Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, December 31, 2008

My 1st Anniversary 291208

Agak lewat utk uploadkan gmbr nikah ni coz since saturday night...demam selsema, batuk, sakit tekak, sakit pinggang...mmg cukup package la kiranya...so arini je dpt upload tu pun still dlm keadaan x sihat jgk...hopefully ada la goodnews utk aku n hubby...tp masa nikah ni mmg sempoi la coz mas kahwin mmg bagi bulat2 camtu...x da la buh dlm album ke, buat gubahan ke mcm sesetgh org...apapun yg penting sumanya da selamat...sah bergelar husband n wife one year ago...but still no goodnews to share about...still waiting the goodnews...hope suma yg follow blog ni mendoakan jodoh kami berkekalan bukan saja ke anak cucu tp sehingga ke akhir hayat hendaknya...doakan kami cpt2 dpt baby ek....aminnnnnnnnnnn....









Wednesday, December 24, 2008

One Year Ago 251207



Ini adalah pix favourite aku...outdoor photography utk wedding kami...actually suppose pepagi nikah day 291207 tu nak buat outdoor tp sbb 25hb Hari Krismas n it's public holiday...mak andam suggest 25hb buat outdoor...lg pulak x da la letih sgt...n...mak andam nak aku fresh masa nikah day nanti so on 251207 tu we all buat shoot tu kt Tmn Metropolitan, Jln Ipoh...actually tmpt ni suggest by mak andam...1st time aku jejak tmn tu...n sampai la ni...x pnh jejak lagi tmpt tu...kira 1st n last la...bkn sbb apa pun...tp sejak da kawin...x de nak gi tetaman ni lagi...apa kejadahnya...ye x?. Tmn Metropolitan ni quite cantik gak tmptnya...tenang...bersih...udara segar...time tu la...x tau la skrg camne...Masa shooting tu tmn tu x pack coz x ramai yg tau ttg kewujudan tmn tu...kata mak andam...tmpt tu mmg byk wedding couple dok shoot outdoor photography...ye la...rimas jgk kalo ramai sgt org dok teleng2 kat kita time nak shoot tu...rasa cam artis la plk kang...nak posing pun jadi segan je...pada org2 yg penyegan cam aku ni la...so utk n3 25hb iaitu esok yg x beberapa jam lagi...aku publish siap2...manatau kot esok full schedule...nak ngangkut brg pindah n cari chicken choppppppppppp....huahuahua...

Santapanku Di Waktu Petang


Cuba teka apa ni?





Ini la yg aku mkn ptg ni...actually bihun ni bekfas pg tadi punya...adik aku masak byk pagi tadi...still got a balance....sapa nak mkn tu? Kalo difkrkan, risau jgk ati ni...byk aku mkn beberapa ari ni...elok je dok berdiet aritu turun beberapa kg...naik balik la nampaknya nanti....tp nak buat camne...aku rasa lapar sgt nowadays...bukan x baca bismillah tau...tp x da la every time aku mkn...x pe la...mlm kang x yah la mkn...

Photo Editing done by ME :p







Simple editing...da lama da aku edit benda2 ni tp baru la ni nak upload kt blog...Slalunya mmg malas nak update blog tp lately ni rasa rajin plak...bersemangat...pas tgk blog kengkwn...

Dua Wajah Yang Sama, Berbeza Teknik Editing


Sbnrnya...aku x tau nak buat apa...so aku buat teknik editing yg tah apa2 ni...aku tgh mencari idea mcmana nak tambah sumber income aku pasni ...n nak memperkasakan lagi teknik editing...designing...aku yg selama ni x di asah atas sbb yg x dpt nak dielakkan. Selama 2tahun ni...aku lebih byk menumpukan sepenuh masa aku kat laundry bussiness aku...n start on February'09 ni...i need to let it go...it's hard for me but I MUST...

Menu Untuk Arini




Menu untuk arini...simple...Masak Lemak Cili Api makan ngn telur masin je...Siap buat Honey Dew with Mango Drink lagi. Nak tau napa le rajin sgt buat air buah ni? Citanya camni...honeydew yg teramatlah tawar...kalo kami org utara ni sebut....tawaq-habiaq so nak dijadikan cita...buatlah air buah...kalo x buat...jwbnya kecutla buah tu kat dlm peti ais...last2 sakgi masuk tong sampah la jwbnya. Tadi pagi bekfas bihun goreng yang adik aku buat...mcmana nak diet ni....smlm plan arini nak makan chicken chop...teringin sesgt coz aritu x dpt...terbyg2 kat ruang mata&fikiranku ini....Tgk la mlm kang mcmana...lain kali la diet...kalo x tgk wayang mlm sakgi...maybe aku akan pergi mencari chicken chop ku itu....

Tuesday, December 23, 2008

Lynn's Baby- Just deliver on 17/12/08




Ini gmbr baby Lynn...celik je matanya...mcm tau2 je nak amik gmbr :p Alhamdulillah...da pun bergelar mummy sahabatku ini...Aku nikah sebulan lebih brapa ari ntah...awal drpd Lynn...tapi rezeki Lynn murah berbanding dgn aku...ish...x baik la nak banding2kan kurniaan Illahi...coz suma ni kerja Allah s.w.t....setiap apa yg terjadi pasti ada hikmah disebaliknya....Kita sbg manusia biasa hanya mampu berusaha dan berdoa....yg lain terserah kepada-Nya...Allah Yang Maha Esa...Buat Lynn n hubby...Tahniah...Semoga rumahtangga bertambah ceria dgn kehadiran Dhia Batrisya bt Mohd Ammar Firdaus... Jgn lupa doakan utk kengkwn yg lum ada baby lagi ek :)

Mee Goreng

Inilah bekfas untuk pagi ni...masak 1kuali la jgk tp last2 bekfas ngn hubby je...igtkan nak bekfas sekali mak abah n adik...terlupa pulak mak gi bekfas umah kwnnya "Auntie Salmah" atas permintaan kawannya itu memandangkan dah lama x bersua...almaklumlah...memasing da pencen...n arini mak abah nak bertolak balik ke Taiping,Perak yg mana skrg da jadi umah utama mak abah.

Tempahan Gubahan Bunga&Hantaran - Mak Saya :)



Kepada sesiapa yang memerlukan perkhidmatan gubahan bunga, hantaran dan cenderahati bagi majlis perkahwinan, bunga tangan, potpuri...dll...sila hubungi saya Azie 012 634 6852. Sekiranya anda ingin membuat tempahan labu sayong bersaiz kecil untuk dijadikan souvenier pada majlis perkahwinan anda, kami juga sedia menerima tempahan anda itu.

Saturday, December 20, 2008

Raya Aji Time

Gambar ni kira paling latest sekali...posing b4 nak gi beraya@raya aji umah mak njang kat kampung paya jaras hilir,sg. buloh....x yah la tgk sgt gmbr ni...bulat tul muka...mcm apam :) hubby lak bukan suka sgt nak bergmbr...ini kira ok la...mau senyum....tu pun jenuh jgk la nak pujuk mamat sorang ni...tp masa session ni...abah,adik aku yg 2 org lagi...ashraf n amrun...tgh dok bersiap so x dpt nak capture...

Kakak2 aku ni mmg kaki posing...dorang saja la yg nak bergambar...x bagi chance langsung...mmg hantu gambar tul...tambah bila da ada anak...x abis2 ngn gambar...slalu gak la dpt mms gambar anak2 buah...

Ini gambar mak (berbaju hitam+ungu)...masamnya muka... tapi sbnrnya...seorang yg happy go lucky...suka buat lawak....dengan besan...Mak Yam yang sememangnya sporting

Kakak aku ngn satu2nya adik pompuan aku...still young...lum bole kawin lagi ek :)

Abg ipar aku yang kdg2 loqlaq...hobi dia...main golf...karaoke...kegemarannya...cendol...mana2 pun cari cendol...

Adik aku ngn bro in law....keding je orangnya...hehehe...

Ini Tisya...x mo bergambar...nangis mcm org pukul je tp x pe...dia ni jenis nangis kejap je...dua lagi anak buah x le nak capture coz da siap sedia kat luar umah..x sabar nak jalan la tu....

Yang Terakhir Kali


Inilah 2biji ubat terakhir...alhamdulillah...lega da abis...x mo makan da...pasni...berserah je la pada Allah s.w.t. Kalo ada rezeki, adalah...kalo x da....adalah hikmah napa Allah lum nak bagi rezeki baby kat kami...

Friday, December 19, 2008

Doa Untuk Dapat Anak

Hai kwn2...ini ayat untuk mereka2 yg susah sgt nak dpt zuriat.....mcm la saya ni :) . Kita amalkan setiap lepas solat fardhu tp kalo baca tiap masa pun x salah...x da ruginya...Kita da usaha mcm2...so last sekali berdoa dan tawakal kepada Allah s.w.t moga2 satu masa kita akan dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah hendaknya...aminnnn....

Thursday, December 18, 2008

Anak-anak buah ku sayang...danish,danny,trisya






2 bln sebelum raya ritu aku ngn adik ngasuh 3org anak buah…tapi Trisya…kami jaga siang ngan malam…kira 24jam ar.Trisya tido ngn aku n hubby pada kebiasaannya.Time ni…dapat ar tgk betapa responsiblenya hubby ku :p wah…mana taknya…hubby rajin bancuh susu tgh malam…time hubby nak gi keja biasanya…trisya akan salam n cium pipi…kengkadang dia panggil hubby ‘papa’…bestnya kalo ada anak seniri…Time tisya kena cirit-birit ritu…lagi ar…mana ada baby yg bangun berjalan tengah malam semata nak basuh punggung…tapi tisya ni mmg lain…x yah kita nak dukung dia…kalo dia demam ke apa ke…x mcm org yg x sihat…mmg aktif sentiasa…mmg x susah nak jaga dia cuma dia mmg lasak…maybe ikut mama dia coz mama dia mmg rajin gi daki gunung…Masa kakak nak dekat bersalin n pantang dulu…mmg dok kat dobi…so tisya ni mmg rajin ar…suma keja kat dobi…dia nak buat…sumanya dia tau…kalo customer dtg…dia la yg kalut berlari ke kaunter…da tu pulak…pandai tegur customer…kalo di kenang ttg tisya ni…mmg tercuit ar ati ni…Tisya ni mmg jenis terlebih rajin…kalo dia ada kat dobi…mmg huru-hara dibuatnya…tapi dalam nyepah2kan tu…slalu jgkla tisya jumpa benda2 yg lama da ilang…thanx tisya…Abang n adik pulak pantang...asyik bergaduh je...yg si adik...selalu pukul si abang...pastu slalu gigit si abang...siap berbekas la pipi kiri si abang. Maybe sbb masa adik baby dulu abang suka buat adik kot tu yg da besar...balas dendam tu...wakaka...Abang ni pulaknya...kalo kena pukul...x pulak dia nak membalas...kira redha je la kena pukul...bila kitaorg nyakat abang...si abang jawab "x pe la...adik nak main ngn abang"...penin...penin...Abang,adik n tisya kalo bersua...bagai nak roboh umah...mmg riuh betul...baru 3org da riuh-rendah...kalo bertambah esok2...abis la...tp suasana mcmni la yg memeriahkan suasana. Kalo diam membisu seribu bahasa pun x best jgk...mcm down je rasa tapi adik n tisya mmg x le dekat...mmg panas agaknya...kalo dgn abang...abang x melawan/balas tp kalo adik buat tisya...sure kena balik macamtu jgk sebaliknya...masing-masing mempertahankan diri...

Inilah kehidupan...

Hati terkadang merintih...terkadang menangis sendiri...terlalu berat untuk ditanggung...namun aku cuba menguatkan diriku...melupakan segala keperitan yang aku alami tanpa siapa pun menyedari daripada raut wajahku. Walaupun hidupku selalu diuji oleh penciptaku Allah Yang Maha Esa namun aku redha...aku yakin bahawa setiap dugaan yang aku lalui ini...pasti ada hikmah yang terselindung disebaliknya. Setiap dugaan yang aku lalui ini telah mematangkan aku untuk menempuh liku-liku hidup yang akan aku lalui di masa-masa akan datang. Walaupun demikian, aku amat berbangga dengan apa yang telah aku lalui beberapa tahun kebelakangan ini. Aku berasa amat bertuah kerana pada usiaku yang hanya 25tahun pada ketika ini, pelbagai dugaan perit...aku lalui dengan nekad hati...aku yakin tidak semua yang seusia denganku melalui apa yang aku lalui saat ini. Aku hanya mampu berdoa kepada Allah s.w.t....memohon kepada-Nya supaya mempermudahkan perjalanan hidup aku....membukakan pintu rezeki yang terbentang luas untukku....Aminnnnnn.....supaya aku dapat membalas jasa serta membantu mak dan abah yang melahirkan aku ke muka bumi ini...mendidik dan mengasuh aku sehingga aku besar...serta adik-adikku...juga kepada suamiku yang tercinta Firdaus Ghazali...Terima kasih kerana sentiasa bersama isterimu ini dalam suka...dalam duka...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...