Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Thursday, December 18, 2008

Anak-anak buah ku sayang...danish,danny,trisya






2 bln sebelum raya ritu aku ngn adik ngasuh 3org anak buah…tapi Trisya…kami jaga siang ngan malam…kira 24jam ar.Trisya tido ngn aku n hubby pada kebiasaannya.Time ni…dapat ar tgk betapa responsiblenya hubby ku :p wah…mana taknya…hubby rajin bancuh susu tgh malam…time hubby nak gi keja biasanya…trisya akan salam n cium pipi…kengkadang dia panggil hubby ‘papa’…bestnya kalo ada anak seniri…Time tisya kena cirit-birit ritu…lagi ar…mana ada baby yg bangun berjalan tengah malam semata nak basuh punggung…tapi tisya ni mmg lain…x yah kita nak dukung dia…kalo dia demam ke apa ke…x mcm org yg x sihat…mmg aktif sentiasa…mmg x susah nak jaga dia cuma dia mmg lasak…maybe ikut mama dia coz mama dia mmg rajin gi daki gunung…Masa kakak nak dekat bersalin n pantang dulu…mmg dok kat dobi…so tisya ni mmg rajin ar…suma keja kat dobi…dia nak buat…sumanya dia tau…kalo customer dtg…dia la yg kalut berlari ke kaunter…da tu pulak…pandai tegur customer…kalo di kenang ttg tisya ni…mmg tercuit ar ati ni…Tisya ni mmg jenis terlebih rajin…kalo dia ada kat dobi…mmg huru-hara dibuatnya…tapi dalam nyepah2kan tu…slalu jgkla tisya jumpa benda2 yg lama da ilang…thanx tisya…Abang n adik pulak pantang...asyik bergaduh je...yg si adik...selalu pukul si abang...pastu slalu gigit si abang...siap berbekas la pipi kiri si abang. Maybe sbb masa adik baby dulu abang suka buat adik kot tu yg da besar...balas dendam tu...wakaka...Abang ni pulaknya...kalo kena pukul...x pulak dia nak membalas...kira redha je la kena pukul...bila kitaorg nyakat abang...si abang jawab "x pe la...adik nak main ngn abang"...penin...penin...Abang,adik n tisya kalo bersua...bagai nak roboh umah...mmg riuh betul...baru 3org da riuh-rendah...kalo bertambah esok2...abis la...tp suasana mcmni la yg memeriahkan suasana. Kalo diam membisu seribu bahasa pun x best jgk...mcm down je rasa tapi adik n tisya mmg x le dekat...mmg panas agaknya...kalo dgn abang...abang x melawan/balas tp kalo adik buat tisya...sure kena balik macamtu jgk sebaliknya...masing-masing mempertahankan diri...

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...