Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, May 28, 2009

Tensionnyaaaaaaa


Bengangnyaaaaa...(layan je la gambar nih jgk...x best kalo n3 x bergmbr...suram je...)


Baru arini berkesempatan nak update blog tapi PC kt CC nih pulak x le nak sambung pendrive....teruk bebenar...nampak benar CC ni mmg khas utk bebudak yg nak main game sajooooorkkk...da la lama x berupdate blog nih walaupun blog ni bukan la menjadi kegemaran blogger2 lain kan........



"Kang aku bakar jugak CC nih"


...punya la bersemangat nak gi CC...last2 camni jadinya...da beratur da cerita dlm kepala otak ni nak di updatekan.......



Da dkt sebulan kot x berupdate...


Actually...


"SAYA SDG MENGEMBARA"....

(betul ke nih???x caya???...)


kan best kalo ada laptop...bole bwk ke hulu ke hilir...


"Bila la B nak belikan nih seperti diperkatakan...."




Adoiyaiii(pinjam ayat Nabil japp)...


Rugi la byr phone ngn streamyx bulan nih.......napa la streamyx x buat cam broadband tu...le usung ceruk mana pun....



K la...jumpa lagik di lain masa...........


Friday, May 15, 2009

Sembang+Makan Time :)

Semakin chubby kan saya???
x kisahhhhhhh...betul ke x kisah???cececehhhhhh
(pakai baju baru lagikkkkkkkk tue :))
My bestfren,Linda...since 2001...sama2 belajar kat kolej dulu...satu dorm...satu umah sewa.Hubby Linda nih Algerian tau...rupa cam Arab/Pakistan gitu...

Together...(x le jadik nih...pipi saya lagik tembam drpd Linda nih)
Linda dgn aksi meruncingkan mukanya supaya nampak muka ku lagik besarkan???
Nak kena ekau nih....(betul ke nih...kang marah pulak org nogori)

Our Menu...


Muka tahan lapaq...dekat kul 5 baru soru sapdammmmm
"bekfas
cum
lunch
cum
dinner..."

Arini Linda x bwk anak...berlagak single-mingle la kami2 ekk...


Happy Time...dapat makan la katakan :p

My Sis,Ina...sakan...dia sesaje nak posing arinih...
Bagi chance arr..kang nangis pulakkkkkk

Lagik...
Cukup la utk n3 arinih...kang ada jugak yg muntah...

Karnival Kerjaya PWTC

Arini saya ke PWTC...Apply keja apa yg patut...
Karnival Kerjaya 2009...
Karnival nih sampai ari Ahad nih 17/05/09...apa lagik kwn2?...kalo rasa nak cari keja lain...moh la ke sana...



Ramai jgk yg dtg arini tapi x la sampai berhimpit2 cuma pening sbb byk sgt booth yg nak dituju...kalo boleh nak gi kat suma booth tapi lotih ehhh...drpd pagi lum soru...bygkanlah...sampai kul 3lebih x makan2 lagi...mmg time management yg x bagus langsung!!!Mak cukup marah kalo x reti nak manage masa nih...

Saya ngn kwn saya siap apply position Assistant Manager kat booth KFC nih...kena ada Diploma/Degree with 1year experience..x kisah experience dlm apa bidang pun...so sesiapa yg berminat...jgn ketinggalan ekk...Siap boleh pilih location yg u all nak tau :)...Interview bulan 6 utk July Intake...

Ramaikan yg dtg???Tgk akak/adik nih...happy betul dia...elok je saya tgh nak capture dia leh enterprame.Apapun akak/adik nih mmg sweetttttttt...

Thursday, May 14, 2009

Saja je pun

Sbnrnya x da apa pun nak update...saja je nak bykkan n3...bole pulakkan???Gmbr ari Jumaat lepas masa dinner ngn LoveyDobbey ngn my sis...LoveyDobbey x mo bergambar pulak mlm tue....
PS:Zura...Igt x Nasi Kerabu Mek Bunga???Lawakkan time tu???Hg balik la malam esok umah mak hg...nanti kita gi dinner lagik....


Haa...yg nih Air Buah Zuriat...as requested by my friend Muqs...preggy mummy :) Dia nak tgk rupa buah zuriat tue...
"Muqs...rupa buah ni cam kelapa yg dibelah 2 utk di parut tue...ni isi dalamnya...kulit luar punya la Nauzubillah keras ya amat...Kalo rebus lagik lama...lagik pekat colournya....rasanya tawar je pun"

Wednesday, May 13, 2009

Buat apa tue???

Byk betul n3 utk arini...Jgn jemu ekk...
Pada sesiapa yg x suka...Jgn ngutuk2 arr...x baik loo...
Ini bloggggggg....
SAYA YG PUNYA
x suka...jgn tengokkkkkkkkkkkkk

Setelah di sapu masker
Mmg drpd dulu suka beli PEELING MASK TEMULAWAK nih...murah je reganya...walaupun murah...tetap berkualiti ekk....

Da lama x 'BERMASK' nih...mmg selama 2thn lebih sebelum ni...x da minat nak menjaga hal2 kecantikan nih...[ da la x cantik :( ]
"Maybe sbb penat sgt berbiz all this while..."
ye la...
kita la boss...kita la kuli...
so la nih baru la rasa nak buat itu dan ini tapi x la tahap melampau almaklumlah...da jadik penganggur terhormat la katakan...kena berhemah bila berbelanja...

Sudah trim :)

Huh...lega pas da trim rambut...Alkisahnya...memandai sgt nak potong rambut depan seniri kan???...last2 hampeh...arini baru berkesempatan trim kat saloon kesukaan kuuuuuuu :) Elok la sikit drpd yg sebelum nih...Pada semua...kalo x pandai nak trim rambut senirik...
BAIK JGN BUAT TAU!!!!AMARAN KERAS
(da terkena batang idung senirik la katakan)






*Psstttt...Sila abaikan muka yg berminyak tu ekk...


Sempat lagik

Pas interview tadik...saya ngn adik sempat gi CM...saya nak trim rambut saya yg dah teruk nih...Kami pun menuju ke dlm CM...satu2nya saloon rambut yg ada kat dlm CM so setibanya di sana saya pun potong rambut.Chargenya...RM20 tapi sbb saya penah buat rebonding kat situ...saya kena bayar RM10 je pun sbb ada 10point kat sana...JIMAT...JIMAT...tapi saya mmg suka sgt saloon tu...bukan apa tapi byk2 tempat saya buat rebonding kat situ je pun yg ok....kat tmpt lain...sehari 2 rambut da balik keadaan asal...bengang gila....buat abis duit je...so kwn2 yg nak buat rebonding...saya suggest gi kat sana...selesa pun selesa :)
Sempat saya beli 2helai baju nih...Da sah hubby saya kata saya ni mcm budak2...Tgk la baju saya tu...mmg cam budak2 kan???Skrg saya mmg suka pakai long T mcm2 nih...pakai ngn inner...



Pas je trim rambut...dgn pantasnya...kami terus ke Jalan Masjid India...jumpa ngn Kakak yg dok kat Banting...Mmg pekerja cemerlang betul...le lak ponteng keja pasal nak shopping kain utk raya.Kakak dtg ngn Mak Mertua serta adik iparnya...sakan dorang borong Tudung Ekin...kan murah je RM10 :)...x mampu ar nak gi Ariani tue.Pastu gi pulak ke Maroz sbb hubby kakak suka tempah Baju Melayu kat situ.Pastu pulak...da patah balik ke Jakel...kakak lupa nak beli lebih kain utk Si Kenit Tisya tue...
Cita pasal makan pulak...saya ngn adik bekpas n lunch pada pukul 1.30tghari camtu kat Insaf,Jalan Tunku Abdul Rahman...ni pasal Mak Mertua kakak ar nak makan sana...makan 5org sampai RM85...mcm x berbaloi je...baik makan KFC/A&W yg sebelah-nyebelah Insaf tu...da la saya nih x suka mkn kedai2 mamak...sah2...pinggan saya sorang je x licin.Skrg da saya rasa lapar pulak.....tapi mmg insaf arr pas kuar Restoran INSAF tue...hahaha...
Nak mkn apa ekk???Barang dapur x beli lagi...yg ado pun Maggie tapi x lalu pulak....nak kuar beli brg...keta, hubby bwk arini gi keja pasal saya x mo naik motor pagi tadik...kan da padan muka x le nak bergerak...(waa...ngadanya mcm x le jalan kaki kan???)...bukan saya x mo naik motor tapi kalo naik motor...sampai2 je...kepala saya da berpeluh...da x fresh nak interview :) Ok la...da panjang sgt da n3 nih...jumpa lagik bila saya rajin update ekk...



Dapat keja...

Pagi tadi saya ada interview...dan2 tu saya dapat keja...Isnin nih 18/05/09 saya start keja tapi ada training 3ari tapi saya rasa malas...maybe saya x brapa confident ngn keja tu kot...Tgk org2 yg dtg interview...mcm company saham2 je...sbb dulu after graduated saya pnh terkena.Mana x musykilnya...interview je trus dpt keja...suma yg dtg suma dpt...pelikkan???
Siap ada training 3 ari...kalo position Customer Service Officer mcm saya kat Astro dulu mmg x mustahil la training2 nih...Ini Office Assistant pun nak kena training jgk???Mak Abah saya pun x bagi sbb takut kena tipu mcm dulu...x ke buang masa nanti???...so as advice drpd Mak Abah...dorang suggest saya pegi PWTC 15/05/09 nih...le submit resume kat sana...ada karnival kerjaya kot...tapi kalo fkr nak mintak keja nih...gabra maa...da 2thn lebih kerja seniri...Anyway wish me luck k kwn2.... :)

Anyway sapa2 tau ttg company Limpahan Prima Sdn. Bhd,Wisma MPL kat Jln Raja Chulan nih???Sila comment ekk...

Monday, May 11, 2009

Dinner BURGER

Mlm ni teringin pulak rasa nak mkn burger.Actually kawan saya meniaga burger kat kawasan umah saya...kwn pun sbb dulu saya kerap beli burger kat dia...Saya panggil dia Maggie...Dia nih siap buat delivery tapi cuma pada regular customer la,student dkt UIA pun dia buat delivery...Sedap tau beli burger kat Maggie nih...Slalu kalo nak beli kat dia mesti pesan "koyak kertas pun x pe"...maksudnya nak mayonis lebih :) Ok la...promote pulak...nak kena mintak komisen nih kat dia...pada sesiapa yg dok area Gombak terutamanya kawasan Greenwood...gerai Maggie nih dkt dgn Klinik Keluarga,Greenwood...jgn lupa pesan cam saya baru burger tue sodapppppppp...Yum yum




Mlm nih dinner Burger Ayam Special.....wah...camne tu nak kurus???
Hubby saya cakap saya makin chubby...mcm Teletubbies...patut ke???


Sunday, May 10, 2009

Mak n Mama

Sempena Mother's Day nih...saya nak wish Selamat Hari Ibu kepada Mak dan Mak Mertua yg amat disayangi.Kepada Mak,Salmah binti Othman...Terima Kasih kerana tlh mengandungkan,melahirkan,mendidik dan mengasuh sehingga Nini dewasa.Dengan didikan Mak juga,insyaallah Nini akan menjalankan tanggungjwb Nini sbg isteri dgn baik.Mak sentiasa dalam hati Nini :) Nini sayang Mak sgt2...muahhhhhhh
Kepada Mama,Sarifah Abd Rahman...Azie sayang Mama mcm Mak kandung Azie seniri.Semoga Mak n Mama panjang umur,murah rezeki dan diberikan kesihatan yg baik.Aminnnnnnnnn
Kepada kakak2,Aizam Sharizal&Nur Azreen...Selamat Hari Ibu...agak2nya tercapai x kita2 nih nak preggy sekali dlm tahun yg sama???Lambat tul la rezeki adik u all nih...
"Semoga ada rezeki saya utk menjadi seorang ibu dlm masa2 yg terdekat nih"
Aminnnnnn

Friday, May 8, 2009

Sempat Rembat



Smlm masa kat SOGO sempat rembat sepasang baju utk Tisya...murah je reganya...ritu pun beday Tisya x da prezen utk dia...ari Rabu ritu ada gak beli patung Barbie...so itu je la adiah saya utk Tisya...harga x penting...yg penting keikhlasan kan???"Maknjang pun da nganggur skrg nih...berbelanja kena la berhemah. Insyaallah...murah rezeki Maknjang...mcm2 Maknjang bagi...Maknjang kan baik...(wah...angkut bakul la pulak...)"

Sakit Pinggang&Blakang Melanda

Kpd memana blogger yg menghadiahkan TAG pada saya...thanx byk2...bila berkesempatan nanti saya amik TAG tu ye...mood pun tgh x da...keletihan pun ada jgk...smlm drpd ptg sampai ke malam saya kuar ngn kwn dan adik saya ina tue...x ingat dunia pulak...mcm org bujang pulak saya kan???tapi hubby izinkan ekk...da lama saya x hang out ngn kwn tau dlm 2thn lebih nih :) tapi smlm bukan pegi mana pun...teman adik beli brg2 nak masuk belajar nanti...teman kwn cari kain kat Masjid India n our last destination SOGO...member nak cari stroller anak dia...pastu ada pulak Baby Fair...siap buat photoshoot utk anak dia lagik sampai la ke pukul 9mlm.Hubby saya lum balik keja lagik almaklumlah hubby saya bukan keja opis hour.



"Comel betul baby boy nih...."sempat curi2 amik gmbr anak org tapi blur arr gmbr nih...

Nampak x si baju merah yg kenit tue???bukan yg tinggi tu...itu bapak org :) Itulah anak kwn saya...

Cita pasal sakit pinggang...since selasa 5/05/09...tetiba sakit belakang ngn pinggang amat la perit.Sakit nih secara tetiba padahal x da pulak ngangkut benda berat sepanjang kat kampung...mmg pelik la...sakit gila...kalo saya baring...nak bangun mmg seksa...meronta2 dibuatnya...kdg terfikir..."ada antu ke hempap saya nih"...sampai hubby saya marah la fkr sampai mcmtu...Smlm malam masa tido,saya ngadu kat hubby sakit...lagi la dia bising...da sakit ada hati berjalan lagi...ni pulak saya dan adik baru abis berkemas brg2 yg bwk pindah umah Mak Abah...mmg cari sakit betul la saya ni kan???Abis siapa la yg nak buat???





Ok la kwn2...karang kalo rasa lega sikit blakang ngn pinggang saya nih...saya update apa yg patut ekk...(mcm la ramai org yg dok tgk blog saya kan???perasan betul la!!!)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...