Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Monday, March 1, 2010

Beshnyaaaaaaaaaaa...Latihan asas polis hanya tiga bulan

***Goodnews for me maaaaaaaaaa ;p...start batch my Hubby lorrrrr...
Yg selebihnya training kat balai...

Harian METRO 28/02/2010
JEMPOL: Pelaksanaan kursus dan latihan asas kepolisan bagi semua pelatih di Pusat Latihan Polis (Pulapol) di seluruh negara akan dipercepatkan kepada hanya tiga bulan berbanding enam sebelum ini untuk menampung pertambahan 60,000 anggota polis, sekali gus menyokong agenda utama dalam Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA). Timbalan Pengarah Pengurusan Latihan, Datuk Mortadza Nazarene, berkata langkah itu turut dianggap sebagai mekanisme baru PDRM untuk memantapkan kualiti badan berkuasa berkenaan sejajar dengan saranan kerajaan.

“Tidak timbul soal singkat kerana kita (PDRM) akan memperkuatkan lagi kursus dan latihan sedia ada di seluruh Pulapol dalam tempoh tiga bulan berkenaan, sekali gus mempercepatkan usaha penambahan 60,000 anggota polis bermula tahun ini.

“Selain memantapkan pasukan, kaedah ‘bertugas dalam latihan’ yang dipantau pegawai memberi lebih pendedahan dan pengalaman kepada mereka (pelatih) untuk berkhidmat secara tegas tetapi berhemah,” katanya pada Majlis Perbarisan Tamat Latihan Kursus Asas Konstabel Lelaki Siri 2/2009 di Pulapol Air Hitam, di sini, semalam.

4 comments:

 1. WAHHH.. UNTUNGNYA.... BULAN 6 NI DAH BOLEH JUMPA KEMBALI KAN....

  ReplyDelete
 2. wah wah wah.. syukur alhamdulillah.. tak de zie makan hati duk rindu kat en hubby...

  ReplyDelete
 3. insyaallah kak ina...tu yg harap2 hubby dpt training kat balai area KL...kalo kena dok pulapol,kl pun x pe janji le jumpa tiap minggu...

  lyana...
  yeye sambil lompat2 bintang

  ain...
  syukur alhamdulillah...x larat da ain nak makan ati...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...