Home

Loading...

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, September 3, 2014

Baby Aku Da 7Bulan


Skrg baby aku da 7bulan..da pandai meniarap masa umur 5bulan...Skrg da bole gerak2 time meniarap...ke depan ke belakang..pusing 360darjah pun voleyyyy..tu consider merangkak ke still meniarap ehh?...Confuse maksssss..hahah...Masa sehari sebelum raya..kira baby aku 6bulan time tu..da start naik walker..Baby aku tulang kuat..steady jek dia..x mo dia baring2 nih...nak kena pegang je mummy babah ni tp mana laratkan asyik nak pegang jek so belikan dia walker..Bukan la aku merungut sbb asyik nak pegang je si kecik nih cuma kan x bagus org tua kata biasakan camtu coz nanti jadi kebiasaan pulak pada baby..Nanti kang satu keja apa pun x boley nak buat..camne tu???..Tapi syukur Alhamdulillah la, walaupun ada anak kecik..aku masih mampu menjalankan tugas sebagai housewife mcm dolu2 masa belum ada anak...

Maybe sbb experience aku ngasuh anak2 buah n pernah amik upah ngasuh anak2 org jadi aku da biasa manage masa aku dgn baik..Chewahhhhh, angkat bakul plakkksss khennnnn...haha..Mesti kornag menyampah x hingat kan dgn statementbaku yg sgt riak dan takbur itu..kihkihhhhkihhh..Bukan apa, mak aku dolu2 mmg slalu pesan walaupun aku x da anak dulu khennn..kalo ada anak nih kena pandai manage masa...Jangan time anak tido, kita yang mak pun nak tido..mmg x jalan la keja umah kita nanti..Masak mmg aku x miss la hari2...thats why la aku maintain gumukkkkssss..kohkohkohhhh

Tapi skrg da susah hati sbb da gumukkkksss sgt rasanya..Kira beberapa arini da kurangkan makan nasi n x mkn nasik mlm pastu kan mlm ni hubby aku terajin plak masak nasi goreng n paksa aku mkn nasik goreng dia..Ate cane tu???...Makan jugak la demi menjaga hati..hahhahhh...Pastu pi plak ratah udang galah lunch tdk yg aku buat Masak Lemak Cili Api...Kalori sgt hokayyyyyy...huhuu...Tapi hubby aku ni kalo aku ckp nak diet, sibuk je dia ajak aku mkn jgk...Aku syakkkk la kannnn..maybe dia takut aku kurus nanti jelita sgt kotttt..hahahhhh...Korang rasa???kihkihkihhhhh...




6 comments:

  1. diorg xnak nampak p'bezaan yg ketara. maknanye, kite kurus tp, diorg gemuk. sbb tu diorang akan ajak kite join mkn sekali klu kite kata kite diet. hubby den pun cenggitu gak. hu3..

    ReplyDelete
  2. olololo..napa pic last tu nangis.....mummy paksa selfie ye...hehehhe....apa yang penting kesihatan yang baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la auntie..mummy paksa qaseh selfie..huhuuu

      Delete
  3. comelnye qaseh ni gewam tau aunty...
    akak..share resepi plisss.s.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq auntie eamy..qaseh shakap..hihi..mummy kata nanti bagi kat wasap ekk..hihii

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...