anyway..I take it as a challenge ;p...
N today da merasa la jadi Mummy kepada 3 budak kecik...
Not so bad but it's ok what...
^
^
Bb tak da masalah..dia tu mmg membontot ja Mummynya nih yang kdgkala dipanggilnya aiii..kakakkkkk...hahahaha...
Alya mcm ada jealous sikit sama itu Baby...
Merengek je kejanya...hukhuk...
^
^
Tadi pukul 6ptg cmtu si Baby da pun balik...
Tapi maybe belah malam pun Azie akan mengasuh Baby itu memandangkan Akak tu malam jaga biz Pub sedaranya...
FYI...akak tu berbangsa Kristian...
Apapun...kitakan 1Malaysia...
^
^
Pssstttt....Azie ada request suh akak tu beli Baby Coat utk si Baby...
Faham2 ja la...
Bukan boleh nak ampai2 ja kat bawah...
Kang silap2 jadi Baby Penyet pulak dikerjakan si Alya n Bb...hikhikkkksssss...
Kang ahkakkkkkkkk yang matiksssssssss...hakhakahak ;)...
^
^
Nanti nak beli tmpt yg utk sangkut baby kat badan kalo pi jalan2 tu...
Apa ekk namanya?Almaklumlah org x da anak...hihiiii...
Azie ngasuh Baby tu hari2 jadi Azie da cakap ngn akak tu kalo Azie pi mana2 ari minggu Azie akan bawa Baby tu...
Nasib akak tu ok...
Maybe dia faham la kan mcmana org x da anak nih lagipun dia pun siang malam keja...
Ada gak pujuk akak tu suh bagi Baby tu kat Azie ja tapi akak tu x mo laaaaa....hukhukkkkk...
^
^
Tak pe la...kira jadi cam anak juga la...lalalallalaala ;p
Kata siang malam ngn ahkakkkkkk kan????....
Tapi adoimakkkkkkkkk...agak2 dapat x tido mlm dalam aircond kalo ada baby kecik camnih???....
Ce share mana kengkwn yg tau..hikhikssssss ;p

5 comments:

  1. Nmanya baby carrier. .ehe. .mesti sonok kn jga bby bru lahir. .

    ReplyDelete
  2. haha..ya la kak...blur2 azie nih..hihi...seronok juga kak tambah mcm byk masa baby tu ngn azie berbanding ngn mamanya..hihi

    ReplyDelete
  3. Haah nmnya baby carier tau..
    Tp bkn carier kerjaya tau,hihihi

    Aku baru nk soh hg pjuk akk tu bg jelh bby tu kat hg tp dia xnk plak erk..
    Hg truskan pjuk mn thu dpat...
    Nk tdo airkon bole tp jgn lm sgt,skjp2 jelah..sb tkut nti bby kna selsema..

    Nti hg merasala xtdo mlm tau,sb bby salu lau lam ari mmg akn jd jg time mlm siang tdo jer..
    Selamat mnjadi mummy yer,my fren..tp hg hbat sb jd mummy for 3kids..:-)

    ReplyDelete
  4. ya la..aku blur2 gitu BFF...tq for ur advice ;p..insyaallah aku akan nikmati semua nih...hikhik...BFF..kalo pampers setau aku econsave selalu murah...kalo hg tetiba lalu..ce la intai2...hihi

    jiwang84...
    hihi...yup ain..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...