Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, October 31, 2012

Masih Tak Kesampaian

Nampaknya tahun ni balik kampung...
Cita2 utk balik kampung dalam keadaan mengandung masih lagik belum kesampaian...

Period buat masa skrg masih sesat jalan...
Sabtu lepas da scan pun x da jugak...
Ada la rasa apa yg org ngandung rasa tapi x mo berharap sgt...
Bukan x pernah rasa cam2tukan???...hihi...

Tak pelah...Allah tahu apa yg terbaik utk umatnya kan???...lalallaa....

Ok la...makhencik tgh kemas sikit2 lagik nih...
Lusa da nak fly kan...hahha....

Tunggu Masa Nak Balik

Haha…
Ini dua olang bdk kicik tggu masa nak blk

Start esok makhencik cuti ngasuh sampai 21hb
Esok makhencik bole ready 100% sblm nak fly ari Jumaat ni
Rumah pun nak kena bersihkn walaupun idok la kotor mana kan???..hehe

Oh my english…
Rasa nak muntah ja
Kepala pusing dr td pagi..huhu
Pagi td mkn roti pun kuar blk
Ni br mkn nasi pun mcm nak trkuar semula
Sabar ja la..huhu

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wasap Aje Koje Makhencik

Apa guna kan kalo ada tenet kt henpon tp x guna wasap bagai kn?hehe
Jadi ini la koje makhencik hari2…

Tapi koje umah ttp jgk jalan k
Kalo x jalan koje umah kang mkn kaki pakhencik pulak nanti..haha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Makhencik Tertinggal Ketapi

Shonok bila da guna henpon canggih skt ni walaupun blackberry ja pun..hehe
Da la BIS Plan pun murah ja arga rm20sbulan utk Maxis...
Itu yg pakai BB ja okae..hehe
Kalo henpon lain mahal rasanya plan tenet…wallah hualam…

Sb tu la makhencik le update blog sampai lebam since bln 9 ritu
Besa la kan org jakun br dpt pakai henpon canggih skt..haha

Bila da ada henpon best skt, ada tenet lak tu
Sah2 le on9 24jam..wasap non stop
Takyah nak sms bagai
Jimat2..hehe…

Tp tu la,
Bila da on9 sesaja mmg bateri pun cpt low la skt..hehe

Walauapapun, blackberry ttp dihatiku
Da x heran da s3 ke s apa pun..haha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Penghibur Duka Lara

Gini la kalo x da anak
Menumpang la pada si kecik ni..hehe

Arini adalah ari trakhir brsama dgn anak2 asuhan makhencik
Pas makhencik blk cuti nanti sambung la mengasuh

Mungkin pas bkk sekolah da x ngasuh Alya anak cikgu
Uminya kata nak antar ke Nursery
Bb dan baby mmg jaga

Mungkin akan start ngasuh Dania semula pas makhencik blk dr brcuti nanti

Ok la, ada keja nak settle dulu
Nanti update lgk k
Daaaa…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, October 30, 2012

Cerita Malam Hari

Sblm amik pakhencik blk keja jam 11mlm tadi
Sempat la menyinggah kedai mamak jap beli brg skt

Kiranya makhencik la last customer mamak tu..hahah

Kalo nak tau sini pekan kecik ja pun..
7eleven ke mmg nan hado la
Kiranya x da la kedai yg bukak 24jam gtu
Kalo makhencik byk duit, nak bukak la kedai 24jam..lalalala..

N kalo nak tau...
Kedai mkn ke hapa plg lewat pun kul 12mlm cmtu
Itu pun 1,2 kedai ja pun..hahah

Ok la, sekian saja laporan makhencik
Nak amik mood nak tdo ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Esok Yang Tinggal

Esok makanya ari trakhir kami laki bini akan spend time ngn si shepet ni…
Sedey nak tgl kn si baby ni tp apakan daya…
Anak org kan???

21hb nanti br kami fly ke Sabah semula
Agak2 lupa x si baby ni pada kami nanti ekk???

Baby yg kami jaga dr usianya 7ari ni skrg da pun 4bln umurnya
Nanti time kami blk, umurnya akan menjangkau 5bln
Apa la pulak perkembangannya nanti kan?

Hope baby x lupa pada Mummy n Daddy ☹

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kawanku Pulang Dari Kota

Ini gmbr masa Raya Haji
Kwn2 makhencik dtg braya d rumah..hehe

Yup..dorang laki2 sumanya tp yg pinkish tu lembut2 skt orgnya tp bkn la pondan okae
Dia la pun tauke brooch pearl bagai..hehe
Yg bwk motor tu pun walau lelaki sejati tp pandai kau buat gelang bagai..hehe

Kira dorang ni mcm partner makhencik la..hehe
Jadik tu la makhencik bole bwk blk stock brooch n pearl bagai blk kmpg nanti..

Untung ada kwn cengini..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selasa Tanpa Kata2

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kalo Membebel

Kalo suami anda kuat membebel…
Harus beli benda alah ni..haha

Gurau di pagi ari gitu ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, October 29, 2012

Nak Balik Kampung

Jumaat ni makhencik laki bini da nak fly blk brcuti d tanah Semenanjung
Sungguh x sbr rasa ati
Setaun tu x blk kmpg..haha

Apapun skrg da bole relax sb makhencik da siap packing baju ☺ ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tinggalkn Baby

Selama kami blk brcuti di tanah Semenanjung
Maka brjauhan la kami dgn si shepet ni

Apa le buatkn..
Kami sekadar menumpang kasih pada si baby ni...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Duit Duit D Mana Kau Duit

Jumaat ni makhencik laki bini da nak blk Semenanjung...
Jadik alang2 da blk haruslah bwk blk brooch, pearl bagai
Tapi bkn sbg cenderahati tau..
Hahaha…
Hanya utk dijual gtu
Harap maklum ☺
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Pekena Nasi Beriani

Da lama x pekena Nasi Beriani
Jadik ari Sabtu ritu, mencari la kt kedai mamak d KK
Da alang ke KK kan?hehe

Kalo d Sipitang ni mmg la nan hadoo kan..haha

Nak buat seniri x pandai

Sapa suh x blajar dulu ngn mak kan?hahah…
Nak menggoogle seniri malas kuasa 100..hehe
So jalan yg trbaik..
Vroom vroom…
Kedai mamak kita darling..haha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, October 28, 2012

Harus Beli

Setuju x kalo makhencik kata yg suami ni kalo dtg time membebel...
Amboi mak aihhh
Mcm nak brdarah telinga dibuatnya…hahah…

Jadik ini salah satu alternatifnya..
Jgn x beli tau..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, October 27, 2012

Redha Ja La

Sementara tggu pakhencik abis kelas, makhencik p la klinik scan n check air kencing…
Trnyata mmg masih blum rezeki kami utk dpt anak

Doc pun ckp makhencik Retroverted Uterus gtu
Mmg lama da makhencik tau pasal tu
Mmg susah skt la ngandung kalo da tu kes nya…

Usaha ja la apa yg trmampu
Ada rezeki ada la…

Kami target nak cr anak angkat
Sbnrnya target tu da lama tp x dpt2 alkisahnya..hehe

Ok la, makhencik da pening
Cau cin cau…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, October 26, 2012

Tgk Nanti Mcmana

Check UPT, negatif lg..huhu
Tak faham btl la..
Da la beberapa arini asyik rasa nak muntah..muntah pun hada jgk..huhhh

Erm..tgk la cmana…

Next week kalo mcmni jgk
Nanti pi la klinik sblm fly…☹

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Begitulah Tugas Anggota Polis

Gitu la kalo da namanya polis
Raya ke, hapa ka ttp brtgs demi negara
Brtindak mengikut arahan kata ko..hehe

Pagi ni pakhencik keja jam 7pg-11pg pastu japgi mlm 7mlm-11mlm pulak

Tapi sblm pakhencik p keja td
Haruslh bekpas dulu Ketupat Pulut+Rendang Daging+Nescafe O Kaw

Apapun, Slamat Hari Raya Aidiladha ya semuanya ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, October 25, 2012

Rendang Daging Untuk Esok, Bkn Utk Mama

Siap da rendang daging makhencik
Utk d makan brsama ketupat pulut esok hari
Sempoi ja juadah makhencik suami isteri sempena Aidiladha ni…

Mmg x buat open house la
Next week da nak blk Semenanjung brcuti jadi kena cut cost shikit da…hahah

Kwn2 mesti meriahkn esok hari?
Kami laki bini biasa la...
Raya d perantauan la katakan..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Shantik Tak???

Tadi makhencik ada beli handbag jgk
Tp skrg makhencik rasa cm x cantik pulak

Nak jual blk la..hahah ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kisah Tamu Makhencik

Tadi pegi tamu tu, makhencik beli la tudung satu
Ada inner tudung jgk tp x beli tau..
Akak yg pakai spek tu sponsor..haha
Best..best ☺

Nanti makhencik update lg k
Sibuk skt..
Nak buat rendang n ketupat pulut
Tapi ketupat pulut tu mlm br masak..
Cuma nak isi beras pulut dulu

Ok la u all
Cau cin cau

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jom Pi Tamu

Slamat pagi korang

Esok raya haji jadi makhencik nak p tamu jap beli brg utk nak msk skt

Tak best pulak kalo ada org dtg esok pastu x da apa yg nak dijamu..hehe

Ok, later makhencik update lg ek ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, October 24, 2012

Sabar Ja La

Hanya mampu brsabar ja…
Semoga aku diberikan kesabaran yg tinggi
Aminnnnn…
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Daddy Ngan Si Shepet

Time ni kami lepak tp laut sambil mummy mamam kopok lekor…hehe
Byk ari ko…makhencik ngidam kopok lekor
Tak tau la ngidam ada isi ke takda isi…
Makhencik pedulik hape kan???haha

Ok, makhencik smbg cita...
Nak2 time ptg tu angin sepoi2 bahasa melayu..hahah
Suka si shepet ni tau time tu
Punya la suka siap gelak2 lagi
Baby…baby
Sweet sgt that moment ☺

Sian kan org x da anak cam kami?
Tmpg la kt anak org…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tidak Ku Faham

Skrg ada rasa cm nak muntah
Tapi ku tahan2 jebat..haha

Peod last 2/9
Tak mengharap pun sb kdg peod dtg date tepat, kdg cycle panjang skt..
Ada try test awal bln, x dak pun
Skrg x check pun lgk

Kalo ada rezeki, x ke mana kan?
Kwn2 tlg doakan makhencik ya ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Raya Haji

** Gmbr x ada kena mengena dgn en3…haha **

Lusa da Raya Haji…
Tapi makhencik laki bini ni, Raya Haji ka Raya Posa ke adalah braya br2 ja
Apa le buat..tuntutan keja pakhencik gtu…

Kalo Raya Posa makhencik ada msk2 utk tetamu tp utk Raya Haji kali ni mungkin x kot…hehe

Minggu dpn kan kami da nak blk Semenanjung brcuti jadi kena la brjimat skt
Almaklumlah nak ke Kk..tmbg lgk
Pastu nanti da sampai airport KLIA nak naik bas ke Tepeng lgk
Pastu nanti 7hb nak ke Yogjakarta pulekkk
Sumanya duit alkisahnya

Blk kmpg brcuti, x kan nak hrp mak pak pulak yg sponsor mkn minum kan?

Haha,apa la yg makhencik membebel pepagi ni kan?
Nak menopause da ka?
Astaqfirullah Hal Azim…simpang malaikat 44…
Hahah, makhencik…makhencik…

Cuma mcmanapun Insyaallah makhencik akan buat sikit rendang pedas daging n ketupat pulut
Itupun utk jiran2 yg dtg ja la
Mmg x la buat Open House cm Raya Posa ritu…

Ok la, later makhencik smbg membebel ehh..haha
Panjang da sgt makhencik membebel
Bkn korang yg muntah nanti makhencik yg muntah..hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, October 23, 2012

Ermmm..Sejuknya

Skrg tmpt lepak dlm umah sendiri adalah di dlm bilik tido…

Ate kalo dlm bilik ada tv n aircond
For sure la best melepak dlm bilik tido kan???☺
Terasa spt di hotel gitu...hahah

Sampai pakhencik brkata kpd makhencik…
" Nanti kita jual la ekk LCD TV 42inch kt ruang tamu tu ya…"

Hahah…truk kan???
Ayat perli yg trbaikkkk gitu..hehe

Ehh...korang kalo pasang aircond kan, brapa suhu korang pasang ekk???
Kalo cm makhencik laki bini, suhu favourite kami adalah 16celcius
Gila sejukkan???…lalalala
Trasa spt d Kundasang makanya..hehe

Ok la, slamat mlm eh utk korang2 suma
Makhencik tau suma yg dtg ke blog makhencik adalah silent reader
Apapun, tq tau semuanya sb sudi singgah di sini ☺
Good night once again…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Aku, Kau & Dia

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiba2 Je

Erm..makhencik pelik la..huhu
Smlm makhencik hanya mkn 1 1/2 roti canai, kopok lekor n sukun goreng ja
Tapi pelik since this morning makhencik cirit-birit gtu…

Stress makhencik tau
Apalah salah diriku???

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Condom Special Offer

Hahah…
Nak gelak lak bila dpt email pasal condom nih…
X pa..le jadi bahan utk brblogging ☺

I da kawin la derrr…haha
Rasanya x perlu kot kondom bagai nih

Korang perasan x kalo dlm email mcm2 email yg korang akan dpt
Especially dlm Junk Mail la..hehe

Mcm2 ada kan???

Tp kalo brkenaan bank ke hapa
Korang jgn layan trutama dlm online banking tau
Jgn g ke online banking melalui link yg ada dlm email
Kalo korang buat jgk makanya duit korang yg membukit dlm bank tu akan leper cm lempeng pisang…

Agak2 le x guna perumpamaan itu?haha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Susukan Kejap

Wah..makhencik
Setiap detik ko nak story nih
Hahah ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Makan Dulu

Ok..makhencik kasi mkn itu bdk kicik dulu
Japgi makhencik update sampai lebam ok ☺ hehe

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Projek Pepagi

See my hubby…
Sgt rajin kan?hehe

Ini dlm proses nak buat bumbung garaj keta ☺
Makhencik hanya brtindak sbg pemerhati saja..hahahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, October 22, 2012

Sebelas Ari Lagik

Lagik 11ari makhencik n pakhencik nak blk kmpg…
Happynya hati ni
Tapi rasa sedey jgk la pasal trpaksa la brjauhan dgn baby sepet ni slama 20hari…

Apa bole buat syg…

Semoga baby x lupa pada mummy n daddy…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Isnin Tanpa Kata2

Haha..gini la kalo x tau apa nak update

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mood Yang Epy

Pagi ni da dpt ticket flight
Trasa sungguh x sbr nak blk Semenanjung 2nov nih…

After a year baru dpt blk kmpg
Can u imagine how happy I am?
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, October 21, 2012

Amik Nyawa Shikit Laaa

** Muka makhencik yg tgh kepeningan..comei x???…hahah **

Menu arini Kari Daging + Sambal Telur Rebus
Simple ja menu kami...
Menu korang mesti meriahkn???

Tapi kami blum mamam lgk
Pakhencik tido...
Maybe pnt kot sb pagi td trpaksa join Larian 1 Malaysia ke hapa kt pekan tu
Itu pun atas arahan balai gtu..hahah
Kalo x krn trpaksa x kot peginya..hehe

Makhencik pulak kpala pusing nih
So later la br mamam…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ahad Tanpa Kata2

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, October 20, 2012

ATM vs KELATE

Makhencik laki bini sokong ATM
Sekian, terima kasih ☺

Korang sokong team mana?

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sabtu Tanpa Kata2

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Potong Kuku Si Shepet

Kuku si shepet ni slalunya mmg makhencik yg ptg
Amat mencbr ok nak ptg kuku si kecik ni time dia brjaga
Tapi brjaya gak makhencik ptg kuku si shepet ni…

See the picca..
Sambil ptg kuku sambil la makhencik buat lawak..haha
Tu yg shuke sgt dia tu ☺

Slalu makhencik ptg kukunya time dia tido tp kali ni x tido2 jd haruslah makhencik ptg jgk dlm keadaan dia brjaga…
Pastu kdg tu, time baby tdo..makhencik pun trtido…haha
Ate cane tu?

Apapun,brjaya jgk makhencik smlm melaksanakan tgs memotong kuku si kocik ni dlm keadaan dia brjaga…
Alhamdulillah…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Baik Sangat

Well..
Baby sgt behave mlm tadik
Tak da crying2 yg bole buat makhencik pitam..haha

See…
Muka senyum ja bangun tido
Mata pejam tu bkn tgh tido tapi dek flash camera..hehe

Tadi pas mandi, golek sana golek sini
Da sambung tido blk si shepet tu

Skrg makhencik le buat keja apa yg ptt
Tido la dgn lena ya wahai sayangku ☺

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, October 19, 2012

Get Ready Maaa

Memandangkan mlm ni ada baby kicik tido brsama kami…
Makanya dlm bilik tido da ready air panas, air msk & susu
Oh…lupa pulak yg makhencik ada readykn skali 2btl susu ☺

Sng skt bila da readykn cmni
Tak yah nak brulang ke dapur..hahah
Baby ni pulak kdg tido mlm x byk ragamnya
Kdg sampai pagi x minum2 susu
Punya la si tecik ni very2 behave kan?hehe

Buat masa ni, nampaknya lena tido si kecik tu
Harap2 x la baby meragam mlm ni…Aminnn

Anyway arini genap da 4bln umur si baby shepet nih
Terasa kejap ja masa brlalu kan?
Peha pun da mcm ayam kehepsi..hahah

Ok ok…
Mata da nak trpejam nih
Makhencik tido dulu…
Slamat mlm n Assalamualaikum…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Menyusahkn Ja!!!

Arini roadtax keta expired
Tapi x dpt la nak renew dek d sbbkn si jahanam mana guna plate keta kami sampai kena saman…
Ni kes guna no plate palsu la tu
Da jadi 1 keja nak buat surat antar kt Bkt Aman

Mmg menyusahkn btl la!!!
Bengang makhencik ☻☻☻

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Menambahkn Lemak Yang Hado

Besa la tekak makhencik nih
Ada ja la yg trasa nak d mkn

Tak pernah nya la x da keinginan kan makhencik??…hahah

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...