Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, November 16, 2009

Topik kami ;p


Nak tau topik apa yg slalu jadi perbualan kami laki bini????
^
^
Selain hal2 rumahtangga,kewangan????...
^
^
^
The main topic of coz la...
Pasal ANAK
"Bila nak dpt anak???"
"Besh kan kalo kita ada baby???"...
"Bila la dpt tgk muka baby kita kan?"
"Mcmana la rupa baby kita nanti???"
^

^
Huhhhhhhhh....
Mcm2 la yg kami sembangkan kalo timbul psl anak nih...
^
^
Ciankan kami???
^
^
Ada sapa2 x nak kasi kami baby????
^
^
Sapa la nak kasi anak dorang kat org lain kan???
Haha...
^
^
Tapi tu la...
Bila yg x nak anak tu...
Sng sgt nak beranak-pinak
Pastu buang merata2...
Mmg kejam betul!!!!!...
^
^
X tahukah dorang bahawa ramai husband n wife yg berusaha keras nak dptkan anak???
Sanggup kuar duit ribuan ringgit semata2 nak usaha ke arah itu...
^
^
Mmg x bole blah la kalo dgr berita psl kes2 buang bayi nih!!!
^
^
Anyway nak wish congratz to 1 of our blogger Syaida coz tlh berjaya preggy ;p
Tumpang gembira sgt2 dgn goodnews itew...
Hope Syaida akan selamat menempuh alam peknan tanpa sbrg halangan...
Saya doakan Syaida n baby to be sihat walafiat hendaknya...Aminnnnnnnnnnn
^
^
Hope saya jgk akan menyusul pasnih.... ;}

*Jgn kata gemuk itu the reason why seseorg itu x bole preggy okae...
Even ada je org yg gemuk...
Beranak-pinak je dorang...
N ada jugak yg slim-melim still jgk lum ada rezeki nak dpt baby...
Pendek kata rezeki,ajal&pertemuan...
Semua di tangan Allah swt...
Bukan bentuk bdn yg jadi ukuran nya ye...
Bukan hak anda nak mengata kami2 nih itu dan ini!!!!!
Kalo rezeki kami belum ada nak timang baby...
Bukan kata2 nista yg kami pinta
Tapi cukup la hanya sekadar doa utk kami ;p....

15 comments:

  1. betul tu azie.. sama cam akak dulu selagi belum ada anak itu gak persoalan2 yg kami selalu bincangkan terutamanya kami selalu kata (camanala rupa anak kita nanti ek) akak doakan azia akan merasai nikmat menjadi ibu suatu hari nanti.. terus berdoa ye dik...

    ReplyDelete
  2. thanx kak ida ;p saat itu la yg sering dinanti2kan kak...akak jgn nangis2 lagik ye ;)

    ReplyDelete
  3. betul..betull..betul.... ketua puteri umno yg gemuk tu pun dah ngandung 7 bulan... mulut puaka dan longkang sapa yg kata org gemuk takleh beranak kan...

    ReplyDelete
  4. itu la mentality org kita kak ina ;p terlalu rendah IQ dorang sampai kuasa Allah tu dorang x sedar.Bukannya terletak kat tangan kita...

    ReplyDelete
  5. akak yg badan besar ni pun nagndung..bunting pelamin jugak..yg sebenarnya bukan sbb gemuk..cuma belum ade rezeki... tapi, kita kena berusaha kan?

    ReplyDelete
  6. baby_lyana...
    tul tu kak...suma terserah kpd rezeki even kita dh usaha&berdoa...

    ReplyDelete
  7. Insyaallah klu dizinkn tuhan azie akn mendpt cahayamata yg comel2. . .akak doakn byk2 tuk azie k.

    ReplyDelete
  8. sebelum ena dpt bby suami ena takut skit nak discuss hal bby nie sbb bila discuss jea mesti ena akan nagis huhuhuhuu sedih sbb takder bby lg..

    ReplyDelete
  9. salam azie..insyaallah turn azie n hubby akan tiba jugak satu hari nanti nk gendong bby sndiri....jgn berputus asa tau mencuba n berusaha...

    ReplyDelete
  10. belum rezeki lagi tu azie...
    nanti ada la tuh... lambat sikit jer..
    yang penting azie jangan lupa berusaha.. jumpa dokte ke.. makan ubat ker... insyaAllah ada rezeki tuh...cyaiyok..azie..cyaiyok...

    ReplyDelete
  11. insyaallah.. leez pon tggu baby gak nih! same2 la kite b'doa, ek! ;)

    ReplyDelete
  12. kak ena...
    mmg sedey bila idup nih tanpa kehadiran baby ;(

    kak ira...
    thanx kak ira ;p

    kak ummi...
    tima kasih...chaiyok......chaiyokkkk ;}

    leez...
    yup leez...jom kita usaha habis-habisan ;>

    ReplyDelete
  13. btol azie...tak semestinya kite gemuk kite tk buleh ade bb...kezen akak berat 90kg anak nk masuk 2 dh pun...nih sume sbb rezeki...

    ReplyDelete
  14. mrs eeziza...
    betul betul betul ;p
    kita hanya mampu usaha@berdoa...yg lain terserah kpd Yang Maha Esa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...