Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, August 26, 2013

Bila Byk Taun Tak Beraya Ngan Family



Gambar kat sebelah ni masa baru2 sampai kat rumah Paklang aku berlatarkan pokok buah longan yang sedang lebat buahnya...

Dari kiri :
Adik aku, kakak aku yg sulung, kakak aku yang atas aku dan aku...Kami 4bradik perempuan daripada 7adikbradik....














Ye....antara semua aku yang paling debab n COMEL...Bab comel tu kalo akak2 aku n adik aku nih terbaca sure dorang muntah ijo nih!!!...heheh...Kalo dorang muntah ijo baca statement aku nih...nampak sgt dorang tak bole nak terima hakikat kebenaran kan korang????kihkihkih....Perasan ya amat la tuan tanah kedaung nih!!!..hehe...



Ini aku ngn akak aku yang sulung...Yang sorang muka bujur sireh...Yang sorang muka da mcm bola...hahah....Kutuk diri sendiri nampak!!!...hehhe...Diri sendiri kutuk tak pe..jgn org lain...tapi kalo org lain nak kutuk pun kutuk la kan tapi jgn ar depan2 sambil gelak2 bagai..tu kuwangajaq namanya...hhihi....


Yang nih abg aku...Kira the only abg la yang aku ada...tapi kalo abg ipar...hat tu ada 2org la abg...hehehhhh....Abg aku ni Chef tau......Umur da 34 kata ko tapi masih bujang trangtangtang gitu...Abg ku ni la skrg yg keja dgn RK Recipe Cafe milik Riezman Khuzaimi n wifeynya Kartina itewww!!!!...

Yeye je ritu aku mintak resepi kat abg aku sekalik resepi tu aku tertinggal kat kampung la pulekkksss...hihi...Apa la makhencik!!! *tumbuk diri sendiri...dush...dush...dush...dush...

My adik n my abg...


Adik aku ngn Baby Zharfan yg suka berjalan...



Danish...anak buah aku yang pertama...Baru darjah 3 je pun...Aku tak da anak2 buah yg umur da besar panjang sbb kakak aku yg sulung kawin lewat dlm umur dia 28 x silap aku tapi syukurlah walaupun kakak aku kawin lewat tapi dia subur bab2 beranak nih...Tak mcm aku..kawin awal umur dlm 24 tapi nan hado rezeki anak sampai la nih....Tapi siapa kita utk mempertikaikan kekuasaan Allah swt kan???..Ada lah rezeki aku nanti In Sha Allah..Doakan aku ye korang!!!...Tq in advance...heheh



Adik aku ngn akak aku....Dorang sesaja!!!...Walaupun aku hantu gambar tapi akak2 aku..adik aku...lagi hantu gambar drpd aku...Memang kalah ar aku ngn dorang...hahahha


Adik aku ngn Mak aku...Napa aku terlupa nak bergambar ngn Mak aku nih??? *ketuk kepala sendiri sampai fengsannnnn....


Mak aku ngn abg aku tapi sayang gmbr nih ada error...Apa punya photographer daaaaa....Tapi yang lawaknya gmbr nih nampak mcm abg aku dok atas riba Mak aku pulak kan???hihi...

So sweettttttttttttttt


Ini paksu memang menjadi kegemaran anak2 buah...Paksu kalo jerkah pungpangpungpang pun x pe...tetap PAKSU la idaman hati dorang!!!...Dgr je cakap Paksu dorang...


Dua-duanya adik aku...Merahnya Makngah dorang arituuuuu...hahah...tapi kan korang...kitaorg x set apa2 warna tema pun...tapi nampak mcm mix merah biru gitu pulakkan???hiiihihi


Aku ngn Abahku yang tersayang....

Setelah beberapa taun x dpt balik beraya bersama family tersayang di kampung halaman...Allah je tau betapa gembiranya rasa hati sampai sebelum fly ke Semenanjung semangat nak buat kuih terus down ko...punya la excited nak balik kmpg!!!...Baju raya pun mmg x dak tau for this raya...sampai begitu sekali ok...heheh. Kegembiraan mengatasi segala-galanya sampai x heran bab2 lain....hihi...

Alhamdulillah taun ni kegembiraan dpt aku rasai menyambut hari lebaran...Bukanlah maksud tak happy hanya beraya bersama hubby tercinta di perantaun (perantauan la sgt kan???..hihi) cumanya kegembiraan tu double triple la bila dapat beraya bersama both family di kampung halaman...

Btw... beberapa taun akan dtg ni...merasa la pulak x dpt balik beraya dah...Apa boleh buat kan???...Kena la memahami kerjaya sang suami...Takkan nak tinggalkan hubby sorang2 pulakkan???..Mmg NO NO NO la....hihi...

So korang...dikesempatan ini...Aku ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin k...Ye lah..aku manusia biasa yang tak lepas drpd melakukan kesilapan. 0-0 ye korang...hiksss....




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...