Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, June 13, 2013

Nia Si Baby Tua

Herrrmmm…see ini budak kicik…berangannnsss jadi baby la pulekss!!! Sampai x mo kuar dr buai okaeee!!! Actually kan, dulu masa Nia baby, Nia is tido dlm buai tp jenis x byk songeh la sb x pyh nak ayunkan n x da masalah kalo tido tanpa buai pun.

Mmg kalo anak2 yg dlm kategori ni, ai is tak da masalah nak ngasuh this kind of children. Base on my experience mengasuh anak2 org..mmg complicated kalo ngasuh anak yg nak melekat je d bdn kita. Ermmm, mmg susah nak buat keja apa pun tau kalo cmtu..huhu

Ada ai pnh ngasuh, baby boy yg jenis cmtu pastu nak berbuai je all the time. Korang cuba bygkan, ai tgk baby tu da tdo so ai stop la buaikn dia n sambung buat keja…skali jgn harap ko, dia bole pulekkksss sambung nangis!!! Diam bila ai buaikan dia semula. Tapi this baby mmg jenis anytime je nak nangis. Mmg sebak slalu je baby ni tau..hehe. Seminggu je ai ngasuh baby tu okae…hahah

N ai jgk pnh ngasuh baby yg br maknya abis pantang..tp sebulan je sb tak tertahan rasanya!!!hahah…Sbbnya adalah krn that baby jenis nak minum susu directly from her mom jekkks. Mmg asyik meraung je nak nenen tau.

Minum susu from the bottle pun bila da penat meraung. Ai is syg kat baby tu tp ai can't handle it anymore coz at that time ai ngasuh 2kids, 2baby so bila baby ni asyik meraung…yg lain of coz la trganggu especially si baby Cepet tu…hehehe

Emmm, ok la,tah ngapa eh trmerapu pasal my experience jd babysitter nih..hahah…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...