Home

NuffnangX

Kalo Suka Ngan Blog Saya..Sila La Follow Tapi Tak Da Paksaan Tau

**********Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu**********

Sila Tinggalkan LINK Anda Untuk Mudah Saya Jenguk Selalu

Wednesday, September 30, 2009

Raya Ke-3

Tadi x mo cita psl raya...
Tapi last2 kuar trus cita pasal raya ke-3...
^
^
Layan je la kwn2 ye ;p...
Actually masa raya ke-3...
We all ke Sg. Siput...
Kampung Abg Ipar saya...
N on dway nak balik ke Tepeng tu...
We all singgah jap ke Sayong...
Tujuannya nak beli buyong je pun...
Lagi sedap masak kuah laksa dlm buyong tau....
Tapi saya bukan pencinta laksa ;)
Mak ngn kakak yg nak beli pun buyung tu...

Sungguh serius muka hubby saya :)
Ada sesiapa rasa gerun x???
^
^
Hubby ada interview polis 20/10 nanti...
Doakan utk hubby saya ekk... :p

Nampak x replika Labu Sayong???
Makanya...sampai sudah kami di Sayong...

Ni view kat Taman Tasik Tepeng...
Sebelum nak bertolak ke Sg. Siput...
Saja je kami lalu jalan nih...
Almaklumlah nak mengimbau detik perkenalan... :)
Kenangan yg sungguh manis...
Antara Azie&Firdaus...
Chewahhhhhhhhhh

Kasi kandid penumpang dibelakang sikit ye...
Dgn kakak atas saya aka Mama si Tisya...
^
^
Makin chubby saya dr hari ke sehari kan???...
Susah betul mau susut itu badan...
Muka pun sudah bulat serupa itu ball jugak...
Makan kurang mcmana pun tetap sama...
Agaknya sudah tepu sungguh lemak di badanku itu...
^
^
Mau ambil ubat diet tapi si hubby tarak kasi...
Mau dia membebel 1001mlm kang...
^
^
Bukan apa...
Peod udah la prob...
Kang amik ubat diet...
Mau lagik kantoi dibuatnya...
^
^
Wa...lari tajuk bangat nih...
Kalo dlm ketas exam SPM...
Mau failed jadiknya...
My Daddy...Daddy coollllllllll........
Minah yg asyik nak posing...
Mentang2 slim...
Kakak with her hubby,Abg Zaha...
Lawak abg ipar yg sorang nih...
Antara adik-bradik pompuan 4org...
Saya tau saya yg paling semangat aka chubby ya amat...
Jgn nak ngutuk ye kwn2...
^
^
Tapi saya tetap cute tau...hehehehhe
Hehe...
Ada sesiapa rasa nak muntah berbakul2???
Kandid Mak n kakak
^
^
Tolak dr tghari...
Sudahnya tgh mlm baru sampai balik ke Tepeng...
Punya la sakan beraya...

X nak cita pasal raya dulu

Belum lagik nak cita psl raya ekk...
^
^
Layan dulu gmbr2 nih...
^
^
Beberapa ari sblm raya...
Gi pekan Tepeng...
Tujuannya hanya 1...
Itu budak perempuan dok seat belakang mau beli baju raya...
^
^
Ye la...
Diakan belajar kat Muadzam Shah...
Bilanya nak beli baju raya???...
^
^
Kang kalo beli x ikut yg berkenan di hati...
Masam je muka kang :(
^
^
So ptg tu saya ngn adik 3org bersama mak gi la ke Tepeng...
^
^
Hubby saya x bersama coz sibuk gi meniaga sana-sini...
Pilot yg membwk kami adalah....

^
^
Jengjengjeng...Siapa lagik???
Mak ku sayang ;p
Abah tinggal kt umah sengsorang coz Abah bukannya suka berjalan sgt...
Lgk2 kalo shopping-mopping nih...




Siapkan 2 umah


12/09...saya n hubby dah pun kt kampung...
2weeks kt kampung...
Rasa cam nak terus je menetap kt kampung...
Almaklumlah...
We all amat la free...
So tujuan balik kampung awal adalah......
Jengjengjeng...
^
^
^
Hubby nak tlg maknya meniaga...
Mcm suspen je kan??
N saya...??????
^
^
Tlg siapkan apa yg patut kt umah parents saya+umah MIL...
^
^
Very d anak=menantu solehah kan????
^
^
Tapi rindu pulak nak beraya kat umah kt Greenwood...
Nak buat camana kan...
Parents pun x duduk kat situ da...
Tapi hope taun2 akan dtg...
Le la raya kat Greenwood pulak...
^
^
Loqlaq pulak saya nih kan???...
Org lain nak balik beraya kt kampung...
Saya yg terhegeh2 nak beraya kt KL...




Jumpa lagik ;)

Cuba lihat mataku....
Cantik x???
Hehe...
I baru belajar guna eyeliner...(jakun betul la i nih kan???...)
^
^
Ok la...sambung cita...
Lari tajuk da nih...

Hi semua...
Mesti anda suma rindukan saya yg comel nih kan??? (perasan la ko azie!..follower pun x cecah 50..ceh)
Waaaaaaaaa....Lama da saya x berblog...Almost 2weeks gtu... :(
Nak update nih pun nak kena semai semangat yg tinggi&jitu lagik...
Lagi pulak byk benda yg nak diupdatekan...
So mmg btl2 adventure laaaaaa...
Di+ pulak dgn saki-baki cirit-birit smlm beserta senggugut... (walau x peod)
Mmg menguji kesabaran betul.....

^
^
Time dok mengarang ayat nih pulak...

Kepala pulak dok berputar...
Mcm2 betul la bapak penyakit...
^
^
Ok...ini permulaan n3 after 2weeks menyepi...
Jumpa lagik next n3 ekk...

Thursday, September 10, 2009

X sahur...huhu...


Since bulan posa nih...
Da 2ari saya tertinggal sahur :)
Arini adalah 2nd day...
Huhu...
Walaubagaimanapun...cececeh.....
Skema x hingat :p
Posa still penuh sampai arini...
N seperti pada taun2 sebelumnya...
X yah susah2 saya nak ganti posa...
^
^
Nak buat camne kalo peod x normal nih kan???....
U all suma patut rasa beruntung tau...
Even posa x penuh (hehe...)
Tapi u all normal...Subur lagik....
X cam saya... :(
^
^
Arini adalah giliran MORE saya...
Ngah fikir nih nak masak apa...
Mee Goreng...Kuey Teow Goreng??????

Update sikit

Gmbr2 nih saya dpt pun melalui Facebook saya...
Itupun ehsan from my frenz Fazira (wanita berbaju purple)
^
^
Anyway...thanx sgt2 fazira :p ...
Kalo ada lagik...
Ko email aku ekk...........

With...Loveaqsha...
^

^
Bwh ni pulak...with Ipah,Fazira (in purple)n of coz Loveaqsha...
Kitaorg classmate since form4&form5...
Taun 1999-2000 gitu...

^
^
Ini plak with Ipah...
Yg makin lama makin anggun...:)
Bila la si Fazira n si Ipah nih mau kawin ye??????


Kasi Make-Up Sikit :)



Ini aktiviti dlm training room...
Isnin aritu 070909
^
^
Bukan grooming class...
Actually masa nih tgh bersiap nak gi interview...
Ramai jgk la yg jadi Mak Andam time nih...
Ada jgk yg free2 jadik photographer...
Ish....mcm2...mmg lawak betul la...
^
^
Tu la yg seronok bila gi course nih...
Sbb we all suma quite close ar jgk :)
Even x sampai 2bln lagi kenal each other...
^
^
Love u all la class....muahhhhhhhh
^
^
Anyway I've got the job...
Kat 1company yg agak established...
Same goes to my frenz Kak Ita n Eda...
Tapi kena training sebulan dulu start 291009...
Dah tu pas sebulan ada test n kalo x pass...
That means...X dpt la kejanya...
Very complicated right???
Even the interview also...
Sangat la complicatedddddddddddddd...
^
^
^
^
Tapi mcmanapun saya still gak cari keja lain coz keja yg akan bermula 291009 tu is a contract renewal...
X da la permenant2 nih...

Tuesday, September 8, 2009

"Sekolahku....begituku rindu"

Ahad ritu gi Jalan TAR...so we all parking kt Maju Junction coz Polis Trafik tutup jalan...
Maybe bcoz jalan sesak sgt kot time tu...
Tau je la weekend...
Tambah pulak dekat nak raya...
Mmg berpusu2 la org ke Jln TAR tu...
^
^
Nak tau apa kena-mengena gmbr2 kat bawah nih???
^
^
^
Actually saya sekolah rendah kat sini la dulu since darjah 1 sampai la darjah 6 gitu...
Sek.Ren.Keb (Perempuan),Jln Batu (1),Jln Sultan Ismail...
Taun 1991-1995....
Betul2 sebelah Maju Junction tu...
X sangka sampai skrg still wujud lagik sekolah tu...
Masa sekolah2 dulu...
Ada la dgr yg sekolah tu akan dirobohkan tapi sampai skrg tetap kukuh berdiri...
I Miss u like crazy la school (ye la sgt tu...)
Apapun...zaman kanak2 mmg menyeronokkannnnnnnnnnnnn
^
^
Itu je la yg saya nak cita pun...
Sekian,tima kasih :p




Saturday, September 5, 2009

Pas Subuh gi pasar.....

See...awal bebenar kami laki bini ke pasar...
^
^
Tmpt yg dituju adalah Pasar Borong Selayang even kami dok kt Sg. Besi...
Da lama da x ke Pasar Borong Selayang...
Dulu2...situlah tmpt my parents memborong...
For sure...we all la bala tentera yg kena followwwwwwwwww :)
Stock sebulan lagik...almaklumlah peti ais besaq gedabak cam peti ice-cream tu :p
Balik je kami adik-bradik la yg kena bekerja keras...
Basuh ayam la...perisi ikan la...uishhhhh letih mak...nyahhhhhh..........
^
^
Ok la...x mo pjgkn cita...layan je la gmbr2 ekk...:)

Bertolak dr Sg.Besi

Pukul 7:41am kami on d way balik ke Sg.Besi maaaaaa...

X la lama mana kami menyopping kat situ...

Nak tau apa yg kami beli dgn RM78??????

Mai intai mai...

Ayam 2ekor

Sotong 1kg

Udang Galah yg x berapa nak galah 1kg

Ikan kecik2 tu ikan apa ekk???
1kg RM2 je...
Yg besar tu Ikan Selar Kuning...ke Kembung...apa2 je la...1kg jgk
Saya ni bukan kenal ikan sgt...hehe...
Yg kenal...Ikan Siakap,Ikan Bawal,Ikan Pari,Ikan Cencaru@Ikan Jaket,Ikan Keli of coz la kan...
Apa lagik???
Cukup la tu...

Ikan Pari 1ekor kecik je pun

Mulut org Melayu...besa la kan..

Batang serai amik ko...punya la byk...
Kobis 1labu je pun...
Santan...
Sayur2 lain x beli...
Bila mau masak baru beli maaaaaaa...

Ni sapa x kenal mmg pendek umur....
^
^
*Mlm ni nak pi Jln.TAR...Mau cari baju raya kami laki bini coz baju raya nan ado...Pastu nak beli baju raya kat adik2 jgk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...