Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, August 29, 2013

Ada Kawan Kata Aku Gemuk...Ada Kawan Kata Aku Kurus

Ritu masa beraya kat umah sepupu aku..aku tanya kak sepupu aku apa rahsia maintain slim padahal kak sepupu aku tu mmg kaki makan tau...Pastu katanya dia makan Madu Cuka Epal ni sajorrrkkk...so aku suh dia tunjukkan aku rupa paras madu tu....Dgn pantas aku snap la gmbr sbg referrence (ehh..betul ke spelling aku tue???lantokkkkk....haha)....

Makanya tadik aku pi la mencari di pekan tapi nan hado jual la pulekssssssss...nyesal aku x beli siap2 masa kat kampung ritu!!!*flying kick diri sendiri..kohkohkoh....Memandangkan kat umah mmg sentiasa ada stock madu yang mmg jadi amalan hubby aku...so aku kreatis kan sikit...Aku amik gelas..dalam gelas tu aku perahkan 2biji limau kasturi pastu aku buh air sejuk setengah gelas jek n buh 2sudu besar madu...yumyummmmm..sgt delicios ok!!! so start from now hubby aku mesti akan susah hati sbb madu itu akan habis dgn secepat yang mungkin....hikssssssss....

Ada gak aku google2 kot aku bole beli online tapi fikir2 balik...later on la kan??? Madu tu pun still byk lagi so aku buat cara aku dulu la...hihi...Aku bukan apa korang...aku sedikit stress sejak kwn aku dtg kat rumah the day bila aku da sampai Sabah ritu...Sakit hati bila 2org kwn aku duk ngutuk aku kaw-kaw...sambil gelakkan aku x henti2...Macam la dorang solid-molid sgt!!! Padahal yang sorang tu lebey kurang aku jek, aku lagik ada cutting dari dia apa!!!(haha..angkat bakul senirik)...Emmm..da la..x mo da fikir pasal dorang tu...Malas da aku nak memikir pasal dorang...Lantok laaaaaa...idok aku mintak makan drpd dorang pun kan???...Hubby aku pun x pnh nak kutuk2 aku...n bila aku cita kat hubby aku pun..hubby aku pun marah dibuatnya...

Ritu aku luahkan kat status fb aku pun..yg sorang tu da sibuk menasihati aku katanya bila aku update status tu aku mengeruhkan lagi keadaan sdgkan aku x mention pun nama org2 yg berkenaan...katanya x kan pasal gurauan pun nak jadi lawan...haishhh...lebey2 lak dia tu padahal aku x pernah lak nak jadikan dorang tu lawan...Aku layan je dorang mcm biasa bila dorang suh aku check tiket flight beberapa hari selepas itewwwww!!!...Katanya dia bergurau sbb aku kawan...haishhhhhh...agak2 la kan kalo kawan pun jangan la melebey2 sgt...Kata aku gemuk sgt la.....kata aku mcm panda la...x dak leher la..ritu ada leher katanya...pastu bila aku duk mcm katak yang mmg kebiasaan aku..ditanya napa aku x duk bersila..."Ohhh...sangkut perut ehh dok bersila"...mana aku x hangin kan???...Sambil dok makan kuih...sambil2 lak dia gelak2kan aku..sampai dlm hati aku berkata.."truk sgt ke aku gemuk???"...Sampai malu aku rasa nak kuar umah tau korang punya la psycho aku jadinya atas gurauan dorang yg terlampau tu...Aku bukanlah seorang yang x boleh bergurau tapi da kalo melebey2 camtu...kutuk2 pakej sekali gelak2kan aku...da jatuh mcm mempersendakan aku da tu...huhu....Aku x marah kalo nak kata aku gemuk..aku le terima tapi bila mengata aku camtu...gelak2kan aku..weiiiiii....aku ada hati la wei...aku bukan pokok pisang...bukan pokok durian!!!huhu....

Emmm ok la korang...da pjg sgt aku membebel nih...Aku sbnrnya malas nak luahkan kat blog tapi aku rasa mcm perlu pulak aku luahkan perasaan aku kat blog aku yg tersayang nih...Aku cuma nak menasihati korang... kalo nak kutuk2 kwn tu agak2 la k sbb bukan suma yang bole terima teguran tahap melampau nih sbb aku mmg sensitif orgnya...Kawan...kawan jugak tapi jgn la sampai menyinggung perasaan si kawan...Peringatan utk korang dan diri aku sendiri jugak!!!..

3 comments:

  1. apple vinegar mmg ramai org diet praktikkan.. bagus juga utk kesihatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la yana...memandangkan ada madu kat umah...abiskan dulu dgn perahkan limau...nanti da abis nak try beli apple vinegar pulak..hihi...

      Delete
  2. Singgah sini.. salam perkenalan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...