Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Friday, October 21, 2011

Tiada Lagi Tangisan

Maka dengan rasminya, arini saya tdk menjadi baby-sitter sudah...lalalala...
^
^
Sayang sebenarnya pada baby tu tapi apakan daya...
Tidak berdaya rasanya mo jaga baby tu lagi...
^
^
Baby tu terlalu manja kata Mama nya....
Itu mmg x da masalah tapi yg big problemnya adalah...jeng...jeng...jeng
Si baby tu sgt kuat menangis...
Sampaikan kdg2 saya n Hubby naik buntu apa yg x kena ngn baby tu...
^
^
Mcmana saya jaga anak2 buah saya dulu...
Mcmtu la saya jaga baby tu...
Bayangkan sampai saya x le berjauhan dgn baby tu...
Kalo saya pi jauh ja drpd dia...dia akan nangis n nangis...
^
^
Dulu2 mak saya pesan kalo ada anak kecik ni...
Time dia tido la kita nak buat apapun...
Tapi dgn this baby...I can do nothinggggggggggggg....
Tido nak berdodoi ja...Kalo stop dodoikan dia akan bangun dr tido...huhu...
Kat rumah pun mcmtu la kata mama nya sampai mama nya pun susah mo buat keja rumah...huhu...
Parah..parah...hehe...
^
^
Pagi2 sblm baby tu sampai...saya kena msk siap2...
Ada satu hari tu saya x le nak msk sbb tunggu Hubby balik drpd keja pagi2 tu skali dia beli bhn-bhn nak msk...
Hubby pun balik lmbt makanya x sempat saya nak msk...
Lastly saya terpaksa guidekan Hubby saya utk masak...
What to do kan???..Hubby x larat mo dgr baby tu nangis mau kat saya...
Jadi dia kata biar dia yg masak...
That day jugak..saya mkn pun Hubby suapkan saya...huuhuu..
Hubby shiankan saya psl saya nak buat apa pun x bole
^
^
After thinking n bincang ngn Hubby...
^
Saya decide utk x ngasuh this baby lagik...
Shian juga Hubby balik keja x dpt nak rehat...
Nangis x benti ja this baby...
Mcm da dlm cita P-Ramlee, Ahmad Albab pula...
Kami laki bini naik buntu x tau apa yg x kena sdgkan kami da jaga sebaik mungkin seolah mengasuh anak sendiri....huhu
^
^

Apapun...ini pengalaman baru saya dlm mengasuh bayi yg kuat nangis...
Agak tertekan juga la coz selama mengasuh anak2 buah saya...
Anak2 buah saya bukan yg kuat nangis mcmni...
^
^
Semoga satu masa nanti kalau dikurniakan anak yg kuat nangis mcmni...
Saya n Hubby diberikan kesabaran yg tinggi...
Insyaallah...Aminnnnnnn


2 comments:

  1. mmg manja abis baby nih! maybe kena beli buaian yg buleh enjut sendirik yg pakai elektrik tu kot..

    ReplyDelete
  2. tu la psl leez,mmg manja sgt...huhu..mesti mak abahnya punya kesabaran yg tinggi dlm menjaganya n hrp2 penjaga yg baru nanti seorang yg penyabar lebih drpd kesabaran yg ada pd azie..hihi ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...