Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, April 30, 2012

Ayu Suka...Azie Pun Suka...

Amboi...
Sakan kan dak2 kecik skrg...
Masing2 da pandai bergaya...hihi...
^
^
Tgk si Iris ni...
Wah...cam diva ko nakkkkk...hihi ;p...
Boleh jadi model nih gayanya..hehe...
^
^
Ayu..sorry ehh Azie cilok gmbr2 nih kat blog Ayu...
Yang Ayu MMS ritu x le nak upload pasal memory card x le nak kuar sbb da terkemek phone tu kat area memory tu...
Cable nak sambung ke lappy pun x da...
Nak bluetooth ke phone lain pun phone rosak pula..hihi...
Mcm2 kan???hikhik...
Jangan marah ya Ayu..lalallala....
Senyumnya Mak Aihhhh Iris nih ;p
Anyway...thanx byk2 pada Ayu coz sudi beli drpd Azie ;p...
Bila Ayu dan Iris suka..Azie pun suka juga...lalallalalala...
^
^
Kpd sesapa yg nak order le deal ngn Azie kat no 012 634 6852 ya...tocei tocei...hikhik

Sunday, April 29, 2012

Saya Lega Bila Customer Suka

See...tgk title pun da tau apa Azie nak share kan???...hihi...
Gambar2 di entry nih Azie cilok dr FB Kak Ena...
Maaf ya Kak Ena sbb x mintak izin dulu..hikhik...
^
^
Bila kita jualkan sesuatu produk...
Kita cuba nak buat yang terbaik coz takut x dapat memuaskan hati customer...
^
^
Mcm skrg Azie jual benda alah cekak nih...
Bila pos je pada customer risau takut customer x suka...
Tapi Alhamdulillah semua customer bagi feedback yang baik....
^
^
Apapun kpd Kak Ena...Mummy Ayu...
Tq coz sudi beli cekak ni dr Azie ehh..hihi
^
^
Aritu Mummy Ayu ada MMS gmbr doternya pakai cekak pada Azie tapi sbb HP Azie problem tang memory card makanya x le la Azie nak upload kat blog ni...
Nak bluetooth kat HP Hubby yg satu tu da rosak...satu lagi x da MMS lak...
Jadi nanti kalo Mummy Ayu upload kat blog dia (kalau la Mummy Ayu update kat blognya...hihi)...
Azie cilok kat sana pulak...hihi....
 


Saturday, April 28, 2012

Rezeki Ini Pula

Alhamdulillah...
Nampaknya buat masa ni rezeki ku murah ke arah ini...
Bersyukur rezeki yang KAU berikan ini Ya Allah...
Semoga aku terus dimurahkan rezeki lagi...Aminnn....
^
^
So far da 20tempahan cekak da pun Azie siapkan...
Kebanyakannya dah pun selamat sampai ke tangan customer yg tersayang ;p...
^
^
Tadi Azie baru siapkan 5cekak order drpd cikgu2 merangkap rakan sekerja Umi si Alya....
^
^
Keja ni nampak ja mudah tapi amat remeh gitu...
Perlukan kesabaran yang tinggi makanya...hikhik...
^
^
Malam japgi igt nak buat kelip rambut n kerongsang dgn menggunakan kain felt ni juga...
Asalnya last week nak pass kat kwn suh kwn jualkan tapi sbb byk menyetelkan order cekak jadinya hasrat nak buat kelip rambut n kerongsang nih tersadai tah mana2...haha...
Jadi..malam ni tuan tanah nak buat benda alah tu pulak memandangkan buat masa ni dah x da order cekak nih...hikhik ;p
^
^
Harap mood bagus malam nih...lalalala...
Ehhhh...tuan tanah...nak cari duit kena bagus ja mood hari2...hikhik...
^
^
Ok la...Azie rest dulu ekk kwn2...hihi..Daaaaa...Salam....

Bila Ada

Bila ada apa???...
Dak la...
Bila ada kesempatan nak gi klinik...
Hati pulak x da hati nak pi...
Camne tu???...
^
^
As long masih sihat...
Malas la...
Tgk la bulan ni mcmana pulak
^
^
Kalo masih belum rezeki jugak lagik...
Haruslah redha sbb setiap apa yg berlaku nih pasti ada hikmahnya kan???...
Pasti Allah da aturkan sesuatu yg terbaik utk Azie n Hubby...
^
^
Anyway...kpd Kak Emme yg da hamil 8weeks anak kembar lagi tu...Azie doakan yg terbaik utk kak emme n the babies ;p...
Moga semuanya berjalan lancar sepanjang kehamilan....Aminnnnnn...
Moga Azie juga menyusul pas ni....Amin...
Kalo x dapat kembar mcm yg diidamkan pun...x kisah as long ada zuriat sendiri....lalalalala

Celamat Pagi Cikgu...

Yeye je Auntie dok pakai Syahirah...
Ate..napanya Auntie itam juga nampaknya???huhuu....
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...uwaaaaaaaaaaa...
^
^
Ni mesti kes rambut Alya lindung muka Auntie nih???..hihi ;p...
Ohhh...arini cuti dr ngasuh Alya n Bb...lallalalala
^
^
Anyway..selamat pagi ehh kwn2...
Arini baru la dapat update seawal pagi...
Tadi awal siapkan bekpas coz jam 7 ni Hubby tugas kan???...
Makanya japgi nak readykan utk lunch plus antar mkn tghari kat Hubby coz jam3ptg baru Hubby abis tugas...
Skrg Hubby ditugaskan terus di bahagian KPP...
Apa tu KPP???...
KPP tu Kaunter Pertanyaan Polis di mana kat balai org ramai buat report polis pada anggota yg ditugaskan la...
^
^
Jadi bila ditugaskan bahagian KPP ni keja adalah 8jam x macam tugas lain yg 2x naik tugas sehari...
Takut Hubby x sempat beli lunch utk tengahari makanya japgi tengahari nak pi antar nasi la kat my darling tu ;p...
Nasib la x ngasuh arini...hikhik...
^
^
Ok la..later on Azie kasi update lagi ehh..hihi

Friday, April 27, 2012

Rehat Sampai Lebam

Esok ari Sabtu...
Makanya tidak lah Azie mengasuh dua budak tecik nih...
Badan pun terasa amat penat jadi sememangnya esok adalah masa yg terbaik utk Azie berehat...
^
^
Malam ni akan sambung buat 5order utk cekak...
Walaupun penat tapi sangat happy bila sesuatu itu mendatangkan duit...
Sapa yang x suka duit kan???...hehe...
^
^
Japgi nak pegi kedai jap beli accessories utk cekak sebab da kehabisan stok..hihi...
Target nak siapkan order malam ni supaya esok lusa dapat berehat sepenuhnya...
Tapi bergantung la pada keadaan diri jap lagi...hikhik
^
^
Apapun bersyukur juga dgn rezeki drpd tempahan cekak ni...
Dapat juga antar duit pada adik pompuan yg study di UNITEN, Muadzam Shah, Pahang... 
Moga daku terus dimurahkan rezeki lagi...Aminnnnnn....

Thursday, April 26, 2012

Penat Sangat

Penat sangat dengan rutin hidup harian skrg...
Ngasuh dr jam 615am hingga ke 5pm...
Pastu nanti malam sambung buat order cekak...
Huhu..mmg sangat letih...
Tapi demi nak tambahkan duit poket supaya dapat hantar duit pada Mak Abah dikampung...
Aku kuatkan semangat...
Semoga rezeki ku bertambah supaya dapat bantu Mak Abah di kampung...Aminnnn...
^
^
Apapun sangat bersyukur...
Walaupun skrg hanya mengasuh anak orang n buat biz sikit2...
Dapat juga Azie antar duit pada Mak Abah...
Tetiba rasa sayu bila memikirkan ada insan2 yg berjawatan tinggi seperti bekerja di bank dll tapi x dapat nak bagi Mak Bapak dorang duit bulan2...
Mak bapak kita x mintak duit kat kita tapi kalo kita bagi dorang sangat2 happy ok walaupun mungkin x banyak mana...
Malah Mak Bapak kita akan mendoakan kita murah rezeki lagi...
Jadi pada sapa2 yang mungkin alpa terhadap Mak Bapak...
Balik lah ke pangkal jalan...
Berbaktilah kepada Mak dan Bapak kita ;p

Wednesday, April 25, 2012

Ini Budak Manyak Manja

Ini la budak yang manyak manja...
Ehh..bukan yg kiri tu la...yang kanan la...
Yang kiri tu bukan budak tapi da makcik2 da...
Tapi makcik tetap comel kan nakkkk???...
Haha...kang ada gak kwn2 yg muntah hijo nih....lalalala...
^
^
Ala...kasi la sekali-sekala makcik nih nak perasan...
Tak bole ekk???...
Ok la...x bole...x bole...
Fineeeeeeeeeeee ;p...lalalalaa...
^
^

Si BB ni agak manja ngn saya...lalalalala...
 Asyik nak dok beriba...
Pastu kalo saya pi jauh drpd dia..meraung je la kejanya mengejar...
Huhu...stress mak nakkkkkkkk...
Nasib Alya kalo dtg si BB ni da pandai dia behave baik sgt la pulak...
Alhamdulillah....


Ehhh..korang abaikan la tshirt gmbr anjing ni ya...
Lupa camne Hubby le terbeli baju ni dulu2 kala...
Agak2 dosa x pakai baju gmbr anjing???...
Alamakkkk...terasa jahil la pulak saat ni...huhu....
^
^
Kalo nak tau..kalo kat umah, Azie suka sgt pakai tshirt ni walaupun tshirt ni da koyak tang sana...koyak tang sini...hihi...
Maybe sbb rasa selesa kot ngn kain nya yg da season in the sun...
Apa la merapu tuan tanah ni....haha...
Jual mahal la kunun si BB nih na mo pandang camera..hiikhiikkkkk..
Kalo korang tgk live...
Bb ni rupanya mcm Sofia Jane tau...
Serius okae...dalam gmbr x nampak coz maybe dia x fotogenik...
Mcm Auntie ni fotogenik kan???Tapi cuba kalo korang jumpa Makcik nih secara LIVE...
Confirm korang lari lintang pukang tgk Makcik nih sampai langgar segala dinding yg adooooo....haha

Mcmana Sibuk Ngasuh Pun

Macam mana sibuk amik upah ngasuh budak2 pun...
Kena masak juga...
Na mo la sampai terabai perut suami...
Thats why ari2 Azie akan pastikan Azie berkejar utk masak...
Pengurusan masa tu yg penting...
Tak mau ada istilah..x sempat buat tu..x sempat buat ini...
Org kata kena multi-tasking gitu...hikhik...
^
^
Maybe sbb saya keja dulu multi-tasking thats why my x-bosses sumanya sayang kat i kot...lalalala... 
Haha...tak pasal2 masuk bab nih kan???...( betul la..hahahahaaha ;p)
Saja ja tuan tanah ni ngada2...hikhik...
^
^
Jadi tadi pagi time Alya tido...
Hahhhh..cepat2 tungtangtungtang di dapur...
Jadi simple ja la menu arini Labu Masak Lemak Cili Api+Ikan Goreng je pun...hihi...
^
^
Korang makan apa la arini???...
Ari gaji mesti makan besar kan???...
Tapi kalo berbelanja berpada2 tau...
Na mo nanti belum sempat dapat gaji bulan depan...
U all makan maggie ja nanti...lalalaala...

Camne Ni Ekkk???

Ada polis juga nih booking Azie utk jaga baby boy nya...
Bunyi cam hebat je Azie ni kan sampai org booking2 nih???...hikhik...
^
^
Tapi babynya ok...
Azie penah juga jumpa baby tu...
Serba-salah juga kalo x jaga sbb rakan setugas Hubby....
Lagi pulak dorang penah cakap cuma kepastian tu ja belum ada...
^
^
Tapi Azie takut lak nak jaga dalam keadaan si BB yg asyik nak melekat ja ngn Azie..huhu...
Tapi Azie cakap kat Hubby kalo BB masih sama jugak dalam seminggu dua nih...
Rasanya mmg x le nak teruskan la...
Susah kalo dia asyik nak melekat je ngn Azie sbb Azie ngasuh Alya lagik...
Kalo ada Hubby Azie x keja..x pe la kan le gak Hubby tlg Azie jagakan Alya...huhu...
Bukan senang sbnrnya nak jadi baby-sitter nih...
Azie heran lak dgr cita sorang makcik tu ngasuh budak ramai2...
Tapi x heran la kalo Azie ada dgr comment yg anak someone diasuh makcik tu katanya anaknya x terurus di bawah jagaan makcik tu...huhu...
^
^
Azie ni na mo la ngasuh ramai2 sgt...
Target paling ramai pun 4org tapi kalo bole nak yg lain2 age la...
Kalo empat2 baby...x pengsannnnnnn Azie???...hihi ;p...
Apapun..harap2 BB ok la arini dan seterusnya...Aminnnnn...
Kalo tak...babai BB...hihi... ;p
^
^
Jadi kalo kwn2 di tempat Azie...
Apa la keputusan korang dalam soal nih???...
Seronok juga nak dgr pendapat kwn2...hihi...
^
^
Kalo keputusan Azie...mmg Azie ngasuh baby boy tu sbb baby da biasa kena tinggal nih besanya x kisah pun sapa yg jaga...
Mcm BB nih..tgk seminggu dua..kalo still sama asyik nak melekat ngn Azie ja..mmg terpaksa Azie mengundur diri...lalala...
Amacam...ok x???..hihiik...

Mintak2 Okae

Hari ni & time nih maka masuk la hari ke3 mengasuh si BB ni...
Hope da masuk hari ke3 ni...BB da serasi dgn suasana baru...Aminnnn...
^
^
Moga2 juga arini BB da le main2 ngn si Alya... 
Alya  tu takpe coz pandai bawak diri...hikhik...
Pandai lak tu mengajuk memek muka Azie...
Tu kira ok lagik kan???...
Da tu pandai lak si Alya tu mengajuk si BB ni nangis..
Padahal si Alya pun sama jugak kalo nangis...
Satu hapa pun x laku kalo nangis...hikhik ;p...
^
^
Aduhai la si budak tecikkkkk...hihi...

Pagi Yang Ceria

Pagi yang ceria...
Bukan utk ku tapi utk kamu2 yg bekerja terutamanya yg keja gomen...hihi...
^
^
Mesti kat fikiran tgh berkecamuk kan fikir mana nak pi shopping???..hihi...
Pulak tu dapat tunggakan yg SSM tu kan???...
Ehhh..tul ke apa Azie cakap nih???haha...
Maap yeeeeee...saya bukan org berkeroja...hikhik...
Kalo salah..sila ampunkan saya penunggu gua....
Haiiiipppp...apa la merapu sesaja Azie pepagi nih???lalallaa
^
^
Hebat kan walau mengasuh budak pun le update blog???...
Kahkahkah...ye la sgt....
Sbnrnya entry pagi ni adalah entry Auto-Publish okae...
Harap maklum...sekian terima kasih ;p

Tuesday, April 24, 2012

BB Kuat Nangis

Arini adalah hari ke-2 mengasuh si BB ni...
BB ni setahun 7bulan..
Kira satu umur dgn Alya la tapi kalo nak banding fizikal BB ni adalah kecik drpd Alya...
Mcm  Baby Dania je saiznya...
BB  ni kecik je cam Papanya...
^
^
Macam Alya n Baby Dania dulu...dorang nak ngan Hubby Azie...
Tapi BB ni dia x mau ngn Hubby Azie...
Nak pass baton jap pun x dapat...
Ce pass baton jap kat Hubby...nangisnya mak aihhhhhhhhh...
Serupa cam pakai microfon...huhu...
Nak kencing pun susah tau...mau batu karang pulak jadinya nanti tuan tanah nih...haha
^
^
Keja nangis je si tecik nih...
Kalo ayun buai pun mesti kena tgk muka Azie...kalo x..nangis ja...hukhuk...
Letey Azie nak memujuknya...
Da tu asyik nak berdukung ja...
Igt da jalan..lega la sikit kan ngasuh budak...huhu...
Layan je la tapi bila da letih tu...
Azie buat bodo je...suh jugak dia jalan...
Na mo la manjakan sangat kan???...hikhik
^
^
Nak salahkan si BB coz kuat nangis pun x bole...
Si BB ni selama membesar..x pernah nak berpisah ngn Mama Papanya...
Jadi sejak Mamanya da keja terpaksa la dorang mengantar pada pengasuh mcm Azie ni...
Jadi faham2 la bila budak x pernah berpisah ngn Mama Papa kan???...
Sure la x sama mcm Alya n Baby Dania yg biasa tinggal kat pengasuh disebabkan Mama Papa bekerja...
^
^
Hubby kata kalo ada anak nanti...
Kena biasa2 kan tinggal kat sapa2 jap...
Ya la...bukan apa...at least kalo ada hal nak tinggalkan kejap...x la meroyan kan si tecik nanti...hikhik
^
^
Harap2 ok la dalam seminggu dua nih...
Kalo x ok juga..terpaksa la daku mengundur diri kot...
Sian juga kat Alya sbb terabai sikit drpd Azie...
Nasib la dia mmg manja ngn Hubby Azie n Hubby banyak membantu Azie mengasuh...
Tapi bila memikirkan ari lusa Hubby keja jam 7am-3pm hati jadi risau...
Bukan apa...si BB ni kalo dtg je mula la meraung sekuat hati...
Da tu Alya pulak...kalo org nangis...dia pun nangis sama...huhu...
Tadi petang ok da tapi x tau la esok...
Mcm semalam petang pun ok tapi dtg pagi ni..sama je...huhu...
Jenuh la dok berdoa skrg ni moga2 si BB ni ok la hari esok dan seterusnya... 
Aminnnnnn...

Sudah Pos

Tadi pagi dalam jam9am Azie da ke pos opis poskan order cekak...
Napa pagi sgt???
Coz selalunya kalo sebelum jam 11am Azie pos...parcel akan sampai esoknya di Semenanjung...hihi...
^
^
Setakat ni Alhamdulillah da pun 15 cekak customer order...(haha..cam banyak sgt sampai nak cita kat org kan???...hikhik)
Cuma yg 5 masih pending coz ketiadaan kain felt...
Maybe esok sampai la kain felt tu...
Sikit ke banyak tetap namanya rezeki...
Kan baru permulaan je pun...lalalala...
Moga2 bertambah murah rezeki Azie...Aminnnnnnnnn

Layan Movie

Semalam sebelum Hubby gi keja jam 3ptg...kami laki bini melayan DVD Jidin Sengal ngn Suatu Malam Kubur Berasap.....hihi...
Best la dua2 movie tu...
Actually Azie suka nengok cita2 yg lawak nih...
Cita sedey pun suka jugak tapi lebih prefer yg lawak2...lalalala... 
^
^
Skrg kami tgh melayan Cinta Kura-Kura...
Nasib anak asuhan tido...
Yang satu lagi da balik tengahari tadi..
Nanti japgi2 atau esok2 cita pasal anak asuhan pulak ekk...hihi...

Banyak Cita Kot

Banyak cita sbnrnya nak cita tapi penat mengatasi segala-galanya kot...huhu...
Beberapa hari ni perut buat perangai lak memulas x tentu hala...
Since ari Ahad petang area perut bawah pusat tapi kat belah kiri tu memulas2...
Hubby ajak pi sepital tapi Azie malas la nak pi kelinik/sepital...
So far masih boleh buat itu ini...
Ok kot rasanya...
Maybe angin je kot tu kan???...hihi...
^
^
Apapun...moga2 dijauhkan drpd perkara yg tak diigini...Aminnnnnn....

Monday, April 23, 2012

Sangat Penat

Now baru Azie dapat beronline...
Bermula arini...tugas harian Azie jadi makin pack gitu...
Kalo sebelum ni ngasuh Alya dr jam 6.15am sampai jam 1.30pm cmtu...
Arini pulak tambah sorang lagi ngasuh budak tecik bermula jam 11am-5pm...
Ehhh..lupa lak ada x cita pasal nih entry tadi pagik...
Tuan tanah da x larat nak tgk semula entry2 yg arini punya..huhu
^
^
Pas je abis ngasuh jam5pm tadi Azie trus gi umah customer merangkap tuan umah sewa yg sebelum nih...antar cekak yg akak tu order utk 2gegirlnya...hihi
Pastu trus rushing balik umah buat keja apa yang patut...
Then sambung pulak buat cekak yg Kak Ena order...
Kak Ena kata nak kasi anak n anak buahnya pakai ari Ahad ni jadi itulah penyebabnya Azie buat cepat2 coz esok nak pos siap2 supaya sempat sampai pada Kak Ena seperti yg dikehendaki... ;p
^
^
Walaupun sangat pack dgn mengambil upah ngasuh budak tecik+buat cekak ni...hihi...
Alhamdulillah..masih mampu menguruskan makan minum suami ku...
Memandangkan ngasuh budak2 yg ragamnya bole berubah bila2 masa...
Maka seawal pagi Azie mmg da masak n menu arini Kari Ikan favourite Hubby+telur dadar...hikhik...
Haha..da malam baru nak cita pasal menu arini...hihi... ;p  
Ok la kwn2...nak rest la...penat sgt rasanya nih..huhu...
Selamat malam semuanya...

Macam2 Ada ;p

Haha..
Kebanyakan org lelaki guna benda alah ni utk letak alat2 mancing dorang...
Azie pulak letak brg2 utk buat felt craft tu...hihi...
Jadi nampak proper sikit la plus Azie rimas kalo bersepah2 ni...
Semuanya bahan2 utk buat craft tu ada dalam box ni...
Jadi senang bila nak buat keja...
Tak yah nak angkut byk2 benda kan???....hikhik...
Kira cam under one roof gitu...lalalala...
^
^
Bila da proper camni...
Tgk warna-warni cengini...
Baru la mood tu mariiiiii utk bercraft...lalallala....
 

Budak Tecik Baru

Arini Azie start jaga lagi sorang gegirl...
Cucu Nurse kot x silap...hihi...
Umur Setahun 7bulan...besar drpd Alya umurnya tapi fizikal tecik sikit kot dr Alya...
Cute si Biby tu...
Mesti Alya suka ada kawan baru ;p...hikhik
^
^
Azie start jaga Alya jam 6.15am-1.30pm cmtu...
Dak tecik nama Biby tu pulak jam 11.00am-5pm...
Macam ada shift pulak kan???..hihi...
Tak kisah la kan sbb dua2 gegirl ni da bole jalan jadi tak la rumit sgt nak jaga...
Cuma besa la kalo da budak tecik namanya..
Ari2..ragam adalah berlainan cuma kita sebagai pengasuh ni antara sabar dan x sabar ja...
^
^
Ngasuh anak org ni lain cabarannya...
Kalo naughty2 x berani nak babap...
Kalo anak seniri x pe kot kalo nak slap2 sikit...
Anak org mmg x berani Azie jadi kena ada ketahanan mental dan fizikal yang tinggi gitu...
^
^
Apapun semoga dipermudahkan segalanya...
Ya la...ini juga satu pendapatan Azie juga...
Plus dapat la juga kami suami isteri menumpang kasih dengan si tecik 2org ni kan???...
Ambik berkat juga kata ko...hihi... 

Tahniah BFF

21/4/2012 makanya my BFF Zura da pun selamat melahirkan baby girl yg beratnya 3.5kg...
Alhamdulillah..penantian setelah 3tahun akhirnya berbaloi dgn kelahiran baby yg sgt shomelllll...gebu lagik tue...hihi...
^
^
Apapun BFF...Selamat berpantang...
" Aku tau hang sgt happy dapat cuti berpantang selama 3bulan kan???... "...hihi...
Doa kan moga2 ujung taun ni  masuk tahun ke 5 perkahwinan aku...kami bakal diberikan rezeki zuriat mcm yang hang kecapi hari ni ya BFF...Aminnnnn...
Anyway BFF...Take care ;p n semoga rumahtangga hang bertambah happy dgn kehadiran si tecik nih ;p...Aminnnn....

Sunday, April 22, 2012

Kain Felt Bukan Flet La ;p

Haha...mati2 dok igt kain flet rupanya tuan tanah silap la..hihi...
Kain felt daaaaa....
Tq to Nana coz betulkan Azie ehhhhh...
^
^
Apapun sgt buntu coz stock kain felt da abis...
Ada pun colour yg x best...
Nak beli on9...ari Sabtu baru dak tu le pos...
Nak pi KK...Amboiiiiii...dekat 3jam tu baru sampai...
Minyak keta lagi...huhu...
Ke KK je mau RM65 duit minyak keta...
Da tu Hubby bukannya tentu off daynya...
Kalo off day ari weekdays...kan ngasuh budak...
Ateeee cane tu??? 
^
^
Makanya skrg ni tgh survey on9 lagi mana2 yg boleh buat delivery cepat...
Setakat ni da settle 7hairband...
Ada lagi 3 kena buat tapi kena hold dulu disebabkan colour yg menarik da illek pocikkkkkk ;p....huhu...
Apapun..Alhamdulillahhhhh dengan rezeki drpd sumber ini pulak ;p Aminnnn....

Saturday, April 21, 2012

Jual Cekak La Pulak

Siap da 5order cekak ;p...
Lega...cuma tunggu nak pos ja ari Isnin nanti...
Jadi bila da siap order nih...
Japgi nak siapkan pulak buat kelip rambut ke hapa yg sewaktu dgnnya supaya next week boleh passkan pada kwn yg berniaga di tamu2...
Dia pun da suh passkan pada dia jadi tuan tanah pun sgt suka la coz si kwn tu nak tlg jualkan...hikhik...
^
^
Skrg tuan tanah nak restkan diri dulu coz bila keadaan diri da stabil baru la le buat keja dgn jayanya kan???...
Baru la idea dtg mencurah2 gitu...hikhik....
Apapun...salam ari Sabtu ya kwn2...

Tayang Orkid

Haaa..ritu tuan tanah kata nak tayang Orkid yg baru beli kan???...
Jadi tuan tanah cuba utk menunaikan janjinya...
Ecewahhhhh....
Ye ye je kan???..hihi...
^
^
Ini lah 2jenis Orkid yg baru beli minggu ni ;p...
Cantik tak????
^
^
Orkid adalah bunga favourite kami suami isteri tapi Hubby la yg paling over kalo bab Orkid nih... 
Makanya si bini yang mula2 x brapa nak minat da jadi minat sikit2...hikhik...
^
^

Walaupun Orkid yang nih warnanya putih ja tapi sweet kan???...
Nampak putih bersih...
Suci je kan???...

Friday, April 20, 2012

Bole La Sikit-sikit

Inilah sbbnya ngapa Azie x on9 mcm selalu...
Kalo x...berderet ja entry terbaru...hihi...
Jadi arini memulakan projek menyiapkan 5order utk hairband...
Alhamdulillah dalam beberapa jam da siap da 5 hairband...
Ni pun nasib guna teknik tampalan...
Kalo guna teknik menjahit mau lambat lagi siapnya...hehe...
Silap2 taun depan baru siap...haha....
Ok la...later on Azie kasi upload hairband yg da siap tu ehh...
Kamera low bat la u all..hikhik ;p
Walaupun agak rumit nak buat benda alah ni tapi tetap enjoy ;p...hihi

Thursday, April 19, 2012

Kisah Orkid

*** Tgh amik mood nak siapkan benda alah ni jadi on9 jap update ini blog dulu...hikhik ***...
^
^
Tadi saya n Hubby ada beli bunga orkid la...
Nanti esok2 Azie tayang ehh ;p...
Penat sgt sampai x dan nak amik gmbr pun...
Ni pun tgh merehatkan minda jap..
Japgi nak siapkan order Hairband...
Walaupun ngantuk tapi kena kuat semangat kot coz pagi esok da ngasuh si Alya tu kan???...
Ptg kdg x da kat umah..jadi malam la masanya utk siapkan pun...
Nasib la bukan urgent order...hihi...

Busy Kot

Haluuuuu...
Tuan tanah da kematian idea plus sangat busy lately nih...
Nanti2 tuan tanah kasi update ehh...
Apapun..thanx pada kwn2 yg sudi &masih blogwalking di sini ;p...
^
^
Niat hati mmg nak update banyak2 mcm selalu tapi masa tidak mengizinkan sgt2 la semalam dan arini...hukhuk...
Rindu sgt nak berblogging sehabis-habisan tau...lalalala
^
^
Apapun sgt happy sbb da ramai visitor dtg jenguk di blog Azie walaupun x sehebat blogger2 yg lain...
Cukup rasa bersyukur sbb ada juga org yg sudi singgah di blog picisan ini..hikhik... ;p....
Thats why skrg rasa sgt x best bila x dpt nak update blog...huhu...

Wednesday, April 18, 2012

:: RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com ::

Jarang2 tuan tanah nak join GA bagai nih...hikhik...
Tapi bila adiahnya wang tunai...
Sapa yang x mau kan???..kihkih ;p
Jadi tuan tanah pun x mau ketinggalan maka dengan gelabah n kalutnya tuan tanah update entry nih...hehe...( nampak mcm tuan tanah mata duitan x??hihi...)
Kalo kwn2 yang lain nak join pun..x salah la...le clik pada tajuk entry nih jika nak tau dgn lebey lanjut lagi...
^
^
Kat sini Azie share apa adiahnya ya...hehe ;p
 
Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
 Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
 Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang

Kalo bernasib baik..adalah rezeki kita masing2...
Apapun thanx pd kak Lida Rahim kerana menganjurkan GA nih...
Sungguh mempersonakan gitu...hihi....

Tuesday, April 17, 2012

Bukan Dira La....

Ok...ni kesinambungan drpd entry sebelum ni ya kwn2 ;p
Haha...da mcm MELODI la pulak blog ahkak ni kan???..haha...
Korang layan lagi hasil culikan tuan tanah kat murai.com pulak ehh ;p...kihkihkih...
^
^
KUALA LUMPUR, 16 APRIL 2012: Pengacara dan pelakon sensasi, Khaidhirah Abu Zahar atau Dira menafikan bahawa dia adalah pengacara yang dimaksudkan telah meminum peluntur akibat tertekan dan digegaskan ke hospital semalam.


Sebaliknya, menerusi kiriman SMS kepada portal murai.com.my sebentar tadi, pengacara Melodi itu menulis, dia telah mengalami tekanan darah rendah dan sakit gastric yang telah menyebabkan dia terpaksa mendapatkan rawatan doktor dengan segera.


Dira juga memberi tahu murai.com.my, bahawa keadaannya kini semakin pulih dan menganggap apa yang dilaporkan dan diberitahu kepada pihak umum baru-baru ini adalah khabar angin semata-mata serta tidak ada kait-mengait dengan dirinya.


Laporan dari sebuah blog hiburan memberi tahu, bahawa seorang bekas pengacara sebuah rancangan gosip yang bergelar pelakon telah digegaskan ke sebuah hospital kerana khabarnya dia telah mengambil keputusan untuk minum bahan peluntur sebelum tidak sedarkan diri.


Seperti mana yang diharapkan blog berkenaan agar berita itu tidak benar, nampaknya pengakuan Dira ini adalah jawapan untuk merungkaikan persoalan bahawa dia bukanlah pengacara yang dimaksudkan itu.


Portal murai.com.my mendoakan agar Dira sentiasa kuat berhadapan dengan situasi seperti ini kerana inilah yang dinamakan rencah hidup di dalam dunia seni hiburan. Semoga Dira cepat sembuh.

Pengacara Popular Hampir Mati Akibat Minum Peluntur

*** Terkejut gegirl baca berita ni tau...huhu...Korang rasa2...sapa la pengacara yg dimaksudkan tu???...Gegirl rasa mcm Dira Abu Zahar ja (waaaa..gegirl pulak daaaaa...haha)...kalo tgk gmbr tu pun cam dia je kan??? Apapun korang layan je la berita yg tuan tanah culikssssssss di tenet ni ehh*** ...hihi
^

Walaupun gmbr x jelas tapi mcm tau ja sapa gerangannya...huhu

16 Apr – Seperti tidak percaya dengan berita yang baru sahaja sampai ke pengetahuan kami mengenai seorang pengacara wanita rancangan gosip tempatan popular yang bersiaran setiap hari minggu, dikatakan telah dimasukkan ke Hospital Serdang akibat meminum peluntur pakaian petang semalam.

Dia yang dimasukkan ke wad kecemasan sebelum itu telah pun dipindahkan ke wad pesakit luar selepas keadaanya dikatakan sudah stabil. 

Menurut satu sumber yang dipercayai, pengacara tersebut telah meminum peluntur akibat tekanan dari masalah yang berlaku pada dirinya. 

Dia yang dimasukkan wad pada jam 5.13 petang semalam turut cuba untuk menutup muka akibat malu dengan tindakkan akal pendek yang dilakukannya, dan cuba untuk menyembunyikan identitinya daripada diketahui ramai. 

Pengacara tersebut juga sempat meminta maaf kepada peminatnya dan juga pengikutnya di laman Twitter dan meminta agar diberikan kepercayan terhadap dirinya kerana dia sendiri tidak dapat menahan tekanan yang terpaksa dihadapinya sekarang.

Sewa Rumah KU

Walaupun tuan tanah berjalan jauh nun di KK...
Sangat hebatkan banyak entry hari ni???...hehe...
Begini la kalo jadi penunggu Hubby di OUM pagi tadi...
Siap2 buat Autopublish bagai...
Jadi saat entry2 ni ke udara..wah...mcm kat radio pulakkan???...heheeh....
^
^
Walaupun takda Ipad...le je update di mana2...(mata ke atas..tangan di dada katanya...)...lalallalala...
Hebat kan???...Hebat kan???...hihi
^
^
Ohhhh..sambung cita ehhh..hihi...
Ritukan masa tuan umah datang umah kasi perjanjian baru...
Naik risau jugak takut arga sewa naik taun kedua nyewa ngn pakcik tu...
Tapi Alhamdulillah la coz pakcik tu remain sewa yang lama...
Kalo sesetengah pemilik umah...mau naik arga tiap taun sbb kat sini ada gak camtu walaupun pedalaman Sabah je pun...
Arga sewa umah kat sini...sama naik mcm kat KL okae...
Ini bukan auta tau tapi mmg kenyataan ;p

Mencari Stock Flet

Saat ni Azie n Hubby tgh mencari stock kain flet ni la...
Azie masih belum buat 5order hairband disebabkan ketiadaan kain flet nih...
Nasib la order dr kwn sendiri n kakak Azie jadi le la dorang tu bersabar sekejap kan???...hehe...
^
^
Kat Sipitang x da jual kain nih...
Tu yg alang2 ke KK nih makanya mencari di KK la...
Igt nak beli online tapi da alang2 terfikir nak gi KK arini better beli terus ja la kan???...
^
^
Harap2 suma warna yg dikehendaki ada la hendaknya baru la meriah sikit...haha...
Ritu kirim kat kawan..3colour ja yg ada..oren, kuning, biru nih...
Jadi arini Azie pi KK...Azie la pulak beli utk kwn sekali...
Ok la tu kalo ada minat yg sama ;p...
Sama2 surirumah jadi sama2 cari income tambahan baru masyukkkkkk ;p...hikhik

Bubur Pulut Hitam

Tekak nih naughty sangat tau...
Ada je yg nak dimakannya...huhu...
Jadi bila tekak tu rasa nak mkn itu ini...
Mana yg boleh buat seniri...buat seniri la jawabnya...
^
^
So far apa yg terasa nak makan...Azie buat seniri ja...
Benda tau buat seniri kan???..
Buat apa la nak beli bagai kan???...
Ce kalo yg x tau buat seniri cam Cheese Tart ritu...
Mmg ahkak ni pegi mencarik la kat mana ada jual...haha...
^
^
Tetiba terbayang2 lak Bubur Pulut Hitam aiii yg dok menyejuk dlm freezer kat umah tue...yumyum...

Pagi Yang Menduga

Tadi pagi jam4...Azie n Hubby bertolak ke KK memandangkan Hubby ada last exam paper jam8am di OUM...
Sesampainya kami dekat ngn Sg. Bukau sebelum ke Beaufort...
Masyaallah...hati sangat la risau coz kat situ banjir...
Kata Hubby kat situ mmg selalu banjir kebetulan semalam ujan lebat...
Maka tunggu la kami dekat setengah jam...
Nasib ada four wheel drive berhenti sembang2 dgn Hubby Azie...
Makanya bila tgk keta2 dari arah bertentangan masing2 meredah...
Kami pun follow la abg keta besar yg berhenti sembang tadi tu meredah...
Terkumat-kamit la jugak mulut ni baca doa apa yg patut...
Risau takut2 keta termati lak tgh banjir tu kang...huhu
But Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar...
Allah telah mempermudahkan perjalanan kami walaupun terpaksa meredah banjir tersebut....
^
^
Makanya jam7am kami da pun sampai ke KK nih....
Harap2 Hubby dapat jawab exam dgn baik arini...
Apapun sgt x sabar nak tunggu Hubby abis exam pasal nak pi beli kain flet utk buat hairband...lalalalala

Monday, April 16, 2012

Farah AF Da Ngandung

*** Gmbr hasil culikkkkssss drpd tenet ehh ***....
^
^
Semalam tgk Nasi Lemak Kopi O kat tv9...
Ohhh...itu programme favourite Azie okae ;p
N semalam juga baru perasan Farah AF2 da ngandung....
Bertuahnya badan...
Apapun..semoga semuanya selamat.Aminnnnnnnn...
^
^
Azie suka kat Farah ni walaupun dulu ramai x suka ngn dia sbb dia over ehh masa AF2 kata org la...
Pada Azie ok je...
I likeeeeee....hihi

Nak Pi KK

Haha..x abis ngn gambar mamam Pizza dia tu...hikhik...
^
^
Esok seawal pagi akan follow Hubby ke KK utk paper last Hubby di OUM...
Ok la tu sbb rasa mcm lama da x ke KK...
Plus nak beli kain flet tu utk siapkan 5order hairband yg bernama tu...
Alhamdulillah..rezeki dari titik peluh sendiri kan???...
^
^
Moga2 rezeki aku&suami bertambah murah lagi terutama dalam bab zuriat...Amin Amin Amin Yarabbal Alamin...

Ada2 Je Budak Tecik Nih

Tgk la si budak tecik Alya nih...
Gini la kalo dia nengok TV...
Budak2 kecikkan...
Bukan bole nak dilarang...
^
^
Kdg2 gaya tu cam nak masuk dalam TV ja...hikhik...
Kalo x dilarang..sampai naik atas meja TV...
Haaa...kalo naik atas meja...
Jadik la tuan tanah nih raksasa gorgon kejap...haha...(tipu ja la..haha)
^
^
Bukan apa...takut TV timpa dia pun ada...
Takut Alya jatuh meja pun ada...
Nak beli almari tinggi sikit...duit nan hado...haha...
Bracket yg order tu pun lum ada2 lagik...
Agaknya susah sgt kot nak buat bracket tu kan???..huhu...
Masa nih..Umi n Papa Alya baru antar dalam jam 6lebey pagi cmtu...besa la...budak2 kan???...umpannya cita kartun je la...haha...Simcard Astro mmg parents Alya bawak coz tuan tanah nih mana la ada anak jadi channel cartoon memang x hamik la...hikhik ;p

Sunday, April 15, 2012

Inilah Hasilnya

Taraaaaaaaaaa...
My new project...
Cantik x????...hihi... 
Yang ni sesaja buat utk si Alya tu...lalalalala....
^
^
Gini la bila menjadi surirumah...
Ada je memikir utk mendapatkan pendapatan sendiri....
^
^
Bukan Hubby x bagi duit poket tapi bila ada extra duit poket kan best tu...hehe
Pulak tu daripada usaha diri sendiri
Mesti la keseronokannya tu berganda2 lagik kan???...hikhik...
^
^
Alhamdulillah...setakat ni da ada kawan dr KL order 2 hairband cengini...
Tapi dia x kisah apa design pun ikut kekreatifan tuan tanah ni..hehe ;p...
Jadi kalo ada kwn2 nak order hairband mcmni utk anak2, anak buah ke...
Le la ctc Azie 012 6346852 ya....
Kalo nama pendek ja dalam RM8 tapi kalo panjang sikit nama tu dalam RM10 per pcs...
Haha...sempatkan mau cari customer ;p..hehe
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...